Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
addikt
válasz
regeniv #17477 üzenetére
Az árak érdembeli beesését ne várd (nem lesz pénzügyi válság, ha lesz akkor pedig mindenkinek rossz lesz) és nem is erre gondoltam, inkább arra, hogy további drágulást én nem tudok elképzelni. Itt csupán arról van szó, hogy gyűjts össze minél több pénzt, és élj az állam által nyújtott kedvezményekkel, lehetőségeidhez képest maximálisan!
-
axioma
Topikgazda
válasz
regeniv #17479 üzenetére
Az epitkezeshez kell: 1. idealis telek, amik most nincsenek mert mindre epiteni akart valaki (ahol meg me'g nincs infrasturktura oda ne szamolj azzal hogy mikor neked kene akkor lesz - pl. mikor bolcsi-ovi vagy gyerekorvos stb. kellene), es akkor me'g az egyik legnagyobb szivatast a csatornazas libikokaztatasa nem is emlitettem 2. rohadt sok ido (meloidoben is), pontos elkepzeles es/vagy egy dragan dolgozo (de epitkezest olcsosito) tervezo aki mindent atgondol helyetted, es/vagy egy teljes ev massziv(!) epitkezesi temak olvasgatasa 3. csapat, aki tenyleg megepiti es nem csak penzt szed el, es a kornyeken lakaslehetoseg amig epul [nagyon kiveve akkor megy tavban, ha legalabb 2-3 naponta szakerto epitesvezeto kimegy] 4. tobb penz mint amire szamolsz (az ep.ktg-ben barmilyen fullos szolgaltatast igernek, me'g mindig egy csomo minden nincs benne), vagy legalabb hajlandosag lakhatasinak elegendo allapotban bekoltozni es "magad alatt" tovabbfejleszteni (de ezt nem feltetelezem a korabban latott hozzaallas alapjan)
-
_NCT
addikt
válasz
regeniv #17450 üzenetére
Egyrészt örülök, hogy nem csak én vagyok helikopter és nem találunk kis házat 30-40M között az agglomerációban, másrészről pedig én is eléggé szomorú vagyok, hogy ebben az ársávban csak a legalja van..... Pedig mi hajlandóak lennénk akár 1-1.5 órát is ingázni naponta, csak legyen valami vállalható, napi 120-160 km-t is bevállalnánk. De mostanában már 40-45 között is alig találunk jókat. Mi a babavárót fel tudjuk venni, van is némi spórolt pénz, de kb így is merész küldetés az egész.
Annyi, hogy jelenleg egy 30m2-es újépítésű (értsd 5 éve épült lakótömb, mi vagyunk az első lakók) lakásban élünk, és annyira megutáltam a lakást az elmúlt időben, hogy megfogadtam, inkább várok egy megfelelő házra, de nem fogok még egyszer lakásba költözni, mert ki tudja ki költözik föléd, melléd, hogy aztán akár 20 évig is hallgasd (nálunk volt már minden, a feleségét verő alkesz után a pszichiátriáról kiengedett tagon keresztül a magánedzőtermet üzemeltető embereken keresztül...Mikor egy fárasztó nap után hazaérsz és ezt kell hallgatni, az priceless). Szóval a pandémia alatt átértékeltem mindent (úgy ahogy sokan mások).Sajna maradt a gyűjtögetés, mivel semmilyen támogatást nem kapunk a családtól, viszont az olló csak nyílik és nyílik folyamatosan......
-
Poultier
tag
válasz
regeniv #17449 üzenetére
Volt feleségemmel voltunk házvásárlásban Piliscsabán, ott is elég volt a 20%, illetve Pilisvörösváron is elég volt a 20% 1 éve(ott munkatársamék vettek házat). Annyit hozzá kell tenni, hogy a mostani helyzet miatt erősen nézik a szektort, ahol dolgozol. Pl. IT-ban nincs semmi retorzió, de a vendéglátás, vagy az egyéb vírushelyzet miatt érintett szektorban dolgozókat nem nagyon hitelezik a bankok.
-
Csabroncka
addikt
válasz
regeniv #17450 üzenetére
Csak a saját szubjektív véleményem mondom:
most kényszerhelyzetben vagy, hogy vásárolj (?)
Ahogy írod pontosan lefested a BP aggló piacot családi házban, 40m alatt a hulladék 40-50 között az erősen kompromisszumosok, 60 tól már kapod a vállalható, költözhetőt.
Van lehetőséged jobb helyzetbe kerülni (?)
Szerintem igen. Az egy dolog hogy az árak most már tudjuk, hogy nem nőnek az égig, de jelenleg még a hulladék ingatlannal is túlvállalod magad.
Szerintem ha lehet várd meg a moratórium végét vásárlásban, addig járj utána a dolgoknak és helyezd magad pozícióba, pénzt rakd be MÁP+-ba.
Ha mindenképpen lépés kényszerhelyzetben vagy vegyél egy kisebb jó lokalizációjú panelt magatoknak ahonnan tudsz dobbantani. Lepukkant hulladék házba ne menj, mert egy örök éltre megbánod és még eladni sem fogod tudni.
-
Poultier
tag
válasz
regeniv #17445 üzenetére
Szia!
Mostanában vásároltam 2 lakást megyeszékhelyen és megyei jogú városban, és mind a két esetben elegendő lett volna a 20% önrész. Az ügyintéző hölgy elmondása szerint csak a kisebb városokban, falvakban kér jellemzően több önerőt a bank.
Azért az esztergomi vasútvonal Piliscsaba utáni részén szerintem több önerőre lesz szükségetek, illetve a Kesztölc utáni szakaszon már nem mennék sötétedés után az utcára. -
Brandynew
őstag
válasz
regeniv #17445 üzenetére
Szia!
Még nem vetném el a Babavárót. Külföldön nem volt TB jogviszonyotok? Ha pl. felsőoktatási intézményben voltatok kint, akkor is volt. Hazaérkezésetek után már csak 90 napnak kell eltelnie biztosított jogviszonyban és mehet az igénylés.
A 30% önerő nincs leírva, de nekünk is azt mondta a hitelügyintéző, hogy arra számítsunk, a járvány idején az lett a belső szabály. Persze ettől még megpróbálhatod, kérhetsz előzetes hitelbírálatot több banktól is.
A babaváró szabad felhasználású hitel, nem kell igazolni a felhasználását a bank felé, szóval igen, gond nélkül előtörleszthetsz, a fogyasztóbarát lakáshitelnél 1% az előtörlesztési díj.
Én valószínűleg egy jobb állapotú lakást vennék 30 millióért, 2022-ben eladnám (meglévő hitellel együtt), addig is még gyűjtenék önerőre, felvenném a Babavárót és egy jelen értékben 50-55 millió Ft-os házat vennék, mert a 40-42 millió Ft-os házak túlságosan kompromisszumosak számomra (most vagyunk túl egy piacszemlén, 50+ m lett a vége, pedig nem egy óriási ház).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest