Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
addikt
válasz
AMD Power #18212 üzenetére
Szerződés kötés adott napján jár le, utána 3 hónap a kiutalás! Miután lejárt rendelkezhetsz, hogy mi legyen vele (küldik a papírokat)!
A 3 kiutalási hónapból még az első hónapra beszedik a 150 Ft-ot, hogy gebedjenek meg
(utána tudatosult bennem, miután az ügyintéző szólt, hogy 150 Ft tartozásom van még, miután a szerződés lejárati dátumán töröltem a csoportos beszedést)
-
axioma
Topikgazda
válasz
AMD Power #18212 üzenetére
Attol fugg, mit ertesz lejarat alatt. Az utolso befizetett honap utan fog jonni az aviso level, abban kell elfogadni a kiutalast, es a +3 utani honapban utalnak legkorabban, ha csak a megtakaritast kered akkor elvileg annak a honapnak a kozepen.
Megjegyzem ha a hitelreszt nem kered, akkor mivel mar most elmult 4 eves, ha fontosabb hogy elhasznald (pl. kiszemelt lakas), akkor alltam fenntartasos felmondas + 90 nap utalnak. Ilyenkor a nem teljes lezart honapra jaro alltamot nyilvan nem kapod meg (elore beutalassal sem). -
hurenzon
senior tag
válasz
AMD Power #18175 üzenetére
Szia. Hitel esetén is lehet kérni, hogy jegyezzenek be társtulajdonosnak. Kell kötni adásvételi szerződést, engedélyt kell kérni a banktól es ott is szerződés módosítás lesz. Kb 150 e Ft költsége lesz összesen.
Egyébként házasságban vásárolt ingatlan közös tulajdonnak számit.
Halálozás esetén En úgy gondolom tiéd lesz a 1/2 rész és holtig tartó özvegyi jog.
A két gyereke pedig 1/4 - 1/4 tulajdonos lesz. -
axioma
Topikgazda
válasz
AMD Power #9759 üzenetére
Miert kellene ehhez alairni a dedi, ha o rajtamarad? Ajandekozas egymas kozt, vagy adasvetel ha penz is gazdat cserel, a haszonelvezettel terhelt 2x 1/3-rol. Persze illetek lesz, majdnem 2/3 utan (dedi is vagyoni erteku joggal rendelkezik), kerdes hogy illetekmentes kategoria-e (ajandekozasnal a leszarmazott biztos, a tobbit nem tudom fejbol). Adasvetelnel kell, ajandeknal passzolom ugyvedi szarazpecsetes papir, ami tenyleg szinten penzbe kerul. De azt csak te tudod, mi a cel, mennyit er meg.
-
Mercutio_
félisten
válasz
AMD Power #9761 üzenetére
Ha felmerül a felfogja-e ott felmerülhet valamelyik családtag részéről az utólagos jogi úton megtámadás (bár ennek a realitását, esetleges peres ügy várható időtartamát már csak ebben rutinos jogász tudná megmondani)
Egyébként tippre ezt ügyvéd által ellenjegyzett doksiban kell rögzíteni, praktikusan meghatalmazással azt viszi az ügyvéd(bojtár) a földhivatalba .
Kérdés, hogy van-e ügyvéd aki kimegy (az egyik fél mozgásában való akadályoztatás okán miért ne) majd a néni állapotát látva nevét adja-e a papirokhozVagy a néni gondnokság alá helyezése, de ezt is előtte alaposan körbe kell járni, lehet benne sok buktató.
-
Mercutio_
félisten
válasz
AMD Power #9754 üzenetére
A metrót 30 éve ígérik, hogy kihozzák...
Stanlee: Ja, szídják, csak nem mindegy mihez képest
Nálunk vasúton van egyetlen 160km-es és némi 120km-es szakasz, olaszoknál 300km/h-val rongyolnak ha ki tudod fizetni a jegyet (és nem sokkal drágább, mint a hazai máv a kinti magánvasút
)
-
Mercutio_
félisten
válasz
AMD Power #9737 üzenetére
Tippre ami ott van az már végrehajtás alatti és tulajdonjogot szerzel. Ahol követelést veszel az itt nincs fent (kockázatosabb is) és az sincs ahol banki vagy egyéb követelés van, de még nem lépett végrehajtási szakaszba.
Utóbbi szerintem a ritkább, amíg nincs végrehajtás sz*rnak bele a tulajok, amelyik tudatos az pedig nem ár alatt és közvetítőn keresztül hirdet. -
Mercutio_
félisten
válasz
AMD Power #9726 üzenetére
Arra figyeljetek, hogy mennyire fedi amit mondanak azt ami papíron szerepel. Játsszátok az értetlent és minden jól hangzó állítást kérjétek, hogy konkrétan mutassák meg hol van a szerződésben rögzítve. Esetleg egy diktafon progi telefonra se elvetendő...
Azt pl feltétlenül kérdezd meg tulajdont vagy banki követelést vesztek és utóbbi esetében mi garantálja, hogy abból tulajdon lesz és mennyi időn belül, azt pedig a szerződésben is rögzítik-e? -
Mercutio_
félisten
válasz
AMD Power #9724 üzenetére
Ha 2014-5 előtt vette az más szitu, akkor még erősen kínálati piac volt és a lakások ára épp csak fedezte a hiteltartozása. Most viszont (egyelőre) kínálati piac van és magas árak aminél a tulaj is eladhatná a lakást.
Az se mindegy, hogy lakást (lakottan, vagy beköltözhetően) veszel vagy a banki követelést, nagyon nem ugyanaz.
Ha lakás és beköltözhető akkor felesleges a közvetítő cég, te is licitalhatsz (és tájékozódhatsz) a webes felületen. Ha követelés ott ők intézik, de a tiéd a kockázat. -
Tombi
őstag
válasz
AMD Power #9719 üzenetére
Értem, nos megbízható iroda engem is érdekelne, esetünkben még a tulajé volt az ingatlan csak, felmondott szerződéssel rendelkezett. A bank végül elengedte kamatokat (1.5m) , mivel a tőke már megfizetésre került.
Magára a döntésre 1 hónapig kellett várni, miután mindent beadtunk. -
updog
őstag
válasz
AMD Power #8791 üzenetére
Mondom, nekem ez 2016. eleji infó, de feltételezem, elég sarkalatos pont azóta is: "A Támogatott vállalja, hogy a Kedvezmény folyósítását követően 10 évig terjedően a lakásban életvitelszerűen lakik"
(#8792) magnerss Igen, átvihető. De attól 10 év az 10 év, és a korlátozások, +a jelzálog a köv. ingatlanra is vonatkoznak
-
updog
őstag
válasz
AMD Power #8789 üzenetére
Tudom hogy nem szimpatikus a véleményem, de mi nagyon megbántuk (még tavaly, nem tudom, változott-e valami) hogy a "szerencsétlen" 600.000-ért mennyit kellett járkálnunk, adminisztrálnunk, és most ott ketyeg 10 évig a jelzálog, ott a korlátozás hogy életvitelszerűen ott kell tartózkdnunk stb. Amire ki akarok lyukadni, ezzel a legkisebb összeggel szerintem nem érdemes szórakozni. De ez csak szvsz
-
Konflikt
addikt
válasz
AMD Power #8721 üzenetére
szia,
(#8721) AMD Power, itt ket dolgot kevertek
2db ingatlanon van rajta a neve
5 évnél régebb óta van a nevén ezek a rész tulajdonok. Igy a CSOK nem probléma.
a CSOK-nal valoban van szo mas lakastulajdonrol es 5 evrol is, de a kovetkezo formakban:
-mas ingatlan a neveden max 1/2 tulajdonig lehet. azaz ha van a neveden tobb mint 50%-ban ingatlan, akkor buko.
-az 5 ev pedig arra vonatkozik, hogy visszaforgatasi kotelezettseged van. azaz ha 5 even belul eladtal egy ingatlant, annak a vetelarat 100%-osan fel kell hasznalnod CSOK tamogatott ingatlan adasvetelnel. -
axioma
Topikgazda
válasz
AMD Power #8719 üzenetére
CSOK-kal kompatibilis a ket resztulajdon? Regen szocpolnal csak spec. esetekben volt az (oroklesbol szarmazik, haszonelvezettel terhelt es a haszonelvezo bent lakik, ill. vagyonkozosseg osztasbol szarmazonal nem tudom volt-e feltetel). Es a 3M az azzal egyutt vagy anelkul?
Masreszt azert irtad a resztulajdonokat, hogy engednek a tobbiek, hogy kieg. fedezet legyen? Ha nem, akkor tok mind1, hogy hol van rajta a neve, kiveve CSOK akadaly eseten.
Harmadreszt az LTP-k hogy allnak? Bocs, ha volt mar itt de nem jegyzem kihez milyen eset tartozik, szar a nevmemoriam. Ha nem lejarnak es ott akarod felvenni, es nem lesznek kombizva, szinte biztos hogy nem szamit (vagy csak ha elfogadjak fedezetkent, de pont nemreg volt valaki hogy nem szerettek az otletet, talan nem is itt). -
axioma
Topikgazda
válasz
AMD Power #8652 üzenetére
Opsz, most jottem ra, hogy lehet hogy az athidalot kerdezed...
Banki hitellel igy nez ki:
Attol fugg.
1. kombi hitel, akkor a hitelen nem fizetsz addig toket, csak a keletkezo koltsegeket (kamat leginkabb), es ilyenkor a bank megmondja a (minimum) ltp-t, amit elfogad melle [hogy meg tudja mutatni a kombi termek erejet, olyat szoktak szamolni, hogy vagy a tartozas annyi maradjon mintha az egeszet annuitasban fizetned, de a kombi idoszakban igy kisebb a fizetendo az ltp elonye miatt; vagy olyat, hogy elvben vegig egyenletes fizetendo legyen (azaz amikor lejar az ltp akkor annyi legyen a maradek toketartozas, hogy annak a jelenidoben ismert kondiciokkal megint ugyanaz a torleszto jojjon ki, mint ami addig a kamat+ltp toke volt]
2. szurke kombi: a banktol toketorlesztes-halasztassal veszel fel hitelt, de nem kombizod, regen ment siman, ma mar kevesbe szeretik (mert az elso valtozathoz kepest itt nicns kontrolljuk afelett, hogy a tokereszt is fizeted-e) -- ekkor jon alvaltozatkent az, hogy a hiteltorlesztoben minimalis toke legyen, maximalis futamidot kerni (tovabbi kovetkezmeny, hogy igy arra az alacsony torlesztore hitelbiralnak, halasztasnal is, mig az 1-ben a teljesre)
3. ha belefer, akkor hitel normalisan plusz ltp amig van mibol... vagy inkabb forditva: annyit belerakni hogy ne szunjon meg de elindultnak szamitson, es 1 evvel kesobb, mikor mar a valtas egyszeri koltsegei enyhulnek, onnantol rendszeresen fizetni -- elonye, hogy igy megvan a kenyszer - nem rohogni, van akinek ez kell - a torlesztesre, de az ltp meg pont a legkevesbe nyereseges evet vesziti el, az elejen levot, es a hivatalosnal is jobb kihozatallal lehet a 3 evet gyujtogetniA 2. a legrugalmasabb igy osszessegeben ott lehet a legtobb elonyt osszelapatolni, de ehhez az kell hogy tudatosan kell a penzugyekkel banni (meg a szerzodesekkel is pl. megosztas...)
Ja az LTP azonnali athidaloja az az 1-nek felel meg kb., annyi kulonbseggel, hogy a betetgyujtes lejarta utan a hitelresz atvaltozik teljesen fix (zart rendszer) kamatu, ingyen elotorlesztheto (de futamido rovidul, nem a havi teher) lakaskolcson termekke. Es az ltp-tol a felveheto osszeg max. a szerzodeses osszeg (szerzodesenkent), altalanos hitelnyujtasra nem jogosult. Ja es eleg huzos az athidalo hitel (koltseg es hitelvizsgalat szempontbol), mar ha 2 even beluli, utana mar jobb.
-
-
Egon
nagyúr
válasz
AMD Power #8318 üzenetére
Továbbra sem érted.
Az, hogy feljebb fog menni az alapkamat, könnyen megjósolható. Az nem mindegy, hogy mennyivel. Ha relatív kevéssel megy feljebb (tehát nem nő mondjuk a duplájára), akkor semmi értelme sincs fixálni a törlesztőt, mivel sokkal többet fizetsz ki az egész futamidőre vetítve, mint flexibilis részlet esetén. -
Egon
nagyúr
válasz
AMD Power #8306 üzenetére
A vagyonszerzési illetéket a NAV állapítja meg a rendelkezésre álló adatok alapján (ha valami nem egyértelmű, végzésben köteleznek 8 napon belüli adatszolgáltatásra), egy fizetési meghagyás kibocsátásával (15 napon belül kell befizetni). Lehet, hogy az adásvétel után pár nappal már kézbesítik, de akár hónapok is eltelhetnek (nekünk szűk két hónappal a birtokbavétel után jött a papír, de előtte adatszolgáltatásos kör is volt).
Amennyiben részletfizetést szeretnél, külön kérelmet kell benyújtani a területileg illetékes NAV-nál a Fizetési Kedvezmények Főosztálynál (nem vicc, van ilyen...), amelyben indok alapján lehet kérni részletfizetést (pl. jövedelmi helyzet stb.). Nem adják meg automatikusan tudtommal, csak ha indokoltnak érzik. Mi inkább befizetjük egyben (még ha fáj is). -
axioma
Topikgazda
válasz
AMD Power #8304 üzenetére
Nyilvan meglevo gyerek eseten azon ingatlanon nem kell mar fedezet (es elidegenitesi tilalom miatt nem lehet a 10 even beluli jogosultsagvesztesnel se, hogy az allam hoppon marad). A megelolegezo azert problemasabb, mert ha a beigert gyerekek nem jonnek ossze, akkor az a) hitelle alakul b) raadasul egyben radobjak az addig allam altal fizetett kamatokat is, es ezekre ugy elvben nincs fedezet.
Mas kerdes, hogy korabban is volt, hogy az allam allta a fedezethianyt (pl. kozszolgalati hitelnel, amikor meg volt, a mienk is olyannak indult), es az, hogy ha 4 ev mulva derul ki hogy nincs gyerek (vagy hogyan van most idoben), addigra elvben az eredeti hitelt fizeti az ados, szoval mar csokkent a toketartozas. Igen, lehet spec eset, komib vagy tokehalasztott hitel, vagy a sima nemfizetesnel se tudom hogy a megelolegezot visszavehetik-e, de szerintem ezzel a jogalkotok mar nem szamoltak, elenyeszo. [Sot, anno az adokedvezmeny szempontjabol a megelolegezosok jobban jartak, mint a sima szocpolosok, valoszinuleg egy sima fogalmazasi hiba miatt. Ahogy legalabb 10 even at a vagyon_szerzesi_ illeteket kulonbsegre kiszabtak _lefele_ is, mert a jogszabaly csak a ket ertek kulonbsegerol beszelt, elojel es nagyobb-kisebb kitetel nelkul, az alkalmazok ezt meg "ahogy pozitiv a kulonbseg" modjara ertettek es alkalmaztak.] -
axioma
Topikgazda
válasz
AMD Power #8286 üzenetére
1. erosen nezd meg a szerzodest ha ilyen terveid vannak, hogy mi van benne az elotorl. dijarol (ha semmi, akkor szamits arra, hogy a kondilistaban BARMIKOR barhova emelhetik... idealis esetben kiharcolsz - kozvetitok szoktak tudni igy bevinni bankhoz - egy teljes futamidoben ingyen elotorlesztest).
2. a futamido csak szerz.modositassal (szinten eros dija van), az ujraszamolasnal a havi torleszto csokken (uj toketartozasra szamoljak)
Nezd ugy, hogy innentol kezdve tobbet tudsz a kov. elotorlesztesre felretenni, majdnem ugyanott vagy (ha ltp-n futtatod at, akkor plane jo, mert jobban is jarsz mint tobbet fizetni kozvetlen tokebe).mod: Bocs, lattam kaptal mar valaszokat, de siettem gyorsan sorban valaszoltam.
-
Kobe
veterán
válasz
AMD Power #7562 üzenetére
Azert ezzel a valtozo kamatrol fix kamatra valtassal ovatosan....adminisztrativ koltsegek oldalan eleg nagy szoporoller lehet a valtas. Nyilvan ok jobban jarnak, ha mar most kiteszed magad a kamatvaltas kockazatanak, de ha van lehetoseg kesobb atvaltani, akkor is siman lehet, hogy a valtas admin. Koltsegevel elmegy 1-2 evnyi kulonbozet.... Bankja valogatja
-
Kobe
veterán
válasz
AMD Power #7560 üzenetére
Ezek kb a legdragabb ajanlatokba piacon. Szerintem nezz korbe, mert nagyon nem mindegy hogy 7%, vsgy 4-5
eleg dragan meri csanyi bacsi...
A piacon mpst kb 4-5% kozott van az atlag, kiemelt ugyfeleknek meg 3-4% kozott, a 7% THM manapsag inkabb szemelyi kolcsonnek jo....
Elotorlesztesnel a toketartozast csokkented, igy a reszlet a kevesebb kamat miatt csokken
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
AMD Power #7556 üzenetére
Ez engem is érdekelne. Ha kötök egy hitelt 10-20 évre fixált kamattal, azoknál is szokott lenni ingyenes előtörlesztés?
Esetemben a törlesztő 10 éves fixálással 140 lenne a hitel indulásakor, 107 helyett. Így is megéri? Így 10 év alatt sokkal többet tudnék előtörleszteni és később egy kamatemlkedés nem fájna annyira.
-
Kobe
veterán
válasz
AMD Power #7554 üzenetére
Kamat altalaban 0.3-0.5%kal magasabb es a torleszto atlagosan kb 5%-al magasabb
De van mar amit lehet a teljes futamidore fixalni, de meg az is megerheti, 15-20evig ugy sem tud ilyen hiperalacsony lenni a kamatkornyezetBar pont most cikkeztek, hogy lenne tere lejjeb mozgatni a lakas kamstokat, mert a legutobbi alapkamat vagasbol szibte semmi nem erzodott a banki kamatokban, ha az atmenne rajtuk is, akkor mar lehet megeri 20evre is kobe vesni
-
BornToBePuli
aktív tag
-
Kobe
veterán
válasz
AMD Power #7540 üzenetére
Savosan van. Ha orokosodes utan jutott hozza es erteke alatt tudna eladni, akkor nem kell utana fizetni (levonhato az eladassal kapcsolatos koltseek). Ha erteken vagy erteken felul adja el akkor savosan van az ado es illetek. Az elso evben 100%, masofik evben 80%, harmadikban 60 es igy tovabb. A hatodik evre futja ki magat 0-ra.
-
Mercutio_
félisten
válasz
AMD Power #7538 üzenetére
Az ingatlanost a tulaj fizeti, így az ő érdekeit nézi....
Az ügyvéd esetén nem biztos, hogy az ár az elsődleges, fontosabb, hogy komoly gyakorlata legyen ingatlanok adásvételében, ismerje a buktatókat ha hitel is lesz az azzal kapcsolatos dolgokat (akár a hitelszerzodessel kapcsolatban is adhat tanácsot, jelezhet problémát)
-
hurenzon
senior tag
válasz
AMD Power #7536 üzenetére
Ügyvédi díj nagyon változó. Ha nincs ügyvéded, akkor kérj vagy 10 ajánlatot. Nekem legutóbb 40-200 e Ft között volt az ügyvédi költség és nem mindegy gondolom neked se , hogy 40 vagy 200 e Ft . Kiadja a kalkulátor, de több eset is van, hogy kedvezményt kapsz. Tulajdoni lap nem drága pár ezer Ft lesz összesen+ ha családi ház akkor kell térkép másolat és az sem sok. Ezeket az ügyvéd kéri le általában és változó ennek is az ára.
-
axioma
Topikgazda
válasz
AMD Power #7383 üzenetére
Jelenleg 404
Gondolom nem volt korrekt es leszedettek.
Amugy 60 napos bejelentesi kotelezettseg van, es csak az ujonnan kotottekre.
Egyebkent nemeteknel vagy 6 eve lattam szorolapot 8.5%-kal, de valljuk be, azert ott nem tartunk, hogy egy ilyen termek eletkepes maradjon... -
Mercutio_
félisten
válasz
AMD Power #7378 üzenetére
OTP régebben sokkal merevebb és emiatt bizonyos esetekben problémás volt a lejárati / kifizetési szakaszban, axioma írt erről keress rá.
Azt ne tudom fennáll-e még az adott dolog, de ha rákérdezel náluk azt ne felejtsd el, hogy mondani azt fognak amit hallani akarsz az a kérdés papíron és a gyakorlatban hogy működik az adott dolog. -
-
albiosz
őstag
válasz
AMD Power #7376 üzenetére
OTP és Funda van 1-1. OTP teljesen problémamentes. Fundával több probléma is volt, amikor szerződést módosítottuk. Hanyag, kapkodó volt az ügynök, aki intézte. Nem megfelelő összeget vontak le egyszer (csop beszedéssel megy) és egyszer valamikor önkényesen módosították a levonás dátumát is.
-
kraftxld
félisten
válasz
AMD Power #7326 üzenetére
Kb a fél topik erről szól, röviden: a hitelük nem nagy szám, a kamatok alacsonynak, max az állami támogatás miatt érdemes belefogni ha elengedik épp valahol a nyitási díjat. Érdemes alacsonyabb összegre szerződni és többet tolni bele, így lehet még költséget spórolni.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
AMD Power #7317 üzenetére
Itt "csak" Auchan van, Decathlon, Bauhaus, a telepen meg bölcsi-ovi-suli, gyógyszertár, rendelő, spar, aldi, ja meg egy új uszoda és a Farkaserdő.
Igen, a lakások elrendezése piszok jó és nincsenek közel a házak se egymáshoz, így nem "köszön be a szembeszomszéd" ha kilépsz az erkélyre -
PeeterssoN
őstag
válasz
AMD Power #7314 üzenetére
Káposztásmegyeren ki lehet fogni belső kétszintes kertkapcsolatos ingatlant is igaz árakról nem tudok. Ilyet csak a Pók utcai lakótelepen láttam 4 emeletesben, azt nem tudom hogy belső két szintes e (valószínűleg nem) de Káposztásmegyeren voltam egyben és mondanom sem kell baromi állatul nézett ki.
-
PeeterssoN
őstag
válasz
AMD Power #7311 üzenetére
Első pont hogy budai oldalon, jó közlekedéssel, csendes helyen illetve tudd hogy kb 20 év múlva se építenek bányát a szomszédba vagy autópályát. De persze ez erős túlzás csak érzékeltetni akartam minek kell utánanézni. Milyen fejlesztések lehetnek illetve lesznek a környéken.
Második pont, hogy a meglévő összegből mekkorát akarsz venni illetve mekkorát fogsz tudni venni a kiszemelt helyen.
Ha panel a "cél", akkor nyilván Óbuda ( Pók utcai lakótelep, Békásmegyer hegy felőli oldala lesz neked a megfelelő ilyen áron, és elég nagy lakást fogsz tudni venni de javaslom még Gazdagréten körülnézni. -
Apollo17hu
őstag
válasz
AMD Power #7308 üzenetére
Ha összeszámolod a járulékos költségeket, akkor lehet, hogy megéri lakástakiznod, mert nemcsak hitelt tudsz vele felvenni, hanem meglévő hitelt is előtörlesztheted belőle. Évi 30% álltám elég jó még akkor is, ha nem kamatos kamatozásról beszélünk. Én két Fundát fizettem, és amikor lakást vettem hitelre, mindkettőt előtörlesztésbe használtam fel (banki hitelt vettem fel, nem a fundásat).
-
Kukipapa_rr
tag
válasz
AMD Power #7306 üzenetére
Ezt azért árnyalnám: vannak hosszú kamatperiódusú hitelek, melyek ugyan drágábbak, de máris be lehetsz biztosítva x évre (a végén derül csak ki, melyikkel jártál volna jobban).
Havi 80-ból ma egy garzont bérelsz, Budapesten, és még az is lehet, hogy nosztalgiával fogunk visszaemlékezni a mostani alacsony ingatlan és albérlet árakra, és szidni magunkat, hogy nem akkor vettük, amikor még lehetett. Meg persze az ellenkezője is lehetséges.
Szóval igazából biztos tanácsot senki nem fog tudni adni, legfeljebb arra lehet rámutatni, hogy egy irány és döntés kb. hova vezethet. A döntés egyedül a tiéd.
-
kraftxld
félisten
-
Apollo17hu
őstag
válasz
AMD Power #7301 üzenetére
Kicsit más megközelítés: felejtsd el, hogy most mennyit ér a lakásotok, és mennyit a nagyobb. Ha lesz is nagyobb változás az ingatlanárakban, mire nagyobbat vennétek, akkor a kisebb és a nagyobb értéke is hasonló módon fog csökkenni/növekedni.
Vannak idősebb lakótelepek is, nézegesd meg az ottani árakat is, mennyit számít +10-15 év! Szerintem sokkal fontosabb szempont, hogy hol található az ingatlan, milyen a tömegközlekedés, és mennyire vészes a környék. (Ha releváns szempont lenne az építési év, akkor az ingatlankeresőkben is lenne ilyen szűrési lehetőség. Nem fognak összedőlni.
)
-
hurenzon
senior tag
válasz
AMD Power #7299 üzenetére
Ezt sajnos senki nem fogja tudni megmondani senki. Ekkora visszaesés nem hinném, hogy lesz. De egy 30%-os már elképzelhető. De ha úgy nézzük, hogy te magas áron adod el a tiédet, akkor itt már nyertél elég sokat. Akkor fognak csökkeni az ingatlan árak, amikor az alapkamat elkezd elmelkedni valamint amikor beüt a lakás bumm . Ebbenem biztos vagyok mert nem fogják tudni fizetni ezt a rengeteg hitelt és nagyon sokan be fognak dőlni a hitellel.
-
Ariadne
őstag
válasz
AMD Power #2721 üzenetére
Ennek pont az a lényege, hogy ad havi 20k befizetés után évi 72k-t állam bácsi, de csak akkor, ha tuti lakásra költöd. Kedvezményes bankbetétet nem érdeke támogatni az államnak, itt kifejezetten a lakhatásról és az előtakarékosságról van szó. Ezért is van például, hogy jogszabályilag maximált (és nagyon alacsony értékben) az, hogy mekkora kamatot adhatnak az LTP-re.
-
Ariadne
őstag
válasz
AMD Power #2716 üzenetére
Korlátozottan és veszteséggel, de lehet szüneteltetni valameddig, ezt már a saját honlapjukon kellene megnézned.
mod: De a kettő az azonos és részletes szabályozás miatt szinte tökéletesen megegyezik, a kamatok is maximálva vannak például, mindenhol kell három hónap, hogy kézhezkapd a pénzt a végén és hasonlók.
-
Ariadne
őstag
válasz
AMD Power #2714 üzenetére
Szerintem érdemes, nekem még régen a szüleim kezdtek el fizetni egyet, és abból lett önerőm a lakásvásárláshoz. Ha tényleg lakásra akarod felhasználni, jók ezek szerintem, mert ösztönöz arra, hogy fizesd folyamatosan, és azért nem rossz az az évi 72.000 Ft állami hozzájárulás 20.000 Ft-os havi befizetésnél, vagyis 240.000 Ft-ra jár ennyi. A feltételek azonosak a kettőnél, de ha jól emlékszem az OTP-s valamivel jobban hoz, ha kalkulátorral kiszámolod, az okát nem tudom (jogszabályi alapon kb. azonosnak kell lenniük).
-
lajafix
addikt
válasz
AMD Power #2610 üzenetére
Nem a mikor hanem a hol, a miért a nagyobb kérdés ingatlanvétel esetén és hogy milyen élethelyzetben vagy. Más dolog még házasság előtt, az ideális munkát keresve, etc... nem rögzült élethelyzetben lakást keresni, azaz tud az igényeidet és saccold meg pár év múlva milyen helyzetben leszel.
Már ha nem ingatlancápa vagy és az ingatlanon akarsz nagyot kaszálni.
-
Ariadne
őstag
válasz
AMD Power #2614 üzenetére
Biztos egyedül vagyok a véleményemmel, de most sem érzem olyan iszonyúnak a devizahitelek kockázatát, pedig van egy lassan egyéves, egyszámjegyű milliós lakáshitelünk. Csak mi eleve úgy számoltunk, hogy igen, bőven beleférjen a törlesztőbe az emelkedés, inkább vettünk kisebb lakást, hogy 10 millió alatti kölcsönt kelljen csak felvenni, ilyenek. És így nincs is gondunk most sem, a CHF alapú kölcsönünk pedig még mindig olcsóbb a forint és az eurókölcsönnél is...
Ingadozni meg az euró is ingadozik...
-
Ariadne
őstag
válasz
AMD Power #2610 üzenetére
Nem értek az ingatlanszakmához, viszont 3 évig kerestem, nézegettem lakást, mielőtt vettünk. Én tartanék attól, hogy mint minden másban, itt is áremelkedéssel jár az euró bevezetés, mindenki felfelé kerekít majd... No meg az általános áremelkedések miatt egyébként is drágábban adják majd a lakásokat. Esetleg jöhetnek külföldi befektetők, mert euróban már egyszerűbb lakásokat venni, és ez feltolhatja az árakat. De mondom, laikus vagyok...
-
Ariadne
őstag
válasz
AMD Power #2598 üzenetére
És ezek jó része csak magának köszönheti, hogy így járt... Tavaly vettünk fel lakáshitelt, de ésszel, nekünk nincsenek komolyabb gondjaink. De aki erőn túl vett fel sokmilliós hitelt, plusz autóhitelt meg egyebeket, az így jár. Nagyon meggondolatlanok voltak az emberek az elmúlt években, most megvan a böjtje.
-
Ariadne
őstag
válasz
AMD Power #2596 üzenetére
Hát, az eurót én nem várnám meg, mert az eddig mindenhol drágulással járt együtt. Max. euróhitelt, végülis ennél reméljük már inkább csak alacsonyabb lesz az árfolyam.
Most hogy feljött a topik, hátha ungawa is erre jár, ő mindig tudja, merre érdemes menni. Korábban képben voltam, de most ebben az új helyzetben a magas árfolyamokkal nem tudom, mi a jó...
-
Ariadne
őstag
válasz
AMD Power #2283 üzenetére
Vigyázz velük, nagyon agresszívek, és alkudj ezerrel. Egy korábban kinézett lakást 14,7-ért hirdettek, alkudtunk is rá, mi valamivel kevesebbet gondoltunk érte, majd jöttek az OC-sek és felrakták a netre 15,4-ért. Végül másnak adták el, nem tudom, mennyiért, de nekünk nem ért meg annyit lakás...
-
fokukac
nagyúr
válasz
AMD Power #2002 üzenetére
ez az adókedvezmény olyan sokat nem ér, ha előre láthatólag nőni fog a fizetésed a futamidő alatt.
3,400,000 Ft az havi 283e Ft, az pedig nem elérhetetlen magasság...Jövedelemkorlát: Ha a magánszemély összes jövedelme a 3.400.000,- Forintot meghaladja, akkor adókedvezményt legfeljebb az évi 100.000,- Forintnak a 3.400.000,- Forint feletti összes jövedelem 20%-át meghaladó részének megfelelő összegben érvényesíthet. A 3.900.000,- Forintot meghaladó éves összes jövedelem esetén adókedvezmény már nem érvényesíthető.
-
törölt tag
válasz
AMD Power #2002 üzenetére
van
még...
de meddig???
fletonak minden pénz kevés, rebesgetik, hogy akik ilyen célra kötnek biztosítást, azoktól elveszik az adókedvezményt. nem tudom, hogy mennyire kivitelezhető, vagy mennyi valóságtartama van, de így szokott kezdődni...
egy síma 7000eFt-os kockázati biztosítást köttettem most hitel mellé, 3k/hó díjjal
azért egy jóval olcsóbb, mint amit a biztosítós ügynökök szeretnek kötni, az igen magas jutalék miatt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Google Pixel topik
- OLED TV topic
- Kerékpársportok
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Gigabyte Radeon RX 7900 XT GAMING OC 20G
- Lenovo T470 / T570 bontás!
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- OHH HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest