- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeki
nagyúr
válasz
cincinatus #8374 üzenetére
A hitelközvetítőm mondta, Mindig a banknak van igaza. Már ha tőle akarsz pénzt.
-
Zeki
nagyúr
válasz
cincinatus #8351 üzenetére
A TB-s papír ott helyben azonnal, és márc 15-től ingyen. Nem kell a 3000-es illetékbélyeg.
-
Zeki
nagyúr
válasz
cincinatus #8242 üzenetére
Na elmentem a NAV-hoz. HIÁBA.
Fogalma sem volt a csajnak, hogy a 4% vagyonszerzési illeték vonatkozik-e a szocpolra. Na meg azt sem tudta (én sem 10 év távlatából), hogy anno ezt a kedvezményt ha volt, megkaptuk-e. Ha igen, akkor is csak 2 gyerek után, mert a harmadikra nem lehetett előre aláírni, tehát a rá eső 1.4 millió Ft után biztos nem vettük igénybe.Majd a jövő héten az Illetékhivatalba megyek be, hátha tud valaki valamit...
Annyi volt a segítsége, hogy részletfizetést lehet kérni, időtartam nincs meghatározva, meg lehet próbálni akár 3 évest is.
-
Zeki
nagyúr
válasz
cincinatus #8242 üzenetére
Gondolom a méltányosság a részletfizetés.
-
Zeki
nagyúr
válasz
cincinatus #8234 üzenetére
Nos, a 10 milla CSOK-ot azt valóban le kell vonni az ingatlan árából, de itt ugye szocpol átrakás is lesz. Azt is le kell vonni? Mert esetünkben 6.2 milla CSOK és 3.8 milla szocpol. És ugye ez is állami támogatás.
-
Zeki
nagyúr
válasz
cincinatus #8234 üzenetére
Köszi az infót!
Utánajárunk! -
Zeki
nagyúr
válasz
cincinatus #8229 üzenetére
Már 9 éve lakunk a házban amit most eladunk, és igen igénybe vesszük a CSOK-ot is, de lejön belőle a szocpolunk, ami 3.8 milla. Így az 6.2 milla lesz.
Ez egy sorház, a garázs a ház része. -
Zeki
nagyúr
válasz
cincinatus #8153 üzenetére
Itt az van, hogy tulajdonképp a bank hitegette a vevőt, sőt, szóban már oda is adta, aztán hogy átcsúszott januárra, mintha új év új ügyintéző, és ez meg beintett nekik.
Az érdekesség az. hogy beszéltem az ingatlanközvetítővel, akinek spanja van az otp-ben, hogy állítólag ősztől már él egy új rendszer, hogy ha a gyerekek papírjait bevisszük, meg a Támogatói szerződéseket, akkor a rendszerben nekik is igazolhatóan megtudják nézni mennyi a szocpolom. Ehhez képest még decemberben engem basztattak, hogy mikor viszem már az Államkincstártól az igazolást.
Így is érvényes amit írsz?
Ha dobsz PÜ-ben egy emailt, átküldöm az adásvételi szkennelt verzióját, mert most a jelenlegi ügyvéd azt látja, hogy "ezen látszik hogy nő írta" mert a foglaló annyi kitételt tartalmaz, mintha előleg lenne, és ha bíróságon bírónő elé kerülnénk, akkor az is rámondaná, hogy jajj szegények ne veszítsék már el a foglalójukat!
Nyilván ügyvédet kell váltanom.
-
hurenzon
senior tag
válasz
cincinatus #8124 üzenetére
Szerintem felesleges. Nem igényel nagy tudást. A bankba úgyis segíteni fognak.
Egyenlőre a pályázatírok se tudnak túl sokat. Ők is hozzánk jönnek érdeklődni, egyeztetni. -
hurenzon
senior tag
válasz
cincinatus #8121 üzenetére
Az energiamegtakarítás igazolásához az alátámasztó számításokkal és dokumentumokkal
együtt a hitelkérelemhez csatolni kell az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról szóló
176/2008. (VI. 30.) Korm. rendelet alapján kiállított, az épületnek a projekt megvalósítását
megelőző állapotára vonatkozó, azonosító kóddal ellátott, 2015. december 31-ét követően
kiállított, hiteles energetikai tanúsítvány aláírt példányát, valamint a beruházás megvalósítását
követő (tervezett) állapotot rögzítő, tanúsító program használatával készített nem hitelesített
energetikai elő-tanúsítványt. -
hurenzon
senior tag
válasz
cincinatus #8121 üzenetére
Lényegében igen csak a terület más.
így van, ami az önerőbe bele számít.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
cincinatus #8094 üzenetére
"Igen, aki az árrobbanás előtt vett lakást, azt tuti jól járt. Még akkor is ha sokkal rosszabb kondíciókkal vett fel hitelt."
Ez így nem jelenthető ki. Attól függ mennyi hitelről van szó, de ha többnyire hitelből van fizetve a lakás, akkor nominálisan jobban jön ki aki most alacsony kamattal vesz fel hitelt és veszi meg azt az ingatlant, ami korábban 30%-kal olcsóbb volt. Volt portfólión erről egy cikk, most nem keresem ki.
-
concret_hp
addikt
válasz
cincinatus #8094 üzenetére
azt is mondhatnánk, hogy egy random világvégi faluban olcsók a házak bp-hez képest. valamiért mégsem állnak sorba az emberek hogy felverjék az árat és odaköltözzenek.
-
axioma
Topikgazda
válasz
cincinatus #8088 üzenetére
Varj, felreertesz.
Nem azt mondtam, hogy adott esetben nem lehet jobban jarni a fixalttal. Oda is irtam, hogy en jobban jartam! [Rendesen, mert 1 evvel kesobbre mar visszamentek nagysagrendileg a kamatok mikor ujra fixaltak - kieg. kamattam, tehat azon eleve kicsi az ugralas, es me'g igy is.]
En azt akartam kifejezni, hogy a nominalis emelkedes nem jelenti azt adott esetben, hogy tobbnek is fogod erezni a hitelt. A THM ugyan majdnem jo meroszam, de sokan me'g mindig nem tudjak ertelmezni: ma draga egy 7% hitel, de anno mikor a lakastakarekok indultak, mindenki arra gyurt, hogy a 22% helyett 7%-ert kapjon... A thm es a valos inflacio kozti kulonbseg az, ami igazan a termek ara; az meg altalaban uzletszabalyzatban rogzitett (a kondiciok csak az annak megfelelo utanhuzast jelentik).
Emiatt szerintem erdemben hasonloan draga marad a hitel, felteve hogy nem extrem helyzet van hanem a jovedelmek is emelkednek inflacioval (meg megmarad a munkahely meg ilyenek). Ez a "normalis". Ehhez kepest a rogzites MA lehet hogy jo, de meg lennek lepodve ha a bank nem azt szamolna' ki maganak, hogy ezzel varhato ertekben nyer, a kockazattal egyutt nezve. Foleg mert olyan mint a biztositas, az emberek nem racionalis hanem erzelmi okbol valasztjak, tobbet is lehet kerni erte.
Szoval akinek 3% kamatfelara van a fixalason, annak a bankja - szerintem - a fixalas idejere kevesebb mint 3%-kal magasabb atlagos szintet var. [Vagy valami marketinges kitalalta, hogy penzt ol a hitelek behozasaba es ezert csokkenti - bar nehez elkepzelni, hogy a fixaltat jobban be szeretne gyujteni mint a simat, ezert csak arra adjon kedvezmenyt.] -
Zeki
nagyúr
válasz
cincinatus #8084 üzenetére
Aha, köszi a tippet!
-
Zeki
nagyúr
válasz
cincinatus #8082 üzenetére
Már melyik vevőm?
A régi vagy az új? -
Zeki
nagyúr
válasz
cincinatus #8078 üzenetére
Nem, ez az utolsó esély.
Örüljek hogy megadták.
30 nap bőven elég lenne arra, hogy ezek a disznók aláírják a szerződés megszüntetését. Sőt, arra 3 nap is elég lenne ugyebár. De nem akarásnak nyögés a vége.
Szopatnak. Ezért megyek most már tényleg egy ügyvédhez minden papírral. -
Egon
nagyúr
válasz
cincinatus #8078 üzenetére
Nem a 2% a lényeg, hanem az, hogy a törlesztőd mennyivel emelkedik. Nekünk ez többtízezer forintot jelentett volna havonta (100K felett fizetünk havonta), 5 évre fixálva. 20 évre nem is tudom mennyibe került volna (ha egyáltalán lehet úgy kötni hitelt). Mi 20 évre vettük fel, változó kamatozású hitelt, és nem érzem kockázatosabbnak, mintha fixáltam volna.
-
attiati
veterán
válasz
cincinatus #8071 üzenetére
persze, lefelé már nem sok hely van a csökkenésre, felfelé meg korlátlan. Van kockázat bőven fixálás nélkül.
De az időtényező nagy ellenség és a hiteltörlesztés matekja.
(Futamidő elején számít igazán a kamat)Pont ez a baj, hogy mindenki a befixálás előnyeit ecseteli, de senki nem ír a hátrányairól.
-
concret_hp
addikt
válasz
cincinatus #8069 üzenetére
hát a konkrét matek áll az állítólaggal szemben hmhm nehéz ügy
-
Zeki
nagyúr
válasz
cincinatus #8044 üzenetére
Egy ismerős felhívott, és elmondta hogy ez úgy van, hogy ugye a vevőm (vagy a bankja) befizeti az államnak a szocpolom, akkor törlik a Földhivatalnál a jelzálogot, és egy éven belül terhelik rá másik házra, ha készen veszek. Hogy ezt az 1 évet honnan számolják, ő sem tudta (adásvétel időpontja, Kormányhivatalban 30 napon belül adásvétel bejelentés vagy a számlára befizetés?)
Azt mondjuk nem tudom, hogy esetemben ugye november végén jelentettem be a Kormányhivatalban, de ha most ugrik az adásvételi, akkor gondolom ha azt a papírt beviszem, akkor törlik a bejelentésem, na de erre nekem hány hónapom van? Avagy a volt vevőm ha sokáig húzza az aláírást, megszívhatom-e a Kormányhivatalban?
Holnap utánaérdeklődöm... -
gerisz23
őstag
válasz
cincinatus #8022 üzenetére
No.megvolt az átvétel,sztem ezek egész délelőtt fát talicskáztak,szinte csak azt vitték el onnan...
Mindenesetre holnap ha tudok cserélek zárakat -
gerisz23
őstag
válasz
cincinatus #8022 üzenetére
Köszi,hívtam a tulajt ma kipakolják(ráér a szomszéd elcuccolni a holmit),talán akkor megoldható lesz az átadás,egyelőre bizakodó vagyok.
-
gerisz23
őstag
válasz
cincinatus #8018 üzenetére
Köszönöm,2 dolgon gondolkoztam:1 felajánlok neki egy összeget a pár holmiért amit nem tud elvinni,2 fuvart szerzek neki a holmik elszállítására.És én még azt hittem a bank fog akadékoskodni...
Remélem ha már bejegyeztek a tulajdonlapra,akkor nem tudják másnak is eladni a házat. -
gerisz23
őstag
válasz
cincinatus #8015 üzenetére
Akkor én kérdeznék is,mit tehetek akkor ha kifizettem a teljes vételárat,a szerződés szerint ezzel egyidejűleg meg kellett volna kapnom a kulcsokat,de a tulaj még nem pakolt ki és nem akarja átadni a kulcsokat-kitudja meddig.Nekem jövő hónaptól költöznöm kellene,viszont a szerződésbe nem írt bele az ügyvéd kötbért.
még próbálom szép szóval intézni de nekem legkésőbb jövő hétvégén kellene a kulcs.
Jegyző vagy valaki tud ilyenkor segíteni?A földhivatalnál már a nevemen van az ingatlan.Csak érdeklődöm mi van ilyenkor,tulajnak volt 3 hónapja kipakolni amit akar. -
Zeki
nagyúr
válasz
cincinatus #8015 üzenetére
Nekem azt mondták, max fél évig foglal a Földhivatal, aztán törli a bejegyzést.
Az biztos hogy az ügyvédnő úgy elqrta hogy emiatt életek siklanak félre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FHD GTA5 FORTNITE GAMER SSD PC CORE I7 6700 16Gb RAM 4.0TB HDD SAPPHIRE AMD RX 580 8GB DDR5 1Év GAR!
- ÚJ 4K CORE i5-14400F Gamer ERŐMŰ PC 10X4.6GHZ 32Gb RAM 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ ASUS 4K CORE I5 12400 Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD EVGA RTX 3060 12GB DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ 4K MSI CORE I5 12400F Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD ÚJ RTX 3080 12GB DDR6 2ÉV GAR!
- ÚJ ASUS CORE I5 12400 Gamer MAX PC 12X4.0GHz 32GB RAM 1.0TB SSD ÚJ RTX 5060 TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest