Aktív témák
-
törölt tag
válasz
katavagyok #1447 üzenetére
Attól függ mit értesz élesítés alatt. Egyrészt van a Vigneau által említett lehetőség. Amennyiben viszont finomhangolni akarsz, akkor <Ctrl> + <+>/<->, illetve a távirányító, amennyiben van rajta ilyen gombpár. Ezzel válaszoltam neked is veresp.
Vigneau: Nem próbáltam még, úgyhogy nem is tudok véleményt mondani róla. A Chris TV, ha jól tudom, shareware. Ha fent van a WDM, akkor bárminek tudnia kell használni a tunert. -
törölt tag
válasz
katavagyok #1442 üzenetére
Először is nézd meg nem-e hibádzik valahol az antennakábel. Célszerűen egy TV-vel lehet mindezt ellenőrízni. Ha ott minden rendben, akkor kártyát ellenőrízni másik gépben, amennyiben ott is szar garancia. Aztán azt, hogy jó helyre dugtad-e a kártyán: az alsó a TV (aljzat) a felső a rádió (dugó). Ha Scannel nem működik, valószínűleg semmilyen Areaval sem fog.
Vigneau: A VDub négy feldolgozási módot ismer:
-Full Processing Mode (ez az alapértelmezett)
-Normal Recompress
-Fast Recompress
-Direct Stream Copy
Ez az utolsó kell amennyiben el is akarod egyből menteni, így veszteségmentes (nem tömörít, csak kivágja amit kivágtál, és ennek megfelelően újraírja az indexet) Csak és kizárólag a vinyó(k) sebességétől függ mennyi ideig tart! Gyorsabban dolgozik, ha nem ugyanarra a (fizikai) vinyóra mented a megvágott anyagot. Ma is csináltam vágást: 9GB-os felvételből kivágtam 1,5GB-ot, ezt 13 perc alatt mentette le. Ha újra akarod tömöríteni, akkor vágás után nem kell elmenteni, egyből ráeresztheted a filtereket és a kodeket. A többi minden esetben újratömörít. -
törölt tag
válasz
Vigneau #1438 üzenetére
Vágd az Avi-t ne siránkozz! (Ez egy kifordított idézet.)
Avit vágni egyszerű: VirtualDub, ha MP3 hanggal veszed fel akkor VirtualDubMod (sajnos úgytűnik nem fejlesztik tovább), vagy NanDub. Persze nem olyan látványos a felülete mint az ULead progiknak, de ez szerintem kifejezetten előny!
Nem tudom észrevetted-e, de a DivX6 átméretező szűrőjének van egy okos szolgáltatása: megadod a szélességet és Ő beállítja ehhez a magasságot! Próbáltam DVD anyaggal: legvágta még a gyászszegélyt is. Cool! Persze nem tudom mennyire lassítja be a gépet, én mindig utólag tömörítek DivX-el.
Korábbi problémáid megoldódtak? -
törölt tag
válasz
katavagyok #1436 üzenetére
Innen töltheted le a magyar nyelvű használati útmutatót: Bővebben: link
Egyébként a PVR ablak kezelőpultján rákattintasz a villáskulcsra, majd a feljövő ablak tetején a harmadik (fagolyós számológép) gombra. Ott az Area-val nem érdemes foglalkozni, úgyis Costum Defined-ra fog váltani. TV Source ahogy jól esik, Auto Fine Tune be, Adaptive Channel Scanning be. Ezután Scan Channels. Feldob egy ablakot ott OK. Szórakozik egy ideig míg megtalálja. Ezután megnézed meg van-e minden, ami nincs azt a lenti Add gombbal hozzáadhatod. Persze ez utóbbihoz kell egy csatornakiosztási táblázat, amin fel vannak tüntetve a frekvenciák. Utóbbi módszerrel akár egyenként is hozzáadhatod a csatornákat keresés nélkül.
Lehet bonyolultnak hangzik, de megcsinál helyetted majdnem mindent. Neked kell viszont sorbarakni a csatornákat, amit a jobb oldalon levő fel-le nyilakkal tehetsz meg. Az =-jel visszaállítja őket nagyságszerinti sorrendbe. Ha a csatornák ellőtti dobozból kiveszed a pipát, akkor azokra nem fog lépni távirányítóval vagy kurzor fel-le nyilakkal, kézzel viszont léphetsz majd rájuk. A csatornákat neked kell elnevezned, nem olvassa ki a teletextből. Ezt úgy teheted meg mint a Windows Explorerben: ráálsz a listában, majd F2.
Remélem tudtam segíteni. -
törölt tag
válasz
Vigneau #1422 üzenetére
Villámteszt: 720x576/1200kbps/DivX beépített deinterlace framedobás nélkül vett fel. A DivX beépített deinterlace-e nem tűnik túl jónak.
Normál esetben - PicVID, PCM - VirtualDubMod 1.5.10.1.2439-cel tömörítem át, filterként csak a beépített Deinterlace-t használom (sokan most biztos leigényteleneznek). Átméretezést, körülvágast a DivX-re bízom. A hangsávot demux után mindig külön tömörítem CDex/LAME 3.96MMX-el, mivel tapasztalataim szerint rendesen belassítja a videotömörítést (gyakorlatilag lefelezi a sebességet, igaz a mostani gépemmel még nem próbáltam együtt a kettőt). Utána értelemszerűen mux. Mindezek letölthetőek a SourceForge-ról. Bővebben: link (leszámítva a PicVID-et.) 1.6-os VDub-ot még nem próbáltam, mivel nem igazán felhasználóbarát a hangkezelése (nem tudom miért nem írják már meg rendesen), Mod pedig egyelőre nem jött ki belőle.
Persze ez az eljárás rengeteg helyet igényel, főleg ha meg is vágom az anyagot: 1 órányi felvétel 7-10GB, reklámok kivágása után ebből lejön kb 1-1,5GB. Eddig összesen 14-18GB. A hangsáv újabb 600MB környéke. Az ember azt hinné egy 120-as vinyó mindenre elég, pedig... -
törölt tag
válasz
Vigneau #1419 üzenetére
Felvételkor 720x576. Később az igényeknek megfelelően tömörítem át, tipikusan levágok 4 pixelnyit a tetejéből, aztán 512x406 (tudom, hogy nem 4:3, de a levágás miatt ennyi kell).
DivX-be még nem próbáltam, mivel nem is olyan régen még egy 750-es Duront használtam, az meg nem igazán bírta volna. Mindjárt csinálok egy próbát, mondjuk nekem a 6.0 van fent, megnézem az mit tud. Ha nem Capture esetén használom kb. 5-10%-kal gyorsabb az 5.2.1-nél.
A WDM mindenképpen a PVR előtt, a codec szerintem mindegy mikor, csak ne pack-et rakj fel! -
törölt tag
válasz
Vigneau #1411 üzenetére
Video: PICVideo MJPEG quality:18
Audio: PCM 44100/16/2
Szerintem nézd meg más videós programban is (pl VDub), lehet valami összekeverte az egész mindenséget. CodecPack minden formában ellenjavallott, még ha knyelmesnek is tűnik!!!
Úgy látszik nekem ilyesmiben mákom van: ezernyi software fut nálam hibátlanul, míg mások szívnak vele. No igen angol XP vs magyar XP. Sokan el sem hiszik mekkora különbség. Én viszont tapasztalatból használom az angol változatot: a régebbi winfosoknál is instabilabb, lassabb, problémásabb volt a magyar verzió!
[Szerkesztve] -
törölt tag
Lehet, hogy csak Pepófajván van így, de tapasztalataaim szerint nem minden csatorna azonos minőségű, vannak gyengébbek és vannak jobbak. Mikor a UPC megkeveri a csatornakiosztást adók jönnek-mennek, de ami a gyengébb csatornákra kerül az így járt!
A képernyőn vízszintesen keresztbefutó sötét csík szinkronhibára utal. Nézd meg, megmarad e a probléma, ha olyan frissítést állítasz be a monitornak, ami 25 egész számú többszöröse. Ha marad akkor vételi, vagy tunerprobléma.
Ezekszerint megváltozott a manual, és a távirányító is! Az enyémen van Fine Tune. -
törölt tag
768x576 PAL, a felvétel minősége pedig leginkább a forrástól függ. Ismerve a magyar kábelszolgáltatókat ez össze vissza ingadozik. S-Video, Composit esetén amit a forrás tud, azt ki is hozza belőle a kártya. Hogy mire elég? A PAL DVD felbontása 720x576, amit natívan támogat a driver. HDTV egyelőre nincs, bár a chip tudná.
-
törölt tag
Próbáld meg úgy, hogy nem húzod a gépet! Lehet arra allergiás a software. Nálam soha nem jött elő egyik általad leírt hiba sem.
Egyébként mi az a KX driver? Mert, ha nem az eredeti, akkor az is bekavarhat. Lehet, hogy nem a tuner-, hanem a hangkártya drivere fos. A Creative-nál előfordul ilyesmi!
[Szerkesztve] -
törölt tag
Lehet finomhangolni: Ctrl + <+>, illetve Ctrl + <->, egyébként a kézikönyv 28. oldalán leírja a billentyűparancsokat (legalábbis az enyémben).
Bamboo: Akármilyen MPEG-2 decoder jó mellé, sőt ha minden igaz van neki sajátja (mondjuk ez nem is meglepő, elvégre alapból jön vele MPEG-2 encoder). Távirányítónak meg nem sok létjogosultsága van a billentyűzet közelében ülve.
Bazsy: Lehet, hogy a Capture Settings-nél az Audio Control Line-t kellene CD Playerre állítani. Ez már csak azért is jó döntés mert arra szokás kötni a belső audiokábelt. Ha több ilyen bemenete van a hangkártyának, akkor arra állítsd amire kötötted. -
törölt tag
Először is: a legújabb driver/PVR 2005.06.01-ei. Ebben kézzel is megadhatod neki a frekvenciákat.
Ha nem megy Hungary-vel, akkor miért nem próbálod meg mással? Általában Németországot vagy Ausztriát szokták ajánlani. Nálam spec Yugoslavia-n van. Auto Fine Tune be van kapcsolva? Egyébként félig meddig tökmindegy, ha scanneled a csatornákat automatikusan átlöki Costum Defined-ra. -
törölt tag
válasz
DopeBob #1354 üzenetére
Bővebben: link
Próbáld meg ezeket. Mind MP3. -
törölt tag
válasz
deeeeee #1333 üzenetére
Kitartó vagy nem mondom! Gondolom ennyi idő alatt mást meg sem kérdeztél. Részletkérdés.
Ami a távirányítós gondot illeti: Ha az Audio-Out Control Line-nál nem azt a bemenetet választod ki, mint amire kötötted (CD Player vagy hasonló), akko történik ez.
A Direct Burn DVD-re nem tudok mondani semmit, legfeljebb azt, hogy ne használd ha nem vagy megelégedve vele. Inkább állítsd be az MPEG-2 Codecet a DVD-Video szabványnak megfelelően, és utólag írd ki. Tudom, hogy több ''vesződséggel'' jár, de biztosabb. Egyébként a Direct Burn DVD, ha jól emlékszem (rég próbáltam) a vinyóra rögzít, és onnan hegeszti ki lemezre.
A csatornaváltásra passz. -
törölt tag
Elméletileg az MPEG-2, ott viszont a két csúszkával lehet szórakozni. Legalább is a gyárilag ottlevők közül. A Windows Media atom gépet kér, konfigurálni meg szinte lehetetlen. A DivX, XviD párost gondolom nem kell bemutatni, ha fent van egyáltalán valamelyk, erőforrásigény mint a WMV, de legalább lehet konfigolni. A többivel nem érdemes foglalkozni. Továbbra is azt mondom: HuffYUV, vagy PICVideo.
Audiót pedig tömörítetlenül, még ha több helyet is foglal. Mondjuk MPEG-1,-2 esetén csak Layer II hangot enged. -
törölt tag
Very hülye kérdés,de hátha: a PVR beállításai közt engedélyezted a Capture Audio-t? Csak mert alapból nincs...
Dresi: Ha van sok helyed, akkor valamilyen gyengén tömörítőt mondjuk PICVideo, vagy HuffYUV. A Neronak meg kutya kötelessége a DS codeceket kezelni. Ha Vision Expressel akarsz tömöríteni vigyázz: időnként túllövi a file méretet és nem fér rá a DVD-re! Mondjuk nekem csinált már olyat is, hogy letömörítette a DVD-Video szabványú anyagot, amit a Nero a DVD-Video szabványnak nem megfelelőnek értékelt! Akkor végleg átálltam TMPEnc-re. Az nem szokott hibázni. Ha viszont simán a Nero Burning Rom-ra akarod bízni a tömörítést, akkor izgalmas percekre számíthatsz, sok szopással.
Felvenni mindig a 720x576-ot használd, még ha a végtermék ennél kisebb is lesz. A méretcsökkentés ugyanis zajelnyomó hatású, DVD-hez meg úgyis az kell! A procid biztos bírja, nekem annakidején 750MHz-es Duronon sem akadozott.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Építő/felújító topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kerékpársportok
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- E-roller topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- OHH HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- FSP Aurum Pro 1200W 80 PLUS Gold - AU-1200PROH
- EVGA RTX 3070 8Gb
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest