- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Macrodroid
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
szerintem is első lakásnak jó a belvárosban picit nyűzsögni.. frekventált, gyorsan értékesíthető helyen legyen... vagy később bérbeadható legyen.
aztán később családdal valahol külső részeken ''megállapodni'', letelepedni. Kell is a család miatt a nagyobb, és azt csak külsőbb részeken lehet megfizethető áron kapni.
ez így egy jó lakásvásárlási folyamat az egyes életszakaszokhoz időzítve -
Ariadne
őstag
Eszembe jutott, amiről itt beszéltünk, mikor olvastam a CIB lakástámogatási cuccainak részletezését, íme idézet a megelőlegezőről:
A gyermekvállalás teljesítését, továbbá a megelőlegezés időtartama alatt bekövetkező házasságfelbontás tényét az igénylő házaspár az azt igazoló okmány kiállítását, illetve a bírósági ítélet jogerőre emelkedését követő 60 napon belül köteles a banknak bemutatni. A gyermek(ek) megszületésének igazolására a gyermek megszületését követő 30 napon belül a születési anyakönyvi kivonatot be kell mutatnia az igénylés helyén.
Nem néztem utána, de szinte biztos, h ez jogszabályi kötelezettség, nem a bank egyéni előírása. Szóval nehogy gond legyen...
Másik: volt szó arról is, lehet-e megelőlegezőt később felvenni - nem. Pár érdekes részletkérdésre választ találtam itt, ezek megint a CIB feltételei, de valszeg minden banknál azonosak ezek a feltételek, hiszen állami támogatás. Hátha rajtam kívül másnak is érdekes lehet, idemásolom:
A Megelőlegező kölcsön lényege, hogy a gyermekek után igénybe vehető Szocpol-t megelőlegezzük azon ügyfeleknek, akik a Szocpol. feltételrendszerében meghatározott gyermekekkel még nem rendelkeznek, de azok megszületését bizonyos határidővel vállalják. A kölcsön forrását a Bank biztosítja, a megelőlegezés időtartama alatt az esedékes kamatokat az Állam fizeti meg, tőketörlesztés nem történik.
A vállalt gyermek(ek) megszületésétől a kölcsön vissza nem térítendő támogatássá alakul át, az állam megtéríti a kölcsön tőke-összegét, és ezzel a Megelőlegező kölcsönt igénybevett ügyfelek pénzügyi kötelezettsége megszűnik a bankkal szemben.
A gyermekek megszületésének elmaradása esetén a Megelőlegező kölcsön kamattámogatásos hitellé alakul át. A Megelőlegező kölcsön már korábban folyósított hitel futamideje alatt nem igényelhető.
A megelőlegezés futamideje – függetlenül a kapcsolódó hitel futamidejétől – 20 év (a szerződsébe is ez kerül), ebből a megelőlegezés ideje 4 év 8 év. Amennyiben az ügyfél vállalásást nem teljesíti, akkor a hitel visszafizetésére 16. illetve 12 év áll rendelkezésre. -
tildy
nagyúr
Ne mondd már, hogy pl. az okmányidrodában nem tűnik ki?
Én pl. anélkül, hogy kb egy szólt szóltam volna, már mondta autóátiratáskor a nő, hogy ekkor meg akkor lejár a személyim , sőt az ideiglenes címem már nem érvényes. (Nem a személyimből nézte ki, hanem a gépről)
szerinted ki kell menni hozzájuk, hogy tudják hány gyerekük van?
LEgyenek ebben a hitben, de bizony szerintem előbb utóbb úgyis fog jönni az a kis levélke.... -
Ariadne
őstag
-
törölt tag
-
fokukac
nagyúr
igen, majd ha lesz annyi pénzem, hogy építkezzek, majd akkor biztos ki fogom használni.
és hogy mit kell a különbözet után fizetni?
illetéket.
ha eladom a 10 milliós lakásom, és a pénzből veszek egy 15 milliósat, akkor csak a 15 és a 10 millió közti különbség után kell illetéket fizetni, és nem 15 millió után.
az szja pedig úgy van, hogy ha 10 ért vettem, és 15-ért adtam el, akkor a különbözet képezi az adó alapját, amire 25% forrásadót kell fizetni, de ez az 5. évtől évente a számított adó összegének tizedével csökkenthető.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest