- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- One mobilszolgáltatások
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
válasz
bandus #30775 üzenetére
nagyon nagyrészt igen. A konyhabútor beépítésekor is a másik konyhai fal csempézését inkább rájuk bíztam, mert jól dolgoztak és festő létére is fejből mondta a pali a fuga fantázianevét, kódját hogy mi kell oda (és 100%ban passzol a korábban felrakott másik fallal.....).
1-2 apróság van, főleg utójavításokkor keletkező kisebb dolgok, ahol lehetett volna még mit csiszolni, vagy pl kicsit beesett a gipsz javításkor és homoruan száradt, ezeket jöttek javították.
Ettől jobb szerintem csak akkor lehetett volna, ha pl refelkotoros lámpával világítják a falat az egyenetlenségek miatt, de gépi csiszoltak elefánttal, radiátorokat is normálisan le és felszerelték, parkettát is úgy rakták le ahogy kértem, normálisan kimérve a feles lapolást meg nem raktak sehova pár centis könnyen letörő végeket. És itt lehetett őket hagyni kulccsal, az sem utolsó szempont....A festés és burkolás az össz 3 hetes meló volt, 3x5 napig jártak ki egy 3 fős brigáddal, ebből 3-3.5 nap volt csak a padlopon száradása, annyi ment bele hogy 2 nap után is még nedves foltos volt......eredetileg a festés, falak max 2 hét lett volna, ez hosszabbodott a parkettázással
Csak hogy legyen összehasonlítási alap, a kivitelező felújító emberei, akik eredetileg dolgoztak a kecón mielőtt megvettem, kispóroltak kb 20-22 zsák padlopont, 1-2 zsák padlopont amit épp volt kedvük kiönteni, szőnyegre öntöttek, szőnyegre ráköveztek kuszöbnél, wc-t réz facsavarral fogattak fel, stb stb, de még az asztalosnak is sikerült 2 méteres bútorlapon 3 centis görbületet rakni a korpuszba.....
(az asztalossal anno felvettem a kapcsolatot bútor bővítés miatt, de miután részletesebben megnéztük az általa készített konyhát, inkább megköszöntük az ajánlatot és mondtuk hogy nem vele mennénk tovább, inkább felhivtam a saját szakit vidékről....)
ott egyedül a villanyszerelő volt aki nagyon precíz és normális volt, azóta is őt hívom ha bővíteni vagy bekötni kell valamit
SZóval ehhez képest nem volt nehéz lenyűgöznie egy átlagosan igényes brigádnak sem -
sakal83
addikt
válasz
bandus #30740 üzenetére
" feleben szamoljuk a munkadijat"
Talan a masik felebe belefer a gep amortizacio... Akkor megertem a nagy vedelmet, ha epitkezesi vallalkozo vagy, ha nem, akkor mar bocs, de huha...
Valami komoly gond van hogy ugy gondoljatok, hogy nem volt tularazott a teljes epitoipar.
Mivel 9 eve folyamatosan epitkezek/felujitok illetve irodak uzemelteteseben is van nemi tapasztalatom, tantan tobb ralatasom van a haracsolasrol a szektorban.
Kukkants ra az oft idoszakaban lathato anyag arakra es a mostaniakra
-
axioma
Topikgazda
válasz
bandus #30724 üzenetére
Hat ez ugy 100 eves haz lehet, azert kell csak papirozni, mert van szomszedos telek hataran allo fala. En a balesetveszely miatt inkabb szerzodessel bontatnam... de me'g nem volt birtokbaadas. A koltseg erosen fugg attol, h mi hasznalhato belole, itt pl epitesz nezte h nem cementes a habarcs, a tegla jol hasznalhato [tisztithato]. Elsore 3M ktg merult fel, de ez nyilvan iszonyuan fugg az epulettol, sot az epitesi technologiatol.
Az uj epulet alapvetoen nem ennek a helyere keszul, minimalis atfedes lehet a tornaccal. Raadasul a szomszed fele a falat mint keritest az annak megfelelo magassagig meg is fogjuk tartani.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
bandus #30705 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy amint egy hidertésben olvassa, vagy kimondva hallja az ember az északi szót egy ingatlan kapcsán, automatikusan kikapcsol az érdeklődése. Onnantól teljesen érdektelenné válik az emberek egy része. Anyámék generációjában főleg megfigyelhető ez a jelenség.
-
-
attiati
veterán
válasz
bandus #30676 üzenetére
és ezzel mi a cél egyébként?
Életcélt szolgál, hazajönni majd és addig is lefedezni az ármozgást?
Vagy spekuláció?Ha életcél, akkor tök más ingatlan érdemes venni kiadásra, mint sajátnak, és fordítva.
A hozamot nem szó szerint kell érteni. Úgy működik az irodapiac, mint a kötvénypiac.
Hozamok lemennek, árak fel.
Cseheknél is van 100bp felár a németekhez képest az A kategóriás irodapiacon, pedig a csehek is fejlettek.Ahhoz, hogy Mo-on áremelkedés legyen, ahhoz le kellene jönni a hozamoknak.
-
concret_hp
addikt
válasz
bandus #30671 üzenetére
szerintem limitaltan tunik jo otletnek egy masik orszagbol managelni ilyesmit... ha 1x lesz egy problemas idoszak valamiert az nagysagrenddel kellemetlenebb mintha a szomszed keruletben laknal.
hogy on is legyen, a kornyekunkon elegge elfogytak a parkolohelyek, teremgarazs helyek a hazban mar ilyen 6M felett csereltek gazdat az utobbi 2 alkalommal, most 14-ert hirdetnek egy dupla helyet
, en 8.25-ert vettem a duplat 3 eve
(raadasul az ar nagyja csak 22 majusban volt kifizetve), szoval ugy tunik az legalabb tartja / tartotta az inflaciot.
-
attiati
veterán
válasz
bandus #30663 üzenetére
Ez mondjuk így okénak tűnik, nem?
Igaz, hogy irodapiac, de a klasszikus ingatlanpiaci összehasonlítás a %-os hozamszint.
Úgy nézem, hogy a magyar piacon kb 1,5x-ös szorzó van hozamban.Ami ugye azt jelenti, hogy ugyanolyan árú ingatlan tud másfélszeres magyar hozamot (bérleti díjat), vagy ugyanazt a hozamot (bérleti díjat) 1,5% áron tudja az osztrák.
Erre jön rá Pit Stop által említett további torzítás.
Plusz ha jól tudom, akkor Ausztria nem olyan vízfejű, mint Mo.
Sokkal kiegyenlítettebbek az árak az ország különböző régióiban.[osztrák irodapiaci kitekintő, 24Q1]
Onnan van a kép:
-
attiati
veterán
-
axioma
Topikgazda
válasz
bandus #30658 üzenetére
7,13 lakashitelre? az durva, mondjuk erste sose volt olcso, azzal taroltak inkabb h alacsonyabb szintre is adtak
raiff nekem [jovedelem-kedvezmennyel, de azt te is elered] 6,49-et adott, de leviheto 6,29-re csak nalunk nem lehetett [kivaltas szabfel plussszal, azert nem]. -
axioma
Topikgazda
válasz
bandus #30626 üzenetére
Sztem ket heten belul volt valamelyik topikban aki irta h kulf jovedelemre hitel miatt fix a bank, mert nem sokan adnak. Ha nem itt, akkor folyoszamlas vagy megtak topikban keresne'm.
Amugy az mas, ha kint elsz es ugy kinti a jovedelem, gyanitom a kulf. jov. de magyar tartozkodo ami me'g mehet itthon... de kerdezz hitelugyintezot [privatban megadhatom az enyem, mi se egyszeru eset vagyunk es osszehozta]. -
rwin5
őstag
válasz
bandus #30626 üzenetére
Ennyit találtam:
Magyarországon lakáshitelt kaphatsz külföldi jövedelemmel is. A bankok többsége elfogadja a külföldről származó jövedelmet, de az elfogadás feltételei bankonként változhatnak. EU-s jövedelem általában előnyt élvez, de minden banknál eltérő feltételekkel.Személyi kölcsön is felvehető! Ha 10 millió forint alatti összegre van szükséged, akkor a személyi kölcsön lehet egy jó opción számodra.
Feltételek, részletesebb infó:
[link] -
axioma
Topikgazda
válasz
bandus #16628 üzenetére
Nem erste hanem altalanos ltp (bar annak is van topikja
), hogy aki felhasznalja (az lehetsz te vagy kozeli hozzatartozo is -- pontosabban a kedvezmenyezett, annak hianyaban a szerzodo az alap, vagy annak kozeli hozzatartozoja), az sajat tulajdonaban (is, lehet resztulajdon) levo, Mo-on talalhato _lako_ingatlanra hasznalhatja fel.
-
Gabró
tag
válasz
bandus #14361 üzenetére
milyen adót, illetéket kell befizetni egy 3 éve vásárolt garázsért amelyet most drágábban adunk el?
Szja tv. 62.§
(1) Eladási árból levonhatod a vételárat (a megfizetett illetékben nem vagyok biztos), és ha volt számlával igazolható költséged, mint értéknövelő beruházás (felújítás), akkor azt is.
(4) Ennek az összegnek veszed a 60 százalékát, ha a szerzés évét követő 3. évben járunk (ha csak a 2.-ban, akkor a 90 százalékát), az így kapott összeg lesz a jövedelmed, aminek a 15 százaléka az adó. 8.§ (1)lehet-e ezután valami illetékmentesség amiatt, hogy ezt az említett házat tavaly megvásárolta az illető?
Ezt az illetéktörvényből kellene kimazsolázni, lakóingatlannál csökkenthetnéd az új lakásod illetékalapját az eladott lakásod értékével. Garázsnál nem tudom, hogy mi a helyzet, hátha jön valaki és megmondja a tutit. -
attiati
veterán
válasz
bandus #12338 üzenetére
2017 júniusi árak
Épület Lakás Szobák Alapterület Terasz Kert Össz. terület Emelet Tájolás Kilátás ÁR
A II.4-03 2,0 db 54,40 m² 13,54m² 0,00 m² 61,17 m² 4 K-D öböl-belső kert 45 159 000 Ft
A III.1-06 2,0 db 48,52 m² 5,97 m² 0,00 m² 51,51 m² 1 K C épület 35 400 000 Ft
C I.01-04 2,0 db 43,44 m² 10,79m² 0,00 m² 48,84 m² 1 Ny utca 37 941 000 Ft
C I.02-05 1,0 db 37,65 m² 9,21 m² 0,00 m² 42,26 m² 2 Ny utca 33 639 000 Ft -
Novics
senior tag
válasz
bandus #12045 üzenetére
Mi most - ezerrel pörögnek az események - veszünk elsőingatlant, és az ügyvéd mondta, hogy a 15 milliós határ a 35 év alatti, elsőingatlanosoknál a teljes ingatlan értékére vonatkozik, tehát hiába vesszük felesben, fizethetjük a 4%-ot mind a ketten a magunk 13-13 milliója után. (Sajnos a NAV honlapján is ez van.) Most egy kicsit letörtem, mint a bili füle, de legalább a 12 havi kamatmentes jár...
-
axioma
Topikgazda
Na de miert emelned??? Hacsak nem akarod majd felvenni a lakaskolcsont, mert akkor igazad van. De ha csak a megtakaritast akarod felvenni, akkor vallalod a 10e-et es utalsz 20e-et elvileg kene menjen (mondjuk erste-nel nincs infom, hogy valaki meg is csinalta volna, funda nem kuldte vissza, de van valami tulfizetes ellen (is) hasznalhato uj szabaly - mondjuk jo kerdes, kell-e tudnod rola, mert 2 eve meg nem volt).
-
axioma
Topikgazda
Szamolj. Lehet, hogy jobban jarsz ha megfizeted most a 2 evvel ezelotti dijat... mert akkor 2 ev mulva felhasznalhatod, az ujat meg csak 4 ev mulva. (A tiltas arra vonatkozik, ha a nyitasi kedvezmenyt nem akarod visszafizetni. Nem mondhatja, hogy nem oszthatod meg egyaltalan.) Nyilvan nem mind1, hogy mikor es hol lesz a lakascelod amire hasznalni akarod...
Bocs nem neztem vissza, de ha te akartal 4 szerzodest es ok megosztjak most 4 fele, akkor nem kuzdenek uj(ak) kotesevel. -
axioma
Topikgazda
Akkor az a maximum kihozatal, ha megosztod es osszesen (mind1 milyen idobeli megosztasban) 120e-et befizetsz az ujra (is) 2018.06.30 elott. Az majdnem mind1 mikor osztod meg, csak figyelj hogy majus-juniusig legyen meg az adminisztracio... nehol nagyon lassuak, Erste pont passz.
-
axioma
Topikgazda
Egyreszt figyelj a 3. es 4. negyedeves szabalyra (melyik honaptol indul a megtakaritasi eved?)
Bar ha Erste, akkor lehet hogy megszivattad magad, ha azt is akciosan kototted. Mert ott tudtommal a _teljes_ futamidore az az akcio feltetele, hogy nem modositod. Tehat ha most megosztod, akkor kifizettetik a multkor elengedett dijat... kerdezz ra, de ha igy van, akkor kezdj el szamolni...
Masreszt ha megvan a szerzodes kiutalasi feltetele, akkor kuldenek egy un. aviso levelet, hogy lejart, mit szeretnel. Ha nem valaszolsz ra, akkor nem tortenik semmi, megy tovabb a szerzodes, kapod minden befizetesre az alltamot. Ez max. 10 evig huzhato, utana mar alltam nem jar. Annyi hogy ezek utan neked kell a kiutalast kezdemenyezni (felmondassal vagy kiutalas keresevel, elobbi csak akkor ha a kolcsont nem kersz hozza). -
axioma
Topikgazda
(Ha oda irtad volna ott is eszrevesszuk, mind1.)
Hat nem feltetlen a szamlanyitasi az erdekes. Mert lehet hogy 0,1% lehet hogz 1.5% az eves kamat (az alltamon felul), ami lehet tobb. Foleg ha nem 20e-re nyitsz hanem 5e-re.
Ettol fuggetlenul neked jobb lenne a meglevo szerzodesed megosztani, az 2e Ft dijert meglesz (ne kerj emelest, csak a meglevot ketteosztani, ltp-fuggo hogy hogyan jarnak el de onnantol 2x20e utan igenyelheted per ho az alltamot, sot a most nyitott is "meglesz" 4 eves amikor az eredetid.
Az Otp Bank es az Otp Lakastakarek ket kulon ceg, nincs kotelezettseg folyoszamlara (maga az ltp az szamla de az barhol az).Ha lejart a 4 ev akkor mar alltamostul felveheto (vagy felmondassal, vagy ha kell a lakaskolcson - persze az addigi megtak.-hoz illo -, akkor modositassal es kiutalas inditasaval).
Ha nem jar le a 4 ev, es az adott ltp hajlando epp adni, akkor lehet athidalo hitellel machinalni. -
Kobe
veterán
Ha 4 ev utan hadznalnad fel, az allami tamogatas akkor mar jsr, de igazolni kell a lakascelu felhasznalast.
Vagy szerzodesmodositassal lerovidited a futamidejet plAmugy annyit buksz hogy folyamatosan csokken a hozamod, mivel fix az alltam osszege, ezert az elso evre a 240K nak meg jonak tunik a 30hozama, masodik evben mar majd 500K ra kapsz 72Kt es igy tovabb es igy tovabb...a vegen mar benn lesz 1-2M ed de ugyanugy csak 72K t kapsz ra, az mas mintha 240re adnak.. . Ezert erdemesebb a legrovidebb idoszakra kotni, es mondjuk lejarat utan megint egy legrovidebbet kotni
-
axioma
Topikgazda
-
st6969
őstag
Igen, metró, egyetem viszonylagos közelsége fontos, ezzel tisztában vagyok, de hogy melyik kerületben érdemes, vagy inkább melyikben nem, azzal már sajnos nem, illetve ilyen tippek jól jönnének, hogy egyedi fűtéses vagy távfűtéses panel, körgangos, belső udvarra néző, földszint, nagy belmagasságú, stb. felejtős, meg ilyen praktikai tanácsok. Ingatlanos valóban képben van, de az a gond ezzel, hogy ő azt fogja ajánlani, amit éppen árul, ebből él. Szóval biztos az lesz majd a tuti vétel...
(#8490) CineDOG1
Kecskemétben is gondolkodtunk, befektetésnek biztos, hogy remek, de tekintve, hogy az iskola is a fővárosban lesz, így az praktikusabb lenne. Távolság Kecskeméttől 80, Budapesttől 150km (Szeged 50km), tehát felszaladgálás nem egyszerű, de elképzelésem szerint ismerősnek vagy ismerős ismerősének fogom kiadni (semmiképpen sem idegennek), még ha ennek az az ára, hogy sokáig kell várni erre. -
Kobe
veterán
sejtem melyik cég
de amúgy van lehetőség gyűjtögetni a cafeteria keretet, minden évben nyilatkozol az adott évi keret elkülönítéséről, és majd vásárláskor az addig felhalmozott összeget utalják.
kivéve, ha közben leszámolsz, mert ez esetben a korábbi évek elkülönített kereteit elég szép adóteherrel kp-ban kifizetve tudod csak megkapni (51%) emiatt pl érdemesebb mielőbb a havi törlesztő könnyítésre átváltani (áltlaában hresek is ezt javasolják, vásárláskor 1 összegben a nagyobb támogatást kihasználni, de utána januártól a havi kifizetésre átállni, viszont ennek hosszabb 2-3 hónapos adminisztrácioja is lehet, az egyösszegűt le lehet zongorázni 1 hónapon belül)
-
attiati
veterán
ok, én értettem félre
5 millió forintig bent hagyod a fizudat, cafetáriádat, kvázi ingyen is dolgozhatsz az 5 millió forintig.
Majd megveszed a lakást x év múlva és abban az évben kikéred az elmaradt cafetériát/fizut adómentesen.Csak tipp, de szerintem ez bérezési policy, nem vihető át egyik cégről a másikra. Az x év alatt nem utalgatja a céged egy elkülönített számlára ezt a pénzt. Két fél egyéni megállapodása. Ez szerintem egy bérezési (és adózási) kiskapu, hogy az adott cég hajlandó átütemezni a fizetésedet. Nem törvényes elkülönített számla.
Alap esetben szerintem ha megszűnik a munkaviszony, és addigra még nincs meg a lakás, akkor leadózva felveszed, mintha az adott években megkaptad volna. Nem tudom, hogy az adóbevallásban ez hogy szerepel az adott években és utólag.Azért írtam, mert 2020-ig több vízválasztó esemény is lesz. Persze én is tervezek, de fog. sincs melyiket fogom csinálni az a,b,c forgatókönyvből. Amit jobban megéri. Ezért írtam, hogy irigylem, hogy te már tudod.
-
attiati
veterán
Ja úgy működhet, ha nem kéred évekig a fizudat vagy a cafetériádat és később egyben kikéred adómentesen.
Ez jellemzően kisebb cégeknél működik, ahol még követhető egy-egy munkavállaló élete.De olyan biztosan nincs, hogy te idén már adómentesen kéred a cafetériát, mert majd abból később lakást veszel. Ez kb olyan, mintha hivatalosan "feketén" adózás nélkül kapnád a fizetésedet.
ps. Irigylem, hogy már 2020-ra tudod előre, hogy mit fogsz csinálni
Addig még gyökeres változások jöhetnek itthon lakáspiacon, politikában, eu-ban.
-
Oppenheimer
nagyúr
-
attiati
veterán
egy ideje nem foglalkoztam vele, de hol olvastad, hogy ingatlanvétel előtti években is halmozható?
Szigorú törvényi előírások vannak, hogy te miért is kapsz pontosan adó nélkül jövedelmet. Amivel el kell számolni a munkáltatódnak az állam felé.
Méltányolható lakásméretet kell igazolni.
Hitelt kell felvenni.
Adásvételi szerződés, tulajdoni lap, stb...
Elkülönített számlára kell menni a támogatásnak, amihez te nem férhetsz hozzá. Vagyis azok a bankok nem is jók, ahol nem elkülönített technikai számlán törleszted a hitelt.
"Elég sok" melót okoz a munkáltatónak.
Ha a cég saját maga nyújt hitelt, az már más. Ott lehet speciális helyzet, de a fentiek nagy része szerintem ott is igaz. -
axioma
Topikgazda
Nem az onero kotelezo, hanem a fedezetek [HBE itt is] 80%-aig lehet hitelt adni.
Jovedelem meg van ahol Ft per csaladmodell feletti resz vizsgalattal mukodott anno [bar ez ugye alt. javithato, ha hosszabb futamidot v mas miatt - megtak.termekkel kombi - alacsonyabb a nyito torleszto]. -
concret_hp
addikt
20 vagy 25% a törvényi minimum + a törlesztőd nem lehet több a fizud 40-50 vagy 50-60%ánál nem tudom (attól is függ mennyit keresel), de nyilván nem árt ha több van. próbaképp adtam be egy előzetes hitelbírálat kérvényt, 33% önerővel már hagynának elég szépen eladósodni
-
-
axioma
Topikgazda
Szerzodo akarhanyon lehetsz, de kedvezmenyezett (akire fel kuldi az allam a 30%-ot) egyszerre csak egyen.
[A szerzodo statusz azert lenyeges, mert a kiutalas megkezdese elottig a szerzodo rendelkezik a szerzodes felett, pl. tud kedvezmenyezettet modositani, vagy vegszukseg esetben torolni, ha valtozna a viszony - legalabb a toke biztonsagban van.] -
mm00
aktív tag
2 év után egyszer a felét ingyenesen előtörlesztheted. Azhiszem úgy hogyha pl 10m-et vettél ki, akkor 5-öt tudsz ingyen egyszer egyben előtörleszteni. (Tehát nem a teljes visszafizetendő pénz felét
)
Amúgy ha jól emlékszem Unicreditnél 1.5% az előtörlesztési sarc, OTP-re 2,5% rémlik.
-
viharhozo
addikt
20% onerore azert nem minden bank fog hitelezni, az OTP-nel talan 25 a minimum, bankja valogatja, raadasul itt azert lehet fontos a jovedelmed.
Az elotorlesztes dija szinten banktol fugg, bar emlekeim szerint azt is maximalja a torveny. Az nagyjabol mindenhol megvan, h ha ot even belul elotorlesztesz, vissza kell fizetned a felvetelkor kapott kedvezmenyeket.
-
amargo
addikt
-
Grillo
őstag
Ehe, akkor kicsit érthetőbben.
A ház ugye áll két különálló lakásból, ebből a felső, ami érdekel. Teljesen külön bejáratú (hozzáépítettek egy lépcsőházat), külön kertes. A kert 130 nm, a lakás bruttó 97 nm, a nettó 75, ez jórészt ugye a tető dőlése miatt van. A pince plusz 20 nm. Nagy fürdő (9 nm), nappali-konyha-étkező (38 nm) plusz 2 szoba (15+18 nm).
A fűtés gázcirkó, a tetőn és a falakon 20 cm szigetelés van. Klíma csövezése kiépítve. Tavaly nyáron lett kész.
Saját kémény, saját mérőórák, kertben van fúrt meg vezetékes csap is, locsolórendszer (mondjuk ez nem hiányzott soha).
Annyi, hogy a telek az osztatlan, van még egy épület, de van használati szerződés, ami rögzíti, ki mit hol csinálhat. Jogi részét tisztázza ügyvéd ismerős. -
Grillo
őstag
Ez egy családi ház, melynek tetőterét megemelték, kialakítottak ott egy külön lakást, olyan 75 m2 nettó alapterületű úgy, hogy benne van a 20 m2 pince is, meg a lépcsőház alapterülete (a bruttó olyan 95 m2).
Minden új, amit csinálni kéne, az egy nem használt kéményre kell rakatni egy betonkoszorút, meg a tetőkibúvóhoz kell hozzáférést csinálni (lenyílós padlásfeljáróval megoldható).Még azon gondolkodom, hogy mit lenne érdemes tenni, ha mindenképp ezt az ingatlant akarom, de nem megy el a lakásunk. Az eladó ki fogja adni egy évre, ha most, hónap végéig, jövő hónap elejéig nem viszik el.
Annak szerintetek van értelme, ha beajánlom azt, hogy lerakok 2 milliót, amiből valamennyi foglalóként nála maradna, a maradékból meg addig vonja a bérleti díjat, amíg nem kapja meg a teljes összeget. Ha megvesszük, akkor beleszámítja a vételi árba, ha elállunk, akkor meg megtartja az ottlakott időszak fejében.Privit köszi.
-
Kobe
veterán
Azert ez meg az abszolut nem draga, 100k egy futesi szezonra belefer sztem, foleg ha egesz evre el van osztva es minden honapban ugyanannyit fizetsz....persze mondom ezt en aki olyan varosbol jott ahol a kozos ktg mar 5 eve is 13k volt, es a futes tobb mint 50k per honap, es az atlagber a minimalber, hivatalos munkanelkuliseg 25-30% kozt, a valos valahol 40-50 kozott.
Amugy nincs valami statisztika erre vonatkozolag, melyik keruletben atlagosan mennyi a tavho pesten ?
-
Vesztor87
senior tag
140k az átlag az tény, de ebben a milliós politikusi fizetések is benne vannak, hány 70k-s fizu kell ahhoz hogy egy 7-800k-s vagy milliós fizetést (Manager, felső vezetők) ellensúlyozzon? Oké, mondjuk sokan nincsenek bejelentve, vagy minimálbérre Max, Szval a KSH stat szerintem elég félrevezető lehet... Nem tudom mennyi lehet a valós fizu... A diplomás ismerősök 150-200 körüli fizikát mondanak (kezdő, vagy 1-2-5 éves munkaviszony pü-i diplomával). Több ismerős van aki jóval kevesebbet keres (óvónő pl), 80-90 nettójuk van... Vagy a vendéglátós ismerősök akik heti 60órát vagy többet dolgoznak 150-200-250 nettóért... Én ezt látom.
-
-
DeFranco
nagyúr
tényleg, valóban nagyon szép
igaz nem mondom meg róla, hogy fillérekből vagy milliókból újították fel (laminált padló, festett fal, minimäl búror) de ízlés van benne. Nagyon nem esem tőle hasra, ezt panelben is meg lehet csinálni, simán csak újra van burkolva, meg van egy konyhabútor. Fél fundamentából kijön.
de el kell ismerni, szép, ízléses. (az a két szín amit látunk, mert sokat nem mutat)
#3939: "ennyivel alacsonyabb komfort?" ebben semmi komfort nincs. ez tetszetős. pont. "fillérekből" összehozható. majd ha leválnak a távfűtésről, bekerül egy rendes konyha, egy légkondi, meg újrahúzzák az elektromos rendszert is profin, XXI. századi módon, akkor beszélhetünk komfortról
@concret_hp: gondolom kibombázták a konyhát, csináltak belőle amerikait, és a helyére egy fél szoba. vagy ilyesmi. (panelokban 6-8 m2-es főzőlyuk többségében)
-
Vesztor87
senior tag
Hát meg tudlak érteni, de ugyanakkor jó lenne már valami saját. Nem a 20 éves futamidőre tervezem a lakás kifizetését
De ha pl. 5 millát felveszek egy 16 éves időre (áll. kamat tám), akkor a törlesztő az első 5 évben 42.000 ft, a 6. évtől 46.000 ft. A tőketartozás 5-ről 3,7 M ft-ra csökken ennyi idő alatt. (Jelenleg 45-50e ft egy olcsóbb albérlet). 2 db 20e ft-os befizetésű LTP szerződésből 6 év alatt 2x1,9M ft megtakarítás (betét+áll. tám)... magyarán a 6. évben végtörleszthetjük a hitelt... Ez annyira elfuserált dolog lenne?SZERK: az LTP szerződéseket szükség esetén tudom szüneteltetni... 42/46 e ft-os az albira is ki kéne adni...
-
DeFranco
nagyúr
ez így akkora bukó mint a ház, és még le is tudnám tojni (nem az én pénzem, nem az én életem), ha nem az én adómból kellene majd ezt a sztorit is konszolidálni (ami miatt így is már annyit szívok, hogy kinylik a bicska a zsebemben), így inkább el is felejtem gyorsan, hogy jártam itt...
-
concret_hp
addikt
ha a fürdőszobát a konyhát és egy félszobát felcserélsz, akkor 10 millát is el lehet pattinatni
ahol abszolút mindent cserélni kell, ott általában a ház maga is szar állapotban van, olyat meg nem vennék, tehát azokat nem néztemelektromos hálózat, komplett belső burkolat, bejárati ajtó + esetleg 1-2 belső ajtó amiket néztem + max 1-2 ablak (ami olyan állapotban van, hogy ennél több mindent kell megcsinálni, ott ismét életbe lép amit fentebb írtam), ezek meg kell hogy álljanak 2M alatt. nyilván lehet venni 20e / m2 áron parkettát, meg 10e / m2 csempát, de nem ezzel számoltam
-
concret_hp
addikt
6 milla azért elég sok ekkora területre, én úgy számoltam, hogy 2M körül megáll 1 fullosabb felújítás, amiben munkaerő költség nincs (fater mindent meg tud csinálni), meg niylván nem kerül jakuzzi a fürdőbe meg ilyenek, de az nem is releváns egy átlag lakásfelújítással számolva. persze gépekre + bútorra el lehet tapsolni még 2Mt pikkpakk
házra mondjuk gyorsabban el lehet költeni -
Vesztor87
senior tag
Nem igen mondják meg, annyit mondanak hogy bírálat függő. Nyilván itt figyelembe veszik azt hogy az adott illető hány éves, hány éve dolgozik, mennyi jövedelme van stb... Igazából nem tudom mi lesz, jövő nyáron jár le az ltp, akkor lehet minimum (25% környéki összeggel) tudnánk venni. Itt most ne 15-20 millás házakra kell gondolni, 8-9 körülieket nézek. Ha nagyon necces várunk egy évet még. Csak most már ott tartunk hogy utáljuk egyrészt pestet is, meg a panel életet is, hiába, vidéken nőttünk fel...
-
attiati
veterán
nagyjabol utanaolvastam most. Fr.o.ban kifejezetten magasak a kozv.jutalekok nemzetkozi osszehasonlitasban is (5-6%, foleg a 19%os adoteher miatt) kar azzal osszehasonlitani az itthonit. es elvileg felesben fizeti a vevo es elado. ugy olvastam beszamolokbol h 1 havi dijat kernek ott is az alberletkozvetitesert. abbol h lesz neked 6-8k eur?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- iPhone 13 Midnight-128Gb-90% akku-2026.10.05. garancia
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 CHIP / 16GB RAM / 512 SSD / Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest