- Mobil flották
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
regeniv
csendes tag
Igen, elég elszomorító a helyzet. Az a gond, hogy ránézek ezekre az agglomerációs házakra és ezeket szerintem "fillérekből" felhúzták 2-3-4 évtizeddel előtt kalákában hétvégente a haverokkal. És akkor itt vagyunk ma, és ezekért a nem túl jó minőségű (finoman szólva) házakért több tízmillió forintot kéne fizetnem.
Mi egyébként ennyire nem gondolkozunk távoli helyen. Nekünk a Pest környéki agglomerációs települések nem igazán tetszenek (kivéve esetleg a váci vonat vonala). Az az alapállásunk, hogy egy hegy vagy egy szép folyó azért legyen a látképben, vagy elérhető közelségben.
Meg azért minket sok minden köt ehhez a részhez.
Ha már nektek ennyire távoli hely is szóba jöhet, akkor miért nem gondolkoztok építésben? Azért ilyen távolságban szerintem egy telekhez már viszonylag olcsón hozzá lehet jutni, onnantól kezdve jövő évtől 0% ÁFA mellett pedig szerintem már viszonylag jó áron fel lehet húzni egy olyan házat is, amit ti alakítotok ki.
A lakásra tett megjegyzéseidet egyébként átérzem. Szerencsére eddig soha nem volt hülye szomszédom, de nagy lutri az egész és bosszantó lehet, ha kifogsz egy nem százas szomszédot.
-
Agostino
addikt
most olyan 60 milla körül vannak azok, amelyekben el lehet kezdeni élni, tökmindegy hol nézem. ennyit viszont nem ér egyik sem az én szememben. akár meg is engedhetném magamnak a történetet, igazából csak el kellene kezdenem hirdetnem a lakást, de kicsit él bennem az a fajta kíváncsiság amit az ember akkor érez, amikor egy baleset felé tart: megvárom mi lesz a moratórium vége, milyen megszorítások lesznek a járvány végén, hogy alakulnak az álláshelyek stb. ismerek például olyant akinek nem tudtam elmagyarázni, hogy a moratórium != azon hónapok törlesztőjének örök elengedése, szóval lesznek itt még izgalmak.
-
Brandynew
őstag
K&H:
"Hitelcélt igazolni alapesetben nem szükséges. Vagyis nem szükséges bemutatnod az ingatlan vagy a gépjármű adásvételi szerződését az igénylés során. Felújítás során pedig nem kell igazolnod, hogy a felújított ingatlan tulajdonosa vagy, illetve felújítási tervet (költségvetési adatlapot) sem kérünk."
Nekem ebből az jön le, hogy arra költöm, amire akarom...
-
Twixi
újonc
Én is pont a K&Hra gondoltam, de ha valaki egyszerre veszi fel a babavárót a lakáskölcsönnel egyik legjobb ajánlatot ők adják. Unicredit személy szerint nekem nem a kedvencem, lehet emiatt is alakult úgy hogy a 3 évben nem igazán volt ügyletem velük (pedig eskü az ő ajánlatukat is viszem), illetve az erste szokott még a top3ban benne lenni. Raiffeisen-t is érdemes megnézni, főleg ha valaki katás, vagy valami miatt speciális eset, jól kezelik az ilyesmit. Ami árban a legrosszabb vagy szinte a legrosszabb szokott lenni azaz OTP.
Érdemes annyira rugalmas lenni, hogy ahol a jelzálog kölcsön van, ott nyitsz egy számlát és oda érkezik a fizetés (ezt általában tudni szokták azért).Ha nem muszáj, hogy 10 millióból az egész összeg önerő legyen, akkor a K&H szokta általában a legjobb babaváró és lakáshitel kombót adni, utólag a maradék beletörleszthető a babaváróból, viszont arra figyelj, hogy nem a futamidő, hanem a havi törlesztő fog csökkenni, sajnos a futamidő csökkentés szerződés módosításnak minősül tudtommal mindenhol, de több milliós előtörlesztésnél érdemes meglépni, mert nem százezres tételre kell gondolni mint módosítási díj.
-
dugynok
senior tag
Babavàróhoz ingyenes "technikai" szàmlàt kapsz. Sokkal fontosabb, hogy melyik bank milyen összeggel visz fel babavàróval a khr-be (jtm miatt fontos) Pl. Unicredit a teljes, 83ezerrel, hiàba születik gyerek ès 45ezret fizetsz (majd)... Sperbank is szivatós, ott is valamit elbaccnak a khr-nél... Én BudapestBanknàl vettem fel pont ezekért tavaly (a rohamba), mert mi is lassan hitelt veszünk fel és nagyon nem mindegy, hogy ezek mennyire kavarnak be...
-
Ezekiell
veterán
Ja hogy ennyire közeli a lakáshitel
Akkor mindenképpen érdemes előre gondolkozni, igazad van. Szerintem menj be a kinézett bankokba, és csináltass egy előzetes hitelbírálatot olyan paraméterekkel, amik illenek a házra amit venni szeretnétek (ár, méret, lokáció, stb). Ezeket össze tudod hasonlítani + hozzáveszed a bankszámlák költségeit ezeknél a bankoknál, és tudni is fogod, hol érdemes felvenned a babavárót.
-
Brandynew
őstag
Szia,
Mi is éppen most veszünk fel babavárót és jelzáloghitelt és mi is pont a Unicredit és az ERSTE között vacilláltunk. Szerintem mindenképp érdemes annál a banknál felvenni a babavárót, amelyiknél a jelzáloghitel lesz, hogy ne legyél feleslegesen szerződésben 10-30 évig több pénzintézettel, mint szükséges.
Mi az ERSTE mellett döntöttünk, egyrészt, mert kiderült, hogy a Bankmonitor által kiírt kedvezményes kamat valójában nem annyi a Unicreditnél, amennyi, másrészt az ERSTE-nél van a Kolléga Plusz számlacsomag, ami kedvezményesebb, mint ami a Unicreditnél elérhető.
Szerintem számolgass kicsit és tisztázd mindkét pénzintézettel, hogy mennyi lenne a kamat és ott vedd fel a babavárót, ahol a jelzáloghitelt is fel fogod venni. A hivatalos Fogyasztóbarát Lakáshitel kalkulátort is használd.
Szerk.: az OTP egyébként tényleg irreálisan drága, nemcsak a hitel, hanem a számlacsomagok és a többi pénzügyi terméke is (legalábbis számomra).
-
Ezekiell
veterán
Vagy ne gondoljam túl, vegyem fel OTP-nél a babavárót, a lakossági hitelt meg ráérek akkor kiválasztani mikor aktuális lesz
Mikor lesz aktuális? Ha relatív sokára (évek távlata), akkor szerintem felesleges ezzel foglalkoznod (hisz nem tudod előre úgysem, melyik bank milyen hitelt fog adni), ha most meg vagy elégedve a számláddal, és nincs jobb számlacsomag a te jövedelmeddel más banknál.
-
hurenzon
senior tag
Szia.
Gondolom hitelközvetitő.
Nekik általában van egy sablon dokumentumok.
Igazság szerint személyes adat csak a khr lekérdezéshez kell, hogy milyen hiteleid vannak.
Plusz az életkorod.
Amúgy elég, hogy hány éves vagy, iskola végzettség, hol dolgozol és mennyi a nettód, valamint egy két adat még. De x aki profi ezek alapján megmondja, hogy kb mennyi hitelt kapsz. -
Csabroncka
addikt
Ezt megtudom erősíteni! Saját családomban ugyan ez, ugye az egész azért volt nagyon vicces szitu mert sógorom a céges BMW-vel (jól szituált kiállással) beállt a "papa" 10 éves skodája mellé, papa kérdezi, hogy a két gyerek mellett biztosan tudják-e majd fizetni az albérletet
, meg a 7 és 10 éves gyerek szétrombolja az albit... Sógorom sarkon fordult a két mondatot követően és illedelmes elment, elég megalázó ez az ember életében. Építkeznek és egy rövid ideig muszáj lesz albiban lenniük.... ennyire előítéletesek az emberek.
Nagy nyeregben ülnek a főbérlők, és a mostani kedvezőbb adózási feltételek mellett is a legtöbb swarcban tolja, eszem megáll....
-
-
axioma
Topikgazda
-
Revolit
senior tag
Kiszamolo altal promozott hitel-tanacsado:
[link]
Nem ker penzt, a bankok fizetik neki a jutalekot. Nem, emiatt nem lesz neked dragabb a hitel, sot, o lehet jobb ajanlatot tud neked szerezni. Es nem, nem fog neked emiatt rosszabb hitelt ajanlani.
Voltam nala, teljesen korrekt volt.szerk.: Bar o mar inkabb konkret hiteleket tud neked mondani, ha inkabb penzugyi tanacsadas kell, akkor az elobb emlitett Kiszamolot tudom ajanlani.
Egyik se rokon/haver, nem kapok ertuk jutalekot, azt se tudjak hogy letezem...
De kiszamolot szerintem nem is kell a tobbsegnek bemutatni. -
gerii
addikt
Mi a baj a Kondorosi úttal, környékkel, engem is érdekelne? Mellette épül most a Budai Walzer, azt is nézegettem.
Költözéshez: írtam korábban, hogy egy szaktárs Gárdonyban vett házat, onnan jár be vonattal 30 perc alatt Kelenföldre.
Én pl a Pilisbe nem költöznék a 10-es út miatt, a Dunán pedig nem akarok újra átmenni lakni, szóval igen kevés a választék nekem is. -
Sok sikert a váltáshoz! Mi most költözünk budai albérletből egy másik megyeszékhelyre. Asszonyért többen is kapkodtak, hogy náluk dolgozzon( neki is jó szakmája van), én szoftverfejlesztőként full HO-zni fogok, havi 2x kell majd felugranom az irodába.
Korábban mi is gondolkodtunk azon, hogy a főváros/agglomerációban veszünk ingatlant, de több dolog miatt is változtattunk a terven:- A fővárosi lakáspiac elképesztően elszállt
- Én a belvárosban nőttem fel, de az elmúlt években nagyon megutáltam Budapestet, páromnak pár hónapja kb. pánikrohama volt, mikor visszaértünk a bűzbe, valószínűleg a nagy adag húgyszag váltotta ki(még sosem láttam ilyet nála). Büdös, zajos, túl sok az ember, egyre inkább élhetetlenné válik
- Az új városunk sokkal szebb, jó levegő, mindenhol zöld, nyugalom
- Az én szüleim dolgoznak, az ő szülei nyugdíjasok, így a jövőben a gyerkőc miatt is jobb, ha lent vagyunk
- Mindig szörnyülködöm, mikor látom az anyukákat tolni a babakocsit a forgalmas utak mellett. Igazi tüdőszanatórium a kisbabáknak.31 évesek vagyunk, a fővárosi fix lakhatási költségeink jelenleg(albi + garázs + közöskölts. + LTP) hajszállal több, mint negyedmillió forint, amit még leírni is szörnyű.
Most, hogy felvesszük a hitelt egy 22 milliós, nagyon szép, jó állapotú házra, a törlesztővel és biztosítással is együtt is megspóroljuk ennek a felét.
15 év múlva vége a hitelnek, vedd úgy, hogy ingyen albérlet. Persze azt tudjuk, hogy egy ház fenntartása más költségekkel jár, de ha belegondolunk, akkor az albérleti költségek általában minden évben nőnek, míg a törlesztő a mi esetünkben majd 10 év múlva változik(és Orbi gyors LTP gyilkolása előtt indítottunk még 2 csomagot, amit majd betörlesztünk).
El sem tudom képzelni azt, hogy mondjuk 65 évesen még albérletet fizessek. -
Lortech
addikt
mivel évente 1.8M-t dobunk ki az ablakon...
Szerintem azért az, hogy van hol laknotok (raadásul nem egy rossz hely), nem pénzkidobás.
Jelen piacon ha nem magadnak csinálsz mindent a ház körül, simán el lehet költeni felújításra, állagmegőrzésre évente százezreket, milliókat.
Ha felújítandót veszel, arra kapásból végtelen mennyiségű pénzt el lehet költeni. A hitel sincs ingyen közben, főleg, ha évtizedekig törleszted.
Nem a 30%-kal van a gond, mert 1m fizetésnek a 70%-ából bőven van mozgástered, de alacsony bevétel esetén 30% az pont annyit jelenthet, hogy nem tudsz érdemben megtakarítani, nincs pénzügyi mozgástered.
Ha találsz BP környékén egy önálló családi házat elfogadható közlekedés mellett, ami 30 alatt van, annak rendesen utána kell nézni, mert csodák nincsenek az ingatlanpiacon, valami gáz szinte biztosan lesz vele. -
Revolit
senior tag
Ezt a berogzult mantrat kene mar elfelejteni, hogy az alberlet kidobott penz...
Nem az. A lakhatast igy, vagy ugy, de megfizeted. Gondolod nem fogsz ennyit "kidobni" a sajatra? Foleg egy 20 millios hazra... Most gondolom teljes gepesitessel, butorokkal egyutt berlitek.Mi is nezegettunk mostansag. Nem tudom, merre fele akarsz, de 20-30 millioert nem fogtok ertelmes hazat kapni. Lassan mar a keleti reszen sem...
Biztos egybol egy hazat kell venni? Belegondoltal mar, hogy ha hazzal van valami (pl azik a teto) azt nektek is kell fizetni?Egyebkent nem esik ki a feleseged fizetese, hiszen gyes-gyed-cset mit tudom en hogy hivjak, a lenyeg, hogy azert a gyerek ket eves koraig jar a penz. Nyilvan kevesebb mint a fizuja, de azert egy ertekelheto mennyiseg.
-
törölt tag
20 misiért 3 éve sem volt értékelhető ház a megyében. Már ott is 25 volt évekkel ezelott egy pici régi haz ahonnan koztudott hogy autoval sem lehet mozdulni mert minden nap oriasi dugok vannak.
Konkretan 30 misiert tegla lakast sem talalok a megyeben mar amiben lenne 3 tejeserteku szoba es nem a varosszeli szanton vagy gyartelep toszomszedsagaban lenne. Amugy en is ott lakok ahol emlitetted nyilvan onnan visszalepni fajdalmas, foleg tudvan hogy ezeket a lakasokat mennyiert szortak mikor bekoltoztunk.
En egyelore inkabb “kidobom” a penzt, persze szar a tudat h mar kb 8 misi ment el pr ev alatt alberletre. De venni kb semmit nem tudnek meg 8 szamjegyu onerovel sem. (Vegletekig eladosodva nyilvan kapnek valami olyat amiben egyebkent a segelyen elok laknak) -
törölt tag
Kondorosi? Privatban megirjatnad mivel lett elegetek
Itt az is kerdes hogy mennyi gyermekkel terveztek? Mert ha pl 30 misiert nezelodtok ennyiert eomok vannak a vilag vegen sved szomszedokkal es sved nemzetisegi iskolakkal, akkor a fizud 30%-nal szerintem joval nagyonbb torlesztotok lesz. Eleve a babavarot is fizetni kell elobb utobb plusz a hitelt... Ez havi 100 bol szerintem nem jon ki inkabb a duplaja kb. Sőt ez is kb 30 eves periodussal nem 10.
Illetve ingaztatok mar hosszu tavon ennyit? Tudjatok mit jelent napi 2-2.5 ora? El tudjatok kezelni hogy 10 ev mulva is meg a vonaton zogykolodtok? Ha nem, beleszamoltatok mennyibe kerul nagy tavolsagbol bebenzinezni? Megértem a helyzeteteket, ekkora önerővel en nem mernek belevagni, de ha ugy gondolkodunk hogy nincs mire varni akkor nyilvan ez a lehetoseg ezzel kell elni. -
axioma
Topikgazda
Tudtommal az uj nulla egyenleggel nyit, de kerdezd meg.
Jelen idotenyezokkel akkor neked ha meglesz a megosztas, es juni 25-ig (kb.) beutalsz osszesen 120e-et, akkor nem vesztesz a masodik even allami tamogatast. Bar, ezt azert megneznem, hogy a megosztasnal mi van azokra a honapokra, amikre csak visszamenoleg "letezik", nem a valosagban...
Legjobb lenne ma vagy holnap alairni a megosztast, akkor tuti jo vagy, de 98%-ra mondom enelkul is, hogy ez az eset all fent. (Alltam vesztes legrosszabb esetben annyi, hogy mittudomen februarban nyitod, es a 2% jon be, akkor hiaba fizettel szumma 240-et, 66e-et kapod meg a 72-bol.) -
_NCT
addikt
Na most olvastam el kiszamolo.hu-n a megosztasrol szolo cikket, ez tok jó igy. Mivel kezdodatum, allami tamogatas minden ugyanaz mint a sajatomon, pont akkor tudom felhasznalni, mikor lejar.
Ha van mondjuk 240ezrem a fundan es megosztom felesen, akkor 120-120 lesz az uj es regi szerzodesen? Tehat szerzodesenkent 120 ezerrel kevesebb lesz a lejaratkor?
-
axioma
Topikgazda
Igen, annyi kulonbseggel, hogy a masodiknak is a kotesi ideje ugy fog szamitani, mintha az elsovel egyutt kototted volna, csak ertelemszeruen a multra nem tudsz mar penzt betenni (bar, ez se minden fillerre igaz: az adott ugyfelevet fel lehet tolteni, csak vigyazz, hogy hol jarsz mert van a 3. es 4. negyedeves szabaly - ha mar megvan a szerzodes de meg azon a honapon belul, gondolom most mar nem januar lesz, ird be ide hogy mikorinak szamit a regi (a nyitasi dijon feluli elso teljes havi befizetes beerkezes honapjanak ELSO napja), es akkor megmondom, hogy milyen kondiciok mellett mennyit lehet felfizetni ra). Ha eppen elmult egy eves, akkor akar varhatsz is vele (bar lassan a netto 1% kamat is jonak szamit...)
Ja es mondd, ha ugyintezovel csinalod, hogy ugyanannyit csak 15:5 vagy 10:10 aranyban ketfele akarsz fizetni, ne engedd hogy szerz.osszeget akarjon emeltetni. Attol me'g mehet havi 20e-rel mindketto. Igy nem lesz csak a 2000 (vagy 2200, mindig elfelejtem) dija a modositasnak...
Kivetel: ha tudod, hogy a hitelt is igenybe veszed. De akkor kerdezz ujra (es a kozpontot is, ha a szulo fundajara neked hitelt felvenni kerdes felmerul, mert arrol fogalmam sincs).
Megosztast egyebkent dokumentumtar, ASZF, megosztasra rakeresel es olvasd el, nem hosszu az a resz. -
axioma
Topikgazda
Ki mondta hogy nem kapsz alltam-ot ha megosztod??? Nyilvan megosztaskor a masodikra uj kedvezmenyezett kerul, jelen esetben a szulo, es neki jar. (Az a mondat csak a jogi ertelmu "tulajdon"-rol szolt. Amig a szerzodes fut, te rendelkezel felette, nem a kedvezmenyezett. Amint kiutalasra megy, onnantol o jogosult a penzrol donteni. Ezt azert van olyan csalad ahol erdemes tudni...)
411-81-81 megmondja a lepapirozast, en elobb abbahagytam minthogy ez a keresztben felhasznalas jott, nem lattam az uj nyomtatvanyokat sose. -
axioma
Topikgazda
1. ha nem ujat kotsz hanem a tiedet megosztod, akkor egyszerre fognak lejarni (mas kerdes, hogy nyilvan abban addig kevesebb penz gyulik)
2. o a kedvezmenyezett, de o donthet ugy, hogy a ti lakascelotokra kolti (ergo neki fog kimenni a papir, hogy nyilatkozzon, es az ove a penz a kiutalastol szamitva - addig viszont tied a szerzodes, a betet, csak az alltam nem)
3. osszevonni miert kene lakastakarekot? nem is nagyon lehet es ertelme sincs (max. havidij-sporolas me'g amig megtakaritas megy), de amire te gondolsz, az csak az hogy egyszerre hasznaljatok fel egy ingatlanra (mondjuk itt ugyanugy rokoni felhasznalas lesz, ha a tulajdonjog csak rajtad van, ez a 2. alesete) -
axioma
Topikgazda
Nem szamit az indito szamla a funda szempontjabol. De forditva se, ha az o szamlajara erkezik, akkor azzal o fog rendelkezni, hiaba toled ment oda a penz.
Ha mar hozzatartozok lennetek, lehetne ugy hogy a szerzodes a tied, es a felhasznalasi jog (=kedvezmenyezett) az o, vagyis az o alltam-jat kapjatok ra, de menyasszonyra nem megy. -
amargo
addikt
-
axioma
Topikgazda
Mert a kis luk az a fuggoleges szellozocsohoz kapcsolodik csak, es a haz tetejen van egy ventillator ami huzza kifele a levegot egyszerre minden lakasbol ezen az uton (meg ugye eleve a kurtohatas, bar az csak altalaban, lehetnek olyanok a korulmenyek, hogy az nincs, vagy nem eleg).
-
axioma
Topikgazda
Nem te koltozol egy ujepitesube? A furdoben levo racsos luk mogott a kozponti szelloztetes kene legyen, mukodo ventillatorral. Akkor kifele mar van elszivas, befele beengeded ablakon, ennyi. Telen eleve ecceru, mert sok parat kepez az ember, ha megeroltetes nelkul nincs 60% feletti paratartalom, akkor van jo szellozesed... ez eleg sok dologtol fugghet, de ha a para tavozik, akkro az egestermek is, mindegy hogy magatol, elszivassal, vagy miert.
-
axioma
Topikgazda
A zart cirko tuti hogy nem szamit, az ilyen uj csodaknak mar mind van fusterzekelo beepitve, letiltana ha barmi van, de raadasul ezek nem kemenyelven mukodnek, hanem konkretan nyomassal toljak ki az egestermeket, azt eleg nehez eleve celzottan is megforditani (persze a turbo elromolhat, de akkor is tilt, de meg akkor sincs a fust helye a lakassal osszekotve).
Egyebkent az se szamit, hogy muanyag vagy fa az ablak, legfeljebb hogy ha regi, ujjnyi lyukkal zarodo fa ablakrol van szo.
Van-e kozponti szelloztetes, es mukodik-e? Az mar onmagaban eleg lehet, ha - annak megfeleloen, de akkor kell - van valahol legbeejto. Az is lehet, hogy az ablak keretebe van epitve, nem a zarba hogy resszellozo funkciot tudjon (bar az se baj), hanem a kereten konkretan egy csikban johet be a levego. Vagy a folyoso felol nincs teljes legzaras.
Egyebkent meg ha csak a gaztuzhelyrol beszelunk, akkor annyira nem nagy mutatvany egy kis ablakot nyitni, ha intenziven van hasznalva a keszulek. Futesnel mas lenne, de igy megoldhato, mert az eleg fontos hogy ne csak biztonsagban legyel, hanem abban is erezd magad. -
axioma
Topikgazda
Mire gondolsz?
Ha zart cirko, akkor nem kell. Ha nyilt a cirko, vagy gaztuzhely van, akkor gazbekoteskor az engedely kiadoja, kesobb a kemenyesek is akar ellenorzik, hogy rendben van-e a legellatas. Termeszetesen monopolhelyzetukkel es hivatalnoki kvazi-statuszukkal visszaelve muszakilag szuksegtelen megoldasokat is van hogy kovetelnek, szoval en hivatalosan nem hivnam ki oket, az fix.
Forditsuk meg: papir kell, es te akarod vagy toled kerik? Vagy tenylegesen megvizsgalni/me'rni kell, es ugyanez a kerdes, te akarsz meggyozodni vagy toled kerik? -
Vesztor87
senior tag
Látom fentebb kérdezted hogy milyen a 10. emelete lakni. Eltelt egy hét eddig, azt tudom mondani hogy marha jó
Bár nincs annyira meleg kint hogy reális képet kapjak. Nyárra lesz egy mobil klímánk hogy éjszakára jobb legyen az idő ha kell, és annyi. Nincs a fejünk felett senki, amúgy szélső lakás, marha jó
A fűtést elnézte a tulaj, most derült ki, nem 14, hanem 12 (ugye átalány).
-
axioma
Topikgazda
Mi???
Valodi valasz: a Lakaskassza egy mar jo regen a Fundaba beolvadt lak.tak.pt. volt, de teged az osszes lakastakarekpenztart (amin keresztul a 30% alltam-ot megigenyelheted) erdekel.
Ma jelenleg 3 ilyen van: Fundamenta (ok nem bank hanem csak hitelintezet, de kb. minden nagy bankkal szerzodesben vannak kombi hitelre, amelyiknek nincs sajat), az OTP LTP es az Erste ltp.
Viszont az tevedes, hogy 1 evet kell takarekoskodni, mert (athidalo hitel nelkul) minimum 4 evet; es fontos specialitasa a termeknek, hogy az alltam csak akkor kaphato meg, ha lakascelra lesz felhasznalva. -
axioma
Topikgazda
Engem az idegesitett fel, hogy az elso, rovid visszaszolasra nem vette eszre magat. Index forumon tudom, hgoy ugranak a reklamra, ott mar belinkeltem volna a tagot a modiknak es seperc alatt eltunt volna, bar ott is inkabb a 10 hsz-bol 10 reklam tipusuakat jelentem/tjuk. Elsore o is azert kapott kisebb nekimenest, mert nem ujonc. Erre tessek, me'g egy cegreklamot is bedobott, meg a szemelyes ugyintezest... aminek tudvalevo elonye a tobbiekkel szemben, hogy nem ad az ugyfelnek eselyt, hogy megvizsgalja az allitasok ("legjobb" stb. jelzokrol elsosorban) valodisagat, mig pl. egy forumba beirt reakciot olvasunk masik partizen, es adott esetben velemenyezunk, netan korrigalunk.
-
Vesztor87
senior tag
Bachatod az ajtót, akkor is megmarad, tapasztaltam
Konyha legyen külön! Legyen egy hálód, meg egy nappalid szerintem, ez a minimum. A fürdő ne legyen egybe a wc-vel ha esetleg panelba mész. Nálunk a mostaniba egybe van... rémálom. Nem is csak a nyilvánvaló miatt, hanem mert olyan szintem lehallatszik a felettünk lakó is, hogy vt hogy zuhanyzás közben kinéztem a zuhanyfüggöny mögül hogy wtf, ki van bent a fürdőben:S
-
Vesztor87
senior tag
Amiket nézegettél onnan mennyi lenne? Ne tiltakozz a nagy lakás ellen
Asszonyka mikor költözik hozzád? Az 1 szobás lakás nem jó, kell a min. 2 helyiség. Én is szeretem hogy a 35nm ellenére 2 szoba van, én 7végén is kelek reggel, nem ébresztem fel azzal hogy netezek vagy tv-zek
-
_BM_
senior tag
"És akkor a közös költség miért lehet ilyen rohadt sok?"
Mert lop a közösképviselő. Biztos tele van agyhalott nyuggerrel a ház. Pénzük van rá, az arányokat meg nem ismerik.
Nincs senki, aki lekérje az éves gázszámlát, amit a ház felé számláz a szolgáltató, és elossza a lakások számával (hozzáadva a kazán üzemeltetési átalánydíját). Azért nyomulnak egyébként a közösképviselők a fűtésátalányos mókára, mert más területen nem igen lehet lóvét kiszedni az emberekből. Klasszikus kedvenc lopási terület a tetőjavítás (mert azt úgyse látja senki), de ahhoz szavaztatni kell, az meg egyre kevésbé megy, mert félnek a tulajok, hogy meglopják őket. De az éves 200 ezer forintos fűtésre rálegyintenek, hogy máshol még ennél is drágább. Ha tudnák, hogy 100 rugóval meglopják őket, akkor dühösek lennének, de nem tudják meg, mert nem rendelkeznek azzal a képességgel, ami a kiderítéshez szükséges. Egyetlen telefon kérdése az egész.NB: Hőmennyiségmérős házakban előszeretettel "hitelesíttetik" az órákat, nehogy 1%-kal félremérjenek, ezáltal valaki havi 100 forinttal rosszul járjon.
25 ezerért....... -
Vesztor87
senior tag
Hát nem semmi árak vannak
Lehet várnod kellene kicsit
Most csodálkozom, igaz hogy csak egy korszerűtlen panelt vettem ki, de 52 nm és 85k-ból kijön kb (vízszámla nélküli hónapban vmi 80, ha van vízszámla akkor 90-92k kb.)... Itt a 35 nm-esben kicsit nyomaszt hogy nincs tér körülöttem. Ha van 2-3 vendégem meg főleg
-
_BM_
senior tag
[Ez a garzon 90 ezer], de tutira olcsóbban jössz ki, mint a 70 ezressel.
-
_BM_
senior tag
Szerintem drága, de ki fogják annyiért venni.
A télen-nyáron fűtési díj baromi drága. A házközponti-egyedi mérős kisgarzonokban télen havi 6 ezernek, nyáron nulla forintnak kellene lennie a fűtésnek, mármint műszakilag. Ahol egyedi mérős a fűtés, és nem olvassa le a közösképviselő havonta, ott lopás van. Fontos a XI kerület? -
concret_hp
addikt
hát ugyan ezeket nem sanszosan, de amiket akkor kezdenek hirdetni, vagy valamiért nem veszik ki ebben az időszakban azokat lejjebb árazzák. költöködtem mrá párszor, bezséltem több ingatlanossal, mind azt mondja, hogy kb. augusztusban a legdurvább a kereslet ha bérleményről van szó.
-
Vesztor87
senior tag
Atyaég
70-75k egy 25-30nm-es kis lakás? Nem semmi
Mondjuk a panel hiába olcsóbb, ha elviszi a difit a fűtés
De egy 50 nm körüli panel se drágább összességében, aztán mégis elegendő terem van
Szerk: tegnap vtam a 19 kerben, megkaptam az új albim kulcsát, hát még nincs kész a tulaj a felújítással. A púr hab itt ott kilóg az ajtó keret alól, a kapcsolók újak, de nincs kijavítva a festés mellette, körülötte, köszöb nem mindenhol van kész, szval van még mit csinálni. Várom már a költözéstJövő hét szombaton költözünk, meglátjuk mennyire is jó hely Kispest
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Mobil flották
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest