Új hozzászólás Aktív témák
-
updog
őstag
válasz
inferno88 #21700 üzenetére
Nem ezt kérdezted és nincs is igazából közöm hozzá, de leírom az én sztorimat és a véleményemet. Mi is úgy indultunk anno hogy egy gyerekre felvesszük a CSOK-ot, 600k ugyanígy, még 2016-ban.
Igazából nem lett volna szükségem rá, feleségem erőltette hogy ingyenpénz, nehogymár otthagyjuk. Semmi értelme nem volt.
Rengeteg kötöttség jár ugye vele (na persze, senki nem nézi és át lehet hágni, de na), lakásba bejelentett vállalkozás dolgát nekem nagyon megnehezítette (azóta azt hiszem tisztázták hogy simán be lehet jelentkezni CSOK-os lakásba, de én annyi időt elrohangáltam még 2017-ben emiatt hogy órabérben simán elment az a 600k). Arról ne is beszéljünk hogy - nem rosszindulatból, tudom hogy mindenki úgy él a lehetőségeivel ahogy tud, tetszik vagy nem - de amit írsz az bűzlik
.
-
Novics
senior tag
válasz
inferno88 #13524 üzenetére
Mi is hasonló kondícióban toljuk, simán megkaptuk a teljes összeget, pedig csak az én fizumat igazoltuk. Mi egyelőre a számlán parkoltatjuk a pénzt - az egyenlítő hatás miatt - majd ha nagyobb lesz a difi az állampapír meg a hitel kamata között, akkor rakjuk át. Pár milliót mi is költünk jövőre a házra, jó az ha addig teljesen likvid, amíg nem lesz meg a számla vége.
-
dugynok
senior tag
válasz
inferno88 #13524 üzenetére
Én most kaptam a telefont, hogy megadtàk a Budapest Bank-os babavàrót, múlt csütörtökön adtuk be. 10 munkanap a max elbíràlàsi idő. Ott 45ezerrel khr listàznak és mintha annyival is szàmoljàk a hitelezhetőséget. Szerintem simàn megkapod, de keresd Szarvas Norbert-et az IFLGroup.hu -n, nekem is ő segített.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
inferno88 #13397 üzenetére
Innentől abszolút tiltólistás.
Ha esetleg van még hasonló tapasztalat kerülendő cégekkel kapcsolatban, ne tartsátok vissza.
Az a gond, hogy hiába tetszik a ház, így nem fogunk belemenni (főleg ha a doeeg által említett átverős adásvételi szerződéssel lehet csak megvenni). Mivel sajnos nejem aláírta a papírt, hogy megnéztük a lakást, nincs is lehetőség más ingatlanoson keresztül intézni a dolgokat, így a tulaj elbukott egy potenciális vevőt.
-
HoTDoG
tag
válasz
inferno88 #13268 üzenetére
Átérzem a helyzetet, hasonló cipőben jártunk mi is, hasonló gondolatokkal, ötletekkel, meglátással.
Azért van egy dolog így hirtelen:
"- Mindig szörnyülködöm, mikor látom az anyukákat tolni a babakocsit a forgalmas utak mellett. Igazi tüdőszanatórium a kisbabáknak."Télen érdemes böngészgetni az országos szmogtérképet és megfigyelni, hogy sokszor Budapest még csak nem is dobogós. Megyeszékhelyek is megelőzik, de olykor régiók. Amikor műanyaggal melegítenek a kályhában, olyankor sem az igazi futni egy kört a friss levegőn...
Továbbá én nagyon örülnék ha a vízfejűség elmozdulna, de még mindig ott járunk, ha fizuban, lehetőségekben válogatni szeretnél / kényszerülsz akkor CSAK Budapest országon belül.
-
Gombinyó
őstag
válasz
inferno88 #13277 üzenetére
Vidéken is hasonló a helyzet. Albérletre fizettünk 85ezret, ami évente nőtt. 1,5 szobás bútorozatlan, klíma nélküli lakás, fa nyílászárókkal. Most vettünk egy 2,5 szobás lakást új szigeteléssel, műanyag ablakokkal, fűtéskorszerűsítéssel, aminek a törlesztője különösebb önerő nélkül havi 45e, így rezsivel télen is a fizunk kb 10-15%-a megy lakhatásra.
-
Madwe
nagyúr
válasz
inferno88 #13275 üzenetére
Csakhogy rossz a súlyozása, ahhoz h felmérd pro és kontra a bérlet vs tulajdonlás költségeit, az ltpnek pont hogy a lakásvásárlásnál kell megjelennie, mint kiadás, albérletnél pedig nullával kell számolnod vele. Persze értem én h eldöntötted, h tulajdonolni szeretnél, nade attól még tessék az őket megillető helyre sorolni a kiadásokat (más kérdés h te most inkább cash flow szempontjából nézted, h jelenleg ennyi a kiadásod, ha ezeket letudod akkor meg lesz a hitel helyettük... szóval össze se akartad gondolom vetni őket?)
-
Mercutio_
félisten
válasz
inferno88 #13268 üzenetére
Csak egy apróság: Az LTP-nek semmi köze az albérleti/lakhatási költséghez...
MMA87: A legtöbb dolgot a többiek már leírták, még egy szempont: Az adott településen milyen az orvosi ellátás, van-e gyógyszertár, valamint, bölcsi-ovi-iskola milyen színvonalú, népesség milyen összetételű.
-
Novics
senior tag
válasz
inferno88 #10842 üzenetére
Sejtettem, hogy felbolydul a topik.
Mi is éppen vásárlást tervezünk, és igen, nálunk is az volt a terv, hogy folyamatosan mennek az LTP-k előtörlesztésbe. Belebegtették az emelt CSOK-ot a kistelepüléseken - pont egy ilyenbe tervezünk költözni - de erről sincsen semmi hír. Mi szerintem két gyereknél megállunk - de annyit mindenképpen szeretnénk -, viszont használtban gondolkozunk, amit aztán szinte alapoktól újjá kellene építeni. De ez már akkor is használt, jóval kevesebb támogatás. Baromira jó, hogy ennyire lehet előre tervezni egy olyan tételt, ami kb 20 évig fogja meghatározni a mindennapi pénzügyeinket.Fandango +1
-
Fandango
veterán
válasz
inferno88 #10842 üzenetére
Időarányosan a 4 éves a legjobb választás hozam szempontjából, minél hosszabb időtartamra kötöd annál inkább nem éri meg, mert abból a pénzből más befektetési forma jobb hozamot ad.
vnorbi: visszamenőlegesen nem vonják vissza az állami támogatást, mindenhol ezt írják. Csak az újonnan kötött szerződésekre nem jár. Az már más tészta, hogy a hatályba lépés után már nem lesz aki új szerződést fog kötni.
-
axioma
Topikgazda
válasz
inferno88 #10380 üzenetére
Ha funda akkor 1. mar most kezdhetned megosztani... 2. az egyikre felvehetsz 1.5M hitelt ugy, hogy ahhoz nem kell jelzalog -> oneronek szamit, maris 6.5-bol indulsz (jov.oldalon meg belefer, havi 30e korul), 3. igeny kerdese, jelenleg jobban megeri ket lepcsoben szamolni, most egy olcsobb lakast megvenni, aztan kesobb valtani. Ha nagyon kenyelmes vagy akkor meg azt kiadod es a mostani nagyobban laksz, es utana par ev mulva fizikailag egybol a vagyottba lepni tovabb. (Jo, ez csak akkor ha adomentes hatarig van kiadva.)
Szigoruan szvsz! -
Tomics
addikt
válasz
inferno88 #10380 üzenetére
Ráadásul nem a vételár 20%-ával kell rendelkezned, hanem amit majd az ingatlanbecslült érték 20%-ával (valószínűleeg kevesebb lesz mint a vételár).
Bankos ismerős szerint úgy érdemes tervezni, hogy a vételár 80%-ának a 20%-a kell.Mi is ebben a cipőben vagyunk, annyi szerencsével, hogy anyósékkal jól kijövünk és addig lakhatunk ott ameddig akarunk. Pedig már nagyon szeretnénk sajátot, de minnél tovább és minnél többet tud megtakarítani az ember, annál könnyebb lesz a hitelrészét rendezni később. Meg valamiből ugye felújítani is kellene/meg nagyjából berendezni. Nem egyszerű
-
axioma
Topikgazda
válasz
inferno88 #10376 üzenetére
Siman mukodik kieg. fedezettel. Ket hetmillasra is rakerulhet ossz 7m hitel (kiserteku ingatlannal tobb nem nagyon).
Ennek ellenere irjanak bele foglalot! Nem lesz ugyan a birtokaban, de nehogymar csak szorakozzon, hogy vagy sikerul vagy nem (esetleg majd hozni akar banki papirt hogy kevesebbet er vagy ilyesmi, ha nem kell fizetnie akkor semmi nem draga). Me'g jobb, hogy tegye le a foglalot ugyvedi letetbe, es ha megjon a teljes hitel, akkor visszakapja, amugy az eladoe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Vagy Csere Samsung Galaxy Z Fold 4
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Crucial 240GB SSD eladó
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest