- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
updog
őstag
válasz
magnerss #8799 üzenetére
Akkor legyen kevés korlátozás
Csak azt mondom, én három komplett munkanapom csesztem a plusz ügyintézéssel, papírozással, aztán pont akkor (2016 eleje) függesztették fel a CSOK-ot a megváltozott szabályozás miatt, amiatt (is) csúsztunk a hitellel, és az egész tranzakcióval.
Cserébe 10 évre "feltétel nélkül és visszavonhatatlanul" bejegyzik a jelzálogot a lakásra, és köteles vagyok életvitelszerűen itt tartózkodni (ahogy lentebb konkludáltuk, nem lehet kiadni pl.). Mindezt 600.000-ért. Csak azt mondom, utólag így nekem ez baromi rossz biznisz volt, rosszul csináltuk. De nem szándékozom tovább magyarázni -
updog
őstag
válasz
magnerss #8794 üzenetére
Pont amit írtam: 10 év jelzálog és a sok korlátozás
Amik 600k-t nem érnek meg szerintem.
Hogy ON is legyen: hétfőn mindenképp megyek a bankba, de hátha előre valaki eloszlatja a kételyeimet: mi egy gyereket vállaltunk be a CSOK-hoz használt lakásra, tavaly kiutalták, beszámolták önerőbe, mindenki happy..
Utólag most mondhatom-e hogy legyen mégis kettő gyerek, (ez még csak a vállalás, nincs meg)?
Google nem jóbarát: CSOK bővítés, CSOK utólag, CSOK kétszer, CSOK ismét stb...
-
-
axioma
Topikgazda
válasz
magnerss #8646 üzenetére
Mar bocs, de szerintem hemzseg a hsz a tevedesektol.
1. ltp szemszogbol osszegszeruen nem nagy hitel, de lattal te mar azonnali athidalos felteteleket a hitelfelvevore? ket hatast dobnal ra... meg a koltsegekre ami mashol elengedjuk kategoria (es a kerdezo is banki hitelrol beszelt, nem a fundasrol)
2. a hitel szerzodesben levo kalkulacios futamido nem feltetlen a valosag, batran szabad szamolni kesobbi modositassal
3. hosszabb futamidore most nincs sztem olyan kombinacio, ami alacsonyabb kamatot adna (legfeljebb alacsonyabb torlesztot), hosszabb kamatperiodusra meg aztan vegkepp magasabb
4. megorulok attol, hogy me'g mindig elojon ez a "visszafizetni tobbet kene" fordulat --- NEM adunk ossze kulonbozo idopontokban esedekes osszegeket jelenertekesites nelkul! (magyaran, ami eccerubb, THM-et szamolunk es azt hasonlitjuk, nem a nemletezo nyers osszeget)
5. ltp-ket nem kell alacsonyabb betetre allitani (nagyon max. ha a szamlarol banki utalas volt akkor annak az osszeget, de ltp-n SZO-t csokkenteni vetek) -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
magnerss #8591 üzenetére
egy off vélemény, anélkül, hogy ismerném a részleteket és a helyzeteteket:
szép dolog a szerelem és a házasság, csak a statisztikák mást mutatnak.
én a feleség helyében így osztanám az új lakás tulajdoni hányadát. feleség 50+25%, férj 25%. (hiszen az új lakás vételárának a fele a feleség nevén lévő eladott lakásból van, a másik felén meg osztozzon a házaspár.)ezek a mocskos anyagiak. nehéz reálisan gondolkodni, ha szerelmes az ember.
-
hurenzon
senior tag
válasz
magnerss #8591 üzenetére
ez nem ilyen egyszerű.
mivel 50-50%-össz tulajdon lesz , így 16,5-16,5 m Ft után kéne fizetni. Ha ezt akarod megúszni, akkor úgy kell , hogy 30 m ingatlan és 3m Ft ingóságok. Így lecsökken 15-15 m Ft. Neked az első tulajdon ezért 2% illeték. Feleségednek meg ott az előző.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- iKing.Hu - Apple iPhone 16e - Black - Használt, újszerű, Alza 3 év garancia!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest