- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Egy óra, két rendszer
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
venom8888 #20200 üzenetére
Nagyon el vagy tájolva.
Az ingatlanos bármit beígér, hogy rajta keresztül vedd meg a lakást, de (elő)szerződésnél tartja a márkát aztán pedig el is felejtheted, őt csak a jutaléka érdekli.
Kizárt, hogy az idejét a te dolgaid után rohangálással töltse, vagy ha igen sokkal drágábban fogja mintha te vagy az eladó intézné.Tulajdoni lapot, ha van ügyfélkapud te is le tudod kérni évi 1 ingyenes, a nullás igazolások beszerzése a tulaj dolga.
A többit jó esetben az ügyvéded elmondja neked, de ezt is érdemes átbeszélni vele. -
Brave_86
aktív tag
válasz
venom8888 #20199 üzenetére
Az alku lehetséges, kérdés, hogy mennyire reálisan van beárazva a lakás.
KP-s vevő esetében hajlandóak az emberek akár nagyobb alkuba is belemenni, de nem minden esetben. (főleg ha jól lőtte be az árat és tisztában van vele, hogy annyiért meg is vennék. Ezt az érdeklődők számából is már meg tudja ítélni illetve a személyes megtekintések esetén a reakciókból.)
Ha az adott lakás neked is tetszik, akkor biztos meg tudtok egyezni egy olyan árban, ami mindkettőtöknek elfogadható. -
-
monosgeri21
tag
válasz
venom8888 #20188 üzenetére
Erre 4%-os illeték 680.000 Ft, plusz ügyvéd (saccra kb 150.000-200.000), meg földhivatali dolgok kb az is mindennel együtt szerintem 20.000-30.000 Ft. Az órák névre írásában valamelyik kolléga kisegít, lehet az ingyér van. Aztán jöhet a nagyobb tétel, a berendezés/felújítás. Az már csak rajtad múlik.
Szóval a kérdésre válaszolva kb. +1 millió
-
-
Mercutio_
félisten
-
A Zéé
addikt
válasz
venom8888 #15175 üzenetére
2-en vagyunk, február óta írom minden költségünk, rezsi nélkül nem költünk Budapesten 200k-t egy hónapban az önfenntartásra, bár nekem az üzemanyagot a munkáltató fizeti. Nem mondom, hogy nem figyelünk a költségekre, felesleges dolgokat nem veszünk, ami nem azonnal kell, azt akkor vesszük amikor akciós, de nem fillérezünk. Ez azért nem egy olyan extra odafigyelés. Ha rákívánunk a téliszalámira, a kicsit extrább kajákra, vagy a kézműves sörökre, akkor megvesszük. Sokat főzünk otthon, mert mindketten szeretünk, és ha steak-et, vagy tengeri halakat akarunk enni, akkor megcsináljuk magunk. Ha komolyabban odafigyelnénk, és én mondjuk nem ebédelnék majdnem minden nap kifőzdében, akkor ezen még 30k-t simán lehetne vágni úgy, hogy a minőség nem igazán esik vissza.
Rezsi egy átlagos lakásnál kihozható havi átlag 50k környékén nagyjából bárhol. Házat fenntartani nyilván költségesebb.
Ezen felül minden más annyira személyes, hogy mi nem tudjuk, hogy ti mennyit költenétekNálunk mozi, étterem, kocsmázás havi 1-2 alkalom van, ruházatra nem költünk eszetlen sokat (párom otthon dolgozik, nekem meg felesleges drága göncöket venni a hétköznapokra). Hobbikra költünk még annyit, amennyi épp kell, vagy amennyire lehetőség van, de ez már tényleg abszolút személyes.
Nálunk is most téma elhagyni Bp-t, és elmenni vidékre, amennyire nézegetem és követem a dolgokat tényleg nagyjából a lakhatási költség (nem a rezsi része) az, ami komolyabb különbség a Bp-megyeszékhely vagy nagyobb város viszonylatban.
-
Shade45
senior tag
válasz
venom8888 #15179 üzenetére
Én ezt az ingyenes szoftvert használom költségvetés tervezéshez és nyomonkövetéshez, tanulságos és hasznos tud lenni, amikor pontosan látod az elszivárgott összegeket, persze ehhez következetesen tölteni is kell.
Grafikonokat is rajzol a kategóriák költései alapján, üzemanyagfogyasztást is tud vezetni, így látható mekkora összegből teszel meg 100km-t, és különböző devizákat is kezel. -
Stanlee
őstag
válasz
En vezetnem, hogy mibol mennyit vesztek UK-ben, utana megneznem a legkozelebbi magyar tesco online shopjaban, hogy az mennyibe kerul. Arra radobnek kb 20%-ot (ez a felar, ha kisebb telepulesen vasarolsz boltban). A kaja az amugy nagyon haztartas fuggo, lattam par forumtars havi etelfogyasztasat, mi pl. negyedannyi hust eszunk, de ahogy a pelda is mutatja, van akinek a Pick teliszalami kell minden reggel, ami hosszutavon viszi a penzt :-)
A net, telekommunikacio szerintem Mo-n dragabb videken, de az helyszinfuggo lesz. Aztan vill. energia olcsobb, gaz meg dragabb. Mar mas is irta, hogy egy szigeteletlen regi haz az viszi a penzt telen.
Ha par dolgot meg tudsz csinalni magad a hazon, akkor az jo, ha mindenert hivnod kell valakit, akkor az penztemeto szintre emeli a lakhatast, foleg videken.
Az elet Mo-n mar nem olyan olcso, mint ahogy az ember sokszor gondolja. En mondom ezt ugy, hogy nem Mo-n elek, de ha lehet akkor sokat vagyok otthon...
-
válasz
Azzal nincs baj hogy kifogtok e jönni de sztem ennél többet fogtok keresni vidék és vidék is között van különbség Ple Győrt meg Sopront is vidéknek lehetne mondani de az emberek jobban keresnek mint pesten de nekem az igazi vidék a falu ahol felnöttem . Ahol megveszed a házi tojást 30 ft ért még meg a szomszédból kapsz lekvárt meg gyümölcsöt meg mézet .Kinek mi .
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
venom8888 #15168 üzenetére
Nálunk 2,5 személyre 200 a bevásárlás havonta. Egy csomó vidéki 70-80-as években épült háznak 100 fölötti a rezsije. Autó (minden költséget számolva) 50e+ havonta. Plusz ruha, szórakozás, egészségügy.
300 nem olyan sok, ennyi a családi bevétel ha mindkét felnőtt szakmunkás minimálbért keres és van egy gyerek.
-
válasz
venom8888 #15168 üzenetére
OPiiPO hoz csatlakoznek annyival megtoldanam hogy vezessétek három hónapig a költségeket és onnan láthatjátok . Én vidéken nőttem fel öcsém még mindig otthon el . Nekünk elég nagy földünk van plusz tyúkok tojás hús elég olcsón megtudják oldani . De bevásárolni nekik is kell . Pont kényelmesen meg fogtok tudni élni úgy hogy nincs félre rakás ha félre is akartok rakni akkor 500k kell .
Ez mind szép és jó DE ruházkodás ? Technikai dolgok a gyereknek ? Autót megjavítatttni ? Új hűtőt venni mert a régi tönkre ment ? Meghívtak valahová és azért illik vinni pénzt esküvő ballagás ?
Fejből felsoroltam csak pár dolgot ami közbe jöhet.
-
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
venom8888 #15165 üzenetére
Rengetegen élnek ennél kevesebből, szóval nyilván el lehet lenni. Az, hogy mennyire jól, szerintem leginkább attól függ, h mennyi a rezsid, a gyerekekre mennyit költötök, mennyi megy el utazásra/autóval kapcsolatos költségekre és egészségügyi kiadásokra. Ezek nyilván egyénenként változnak, te tudod, hogy hogy alakulnak nálatok. Nyugdíjra (vagy lakásfelújításra, új autóra, gyerek egyetemére) félrerakni azért szerintem csak kompromisszumokkal lehet ennyiből.
-
A Zéé
addikt
válasz
venom8888 #15163 üzenetére
Az attól függ, mekkora lábon éltek. Bp-n elég? Ha nem egy kis apró faluba mentek mindentől távol, akkor nagyságrendileg ugyanannyi az átlagos kaja, bolt, szolgáltatás, vagy más dolog... Az extrább dolgok talán drágábbak kicsit, nehezebben beszerezhetőek, de ez se mindenre igaz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- TP-LINK routerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Google Pixel topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- iPhone topik
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh - Újabb tapasztalatok - fogyasztás és hatótáv
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- További aktív témák...
- Gombászkönyvek egyben
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest