- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
Topikgazda
válasz
regvoltrossz #4628 üzenetére
Bocs, ha felreertheto volt, nem irigykedes akart lenni.. csak hogy en annak is orulnek, ha nem plusz penzbol, hanem a fizut csokkentve - csak kevesebbel nettoban, mint a teljes dij - inkabb azon keresztul fizetnenek. Jelenleg ez nem annyira trivialis, hogy elintezheto. Persze ha me'g semmi konkretum nincs, akkor ertheto.
-
axioma
Topikgazda
válasz
regvoltrossz #4625 üzenetére
Hat azert itt van egy-ket erdekes kerdes a latasmododban...
1. Azt mondod, hogy erre me'g erre NINCS semmi rendeletszintu dolog - te viszont mar most tudod, hogy a Raiff-en is keresztul kell mennie, es hogy arrol komoly penzeket levonnak... (foleg most, amikor a kormany szivatja minden szar atharitasaval a bankokat?)
[En vettem mar ilyet igenybe akkor, amikor epitkeztunk, az OTP-n ment at, ingyen. Igaz, 2005-rol beszelunk...]
2. Nem adott bankokon, hanem VALAMELYIK, tamogatas ellenorzesere kepesitett bankon kell keresztulfolyjon - azt legfeljebb a ceged, jelen esetben a MAV valasztotta, hoyg ok pont a Raff-on at utalnak. A "valamely" kikotes azert van, mert a meltanyolhatosag ellenorzese nem egy bonyolult valami, de ahol surun csinaltak ott jo esellyel nem fogjak elrontani, viszont mashol teljes akkreditaciot kene csinalni hogy rajuk bizhato az ellenorzese, ami nem egyszeru a sok kivetelkezeles miatt.
3. A koltsegeket, ha nemnulla kihozni, ugyan toled vonjak, de elszamolasnak szamit a banki koltseg kifizetese is, ne csusztass, eleg gond az is amit csinaltak (hulyites, konkret szandek jele nelkul)
4. A cafeteria az bizony a beralku resze. Tehat egyezkedhetsz - elvben, ha ok is partnerek -, akkor lehet kisebb brutto nagyobb cafeteria. Nem ritka hogy azon keresztul fizetnek komolyabb be'r-reszt, vagy akar jutalmat is. Ettol me'g a megelhetes nem feltetlen jobb (vannak problemak pl. hosszabb tappenz vagy mondjuk noknel szules koruli ellatasoknal a caf. altalaban nem jar, a ber meg a belole szamitott ellatas alacsonyabb...)
(Nalunk - pont arra hivatkozva, hogy a vasutas projekteket leallitottak, a mav nem fejleszt me'g megterulo beruhazast sem - mar ket eve egyaltalan egy filler cafeteria sincs, sot a beralku reszet kepezo 13. havit se kapjuk csak egy keves egyseges karacsonyi penzt -- ehhez kepest a tieteket kifizetik, annyira akkor nincs penzhiany.)En meg annyit tartok ebbol akkor meg, hogy jelenleg a kutatasaid szerint nem latszik a szandek, hogy kidolgoznak, csak azert lett belebegtetve, mert kampany van. Szomoru...
-
DeFranco
nagyúr
válasz
regvoltrossz #4625 üzenetére
régi szép idők... vbkj...
ezt de rég hallottam, még régebben mondtam
-
biker
nagyúr
válasz
regvoltrossz #4592 üzenetére
mindenképpen illetékköteles lesz, ha életében rádiratja, ha nincs érték meghatározás, akkor a nav-osok értékbecslik és kiszámolják a 4+2% illetéket
egyenesági öröklés esetén ingó és ingatlan vagyonra lehet mentességet elérni, de ennek utána kell járni, mert értékhatár függő
De életében rádiratni szívás, szerintem(mint apósék, előző lakásnál kitalálták, mivel besegítettek, haszonélvezeti jogot jegyeztetnek be, jól is jött nekik, mi illetékmentességet kaptunk 100%, mert első lakás, ő meg pengethette a vagyonszerzési illetéket, amit a haszonélvezet után kell)
-
Asmarat
csendes tag
válasz
regvoltrossz #560 üzenetére
Nézd meg ezt! [link]
Ha nem áll rendelkezésedre önerő, a legegyszerűbb, ha lízingeled a lakást, most már erre is van lehetőség, bár egyelőre tudomásom szerint még csak a Cib-nél. -
törölt tag
válasz
regvoltrossz #532 üzenetére
ha én jól tudom, akkor nem vagytok közalkalmazottak. köztisztviselők meg biztosan nem.
-
törölt tag
válasz
regvoltrossz #521 üzenetére
hát...
esetleg lízing,bár ez sem az igazi, mert itt is kell önerő és ha jól tudom, csak új lakásra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- Asztali PC , R5 4500 , 1080 8GB , 16GB RAM , 256GB m.2 , 750GB HDD
- Asztali PC , i7 10700 , RTX 3070 , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1.5 TB HDD
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Okosított PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Apple MacBook Air Megbízható társ a mindennapokra!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest