- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
Lehet ragozni, de ez akkor sem jo irany. Kibaxott bonyolult tole a rendszzer, es megsem mukodik (lasd szuletett gyerekek szama csokkent). SZJA kedvezmeny, SZJA mentesseg, cafeteria kedvezmeny, ingyen hitel, CSOK, kedvezmenyes hitel, kocsikedvezmeny, stb. Lassan mar ott tartunk, hogy akinek gyereke van, bemegy a kozertbe es Afa mentesen vagy felaron vasarolhat majd....
Francokat. Talaljanak ki 1 db, mukodokepes, csaladosokra altalanosan vonatkozo, nem berjellegu kedvezmenyt es csokolom, a tobbit meg a piac oldja meg ha igeny van ra (pl reszfoglalkoztatas, munkahelyi ovoda, stb)
Rengetegen vannak egyebkent, akik full ugyanazt a melot csinaljak, papiron ugyanannyiert, fizupapiron mar joval tobb nettoert ugye es mocskosul kihasznaljak a gyereket (jajj, rohanni kell a gyerekert, jajj, vinni kellett a gyereket, es igy lazan produkal pl egy heten haromszor 9-2ig tarto munkat, ugyanannyi zsoldert.... Na nekik felajanlanam a 75% fizut, a munkaszokasai mellett - hiszen kb annyit van benn idoaranyosan, nem tetsz, instant lapulevel -
axioma
Topikgazda
Egy gyerek evi 1-1.1M ft? Hat, en nem szamoltam vegig, de az havi 100e alatt van, akkor tartom csak realisnak ha ezt mar netto erted, tehat a gyerekek miatt jaro kedvezmenyeket levonod a gyerekre elkoltott penzbol (2-nel ma 60e korul az adokedvezmeny plusz csp). Na meg az se mindegy, hogy milyen korban vannak a gyerekek, enyemek tinikor kozepen mar, mas a koltsegstruktura mint egy ovisnal. Nem, nincs iphone-ja, 30e alatti mindketto telefonja.
-
petyametyo
aktív tag
Chal Tudom hogy így van és hogy így is működik
dave118
Szerintem az hogy ki vállal gyereket és ki nem magán úgy. Adót viszont én is ugyan úgy fizetek mint te. Tehát "rakok" a közösbe .Ezt akkor mondhatnád ha nekem mint egyedülállónak nem kellene adót ,áfát, meg a fene tudja mit fizetni
Tel Elek Köszönöm ,így legalább nem nekem kellett ezt le írni
-
RexpecT
addikt
Nem akartam/akarom hackelgetni, optimalizálgatni, hogy jól járjak ha beüt a szar
Pont ezaz, hogy ennek nem az a lényege, hogy jól járj, hanem hogy ne járj rosszul. Tfh. az egyik fél 2× annyit keres mint a másik, ennek fényében többet vállal a közösből, de még emellett is jelentős összeget letud rakni, és mondjuk 10 év múlva tud venni mondjuk még egy kis lakást. Akkor igazságos, az, hogy az is fele részben a másik felé lesz? Szerintem nem.
Persze ideális esetben nagyjából annyit keresnek a felek, és hasonló a felfogásuk pénzügyi téren is.Gyerekvállalás szerintem rossz példa, mert ott nem tudsz a fogantatás előtt kitölteni egy szerződést, hogy ha ezt aláírod, akkor biztos nem lesz semmi baja a gyereknek.
-
darksamu
csendes tag
Nem értek veled egyet. Van egy harmadik út is, az pedig szerintem az, hogy 'ésszel csináljuk'. Miért ne lehetne házassági szerződést csinálni még az elején?
Ahogy doeeg kolléga írta fentebb: "ha tökéletesen bízunk a másikban, akkor ez csak egy papír, amin majd 50 év múlva közösen röhögünk egyet."
-
törölt tag
Nem, csak tenni kell érte.
(#11576) golfvariant: érdekes, nem szorulok kézkrémre, és párom van, nem eg nőm, akit bérlek és utaztatok, etetek.
(#11577) Mercutio_: Az nem közös, ha valaki 5-ször annyit keres. Illetve az igazi, ha valaki erre egyedül is képes.
(#11579) Chal: Pont, hogy ti próbáljátok rám erőlteti a saját ideológiáitokat.De tényleg, nyugodtan tartsátok ki a párotok és legyetek boldogok. Kár hogy az igazi TÁRSas élet nem erről szól.
Na de én kiszállok, mert megint csak sikerült triggerelni azokat, akiknél valami nem az igazi, és tudják ezt az érintettek is. -
Tombi
őstag
Nincs ezzel semmi gond, majd az első válásod után (kívánom, hogy ne legyen de magyar statisztika házasságok 70%-a válással végződik, és pont. ) megkérdezném a véleményed újra. Szóval, változott a világ a pénz lett az isten sok embernek, még, ha nem is mutatja vagy hazudja az ellentétét. Árnyalnám a képet ha például jól keresnék és lenne félretett jövedelmem esetleg 1-2 megörökölt ingatlan. Akkor még 2-3 válást kibír az ember, nem kell mindenféle vagyonjogyi papír, lehet élni közösen. Szerintem te sem szeretnél földönfutó lenni, mert rossz párt találtál magadnak, és az ki akar forgatni téged minden vagyonodból, mert olyan a kedve.
Szerintem meg az az egészséges aki kijelenti az elején, hogy "nem a pénzedért vagyok veled".
Ez a véleményem -
JayZ
tag
Miért kellene kötelezően közös kasszán lenni? Lehet hogy 2 év, lehet hogy 20 év után mondja azt a kedves partner, hogy kthxbye. Vagy te. Emberek vagyunk, idővel változunk, meg a szokásos közhelyek. Nem lehet úgy nekimenni egy ilyen kaliberű döntésnek, hogy nem gondolunk a "legrosszabbra".
Teljesen racionális és korrekt döntés az, hogy pakol be mindkét fél egy bizonyos összeget a háztartásba, azon fölül meg mindenki azt csinál amit akar. Nincs akkora kockázat, rossz érzés hogy én többet keresek és többel járulok hozzá, stb stb stb.. SŐT! Szerintem előnye az is, hogy ad egyfajta önállóság-érzetet a kapcsolat mellett..
De más fejével nem tudok gondolkodni, szóval biztos van, akinek ez a teljesen irracionális.
Szerintem aki túl van egy hosszabb kapcsolaton/váláson, a büdös életben nem akar "közös kasszán" lenni sekivel. -
attiati
veterán
Mert tök sokáig kellett várni, mire elindultak az árak lefelé.
És alig volt kínálat eladó lakásokból.
(új fejlesztés nem volt, a másodpiaci tranzakciószám beesett a mostani töredékére)Kamatokkal átszámolva meg még nehezebb a döntés, ha 10% lakásár esésre jut +8%pont betéti kamat emelkedés.
-
Csabroncka
addikt
2015-ben 16.8-ért vettünk panelt, 16.4-re értékelte a bank (Buda), szerintem a nagyvárosok többségével nincsen gond, a kisebb településeknél viszont már lehet és általában ott szokott előjönni, hogy kevesebbre értékeli a családi házat, mint amennyiért vették!
A bank alapvető érdeke, hogy észszerű keretek között, minél jobban el tudjon adósítani.....
-
pvt.peter
őstag
Koszonom a valaszt es neked is axioma.
Jaja az vilagos, hogy a "kivett" jelentese muveles alol kivont terulet.
A kerdeses teleknek amit csak arrol az utrol lehet megkozeliteni, nincs bejegyzett szolgalmi joga erre az utra.@axioma: a telek megnevezese konkretan: kivett beepitetlen terulet.
Onkormanyzathoz fogok bemenni megerdeklodni, hogy mi a helyzet jelen esetben a kozmuvek bekotesevel kapcsolatban.
Tudsz egy linket adni az indexes forumhoz? -
axioma
Topikgazda
Tudtommal ennel rosszabb, ha _jogilag_ nem kozelitheto meg utnak nevezett valamin keresztul, akkor nem lehet rajta lakohaz. Meg a kozmuvek is hasonlo gond. Mondjuk a telek nem is igen lehet akkor belteruleti epitesi telek. Ha nem lakohaz akarna keszulni, akkor mas a helyzet, de akkor ezer mas szempontbol is mas lesz - kozmu, posta, stb.
De ez csak egy amolyan iranymutato, hogy merre kell kerdezoskodni, nincs szakkepesitesem csak sokat olvastam pl. index forumon, ott van tobb nagy tudasu epitesz. -
amargo
addikt
Az eladó igazolja az önrész megfizetését, de azt a bank csak bekéri és nyugtázza, utána annak a hitel további részéhez sok köze nincsen, csak előfeltétele a hitelfelvételnek (az én értelmezésemben).
A tervezet tök ugyan az, mint a végleges egyedül az aláírós lap hiányzott (azzal volt 8 oldal) nekem.
(#11369) .tnm: Igen, ez így van.
-
axioma
Topikgazda
Tudtommal, ha nem valtozott sokat a folyamat:
Valoszinuleg ok mar csak akkor folyositanak, ha az elozo tulaj alairja, hogy a bank nevere kerulhet a lakas (es megbizik benne hogy a bank a hiteligervenyt betartja es utana(!) kifizeti). A banknak ez eleg... mert ugye az elado meg hulye lenne alairni, hogy adja ha megkapja a hitelt, ha nem gyujtotte volna be toled az onreszt. Szoval ez nem a banknak kell, hanem tenyleg az eladonak. -
BigBlackDog
veterán
Nem tudom, hogy bármennyire releváns-e a tapasztalatom, de leírom röviden. Mifelénk (Btorbágy) is van egy focipálya a falu egyik részében. Ez kb. lakó és pihenőövezet, átmenő forgalom nem nagyon van. Utak is ehhez vannak méretezve. A focipálya 20-30 éven keresztül egy füves placc volt két kapuval meg valami kerítéssel. Meccsek sem voltak sűrűek, kb. évente néhány alkalommal láttam csak szervezett rendezvényt. Pár éve felújították, műfüvesítették és kapott rohadt erős és magas reflektorokat. Szinte minden hétköznap (a tél kivételével) van edzés iskolásoknak, akiket a szülők és buszok szállítanak a helyszínre. Hétvégén sokszor meccs van. Ezek miatt a forgalom a környező utcákban nagyon durván megugrott, a pálya melletti két utcában gyakorlatilag alig van hely, az úton-útfélen parkoló autók miatt, ha nagyobb rendezvény van. A reflektorok, mivel kicsivel magasabbak, mint egy átlag kertes ház, kissé fényszennyezik a környéket, gyakorlatilag a pálya szomszédságában lévő 10-20 ingatlan kertjében nappali világosság van este (és tippre egész éjjel is, mert még hajnalban is szoktuk látni égni a fényforrásokat). Mióta ez a helyzet előállt, épeszű ember nem nagyon vesz a környéken ingatlant, pedig nem egy eladó ház jelent meg (értelemszerűen nem kapkodnak értük). Szóval tippre egy ilyen "intézménynek" lehet azért értékcsökkentő ereje a környék ingatlanjaira.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest