Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz -=RelakS=- #2420 üzenetére

    Ez soha nem az elektronikán múlt, korábban sem.

    Épp ezért írtam, hogy ez mindig is egy 3 érpáras adatátvitel volt (+órajel), amihez tartozik egy szimmetrikus, tehát földfüggetlen kábelmeghajtó áramkör, bemeneti oldalon pedig ugyanez visszafelé.

    Lényegileg ugyanez a LAN-kapcsolat is, csak ott még galvanikus leválasztók (baluntrafók) is vannak a jel útjában.

    Az így létrejövő vonalon bármilyen adatot átküldhetsz, ez már inkább csak szoftveres kérdés. Sávszélességben nem jelent sokkal többet, hogy annyi még ne férne bele.

    Sokkal jobb fogalmazás, ha azt mondjuk, hogy a DVI-ra eredetileg nem volt szabványosítva a hang átvitele. Később szoftveresen hozzáadták azt is, nem törődve a szabvánnyal, hiszen fizikailag a DVI és HDMI ugyanaz a csatolófelület, csak más csatlakozón.

    Nem véletlenül vetődött fel egy időben az a gondolat, hogy a HDMI-csatlakozókat legjobb lenne megszüntetni, legyen helyette RJ45 UTP kábel. Kidolgozták még azt is, hogy a DDC infót is be lehet kombinálni a fő adatfolyamba, nem fontos neki külön érpár (tehát az I2C busz, ahogy jelenleg működik). Valamint utóbbin közlekednek még a HDCP titkosítás kulcsai is. De ez halott ötlet maradt azóta is.

    Ez a "nem ismeri" vagy "nem ismeri fel" olyan számítógépes zsargon, amit manapság már mindenre mondanak laikusok, néha hülyét kapok tőle. Vasalót bedugja a konnektorba, de nem ismeri fel az áramot és hasonló szintű agyrémek.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák