Új hozzászólás Aktív témák
-
HoTDoG
tag
válasz
Brandynew #12584 üzenetére
A föld is lapos igazából, csak azért mert páran megnézték kívülről még nem biztosítja azt.
Nem bankok terjesztik, hanem élő, hús-vér emberek tapasztalatai ezek..
De már az okos-t is visszaszívnám engedelmeddel, hiszen nem sikerült értelmezni amit írtam. Pont azért nem kaptam vissza pénzt, mert nem hitelkártyával fizettem. Illetve ahol kaptam vissza debit kártyára, azt kőkemény utánajárás után, lásd előttem szólók.
De nem kell elhinned Nekünk, nekem nem érdekem Téged meggyőzni. Hívj fel néhány szolgáltatót (szálloda közvetítők, autókölcsönzők) meg néhány bankot, hogy mi történik debit kártya esetén, és hogy járnak el hitelkártya esetén.
A pénzt debit kártya esetén is visszakap(HAT)od, de úgy indul, hogy jegyzőkönyv meg mittomén milyen kötelező papírok 1 hónap, aztán elbírálás és társai. Hitelkártyánál meg ahogy írtam...
-
válasz
Brandynew #12584 üzenetére
> te úgy gondolod, hogy azért kaptál vissza pénzt, mert hitelkártyával fizettél, csakhogy akkor is visszakaptad volna a pénzt, ha nem azzal fizetsz.
Nem erted.
Vasaroltam X cegtol valamit. Nem voltam elegedett. X cegnek jeleztem, hogy adjak vissza a penzt. Nem adtak. Ezekutan felhivtam a bankomat, es mondtam, a hitelkartyammal vasaroltam egy szolgaltatast, de nem vagyok elegedett, kerem vissza penzt. A bank visszaadja.
Tenyleg azt gondolod, hogy normal esetben a bank csak ugy jovair neked online vasarlasok utan osszegeket?
Amirol beszelek, azt kb. mindenki tudja, aki hitelkartyat hasznal, csak te vagy muveletlen.
https://www.moneysupermarket.com/credit-cards/guide-to-credit-card-protection/
What does credit card protection cover?
Credit card protection can help to cover the cost of your purchase when:You buy an item that’s faulty or damaged and you can’t get a refund or replacement through the retailer or trader
Your item arrives and it isn’t the same as the description
Your item isn’t delivered but you’ve still been charged
The retailer or trader goes out of business before you’ve got your item.
A purchase might be a computer, an item of furniture, a flight or a holiday that you’ve paid for using your credit card.Why do credit cards offer this protection?
In 1974, the government reformed the law concerning consumer credit. Under Section 75 of the Consumer Credit Act, credit cards must provide protection for purchases above £100 and below £30,000.Debit cards don’t offer this protection, which is one reason why it can be a good idea to pay for items with your credit card instead.
-
Lokids
addikt
válasz
Brandynew #12577 üzenetére
Akkor én valamit nagyon rosszul tudok az előtörlesztéssel kapcsolatban.
Úgy tudtam, annak van egy díja, ami általában elég nagy ahhoz, hogy ne érje meg.
Továbbá úgy tudtam, hogy a törlesztés arányosan van levonva a kamatból és a tőkéből is. Ezek szerint a teljes összeg a tőkére megy? -
HoTDoG
tag
válasz
Brandynew #12569 üzenetére
Ha ésszel használod a hitelkártyát és csak azért igényelsz, mert a kedvezményekre játszol, akkor nehéz bukni vele. Nem hiába szogorítja a legtöbb bank a visszatérítés feltételeit és mértékeit.
Reális havi keretet kell meghatározni, amire úgy tekintesz mintha nem a jobb, hanem a bal zsebedből vetted volna ki a pénzt.És igen, nagyon is hasznos tud lenni. Pl amcsi étteremben debit kártyával fizettem, majd az étterem egyik dolgozója utólag ráfirkantott magának egy jó kis borravalót. Néhány e-mailbe és telefonomba került, mire nagynehezen visszautalták. Hitelkártya esetén ez egy két perces telefon a banknak és már sztornózzák is. Mert az a bank pénze.
Autókölcsönzésnél jobban preferálják, de ha bármi gond van és elkezdenek utólag levonni erre-arra tételeket, hitelkártya esetén könnyedén sztornóztatod, debit kártya esetén pedig küzdhetsz, levelezhetsz, vagy inkább igényelsz új kártyát.
De hogy közelebbi, európai példánál maradjunk. Szálloda. Booking-nál erősen javasolták, hogy ha tehetem, mindig hitelkártyával foglaljak. Mert az a bank pénze, nem Neked kell küzdeni érte. Egyéb esetben hónapokig tartó levelezés bankkal, különféle szervezetekkel, és semmi garancia, hogy viszont látod a pénzed. Booking ügyfélszolgálatosa mesélte a sztorit, hogy egy ügyfele Lengyelországban foglalt szállást, de az nem felelt meg a valóságnak, balhézott, eljött, majd jelezte a bookingnál, hogy gebasz volt. Igen, de a szálloda ezt tagadta. Mivel ott helyben nem írt alá egy papírt vagy hívta fel a booking üf-ét és vonta be élőben a panaszba, így bottal ütheti a több százezer forintnyi pénzét. Mivel debit kártya, a bank nem fog érte harcolni, jogilag pedig a booking (de ide értheted bármelyk közvetítót) kötve van, mivel nincs aláírt papír, tanúként nem volt bevonva. Hitelkártya esetén ez két tollvonás a banknak, a szálloda pedig csendben marad. -
Lokids
addikt
válasz
Brandynew #12571 üzenetére
Gondolom csukott ablaknál mindegy, mert hangszigetelt, de nyáron, nyitott ablaknál tuti zavarna az alvásban. Ami a lakóparkban jó helyen van, az pont a 86nm2-es lakás, mert az nem a vasút felé van. A kisebb is elvileg a belső udvarra néz.
A régi a hely miatt annyira "drága".
-
Lokids
addikt
válasz
Brandynew #12564 üzenetére
Ha nem változtatok valamit drasztikusan, akkor engem egyedül földelnek el.
Elég lenne méretben nekem a kisebb régebbi lakás is. De mivel most is olyanban lakom, pontosan tudom, hogy a vezetékek régiek, a szigetelés bár talán már van, de utólagos. Valószínűsíthető a beázás, elektromos vezetéket nem tudom, de nem hiszem, hogy cseréltek. A régivel úgy számolok, hogyha venném, akkor falig lebontani mindent és felújítani.
Új építésűnél nincs ilyen gond. Ott a problémám annyi, hogy kb 50 méterre onnan van a vasúti sín, ami forgalmas (BP- Győr vonal). Ez az ingatlan honlapja: http://gerecselakopark.hu/
(#12566) Stanlee: Nálunk ugyanez. Tetőt kell szigetelni, sé a normális dupla szigetelést leszavazták, mert az sokba kerül, öregeket nem érdekli, helyette az olcsó 1x-es lesz, amit gondolom 5 év múlva megint lehet cserélni. Meg ugye a többség nem a felső emeleten lakik, nekik nem gond, ha beázik. Azon is csodálkozom, hogy anno legalább a szigetelés át ment valahogy.
-
válasz
Brandynew #12558 üzenetére
Pelda: vettem egy repulojegyet kreditkartyaval. A MALEV csodbement. Felhivtam a kreditkartya-szolgaltatomat, es visszaadtak a penzt.
A hitelkartya mashogy mukodik, mint a debit -- automatikusan kapsz biztositast a vasarlasaidhoz, es ha az elado nem teljesitette a maga reszet, akkor a hitelkartya-szolgaltatotol visszakerheted a penzt, es ok majd leharcoljak az eladoval. Joparszor hasznaltam mar ezt a lehetoseget, boven hetszamjegyu osszeget kertem mar vissza, sikerrel.
-
Lokids
addikt
válasz
Brandynew #12552 üzenetére
Egyedülállóként sajnos semmire nem vagyok jogosult.
A 3. opciót én is inkább egy "befektetésnek" gondoltam, mert egyedül nincs szükségem 2 szoba + nappalira. A lakás nagy része üresen állna.
Viszont azért gondolkodom a vásárláson, mert én hazaköltöztem anyámhoz albérletből (lehet nem menő, de pénz beszél), és a kisszobánál azért kellene egy nagyobb tér.
-
törölt tag
válasz
Brandynew #12518 üzenetére
Aha, szoval szar fizuval vegtelen hitelekkel halmoztok ingatlanokat, mert most meg ugy latod hogybaszketa elettel vagany sajat lakast birtokolni mint alberletet fizetni. En fiatalabb vagyok nalatok, de joval tobbet keresek kettotoknel egyutt, pluszba ott a parom is, de valahogy meg nem jott ki a matek hogy most venni kene valami lepukkant fost dragan. Eleg sokat felre teszunk a draga albi mellett is, nem verjuk el a penzt de szert kell kicsit elni is mert ezeket az eveket soha a budos eletbe nem kapod vissza, csak zokogva a sarokban megkeseredetten realizalod mar hogy ez a vonat elment... Mi meg par evig elleszunk a “kidobott penz” albiban, par ev mulva meglatjuk hogy ki jart jol. En csak azt latom hogy most mindenkinek van hitele meregdraga lakasokra (amibe egyebkent sose koltoznek be mert olyan amilyen...) es draga szalonautokra de kozben ordit ezekrol az emberekrol hogy milyen csorok. Es oke hogy az o nevukon vannak ezek a targyak csak kozben a boltban mar nem vehetik meg a macko sajtot meg hetvegen nem ugorhatnak le kocsival ket varossal arreb az allatkertbe mert ez mar nem fer bele.....
-
Lortech
addikt
válasz
Brandynew #12529 üzenetére
Nincs ezzel semmi baj. Szerintem mindenki más ért az alatt ebben a topikban is, hogy mit jelent megtakarításra koncentrálni, és hogy ezért az egyén milyen áldozatokat hajlandó meghozni.
Félreértés ne essék, nem azt írtam, hogy nem kell megtakarítani fiatalon. De lássuk be, átlag fiatalnak nem nagyon van miből, és az ezért hozott áldozat relatíve kevés megtakarítás elérése mellett fájdalmasabb lehet, mint később mikor már van miből - ideális esetben.
Ha már életszínvonal növelés és vagyon felhalmozás az elsődleges szempont fiatalon, akkor tudatosan minél nagyobb összeget később forintra váltható tudás megszerzésére fordítanék. De ahogy a megtakarítás sem divat fiatalon, úgy a tudatos karrierépítés sem. Ezrek esnek ki a felsőoktatásból úgy, hogy nem tudják, a megszerzett diplomájukkal milyen munkát fognak tudni elvégezni. Mintha a cél a diploma megszerzése lenne, nem pedig az, hogy számukra értelmes dolgot csináljanak az életben. Na mindegy ez már nagyon off szál itt. -
Lortech
addikt
válasz
Brandynew #12511 üzenetére
Csak nekem fura az életszínvonal és a másodállás egy mondatban? Mégha ideiglenes is.
"Ezt addig fogom csinálni, amíg nincs meg a vágyott ház, autó, bútorok, megtakarítás."
Egyrészt ezek megléte nem egyenlő a magas életszínvonallal, másrészt amíg ezt eléred, elmegy melletted az élet, olyan dolgokról maradhatsz le, amiket nem fogsz tudni utólag jóléttel pótolni. Te életed, úgy csinálod, ahogy jónak látod, de ugyanúgy, ahogy panaszkodni és saját helyzetünkért tettek helyett másokat hibáztatni könnyű, ítélkezni is az. Az egy egyszerű tény, hogy tőlünk nyugatabbra ugyanolyan erőbefektetéssel nagyobb életszínvonal érhető el (ezalatt megint csak nem a családi ház meglétét értve), és nem kell érte megfeszülni. -
válasz
Brandynew #12513 üzenetére
a többes számmal már utaltam rá, hogy az ott nem csak Neked szólt.
pár év takarékoskodás, hogy legyen önerő, aztán 20 év hitel az első lakásra, aztán a második lakásra már az az önerő, újabb 20 év hitellel. 45 év munkaviszonnyal "sitty-sutty" kitermeltél egy házra valót. (és akkor még olyanokról nem beszéltünk, hogy legyen a gyerekeid egyetemi éveire is némi megtakarításod, különben ők is mínuszból indulnak, vagy ha ne-adj-isten beesik egy komolyabb betegség a családban.)az amit Te csinálsz, az se normális helyzet szerintem, hogy tíz év alatt akarod a nagyját letudni (és ki tudja milyen következményei lesznek, ennek a mindkét végén égetésnek...)
és félre ne érts, nem azt mondom, hogy ne lázadjon az ember a helyzete ellen, hogy ne tegyen meg mindent, hogy kitörjön. de szerintem a jelenlegi helyzet és a kilátások nonszenszek. közoktatás egyre szarabb, felsőoktatás egyre drágább (minőségéról nem tudok, de gyanítom az se javult), az árak jobban emelkednek, mint nagyon sok helyen a fizuk (a ksh-s statisztikákról meg azért lehet tudni, hogy nem teljesen objektívek)
-
Lokids
addikt
válasz
Brandynew #12513 üzenetére
Nemtudom, lehet te millás fizuval így látod, de az átlagnál nem ez a helyzet. Bőven többet keresek mint az átlag és mégis kilátástalannak érzem a helyzetem. Jelenleg ahhoz, hogy egy átlagos 50nm-es lakást NEM fővárosban meg tudjon venni az ember nettó 6-700K-t kellene keresni LEGALÁBB. De lehet az sem elég. Ennyit pedig nagyon kevesen keresnek a teljes munkaképes lakosságra levetítve.
-
válasz
Brandynew #12511 üzenetére
ha megéred. azért a 21. században ne ez legyen már a norma egy olyan országban ahol egy szakmunkás miniszterelnök szomszéd a leggazdagabb ember!
ne mondjátok már azt, hogy az egy normális állapot, hogy egy ember egy élet munkája során ki tud termelni egy családi házat olyan helyen, ahonnan nem egy óra elérni a különböző infrastruktúrákat (munkahely, iskola, kórház stb.).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest