Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
válasz
Manitou #31232 üzenetére
amikor megkapod az értesítést, hogy sikerült kiszámolniuk mennyi az annyi és mikortól kell fizetni, akkor kell kérni a részletfizetést, lehetőleg aznap amikor a határidő lenne. ha előbb kéred, akkor automatikusan visszadobják, hogy hát de nincs is tartozásod (
) azon megint ülnek egy pár hetet, és küldenek egy értesítést, hogy akkor mik a határidők. ill. az összeggel van valami variálás, de ha elsőre visszadobják az 1M alatti részre megadják automatikusan (én befizettem úgy, hogy 990K híján az egészet és úgy kértem...)
-
válasz
Manitou #28744 üzenetére
Tegnap voltam a bankba pont előtörlesztés miatt. November elején vettem fel és több mint a felét erőtörlesztem. Ebben az esetben (itt legalábbis, ha 5 éven belül 50%-nál nagyott a törlesztés mértéke) vissza kell fizetnem az összes kedvezményt + a törlesztési díjat ami általában 2% csak ha nincs speciális számlacsomagod (pl. OTP prémium vagy mifene, ahol maximalizált 100e).
-
axioma
Topikgazda
válasz
Manitou #23484 üzenetére
jaja, kombi, hiszen az alaptermekuket kene eladniuk...
De amugy nekunk [igaz mas kamatkornyezetben] 2+M olcsobb volt nem lakashitelben, fedezet nelkul, mert 2 even belul [sot] nullaztuk. Minel hosszabb idore kell elosztanod es minel magasabb lesz akkor a kamatkulonbseg, annal inkabb megeri lakashitelkent [benyelni az ertekbecslest jelzalog koruli dijakat]. -
-
amargo
addikt
válasz
Manitou #3001 üzenetére
Paneloknál szerintem az a legnagyobb gond, hogy mára-már senki nem ismer senkit ugyanakkor mégis tud mindent a környezetéről. Ha felakarsz rakni valamit a falra, akkor imádkoznod kell, hogy egybemaradjon egy válaszfal. Ha fúrsz, akkor azt mindenki hallani fogja, abban a blokkban. Ha nincs hőszigetelés, fűtés korszerűsítés, akkor meg fizeted a többszörösét, mint amit ténylegesen elhasználsz. Ha csőtörés van, akkor mindenki szív, de lehetne még sorolni. Sajnos 24 év alatt én bőven megutáltam, pedig vannak jó oldalai is, hozzám nem jön se az upc se a digi, mert hat lakás nem mennyiség..
Könnyűszerkezetes faház, igazából nem tudom mi a pontos neve vegyítve vannak benne az anyagok. Tehát belülről részint teljesen úgy néz ki, mint bármelyik másik ház, szigetelés is szint úgy benne van. Továbbá főszempont a leendő házamnál, hogy bővíthető legyen. Azaz első körben egy kisebb ház lenne, majd, ahogy a család növekszik úgy lehetne hozzáépíteni egyszerűen.
-
_BM_
senior tag
válasz
Manitou #2994 üzenetére
"elég rossz hőszigeteléssel bírnak a mai modren falazóblokkokhoz képest, viszont ha kívülről kapnak egy értelmes hőszigetelést, akkor azért nem olyan rosszak azok"
Hát igen, erre mondják az okosok, hogy egy 5 mm-es farostlemez is jobban szigetel 10 centis "hungarocellel" megtámogatva, mint a másfél méter vastag várfal. Magyarán minden a szigeteléstől függ. Maga a tartófal nem számít. Bármilyen anyagból készülhet és nulla vastagságú is lehet.
"A régi tömör kisméretű vagy régebbi nagyméretű tömör téglákból készült falazatok valóban elég rossz hőszigeteléssel bírnak a mai modren falazóblokkokhoz képest"
Ismerősöm vett régi házban lakást. Jó vastag fal, szemre 80 centi, mindössze 25 nm lyuk az egész, de télen havi 40 ezer ft fűtésköltséget csinál a bérlője. Mindez egy új építésűben (25 nm-en) max. 3 rugó (21°C-ot tartva). Plusz 1 ezer fenntartási díj.
Azért erőlködöm ezekkel a postokkal, mert valami katasztrofális félreértés van a fejekben a fenntartási költségek és egyéb szempontok terén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Háztartási gépek
- RAM topik
- További aktív témák...
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 16 Plus 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 16 Pro Max 256GB napozós 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest