- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Qtya123 #22102 üzenetére
Ilyenkor a harkályok udvarolnak...
Mondjuk az erdős verzió egy zöld ...ság, nálunk erdő kilométerekre van, a falu közepén lakunk és az Alföldön... -
Stanlee
őstag
válasz
Qtya123 #21048 üzenetére
Itt Nemetorszagban ingatlanpiacon eleg nagy FOMO van :-)
A legtobb bank mar akar 10000 (tizezer) euro felletti szamlapenzre is negativ kamatot (kb. 0,5%) szamol fel. Az ingatlanhitel 20 eves fix kamat eseten mar nagyjabol 1-1,2% korul alakul. Ehhez hozzajon a 4% koruli inflacio, szoval aki teheti es van penze, az megy az ingatlanpiacra es vasarol. Beruhazasok nagyon nincsenek, szoval a meglevo ingatlanok ara megy felfele mint atom.
Ingatlanar csokkenest en most nem latok, de mar megeltem a 2008-as valsagot, es akkor se ereztuk 2006-ban, hogy majd egyszer jon a baj :-)
-
Ironizer
tag
válasz
Qtya123 #21028 üzenetére
"a rekord ár ellenére rekord mennyiséget tankolnak az emberek."
Ebben az is benne van, hogy ez az 500 ft-os benzinár nem olyan durva, mint ahogy arról cikkeznek, értem ez alatt azt, hogy az elmúlt 10 évben kvázi stagnált az ára, miközben a bérek meg azért nőttek, a versenyszférában elég jelentősen, de még a minimál/átlagbér is észrevehetően nőtt 10 év alatt, szóval reálértéken jóval olcsóbb lett a benzin, így a mostani ára még nagyon nem fáj annyira az embereknek.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Qtya123 #21028 üzenetére
Az agglomeráció a 600 ft-os benzinárat már meg foglya érezni. Ami nagyon sokat nyom latba az a kaja és ruházkodás, számításaim alapján legalább 50, de akár 100%-al is drágulhat jövő nyárig ezen szegmens, és hát miből fogyasztunk a legtöbbet.... Szóval aki kicentizte a hitellel, az kezdhet fizuemelést kérni, vagy munkahelyet váltani! (De) hozzáteszem nagy nyivákolás lesz itt, ha a cégek benyögik az 5%-os béremelést vagy még annyit sem!
-
Brandynew
őstag
válasz
Qtya123 #20896 üzenetére
Szerencsére amit írsz, az nem lehetséges. Lehetetlen, hogy a lakáshiteled ne inflálódjon hosszútávon. Jöhet pár rossz év, de 20 év múlva a mai 50 milliós hitelek végtelenül alacsonynak fognak számítani. 20 évvel ezelőtt a 10 milliós hitel volt olyan megterhelő, mint most az 50 milliós. Amikor valaki 15 millió Ft fölötti házat vett, az volt a burzsuj rózsadombi.
Azt sokan elfelejtik, hogy a házat bármikor el tudod adni hitellel együtt, ha nagyon muszáj, és max. visszamész albérletbe, ahol egyébként is lennél, ha nem vettél volna házat.
Szerintem nem érdemes várni a vásárlással, a Földön pár szaros évtizedet élsz, nem évszázadokra tervezel. 60 évesen már hova veszel házat?
-
törölt tag
válasz
Qtya123 #20896 üzenetére
Ez most amugy baromi veszelyes.
Kollegaim is (30 alattiak, 0 karrierrel) ONERO NELKUL (babavaro oneronel) ures zsebbel vesznek draga ingatlanokat….
En meg azon gondolkodom hogy ha igy megy az inflacio, akkor kevesebbet engedhetek meg magamnak nemsokara, mint par eve pályakezdő fizetessel…… Veszelyes jatek ez. -
Mercutio_
félisten
válasz
Qtya123 #20841 üzenetére
Ez a része érdekelne, hogy mit kell pontosan beírni a szerződésbe, hogy utána a vevő kapja a saját számlájára a lakáskasszás pénzt?
Elég sok eladó nyűglődik a 90 nap miatt, illetve addig nem adja birtokba a kéglit, amíg a teljes vételár nem kerül kiegyenlítésre, ami nem annyira funny, ezért érdekelne. -
BigBlackDog
veterán
válasz
Qtya123 #20787 üzenetére
+1, szerintem is élő dolog. Nem "mi" csináljuk, de azért beszélni/írni szükséges róla, kell ezzel is számolni a topik témájával összefüggésben, különben torz képet lehet kapni a jelenlegi piaci viszonyokról szvsz.
Szerintem pont amiatt tud hasznos lenni a topik a témában még nem jártas emberek számára is, hogy teljes mértékben körbe vannak járva a témák és legalább a problémákra és a lehetséges veszélyekre, buktatókra felhívjuk a figyelmüket.
Nem volt bíztatás a rosszra, sőt, szerintem még arról sem volt szó, hogy bárki ilyet csinált volna.
-
axioma
Topikgazda
válasz
Qtya123 #20787 üzenetére
Nem az en topikom. En csak mint rendszeres olvaso meg lettem kerve hogy ami nem igenyel modit, azt intezzem. Nem is volt szukseg nagyon ra (vagyok me'g par topikban, most pont nem tudom hogy itt volt-e egyaltalan), de ahol volt valami ott se kellett nagyon belenyulnom. De ugyanugy bepanaszolhato vagyok mint barmelyik masik topiklako. Persze nem kotelezo
A jelenseg el, ezt nem tagadtam, csak ne legyen viszonyitasi alap (es tanacs, de most az nem is volt), szoval nincs oka megjelenni itt. -
axioma
Topikgazda
válasz
Qtya123 #20785 üzenetére
De, mondom, hogy itt ne is beszeljetek rola. Plane h ekkora osszegeknel reszletes szerzodes kene, nemhogy szamla... az kulon ga'z ha olyan aki nem is tudna adni, magyaran papirja sincs arrol hogy ert hozza [nem a szakmahoz csak, hanem a szakma+szolgaltatas kombot ertve itt].
Ha ez nem tetszik, menj es panaszolj be, de nem fogsz tudni engem meggyozni az ellenkezojerol. -
echterion
nagyúr
válasz
Qtya123 #20767 üzenetére
"Ad 300e Ft állami támogatást. A szaki meg rádob a számla miatt 27%-ot egy 900e Ft-os munkára és ez kb pont el is vitte az egész állami támogatást. Ugyanott van, mintha a párnacihába tette volna havonta a pénzt és számla nélkül dolgozik neki a szaki." - ugye akkor hevesen bólogatsz minden politikusnak, hogy jól csinálja, mikor kiderülnek az ő kis stiklijeik? Mert számla nélkül szolgáltatás, bármi "vásárlása" ugyanúgy lopás, mint amiért sokan haragszanak a politikusokra.
-
updog
őstag
válasz
Qtya123 #20725 üzenetére
9gagen pont ma esti átgörgetés közben jött szembe ez a téma
Nyilván rengeteg embert érint. Érdekes kérdése a jövőnek, hogy mi lesz, mert nyilván lakni kell valahol, de az is igaz hogy a ma lakhatást keresők - full tévesen - a boomerek lehetőségeit várják el.
Mi is kb vízválasztó előtt vagyunk, a jövő tavaszt megvárjuk még, csak abban reménykedek hogy addig kitart a stagnálás, addig masszív gondolkozás és számolás megy... két gyerekkel mennénk (már egy ideje) családi házba, de nem mindenáron. Panelban is nőttek fel normális emberek és madárcsicsergős házból is jöttek trógerek...
Addig is figyelünk, szörnyülködünk a kiszámoló és kömkel blogokon...
-
echterion
nagyúr
-
válasz
Qtya123 #20658 üzenetére
+1
Egyébként nyugat európából jött emberekkel beszélgetve mindenkinél nagyon nehéz lakást házat venni ez nem magyar sajátosság . Kb hasonló az arányok is kint mint itthon. (Fizetés -hitel ). De ez csak az én buborékom.
Nekem az a véleményem ha van keret be kell szállni.
A semmi alatt azt értem, hogy akinek van mondjuk 800e-1 MFt félretett pénze, az már nagy csodaszámba megy.
Tippem szerint mondjuk 10 millió Ft megtakarításra nagyon sok olyan ember mondaná azt, hogy áh mission impossible, akik mindeközben egy 6-8 milliós új, vagy pár éves autóban ülnek.
Ha ez közel van a valósághoz akkor itt tényleg nagy bajok lesznek.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Qtya123 #20655 üzenetére
Van jópár moratóriumos, babavárós, csok-os akik még nem is vállaltak gyereket. Azzal valahogy nem számolnak mennyibe is kerül a gyerek, főleg azzal párhuzamosan hogy GYED-el már nem kap a nő teljes fizetést. Ha meg nem lesz gyerek akkor lehet fizetni a büntit és a kamatokat. Sajnos lesznek koppanások.
Magyarok 80%-nak van saját ingatlanja, csak azoknak a 80%-ka hulladék. Rengeteg van amit egyszerűen el kellene dózerolni, a nagy része amire mérettől, típustól függően rá kellene költeni 5-20 milliót alaphangon.
Havi 600k bevételből 150-nél többet nem költenék lakhatásra, de inkább 100-nál, csak abból már nem kapsz semmit. -
Nordik
őstag
-
Csabroncka
addikt
válasz
Qtya123 #20652 üzenetére
Én nem várok összeomlást, de ha ez így megy az lesz belőle! Másokkal ellentétben én nem gondolom nagy beszállónak 2019 óta a piacot. Vannak akik burokban élnek, én nem látom halom számra az 1milla (össz bevétel) nettót kereső családokat - hja mondhatni erre rossz helyen mozogsz. A beosztottjaim és a külső piaci keresetek alapján, amennyiben ilyen ütemben inflálják a devizánkat, nagyon hamar jön a baj és a rezsivel nagy gond lesz.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Qtya123 #20641 üzenetére
Szerintem most azert kel el gyorsan ami elkel, mert van jopar vevo, aki eszlelte, hogy hamarosan akkorak lesznek a kamatok, amit nem fog elbirni. Most meg lehet vegig fix kamattal jo szazalekokat osszehozni, de ez a jelen allas szerint honaprol honapra erosen dragul. Vegig valtozo kamatnal mas a helyzet, de az is szimplan dragabb lesz. Szoval en emiatt egy hirtelen de rovid csucsra szamitok most. Aztan meg majd meglatjuk. Nekunk van egy eladas meg folyamatban, ott is az volt, hogy az eredetileg megbeszelt kamattol mar csak magasabbal adott a vevonek hitelt a bank, mint amit az adasveteli idejen kinalt a vevoknek. Azota kb. ket honap telt el. Fogalmam nincs meddig szokas amugy "tartani" bankoknal a tovabbi ajanlatot, de el tudom kepzelni, hogz kb. semeddig.
-
updog
őstag
válasz
Qtya123 #20611 üzenetére
kiszámoló++
Én azért szeretem olvasni a kommentszekcióját (mondjuk nem kell odáig mennem, minden ismerős példája is ezt mutatja), mert megerősítést kapok arra, hogy igazából én jártam jól hogy nem ugrok fejest házvásárlásba/építésbe, megvagyok én a most már minden nyűgjével együtt megszokott, tehermentes panellakásomban. Évente pár hetet puffogok hogy milyen jó lenne kiülni az udvarra grillezni egy sörrel. De ~320 napot meg nem idegeskedek a kivitelezői hibák, az elszálló anyagárak, az állandó karbantartásigény stb. miatt.
-
A Zéé
addikt
válasz
Qtya123 #20579 üzenetére
VII. Kerület a Keleti környékén ha ránézel a térképre, akkor valóban jónak tűnik, de igazából meg cinkes. A Verseny utca környéke régen rosszabb hírű volt, mint a Rákóczi tér. Vagy pl. Damjanich utca környéke is olyan, hogy ott csak a troli van -ami folyton beszopódik az egyirányú utakon a dugóba-, vagy a gyaloglás. VII kerületnek a körúton belüli és a körűt közvetlen környezete az igazán jó, persze ha igazán nyomott áron találtok valamit, akkor lehet még jó befektetés.
Síp utcában laktam 6 évig, imádtam. Haverom a Kertész utcában, majd a Damjanich utcában lakott, sokat jártam mindkét helyen, meg dolgoztam egy ideig olyan cégnél, ahol VII. kerületi önkormányzati bérleményeket karbantartottunk, újítottunk, jártam pár csuda helyen... -
Drizzt
nagyúr
válasz
Qtya123 #20579 üzenetére
Déli pályaudva és hetedik kerület? Őőőőő...
Saját preferenciám:
- Olyan 30 éves koromig egyértelműen szívesebben laktam volna a belvárosban.
- Onnantól kezdve meg csak olyan helyen laktam volna szívesen, ami zöld környezet, de gyors belvárosi megközelíthetőséggel.Aztán pandémia hatására meg meg: szinte mindegy, csak ne Budapesten.
-
echterion
nagyúr
válasz
Qtya123 #20516 üzenetére
A panel azért a legalja szerintem, mert én még nem találkoztam kultúrált lépcsőházzal ilyen házakban, és igen, a lakás szerves része az, hogy mire oda eljutsz, mit tapasztalsz. Merev kukaszag, kosz, igénytelenül szétdobált szemetek, 30 éve felújításért kiáltó folyosók, életveszélyes lift, stb. Talán a legolcsóbb lakhatási forma itthon, ami meglátszik a közös helyiségek állapotán. Én csak ezek miatt nem akarok többet panelban lakni, mert egy szépen felújított lakást is agyoncsap egy ilyen környezet.
axioma: mi nem szeretjük ott hagyni a mosatlant a konyhában, így nincsenek szagok tőle és mikor főz, szeretünk attól még úgy egymás társaságában lenni, hogy én sok mindent nem tudok hozzátenni ahhoz, amit csinál, és így nem az van, hogy ott toporgunk egymás nyakában, de mégis együtt vagyunk.
A kajaillat meg egy kis szellőztetéssel megoldható főzés után, annyira azért nem rossz a koszt, hogy az illatától a flnak menjek, na.
-
axioma
Topikgazda
válasz
Qtya123 #20499 üzenetére
En meg veled ertek egyet. Egyreszt ruhellem a konyha a nappali resze megoldast, nem lehet nyugiban otthagyni a mosatlant. Az munkaterulet, szagokkal, folyadekokkal, nincs keresnivaloja a nappaliban (btw. nalam a fatuzelesnek se, amiota nem muszaki kenyszer).
Masreszt meg szerintem a nappali az legyen akkora, hogy _akkor_ elferjen a csalad meg max. par vendeg, amikor tenyleg kozos program van. De nem ugy hogy legyen egyszerre a gyerek szamitogepezik, apa tv-zik, anya varrogat, ovodas jatszoszonyegezik tevekenysegekhez hely. Ha a gyerekkel modellvasutazas van, akkor odebb lehet tolni a tv-fotelt peldaul. -
Mercutio_
félisten
válasz
Qtya123 #20499 üzenetére
Kezdem úgy érezni, hogy az utolsó generációs panelunk ritka kivétel. Van egy 3,5m-es közlekedő amibe plafonig pakolható gardrób került, (és még egy 1,5m-es rész a fürdő mellett) így alig kell bútor. A lakás közepén egy ~12m2-es étkező amivel egybe nyitható a 18m2-es nappali. A konyha és a 1,5 szoba is az étkezőből nyílik, fürdő és a 2 db wc külön helyiségben. + még 1 szoba a közlekedő elején ezáltal elszeparálva. Igaz ez 82m2 összesen
de 2 gyerekkel is szellős életteret nyújtott.
-
golfvariant
aktív tag
válasz
Qtya123 #20494 üzenetére
Mi 76m2, 2 hálószobás lakást vettünk. Keresni kellett az új építésű projekteknél, melyik az aminél elég tágas a nappali. konyhával együtt 31m2
A fürdőszoba elég kicsi, valami 4m2...
Nekünk ez így pont megfelelt, de sok helyen 3 hálószoba 10-11m2, 20m kisebb amerikai konyhás nappalival, vagy 2 fürdőszobával 2 wc-vel és így már olyan kevés marad az élhető terület, hogy túlságosan zsúfolt benyomást keltik...
Így hogy a társasházban miénk a legnagyobb nappali, így is gondban vagyunk a kanapéval. mert pont úgy vannak az ablakok hogy ha ki akarjuk nyitni őket, akkor nem fér el 2,5 méternél szélesebb kanapé, úgy hogy a konyhaasztal a székekkel is elférjen kényelmesen
Viszont nagyon jó hazaérni hogy nem egy kis luk a nappali, van tér, kellően szellős
Van olyan szomszédunk, akinél a nappali annyiból áll: legkisebb kanapé, nappali bútor, dohányzóasztal és kb 0.5-1 méternyi hely van közlekedni... Hát az ilyen nekem nem kell -
echterion
nagyúr
válasz
Qtya123 #20494 üzenetére
Ebben igaza van monjuk, én is preferálom a nagy terű nappali-konyha kombót (meg környezetemben is jópáran), viszont szerintem inkább azért van csak két sokszor tényleg kis szoba, hogy minél több lakás férjen be az adott pojektbe és minél több pénzt lehessen isajtolni belőle.
A drága építőanyagok miatt mi is inkább kötöttünk kis kompromisszumot a szobaméretekkel, minthogy várjuk az új ütemre, aztán ki tudja, milyen árak jönnek majd. A használtnak meg fentebb leírták minden nyűgjét, a nagy nappali-konyhás lakások szinte új áron mennek itt Fehérváron, akkor inkább egy új projektbe próbálok beugrani. -
Ijk
nagyúr
válasz
Qtya123 #20494 üzenetére
A hálószoba most szó szoros értelemben hálószoba. Mostani lakásunkban a kisebbik szoba 14nm2, egy gyereknek szerintem kell ekkora szoba ha nem a nappaliban akarod folyton rugdosni a gurulós kiselefántot. De még két kisebb gyereknek is elég emeletes ággyal iskolás korig.
-
_NCT
addikt
válasz
Qtya123 #20483 üzenetére
Akkor nagy szerencsétek volt, hogy szóban így megállapodtatok és tartotta is. Megértem az eladókat is, aki leteszi a zsét, azé a ház/lakás nyilván ez ilyen,üzlet. Viszont ha meglenne a full önerőm se mernék átvizsgálás nélkül venni, első ránézésre. Persze van akinek ez csak játékpénz, de szerintem nem ez a jellemző réteg.
-
válasz
Qtya123 #20457 üzenetére
Így van sajnos. Nálam a lakásba olaszországból hozták az ajtókat a szomszédból és az is hónapokat csúszott de mindennel így volt. (az más kérdés hogy most meg már a bürokrácia miatt csúszunk )
Laikusként olvastam erről elvileg nem oldották meg akkoriban az okokat csak elodázták a megoldást és így még nagyobb lesz a probléma mikor ez egyszer kipukan.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Qtya123 #20451 üzenetére
Amennyiben normalizálódik a COVID hiszti, visszaáll minden a normális kerékvágásba (nyersanyagárak), viszont ez addig fog menni, amíg hiszti van.
Mint a szocializmusban, választani lehetett, csak kapni nem! Pl.: normális 2021-ben, hogy egy Andante kanapéra 4 hónapot vársz
-
axioma
Topikgazda
válasz
Qtya123 #20451 üzenetére
Azt me'g megertem, ha a kosz zavar, hiszen lehet aka'r egeszsegugyi problema forrasa, de a rumli miert? Azt nem veszed meg a lakassal. Igazabol a koszbol is csak az szamit amit atadaskor (bemutataskor) is rajta hagynak, a peneszt azt most nem sorolom ide mert az nem annyira kosz/igenytelenseg kerdese, hanem muszaki tartalome (a hasznalati hibabol eredot meg kirohogod mert te elkerulod).
Az mas kerdes aki eleterzest akar venni, az ilyenek kedveert szoktak aka'r kolcsonbutorral pofasitani a(z elotte fullra kiramolt, nagynak is hasson) lakast... de en biztos alaprajz es muszaki tartalom irant erdeklodnek jobban, foleg haznal (lakasnal persze ezek jobban behataroltak, ott a lakokozosseg/felujitasi alap lep ennek a helyebe). -
-
axioma
Topikgazda
válasz
Qtya123 #20325 üzenetére
Ezt baromira nem ertem, ha a hitel dragulasa az a penzromlas miatt van (nem pedig a kamatmarzs emelkedik a betet es hitel kozott), akkor az miert is indok hogy kevesebben vegyenek fel hitelt? Me'g mindig a nominalban szamolo'k vagy 35 evre kamatfixalo'k lennenek tulsulyban, csak ezert?
En kerek osszel egy hiperolcso, mas mar felujitana' de nem balesetveszelyes csak nem szep lakast... az akkor ervenyes de valtozo kamattal. Legalabb valami hasznom legyen belole hogy a mai fiatalok mar nem birnak szamolni de ide nekem az oroszlant is stilusban nyomjak... -
Csabroncka
addikt
válasz
Qtya123 #20325 üzenetére
A fák nem nőnek az égig! Figyeld a szűrőidet és magadtól rájössz, hogy érdemben a tranzakciószám elég vérszegény és a hulladékok vannak hónapok óta fent, majd még drágábban, de senki nem vette meg őket.
Ez a kamatemelkedés lófing! Ahogy fentebb írtam maga a bírálat lett sokkal óvatosabb a bankok részéről! Ősz második felétől figyeld majd meg a hirdetészámokat, ellepik a túlárazott moratóriumosok a piacot a 40-120m-ós kategóriában. Korábban is írtuk (tam), a vidék 2021-ben jó kiszálló lesz, innentől lefelé jön! Az más kérdés, hogy összeomlást nem szeretnék és nem is várok.
-
axioma
Topikgazda
válasz
Qtya123 #20268 üzenetére
Hat, nem a 2 ho kiutalasu modozatod volt mar, es azert? En a klasszik 3 hoval szamoltam novembert.
A regiben volt 15 napja fizikailag utalni is [es ki is hasznaltak], az kulon jo ha mar nincs benne, bocs nekem me'g az van beakadva, sorry hogy ijesztgetlek. Akkor a felmondas se jobb igy, bar nekem jogilag tisztabb.
Szoveg eleg jogasznak tunik ;-) de muszaj megjegyeznem hogy en tok mas temaban programozo vagyok, csak regen voltam Funda ugyintezo es 'minden' kapcsolodot elolvastam. -
axioma
Topikgazda
válasz
Qtya123 #20261 üzenetére
A te szamladra utalassal nem lesz gond, nem tul gyakori de siman mukodo modszer, bar sztem csak aug 1nel nem korabbi vetelar-reszlet lehetne csak a hivatkozas. Amugy ott szurtad el hogy rossz kulcsszot mondtal [kiutalas] es nem volt kepben az ugyintezod... felmondani kellett volna alltam fenntartassal, levelben, akar az ingatlan reszletei nelkul, szamlaszamot megadva h hova, akkor 90 naptari nap igaz, majd igazolni 1x tullappal [sajat eredeti bevisz, masoljak le, hazavisz]. Sztem igy nov kozepen kapod meg fizikailag, es mazlid hogy ho vege, jovo heten inditva +1 ho minden, mert az egesz honapokban van csak szamolva.
-
Teuton999
csendes tag
válasz
Qtya123 #19673 üzenetére
Igen, az eladásra. Azonban ha veszek egy újat, akkor arra is kell fizetnem?
A cserét pótló vétel sajnos sehol nincs leírva példával, hogy pontosan mennyit kell fizetni az eladott ingatlan és mennyit a vásárolt után. Én úgy gondolom, hogy:
- korábbi vételár: x
- eladási ár: x+y
- új lakás ára: x+y+z
NAV felé fizetendő: 15%*y ÉS 4%*z.
De ha tévedek, akkor javítsatok ki kérlek -
Mauzes
addikt
válasz
Qtya123 #20082 üzenetére
Ezeket nem lehet személyes példák alapján megítélni, hogy a több ezer babavárós összességében mit is miért csinál. A valódi statisztikát nem ismeri itt senki.
Ettől függetlenül az én személyes példám, hogy több babaváróst ismeresek és a nagy többség csak a gyerek érkezése előtt vette fel (ahogy mi is). Aztán nyilván tök vegyes célokra költik, az egyik legviccesebb az a tag, aki 2019 végén a panelből való elköltözés érdekében a az egész 10 misit OTP részvénybe rakta 13 ezres árfolyamon. Na ő a covid alatt nagyon nem volt vidám, de mára még így is elég jó nyerőbe került.
-
_NCT
addikt
válasz
Qtya123 #20077 üzenetére
Mi tavaly igényeltük a babavárót, mert akkor érett meg a gondolat, hogy most már jó lenne családot alapítani és egy kis házat venni, 2 szobával legalább. Friss házasként és hátszél nélkül nem akartunk rögtön 2-3 gyereket bevállalni mint sokan, próbáltunk az észszerűség határain belül mozogni, ezért csak 1 gyereket vállalunk. Mióta felvettük, csak szívjuk a fogunkat, folyamatosan árazódunk ki. Nagyon szar némi pénzzel a zsebben is azt látni, hogy csak sodródunk az árral és mennek el mellettünk a lehetőségek, ha nem akarunk iszonyat mód eladósodni vagy valami nagyon lecsövesedett házat megvenni, sok sziaurammal a környéken. Pedig az volt a cél, hogy babaváróból + 2 fundából kijön az önerő + foglaló + papírozás, de mára ott tartunk hogy ebből az összegből a foglaló sem jön ki, néhány millió mindig hiányzik (ha normálisabb kis házat nézünk, 35-45M között csak falun találunk, de ott minimum 30% önerő fog kelleni, de inkább 40-50%, ha nagyobb városban ott pedig 45M-tól indulnak a lepusztult házak, amire még min 10M el kell verni, de legalább 20-25% önerővel meg tudnánk venni). Melyik kezembe harapjak effektus... Több mint 1 éve figyelem a piacot, rögtön kapom az értesítést a számomra megfelelő találatokról (saját kis robot figyeli a számomra releváns találatokat és küld értesítést), közben fizetem a hitelt + albérletet. Nice.
És igen, vehetnénk egy lakást is, de nem akarom olyanra elkölteni a pénzem, amiben nem érezném jól magam, még ha kompromisszumosan is, de házat szeretnénk, kicsi kerttel. Csak sajnos sok esetben ez az ársáv a kompromisszum kompromisszuma, azért van egy alap szint, ami alá nem mennék... Van olyan ház amit 1 éve nem tudnak eladni, de 1 centet nem engednek belőle, mondjuk ezeknek 90%-a ingatlanos.
-
A Zéé
addikt
válasz
Qtya123 #20059 üzenetére
"Te nem az alkatrészt árazod be, még ha azt is hiszed. Az áremelkedést árazod be."
De te is csak az alkatrészt árazod be, amikor azt várod, hogy a 6 millió bevallott ráköltésnél ne drágítson többet a lakáson. Ő is ugyanúgy beárazza az idei brutális áremelkedést, az inflációt, meg a Mongóliában megugró csecsemőhalandóságot is. Továbbra is azt mondom, hogy majd idővel kiderül mennyire ügyesen áraz ő. Mert azért ne hagyd ki a képletből, hogy amennyire elmentek az árak az elmúlt 2 hónapban, egy tavasszal 6 millós költségvetésű felújításnak ha most kezdesz neki, esélyes, hogy még a 9 millió sem takarja be, és ahogy mondtam is, heteket kell várni mire szakember egyáltalán elmegy megnézni mit kellene csináljon. Egyértelmű, hogy ezt bárki megjelenteti az árban, aki most eladói oldalon van, és nem az SOS eladás a célja.
"Ezek kereskedők, ebből élnek. A magánszemély általában lakni akar, venni-eladni, de nem az az elsődleges és egyetlen célja, hogy hasznot termeljen, míg a kereskedőnek igen, hisz ebből él, ez a "fizetése"."
Honnét tudod, hogy akitől most akarnád megvenni a lakást, az nem kereskedő? Mert azt mondta, hogy nem az? Sokkal többen pörgetnek így lakásokat, mint gondolnád. És ebből a rétegből igencsak kevesen vannak a nagy BMW-s "vállalkozók". A legtöbb ilyen, akit láttam egyszerű hétköznapi ember, egyáltalán nem flancolós külsővel. Aztán amikor beszélgetsz vele kiderül, hogy igazából ez a 10. lakása lesz. Vagy úgy van milliárdos ingatlanvagyona, hogy egy 20 éves Citroenben ül, mert azt szokta meg, és szereti. Meg persze így el tudja adni azt a dumát, hogy a lányának vette a lakást, hátha hazaköltözik, csak hát ő Angliában találta meg a szerelmet, és a felújított lakás se elég csáberő, így igazából felesleges lett, inkább eladja. Szar dolog ez, tudom én, de ez a valóság. Sztem 10-ből 8 vevőjelölt még el is kezdi sajnálgatni az eladót, hogy így járt. -
Ijk
nagyúr
válasz
Qtya123 #20046 üzenetére
Látod ez a lényeg, nem hogy mennyit akar kérni a saját munkájáért.
9 milliós felújítás és nincs mosógép, mosogatógép kiállás az elég nagy probléma. Klíma is befert volna ennyibe, bár ott a kiállás jobb mert olyat raksz fel amilyet akarsz. Ott is kérdés hány szoba, hány kiállás, a kiállás be van csovezve valami csatornaba vagy vodrozni kell. Milyen nyilaszarok vannak, belső ajtók. Burkolat, kád, mosdokagylo, csapok. Az a baj hogy a legolcsobbal sem nehéz eljutni 9 millioig, de kiallasok minimális költségek lettek volna, ellenben ha nincs bontani kell, annak és a visszaallitas költséget le kell vonni.
Össze kell írni a pontos műszaki tartalmat, anyagokat, bútorokat, az alapján te be tudod lőni mennyit ér a felújítás és az mennyire egyezik a vetelarral.
Felujitott lakásoknal kapasbol leszereltenek minden csapot, és levonnam a vetelarbol, nekem nem kell ingyen sem gagyi csaptelep, 3000ft-os tekeros öblítő szelep, stb. De például praktikeres konyhabutor sem, azt is viheti. Ha nem tetszik majd úgyis talál balekot aki megveszi.
Nyilván nehéz beloni az árat mindkét oldalnak mert bolond a piac. -
Ijk
nagyúr
válasz
Qtya123 #20042 üzenetére
Mindent bearaz a piac akár akarja az eladó akár nem. Pont az a baj hogy a vevők araznak be, nincs semmi szabályozás, a nagy vásárlási lázban veszik a hitvány kivitelezésű ingatlant 20 év hitelre mint a cukrot, akkora a tulkereslet. Sokan a balekot keresik, mindegy melyik oldalon van.
Engem nem az zavar ha valaki igényesen felujit egy lakast 6 millióból, közben piaci áron a felújítás 9 millió lenne és erre is arazza be. Inkább az amikor felujitottkent hirdeti, kokany munkaval, legolcsobb alapanyagokkal, olcsó műszaki tartalommal, a kozmetikazas meg kimerul legolcsobb mofem csapokban, butorokban amin latszik hogy 5 évet sem fog bírni. És ezt csinálják mert senki nem fizeti meg a minőségi munkát, elfogadjak a szart mert a látszat megvan. És pont emiatt nem is fogsz normális, korrekt ingatlant találni mert a vevők igenytelensege irányítja a piacot, nem éri meg lelkiismeretes, igényes munkát végezni mert annyira fizetik meg mint a koklert.
Szóval nem azon kellene rugoznunk miert 9 millió ami neki 6-ba került, hanem pontosan mit kapsz 9 millióért. -
JackFeryll
őstag
válasz
Qtya123 #20042 üzenetére
Szerintem ott ment félre a gondolatmenet hogy amikor legutóbb nézted akkor még tartott a covid para, most meg van eladói optimizmus. Ahol én nézek ott is drágulás van, szívesen vennék Q1 árakon. Közben meg a hiteles vásárlók egyre rosszabb pozícióba kerülnek, persze lehet egyszer lesz ebből koppanás, de azt majd learatják az igazi befektetők. Amúgy is inkább tudok elképzelni egy oldalazó inflációval csökkenő árképzést mint névértéken csökkenést.
Ettől persze még lehet hogy az eladó is tévúton jár. Kár ezen rugózni, max koppan ha piac fölé árazott. -
A Zéé
addikt
válasz
Qtya123 #20027 üzenetére
Az az igazság, hogy lehet, hogy most költött rá 6 millát, de abba a +3 millába simán beárazza azt is, hogy ha ezt a felújítást ha te akarod megcsinálni a vásárlás után, akkor az neked minimum fél év időtartam a kulcs kézhez vételéhez képest, de inkább több. Én legalábbis ugyanígy áraznám. Ha tetszik, és kell, akkor ennyi az ára, az meg ne érdekeljen, hogy az eladónak mennyibe került. Aztán ha nem megy, vagy nem találok olyant, akinek így kell, akkor majd engedek belőle.
Vevői oldalról simán köcsögségnek tűnhet, de eladói oldalról miért ne próbáljam meg, ha nem kenyérre kell az ára? Így működik a piacgazdaság. -
bilimbalam
tag
válasz
Qtya123 #20020 üzenetére
Én legalabb 20 évvel fiatalbban előrébb járok, mint ők. Pedig én meg sem lettem támogatva…
A panel az tényleg a lakhatás legalja. Ezen nincs mit szépíteni. Természetesen megértem hogy sok embernek arra van pénze, nincs is ezzel baj, ettől függetlenül akkor is a legalsó kategória.Hiába írjátok le, hogy már nem az a piac van. De, továbbra is az a piac van. Hónapok óta rekordokat dönt az ingatlantranzakciók száma, és kétszer!!!! annyi hitelt vettek fel az emberek mint egy éve. Ez is tény..
Konkrétan az egy éve vett lakásomnál sorban állnak az érdeklődők tízmilliókkal többért mint amennyiért egy éve vettem plusz felújítottam. Csak azért mert kiszagolták, hogy lehet eladnám……
-
Ijk
nagyúr
válasz
Qtya123 #20020 üzenetére
A kivarok is sorra adják be a törölközőt, mert lakni kell valahol, továbbá mindenkinek van egy ingerkuszobe. A lényeg hogy van kivaro, ez a tartalék jelenleg a piacon, azért mennek fel még most is az árak, de ki fog fújni és senki nem tudja pontosan mikor.
Nem a felújítás + x millió a normális hanem a felújítás költsége mostani áron. Nyilván ha borul a piac akkor tokmindegy mennyit költött rá. -
Ijk
nagyúr
válasz
Qtya123 #20009 üzenetére
Nem tudjuk mennyire normális, mert nem ismerjük a konkrét lakást, környéket. Annyit tudok hogy komplett felújítás, beepitett butorokkal nem nagyon áll meg 8 millió alatt 54nm2-es lakás esetén. Ezt vagy kifizeted vetelarral vagy te ujitasz fel a spórolás reményében. Vagy keresel olyat amit 10-15 éve ujitottak a két ár között. Vagy kivarod a vásárlási lázat. De még mindig sokan állnak ugrasra készen pénzzel a számlán arra hogy bedoljon.
-
bilimbalam
tag
válasz
Qtya123 #20004 üzenetére
Te írtad fentebbi kommentedben, hogy a két olcsóbb lakás hátrányosabb, mint a drágább “túlárazott”
A másik, hogy ahogy Ijk is írja: az számít, hogy ma mennyiért tudnád felújítani, nem az hogy tegnap mennyiért csináltatták meg.De hogy kicsit a te szemszögedből is mutassam: én pl mozgatható bútorok, és eektronikai eszközök nélkül kb 4 milliót öltem tavaly a lakásomba. És ebbe semmi drága mulatság nem volt, mint pl burkolás meg ilyenek, az akkor is “irreálisan drága volt” ezért hagytam ami volt. (Nincs vele baj csak nem modern)
Na azóta sokkal drágább a konyhabútor (ha egyátalán 3 hónap múlva ideér meg be is építik neked), ki kelett festeni, glettelni, ez geci nagy melo… Vilagitas, elektromos bovites, redonyok, fuggony stb most megdragabb, ha egyataln elvalallja valaki(!). Furdoszoba feujitas… SENKI nem akarta elvallalni mert nekik csak ugy biznisz ha milliokert ujra is csempeznek… Nekem csak szanitercsere kellett… Klimat legalabb egy szazassal dragabban fogjak felrakni most mintha tavaly csinaltattam volna.Ha en most el akarnek innen koltozni, es ujra ki kene poccintenem egy masik lakast, akkor nekem is az emelt arat kene kifizetnem mindenert. Akkor en miert is adnam el tavalyi áron? Arrol nem is beszeltem, hogy tavaly egy elmeny volt a butorok beszerzese, mindenre honapokat(!) kellett várni.
M -
Ijk
nagyúr
válasz
Qtya123 #20002 üzenetére
Teljesen mindegy mennyit fizettel tegnap, az számít mennyit kellene ma fizetned. Ezen felül van amortizacio, csakhat 1-2 év lakasnal szinte semmi. És nyilván az sem mindegy mit építesz be milyen adottságú ingatlanba, de 6 millió azért nem olasz prémium burkolat szint, ha volt komplett villany, víz felújítás, nyilaszarokkal, burkolatokkal, beépített bútorokkal, esetleg még klíma is akkor talán mindenből a legolcsobbnal egy kategóriával jobb. De még az sem biztos.
Azt látom hogy fogalmuk sincs sokaknak most milyen munka és költség egy komplett felújítás.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Qtya123 #20000 üzenetére
Miért nem? Senki nem 2 évvel ezelőtti áron árul ingatlant csak mert akkor annyiért vette.
Ha eladod a felújított lakást és veszel egyet ahova mondjuk kapásból konyhabutort kell cserélni, festetni, burkolatot cserélni, akkor azt nem a két évvel ezelőtti áron kapod. Ha meg olyat keresel amiben semmit nem kell csinalnod ott meg is kérik az árát, mert a kutya nem akar most felújításba vágni. -
Ijk
nagyúr
válasz
Qtya123 #19997 üzenetére
Majd bearazza a piac. Ha megteheti hogy évekig árulja akkor tartja az árát, ha nem akkor enged.
Nem értem ezeket a haborgasokat, adhatná a szerinted 25m ingatlant 100-ert is, legfeljebb nem veszi meg senki. Te meg keresel másikat.
2 éve ujitottam fel, azóta közel duplajaba kerülne. Ha eladom a lakást akkor mostani felújítás árát veszem figyelembe, nem a két évvel ezelőttit. Plusz a munka amit magam is beletettem. -
golfvariant
aktív tag
válasz
Qtya123 #19997 üzenetére
"Főleg ha mellette ott áll két másik felújított -2 millás áron. A kutya nem fizeti ezt meg neked. Én sem vártam ezt el eladóként."
Hát akkor nincs miről beszélni, le kell csapni rá...
Most komolyan nem értem, ha ennyire túlárazottnak gondolod és van a piacon másik ingatlan olcsóbban amit megvehetsz, akkor örülj neki. Hülyék mindig lesznek.
Egyébként brutál felmentek a beepitett bútorok árai is...
Pl 2019 közepén készült el a konyhabútorunk 900.000Ftért (gépek nélkül). Most költözik be a felső szomszédom, kb ugyan arra a konyhabútorra 2.000.000 Ftos árajánlatot nyomott ugyan az az asztalos...Egyébként fogalmam sincs hol és milyen értékű ingatlanokat nézel, de a +2millio egyáltalán nem mondhatnám túlárazásnak... egy 40milliós lakásnál 5%.
Felújítás és felújítás között is lehet külömbség.
Pl laminált parketta minősége, kopásállósága, vastagsága... csempék designja (legolcsóbb is jó lesz oda, vagy kicsit többet áldozott rá).
Vagy pl beépített bútorok: "minőségi" ikea, ami valahogy kinéz, vagy mm pontosan oda tervezett beépített konyha/előszoba bútor stb...Nekem pl simán megérne +2milliót ha nem.csak látványtuningra ment rá az eladó, és 2 év múlva cserélhetem le normálisra a parkettát vagy a löttyemplöttyem bútorokat, vagy éppen jobban megfelel az ízlésemnek a lakás, mint az ugyan úgy felújitott -2milliós lakás. Ha megcsinálod, ugyan úgy ráköltesz annyit, csak.még te szívsz vele...
Én pl az albérlet piacon szoktam.nevetni, amikor odaírják a hirdetésbe, hogy IKEAs bútorral.berendezve, mintha az valami nagy prémium márka lenne.
-
bilimbalam
tag
válasz
Qtya123 #19994 üzenetére
Azt kihagyod a képletből, hogy azóta volt általános áremelkedés, plusz a felújítás az ő szabadidejét, idegszálait vette igénybe, ő szervezte le. Ez is pénz. És hopp, mindjárt reális is az a plusz 3.9 millió.
Szerk: van most is pár ismerősöm aki eladói oldalon van. Mindegyik azon az állásponton van, hogy egy fillért nem enged, és ők is csúsznak le mindenről, mert elkapkodják a 90 millás lakásokat… Egyik barátomék ráadásul 68M!!! ért hirdetnek egy lepra panelt, úgyis jön egy hülye aki elviszi…
-
noiq_nolife
csendes tag
válasz
Qtya123 #19964 üzenetére
hát én rászámolnék pluszban egy kicsit és átalakítanám parapetes kazánosra (Mika, konvektor helyére felrakhato közvetlenül, ez egy mini cirkó és törölköző szaritos radiátor is mehet rá - bár nemtudom mennyire megbízható) Konvektor szerintem max nyaralóba, műhelybe, meg olyan garzonba való, amit úgy körbefűtenek, hogy amúgy sincs hideg...a legtöbb konvektoros lakásnál nem az összes helység fűtött és egy igazi élmény 2021ben a fűtetlen fürdőszoba
-
axioma
Topikgazda
-
PazsitZ
addikt
válasz
Qtya123 #19869 üzenetére
Hogy lekopogjam nekem eddig minden klappol.
Lassan 1 éve lakok benne. Se beázás, se penészedés.
A penészedéshez viszont vannak alap dolgok, amik felmerülnek és figyelembe kell venni, ahhoz mérten kezelni.
Bent teregetsz?
Van-e és használod-e ha nagy a páratartalom a légkondi párátlanító funkcióját?
Van az ajtó/ablakon alap auto-szellőző vagy csak sima teli műanyag?
Télen szoktam bent szárítani ruhát, viszont nálam az ajtó-ablak auto szellőzése magától megoldja dolgot.
Beázás nincs, erkélynél semmilyen problémát nem észleltem. Nálam még még a falakon se volt eddig repedés, pedig jelezték, hogy előfordulhat. (nyilván gariban javítják ha előfordulna).Amúgy nekem is voltak kétségeim, de úgy hallom másoknál sincsenek hatalmas problémák a lépcsőházamban.
De reprezentatív mintám nekem sincs. -
lotuska
tag
válasz
Qtya123 #19832 üzenetére
"úgy rájöttem arra, hogy nekem fontos egyrészt a jó bér, hogy értelmes megtakarítás és tartalék legyen másrészt talán még fontosabb, hogy legyen "kapd be" pozícióm, tehát bármikor ott legyen a lehetőségek tárháza másik munkalehetőségben és ne kelljen azért ott lenni valahol, mert nincs más."
Szivembol szoltal. Nekem is ez a gondom, videki megyeszekhelyen elek, Romaniaban. En jelenleg 30 vagyok, csalad nincs. Van 2 panel lakasom, egyikben elek, masik ki van adva alberletbe. Nincs hitelem. Igy sem erzem a letbiztonsagot... Le sem merem irni mennyit keresek a nemet multinal penzugyi controlling teruleten... Tavaly kirugtak az elozo munkahelyemrol(svajci multi, szinten penzugyi controlling, azzal az indokkal, hogy megszunt a jarvany miatt a pozim, de felajanlottak a GYES-en levo kolleganom helyet(ugyanaz mint az enyem) kevesebb penzert, 2 evre meghatarozott munkaszerzodesre, en meg mondtam, hogy nem tudok engedni a fizubol es igy elvalltak utjaink...), szinten szarert hugyert dolgoztam... es ha helyileg gondolkozok valtasban nem sok lehetosegem van. En mindig is ugy szerettem volna dolgozni, hogy az a jovoben hasznomra valljon. Ezert elvallaltam keves penzert sok munkat kivano poziciokat(igaz, hogy nem volt vezetoi felelossegem soha), de mindig azert, hogy kesobb hasznomra vallik a megszerzett tapasztalat, de a kisvarosi ter korlatozza a karrier lehetosegeket, nem erzem en sem a "kabd be" poziciot, sot a jelenlegi fonokom is kozvetlenul azt hangoztatja a csapatunk fele, ha valakinek valami nem tetszik mehet.
En csak abban bizom, hogy a home office segit a videkiek szamara is, es megnyilnak a lehetosegek a jovoben... -
Csabroncka
addikt
válasz
Qtya123 #19811 üzenetére
Ez a kiköltözés a városból most egy trend és divat!
1. kertészt keres a 600nm rendberakására
2. minden csak nyűg, de van kert
3. közben rájön, hogy a családi háznak más típusú és nagyságrendű karbantartási igényei vannak, mint egy lakásnak.
4. rájön, hogy a klímaváltozás miatt, vidékre is kell a klíma kánikula idejére
-
attiati
veterán
válasz
Qtya123 #19784 üzenetére
Az infla jelenség egy részét az okozza, hogy függőleges helyett vízszintesen terjeszkedik az emberiség. "Költözzünk ki metropolisból a zöldbe" jeligével.
Eddig elvoltak az emberek lakásban, ahol 1 közös falat kellett húzni két lakás közé és elég volt a 8 emeletes épületre 1 tetőszerkezet. Most hirtelen mindenki 4 saját falat szeretne és a telek köré kerítést is. Amit lehetőleg saját kőműves építsen és mindenki egyedileg tervezteti, stb...
Nagyjából olyan, mintha mindenki saját autóba szeretne ülni. Nem fog működni, majd a piac helyreállítja az árakat.
-
Agostino
addikt
válasz
Qtya123 #19789 üzenetére
Mondta azt is, hogy régebben nem igazán volt gond, ha erkély nélküli volt a lakás, most meg azt tapasztalja, hogy rá sem bagóznak a vevőjelöltek az erkély nélkülire
szerintem inkább általában a lakásokra. mi is áruljuk, volt is pár kibic, akkora teraszunk van, hogy egy négy fős család kényelmesen megebédel rajta, mégsem igazán selling point. mondjuk mi sem szarárt-hugyért akarunk szabadulni az ingatlantól, nem sietünk sehova, de azért annyira nem sokat segít a terasz meglátásom szerint -
Mauzes
addikt
válasz
Qtya123 #19784 üzenetére
És akkor most mi lesz hosszú távon? Halomban fognak állni újabb ingatlanok, aztán elkezd bezuhanni az építőipar (hiszen senki sem vesz, nem tudnak építeni), meg az ingatlanpiacnak is a felső fele?
Most ez sarkítás volt, amúgy én is kíváncsi vagyok, mert háznézőben vagyunk. Lehet, hogy beszopjuk majd, de hát mit csináljak, a legszarabb ponton jutottunk oda pénzben és családilag, hogy saját kellene. Munkatársam meg 5 éve 66 millióért vett olyan házat, amilyet én most 150-ért tudnék. Végül is csak egy egész életet meghatározó összeg a különbség, nem gáz.
-
j0k3r!
őstag
válasz
Qtya123 #19784 üzenetére
Én követek pár külföldi blogot és YouTube channelt, ahol ilyesmi a téma. Ott én azt látom, hogy külföldön is (US) eltolják az építkezéseket a fa ára miatt. Viszont azt tudni kell, hogy időközben kezdenek helyreállni a fával kapcsolatos ellátási láncok és az ár megy le (1-5 éves grafikont ajánlom). Viszont azt tudni kell, hogy hiába van már "olcsó" fa az inventory-kban, a retailer-eknek először még a drágábbat kell kiszórni, amihez idő kell. Valószínűleg a fához hasonlóan a többi alapanyag ára is menni fog le, én nem kapkodnék most építkezéssel, hacsak nincs más út.
-
Brave_86
aktív tag
válasz
Qtya123 #19669 üzenetére
Nálunk is volt egy ilyen Manyika! Aki úgy gondolta visszautasíthatatlan ajánlatot tett számunkra.
Kaptunk egy ajánlatot aznap 29-ről, aki előző nap volt megnézni (ennyiért terveztük amúgy eladni a lakást). Majd délután még eljött megnézni egy idősebb asszony. Mondtam nekik, hogy már valószínűleg meg van az új tulaj, felesleges köröket ne fussunk, csak ha komolyak a szándékai. Ő nagyon erősködött és csak 10 percet kért.
Végül 28-ról indított, majd 29,5-ig elment.Ő euróban fizetett volna kp-ban, meg most azonnal a foglalót oda is adja. Viszont neki nem ér rá a szeptember végi költözés. Ha kifizeti akkor béreljük vissza tőle.
Így maradtunk az eredeti ajánlattevőnél, akinek a mi fizetési ütemezési tervünk is megfelelt. -
tsiga18
tag
válasz
Qtya123 #19638 üzenetére
Erre a részre tudok válaszolni, az alatta lévő kérdésekre sajnos nem:
"A lényeg az, hogy maga a garázs saját tulajdon, de a terület amin a garázssor van, az az önkormányzat tulajdona. Ennek fényében havi 3.000 Ft bérleti díjat kell fizetni az önkormányzatnak.
Gyakori az ilyen dolog a garázsoknál? Én még nem vettem egyet sem, szóval nincsenek ilyen jellegű ismereteim. Érdemes így egyáltalán foglalkozni vele?"Ez általános, hogy önkormányzati területen van a garázssor és fizetni kell bérleti díjat, hiába saját tulajdonod a garázs.
Eddig működött probléma nélkül ez a rendszer, de ezzel lehet szívni is. Pár hónapja a 14. kerületben Zugló vasútállomás mellett a Francia úton az önkormányzat elbontatta/elvitette a garázstulajdonosokkal a garázsokat mert visszakérte a területet. Kb minden hírportál beszámolt róla, ha esetleg érdekel a téma és utánanéznél. -
golfvariant
aktív tag
válasz
Qtya123 #19588 üzenetére
Nálunk itt a XIII kerületi Pesti lebujban minden itt van a közelben. Lidl, spár, Aldi, Tesco express, CBA, cukrászdák éttermek, kormányablak, műszaki boltok, ovoda, iskola, játszóterek, futópálya, orvosi rendelő, mindezt egy új építésűben... mind 1-10 perces sétára...
Fűtésre nem nagyon kell költeni télen...
M3, 1 és 14 villamos, 105 busz. Árpád híd M3nál egy tucat busz indul...
2020 március (home office) óta nem kellett költenem bkv bérletre, autót is csak nagyobb utakra/kirandulasra vesszük elő (nagyobb bevásarlásra se kell mert tényleg minden itt van)Aggloban ezt nem tudnám elképzelni
Igen most még kényelmes a bejárás mert sokan még HOban vannak, de egyszer visszatér a szomorú valóság és kezdődik a dugóban araszolás, felsővezeték szakadás, gyerek ovoda/iskola/kulon foglalkozasra cipelési időszaka.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest