Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Nagyszerű, épp most pörgettem ki a warhammert, szerencsére semmi gond nemvolt a korábbi meghajtóval
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
realme
junior tag
Kicsit off de közben nálam a Win11 legújabb frissítése lehúzta a már megjavult FPS számot.
RYZEN7 7800X3D-GIGABYTE X870E AORUS PRO ICE-CORSAIR DOMINATOR 2X16 6000Mhz-Sapphire 7800XT.
-
LordX
veterán
képgenerálás ideiglenes leállítását jelenti a gyors mozgású jeleneteknél
Erm.. Nem pont akkor kell a nagyobb FPS?
-
NandoXXL
senior tag
Most ismerte be az AMD, hogy a buta fogyasztóknak készült a képgenerálás, mert a több ha ki van írva az jobb, a nagyobb mindig jobb. Minden balga, tudatlan, oktondi jön magyarázni milyen jó... Közben, már itt a hivatalos feature hogy kikapcsolják, a késleltetés miatt A többieknek, a több ledes cucc az növeli az fps-t, ezzel ellensúlyozhatjátok. Az akvárium ház meg maga az excalibur
[ Szerkesztve ]
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
tobias88888
őstag
Szerintem nagyon nem. A sima AFMF-ben kereső mód lehetett az alap, ott kikapcsolt mindig nagy mozgás esetén, most már nem. Szóval csak arra adtak opciót hogy a régi működést megtartsd
Próbáltam most egy órát különböző játékokban. Nagyjából 100fps felett teljesen értelmetlen, nem számít semmit. Ugyanígy 40 fps alatt sem jó, a kép nem az igazi, nem lett Fluid. A kettő között viszont abszolút használható.
Total War Attila és Rome 2 is jobb lett tőle, érezni lehet a javulást. A mai modern gépek is szenvednek a Sega motorjával. Még egy 7600x 6900XT kombóval is 50 FPS-em van (1440p Ultra), az abból generált 90 jobbnak érződött. Szóval van olyan játék ahol megéri bekapcsolni
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz tobias88888 #6 üzenetére
Tegnap a Jedi survivorban próbáltam, ami alapból 70-80 fps között volt, ezzel inkább 110-120, de a lényeg, hogy a menüben feltűnt, hogy valami más, máshol nem.
Persze, avatott szem lehet, hogy azonnal kiszúrná, de ez azt jelenti számomra, hogy nem teljesen mókusvakítás a dolog."Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
Kansas
addikt
"Leírhatatlanul sok újítást tartalmaz"
Sőt, mi több, láthatatlanul... akinek nem RX7000-es kártyája van, szinte semmit nem lát belőle...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
válasz tobias88888 #9 üzenetére
Nyilván az AFMF2 az az FSR3 framegen driverből kényszerített verziója, együtt nem is nagyon van értelme a kettőnek(mondjuk én külön-külön is távol tartom magam tőlük) ...
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
őstag
válasz tobias88888 #9 üzenetére
FSR2-vel próbálkoztam CP2077-ben. Néha kicsit bekapcsoltam, de végül mindig inkább ki, mert inkább választottam az alacsonyabb fps-t, mint a felskálázók "zavaros" képminőségét. Az FSR3-mat még nem volt lehetőségem kipróbálni.
Az Intel Xess egyébként talán egy fokkal jobban tetszett, de összességében az sem jött be."Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
5150
aktív tag
Szóval a rohadt "régi" (4 éves?) navi1 kártyákhoz lóf@sz se'. Bravo AMD!
"Az információ korában az evolúciós szelekció azokat tizedeli, akik képtelenek a hamis információt megkülönböztetni a helyestől"
-
Kansas
addikt
Már miért ne lenne? Ugyanazt kapják, mint a Navi2.
Új drivercsomag, új Vulkan kiterjesztések, pár hibajavítás.
Miért, mit vártál?
Játékspecifikus optimalizációkat egy olyan szériára amit évek óta nem forgalmaznak? És hát a piaci penetrációja, khm... tizedszázalékokban mérhető... többségük ment a bányába, ahogy az én 5700XT-m is... (abból lett a 6700XT-m, aztán a 6800-am...)Az a 4 év amúgy is több mint 5...
És hát RT-mentes hardverre már nem nagyon optimalizálnak NV-éknál se...[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
janos666
nagyúr
Érdekes, ez feltelepült az Ryzen-es Vega GPU-hoz is, pedig itt is azt írtátok, hogy csak RDNA cuccokhoz jó, és én is azt hittem, hogy a Vega már EOL, mert 4. hó óta nem volt már hozzá új driver (de így fene tudja, lehet hogy a 4. és 9-es köztiek is feltelepültek volna, csak nem kínálta fel Vega-t betallózva az AMD oldala).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Prof
addikt
Ez mind szep es jo csak a cikk vege az AMD problemaja, egy nagyon picike szegmenst erdeklik/ erintenek ezek a fejlesztesek. Eleve ahogy egy nagyon kicsi szegmens jatszik highend gaming pc-vel 4k ultraban 60fps felett (egy "kis" monitoron total penz/energiapocseklas). Az a nagyon pici reteg meg mindig az aktualis abszolut legjobbat veszi meg. A tobbseg mobillal, laptoppal , konzollal jatszik.
Az uzleti strategiajuknak total ellentmondanak ezek a grafikonok/ fejlesztesek. Max pistikenek kozepes/ budget jatekgepet akar osszerakni apuka (legtobbszor ezek vesznek hasznalt gepet ha csak nem total analfabetak), de leginkabb mind gamer laptopot akar ahol meg szinte semmi amd gpu-s normalis aru masina nincs, pedig Zen5-tel nagyon jo gepeket lehetne osszerakni. Se nvidianak, se intelnek nincs jo cpu+gpu ok az egyetlenek es ezt a konzolon kivul a mai napig nem hasznaljak ki
Llano ota megy a szedites, hogy vegre lesz vmi (Strix legutobb) de aztan hagytak meghalni az APU-s jatekot es mennek az Nvidia utan az "AI"-val, sokszor amd cpu+nvidia gpu van egy laptopban ... Mintha direkt nem akarnanak gpu-val komoly penzt csinalni.
Meg a eladjuk a sok hulye gazdag gamernek a Compute/ AU szornyetegeket forradalmi "Raytracing" neven vonatot is hagytak elmenni, amivel az NVidia annyi penzt nyomtat amennyit nem szegyel. -
5150
aktív tag
A vegát még a HIP/ROCm is támogatja szóval.. Eléggé khm.. "vegyes" a szitu AMD támogatás oldalon (de még a GCN-esek közül is párat az MI gyorsítók közül; irígylésre méltó aki átlátja a logikájukat) míg pl. a Navi kártyákból a legalsó a 2-es.
"Az információ korában az evolúciós szelekció azokat tizedeli, akik képtelenek a hamis információt megkülönböztetni a helyestől"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest