Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Laci4

senior tag

Sziasztok!

Adott nekem egy öreg vasam..
    Gondoltam, dobok bele egy SSD-t, meg kellene még bele RAM, mert a 2 giga kevés, és egyúttal kipróbálom a WIN10-et is, a tervezett 8 giga miatt egyértelműen 64bit..

Első lépés az ssd+win10 64bit volt..
    Csodák csodájára, megy minden.. még a tuner karihoz is találtam neten valami drivert..

Aztán jött a memoria csere..
    Elsőre nem ment, majd össze jött.. úgy nézett ki, minden oké..

Aztán elsőre azt tűnt fel,hogy néha csúszik a hang egy kicsit a tv-n (Tuner)

Hol csinálta, hol nem..

Aztán rá jöttem,hogy olyankor bizony a proci terhelés is lazán 50-60% körül megy.. emlékeim szerint pár % volt csak régen (Pontosabban az egyik mag közel 100%-on pörög.. csak a két mag miatt az össz. proci terhelés ennyi..)

Aztán 2-3 nap keresgélés, olvasás, és látom, közismert a hiba ezzel a chip-el szerelt .. jah igen.. a lényeg, Winfast TV2000 Global, PCI-os.. kártya a tuner..
    Szóval ismert bug, hogy 64bit, és 2giga plusz ram esetén ezt csinálja a kis nyavalyás..

Az a fura, hogy van viszont, hogy full normálisan 3-4 max 10% proci terheléssel elindul, és megy a szerkezet..

Nincs azóta megoldása valakinek esetleg erre a hibára?
    Az, hogy hol jó, hol nem kicsit még biztat..

driver: 6.0.109.7002
    pvr2: WinFastPVR2_setup_20360
    Win10: 1803

Illetve jól olvastam ugye, hogy ha be tudok aplikálni a gépbe egy PCIe kártyát, pl. egy WinFast PxDVR3200 H tunert, az működik rendesen?

Volt valahol egy kintről rendelt OFF Dvb-c usb tunerem, valami ilyesmi, de még Win7 alatt megpusztult... egyik indítás után eszköz nem található, és azóta se..
    Bár Win10 alatt még nem próbáltam.. elő kell kotorni..

Szóval ezzel kapcsolatban a kérdés, lehet érdemesebb lenne ma már egy ilyenbe befektetni inkább? (Digi kábelünk van..)

Új hozzászólás Aktív témák