- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- One mobilszolgáltatások
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
Topikgazda
válasz
t72killer #16630 üzenetére
Ez csak kovetkezmeny. Ahol nem eri meg elni, ott nem ujitjak fel az ingatlanokat, az [nem is ettol a hiteltol hanem altalaban az uj lakasokra vonatkozo eloirasoktol] ertektelenedik. Ahol sok az uj mert erdemes lakni, azok jobb (energetikai) allapotban vannak, vagy mert felujitottak vagy mert kesobb epult.
Azt - bar sajnos ennek lesznek vesztesei - szerintem nem is kell megprobalni megvaltoztatni, hogy a tarsadalom a jelenlegi korulmenyekhez legjobban illeszkedo foldrajzi lakas-eloszlast letrehozza. Ehhez hozzatartozik a vandorlas a nagyobb varosokba es kornyekukre. -
sakal83
addikt
válasz
t72killer #16607 üzenetére
Multkor Ausztriaban jartam. Raneztem Becsre es az agglomerációra. Becsben kulvarosban (17 kerulet itthon) egy sorhaz 200m-tol. Mondjuk parndorfban 110-120m-tol. Azert az ott is matekos. A nemet nagyvarosi arak meg mission impossible.. Kb 35 ev hitel kozepfelso fizetessel es 80m onresszel.
Az a baj hogy Japanban ezt a 0as hitelmokat (negativ realkamatot) kiprobaltak ha jol emlekszem 85-90 között. Amikor kamatot emeltek egesz jo kis padlo lett a 3-4xes arnovekedesbol. De most a teljes fejlett gazdasagokkal biro orszagok ezt csinálják... Igy a kamat emelése jo ideig nem lesz napirenden ha lesz inflacio ha nem.
-
sakal83
addikt
válasz
t72killer #16605 üzenetére
En is ezt gondoltam. De ez a program - bar kétlem hogy behozzak- minimum megtamasztana, de leginkább növelné tovabb mert kereslet élénkítő es befektetoi szemmel vonzó. Telek meg nincs sajnos. A kollega nem téved hogy a kiadás nem biznisz magaban, főként sajat tokebol. De amig a hitel olcsobb mint a map addig van egy kis gap. 0%os hitellel viszont nem kicsi...
Bar szoritok hogy essen a piac. Mert szeretnék lokaciot váltani amig garis a haz:)
Nyugaton is ez van sajnos az árakkal minden hiedelemmel ellentétben. Sot ahogy olvastam amerikaban is ujra elkezdodott. Alacsony fix kamat es egyre nagyobb hitelosszegek. Sokkal magasabbak mint itthon fizetesaranyosan.
4 evig esere vartam en is ugy hogy vettem adtam építettem. Rengeteget haszontol estem el. Kiszamoltam hogy az elso lakassal szinte annyit hoztam volna ha berbe van adva hogy majdnem eleg lett volna csak leulnom
Mar nem hiszek a nagyaranyu esesben.
-
sakal83
addikt
válasz
t72killer #16602 üzenetére
Van hazam kiadva - adozva:) - hasonlo konstrukcioval de kb 3.1%fix kamattal. Hidd el vicces hallani a cafolatot:) barcsak tobb lenne. Szeretnék ilyen rosszul jarni többel. Nem akarok a reszletekbe belemenni de eddig 1,5 ev alatt a bekerulesi koltsegem kb 40%a megvan... Persze ennek jo része a felertekelodes de zero koltsegem van.
A hazkiadas nagyon szuk piac. Borzalmasan nagyobb a kereslet mint a kinalat.
Ja es a kollegatol ez a nemzeti vagy része kifejezés egy picit visszás. Szeretném ha az en vagyonom maradna
-
Mercutio_
félisten
válasz
t72killer #13520 üzenetére
Tök felesleges linkelni a 2 hetente ismétlődő portfólió/napi.hu cikkeket.
Vagy közismert tényeket ír le, vagy riogat, miközben 3 nap múlva épp az ellenkezőjét üvölti világgá valami clickbait címmel...
Pl. mindjárt kidurran az ingatlan lufi vs. akár még további 30% áremelkedés sem kizárt -
Mercutio_
félisten
válasz
t72killer #13512 üzenetére
Ezek a hivatalos adatok, viszont az építkezések miatt folyamatosan jönnek a melósok, akik nincsenek bejelent(kez)ve, de egy 2 szobás lakásban legalább 4 fővel lehet számolni velük.
Az agglo pedig egyre zsúfoltabb, a közlekedés egyre rosszabb szinte minden irányból, ha reggelente ránézel a goggle-ön a befelé tartó irányokra sárga-piros szakaszok váltakoznak
-
válasz
t72killer #13511 üzenetére
Kapcsolódó:
"Három éve csökken folyamatosan Budapest lélekszáma: 2016–2017-ben 3-3 ezerrel, tavaly csaknem 6 ezerrel többen hagyták el a fővárost, mint ahányan beköltöztek oda. A vándorbotot ragadók többsége hagyományosan a központi agglomerációban kezd új életet, a főváros „szoknyájához” tartozó 80 településen másfél évtizede 738 ezren, tavaly már több mint 850 ezren éltek." [link]A trend gondolom folytatódik, ami kihatással lesz az árviszonyok alakulására, azaz ha az agglomerációban van alulértékelt terület, ott emelkedhetnek még az árak.
-
Fandango
veterán
-
whited
addikt
válasz
t72killer #13495 üzenetére
Ha olyat találok amiben van 2 kiadható különálló szoba és 50 nappal számolok ( nem csak nyáron lehet kiadni, bár akkor jóval kevesebb a nap, nyilván )
20k/szoba*2*50 = 2M mínusz a ktg-k, tehát úgy 1.8 MHa ezt leosztom 12-vel, akkor az 140k durván
Ehhez kb 25M befeketése kell a közvetlen lakókörnyezetemben, ezzel szemben pesten mit kapok ennyiért?
-
whited
addikt
válasz
t72killer #13493 üzenetére
Balatoni vagyok eredendően
Jelenleg Pesten dolgozom de terveim szerint néhány év és össze tudok annyit spórolni amiből hazamegyek és ott egy lakás amiben élek plusz egy üzlet helység van amit létre szeretnék hozni.
Emellett kalkulalok úgy, hogy vennék egy lakás / ház csak nem tudom melyik lenne a jobb.
Most is vehetnék már magam részére itt fent pl albérlet helyett de nem akarok egy hitelbe már most beleugrani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- RAM topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Kompakt vízhűtés
- FOTÓS beárazás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Meross MTS150 okos termosztát
- KZ AM16 + AN01 fülhallgató BT fülhoroggal
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2/14"UHD(3840x2160)/i7-1185G7/48GB/512GB SSD Nvidia MX450(2GB DDR6)LTE,eSIM)
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Eladó ÚJ csak bontott állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest