Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
Topikgazda
tuti, mert a kiutalhatosag fogalma a megszolgalt kamatokbol szamolodik, es ezzel a plusz jopar evvel egy csomo extra kamatosszeg rarakodott, ha lett volna barmi ami miatt eredetileg nem lett volna meg akkor is reg jo mar
viszont a kiutalasi datum nem a penz atutalasanak datuma, ulnek rajta me'g vagy 2 hetet is aka'r, hacsak nem javult ez azota mikor utoljara normal kiutalasom volt (felmondas volt a tobbi)
"nem akar bukni" ismeros... -
axioma
Topikgazda
a hatarido a penz megkapasa +3honap (sot lehet hogy tobb), tok mind1 mikori a szamla
(nem akarlak idegesiteni, de azert kihalt a funda topik, mert a 10+%-os pmap-oknal igazolas nelkul csak a toket kiveve jobban lehetett jarni mint mostanaig tartva alltam-mal felhasznalva) -
Csabroncka
addikt
Én annyit tudok, hogy a Cig Pannóniánál kötöttünk 3 éve felségemmel csak kockázati halálra biztit kettőnkre (32;35) (2 gyerek, alacsony vagyon arány miatt), ez fejenként 40milla, 7900 Ft a havi díja (természetesen kettőnkre összesen), a kombi élet (rokkantság, műtét, betegség) biztosítások a Groupamánál vannak, azok persze drágábbak.
Most talán pár hete hallottam az üzletkötőnktől, hogy idén kivezetik "Pannónia Bárka Élet-, Baleset", talán érdemes utánakérdezned, összehasonlítanod a kiszámolós kombival. -
...egy olyan portál mint az insura/netrisk stb, ahol megadom a szükséges adatokat és kalkulál nekem egy kb árat / hó, több biztosítót összehasonlítva. Elvétve találtam árakat 1-2 helyen, de pár nagyobb biztosító csak ügynökkel összekötve akar kiadni ilyen információkat.
Csoportosnál ugye nem lesz ilyen, mert ott egyedi ajánlatok vannak. Az kvázi B2B szitu.Egyébként az eltérő feltételrendszer miatt nehéz összehasonlítani az ajánlatokat. A biztik pedig azért terelnek az ügynök irányába, mert életbiztosítást csak ügynökön keresztül köthetsz, az árazás pedig elég bonyolult, és a kérdőív kitöltése után lesz elérhető.
Ilyen piti balesetekre felesleges kötni, úgyse térít értelmezhető összeget. A csoportost választanám a helyedben.
-
Csabroncka
addikt
Ezen gondolkozz el (csak egy felvetés):
amennyiben van gyereked, de alacsony a vagyonod:
1. hitelek mellé külön biztosítás
2. saját magadra külön balesetre, műtétre + rokkantságra 30-40mill
3. baleseti, csak halál kockázati ~40-60mill
amennyiben van gyereked, de rendelkezel saját vagyonnal (50-100mill között):
1. és 2.
amennyiben nincs gyereked, de rendelkezel saját vagyonnal (50-100mill között):
(2.) itt azt kell megnézni mennyi a pénztermelő vagyon ebből, alapvetően 1-2 kiadott ingatlan elég fedezet 1 embernek.
nincs gyereked, és alacsony a vagyonod:
2. (de itt a munkaképtelenség és rokkantság biztosítása fontosabb) -
Qtya123
őstag
Ahogy axioma is mondta, figyelj a napi utalási limitre, kérdezd meg a bankod, hogy mennyire van állítva és módosítsd, ha kell.
Nekünk az elmúlt pár évben összesen 5 adás, vagy vétel volt és mind eladói, mind vevői oldalon a foglaló és a teljes összeg gond nélkül ment az utalásokkal, nem akasztotta meg a bank, pedig egyszer sem jeleztük.
Foglaló általában úgy volt, hogy ott ültünk az ügyvédnél, elutaltuk a pénzt, az eladónak meg jött a telefonjára az értesítés, hogy megérkezett, vagy épp fordítva, ha mi voltunk az eladók. 20 milla (ami korábban 10 milla volt ha jól emlékszem) felett meg nem azonnali volt, de mivel az már nem a foglaló összege volt, így nem gond, hogy nem azonnal megy át. -
pit stop
addikt
Ha a bank Fraud rendszerén fennakad, akkor felhívnak/keresnek.
Én is azt hittem, hogy lesz valami miután milliós utalásom sem volt - de simán átment rendszeren ilyesmi, nem volt fennakadás (részben aggasztó, részben jó mert sima volt).Akkor ingyenes onnan a kiutalás, ha oda megy a pénz vissza, ahonnan jött úgy tudom.
-
axioma
Topikgazda
Ha az utalasi limited rendben - figyelj, h nemreg kitalaltak h 1M limitet raraknak mindenki vedelmeben - akkor nem lesz gond, plane bejelenteni nem kell. Fizetesi szamlarol fizetesi szamlara van csak 5mp, azt tudd, mas esetben meg a regi, munkanapon napi parszor elszamolos.
-
Drizzt
nagyúr
"Illetve tapasztalat, hogy az ingatlanosok "drágaszág" elvén valamiért nem akarják odaadni...."
Ha ilyen alapveto informaciot nem ad at, akkor kotnel vele uzletet? En biztosan nem. Esetleg azt meg megertem, ha nem adjak oda mielott megnezted volna a lakast, de a besorolast azert minimum illik mar a legelejen megmondani. -
Radnix
senior tag
Adasvetelhez szukseges is.
Nyugodtan kerd el elore.
Nezz ra a gazorara, latszik mikor raktak fel, latszik hany kobmeter ment at rajta, abbol kiszamolhatod mennyi nagysagrendileg az eves fogyasztas, persze csaloka lehet ha mondjuk 1 evig nem laktak a hazat, vagy rasegitettek klimaval/fatuzelessel, stb -
Madwe
nagyúr
Kötelesek adni, a nélkül nem tudtok adásvételt csinálni.
más kérdés mennyi értelme van, semmi garancia nincs a benne levő dolgokra. nálunk pl a négyzetmétert 220 helyett (ez is a felfele kerekített, minden tetőtéri négyzetmétert teljesnek véve) 280nak számolta, a nyitott égésteres gáz bojlert elektromosnak írta, a szigetelést félremérte, a rétegrendet elrontotta, az ablakok értékei szintén rosszak voltak. Ja, és cc-s lett az épület (nincs elég megújuló benne pl) s a fejlesztési javaslathoz semmit sem írt - miközben kellene.
Az ő általa megadott adatok alapján valahol 3000-3500 m3 gáz éves fogyasztás lenne valószínű (használati adatokból nehéz volt becsülni, mert 99%ban vegyestüzelésűvel és kályhával fűtöttek) ezzel szemben a valóság 2000m3 lett volna (alsó szinten vagyunk jelenleg, s olyan 800 alatt most megáll) 24/7 22 fokot tartva...
-
Dorian
félisten
Ahol én felnőttem ott egy B30-as (80-as évek eleji tégla) fal volt köztünk. Volt minimális áthallás, de egyáltalán nem zavaró. Pl. a fürdők egymás mellett voltak, ha lehúzták a WC-t akkor a mi fürdőnkben lehetett hallani. Vagy esetenként ha ordítoztak a gyerekkel. Semmi egyébre nem emlékszem.
-
Pfiucska
aktív tag
Szia,
Azt gondolom, hogy a bank a hitelfelvétel pénznemében utal alapvetően. Tehát ha te forintot veszel fel, abban utal. Természetesen, külön eseményként, biztosan átváltja neked és lehet, hogy már eleve úgyis folyósítja. Érdemes lenne velük egyeztetni, hogy ezt a pénzt nem kaphatod esetleg te meg és válthatod át (nem hiszem), pl.: transferwise, revolut-n. Ha ez nem játszik, akkor a bankok nagyobb összegeknél mindig adnak egyedi árfolyamot, így akkor érdemes ebbe az irányba eltolni a dolgot.
-
Grekooo
csendes tag
Megmondom őszintén én elfogult vagyok a lokációval kapcsolatban, mert itt nőttem fel, itt van a családom, sok barátom, ide köt részben a hobbim is, munkám.
Sztem kicsit túl van tolva ez az akkugyáros téma. Én sztem extrán érzékeny vagyok a zajra, esélytelen is, hogy a közepesen forgalmas út és vasútállomás melletti lakásunkban nyáron nyitott ablak mellett aludjak. Engem az autók, vonatok, kukásautó, játszótér melletti gyerek kiabálás zaja jobban zavar, mint egy folytonos morajló hang, amit csak akkor hallasz, ha télen éjszaka olyan szélirány, légnyomás, stb.
Inkább nézem a hétköznapi élethez kötődő dolgokat, hogy hogyan tud bejutni a feleségem, akinek be kell járni minden nap munkába, a gyerekeim hogyan tudnak majd eljutni egyedül iskolába, stb. Én jelenleg full HO-ból dolgozok, ez alapján tőlem az ország bármely részébe elköltözhetnénk, de a mai világban semmi garancia, hogy ilyen munkahelyem lesz 3 év múlva is... -
Csabroncka
addikt
tudom, de legalább érzékeltetve van a kérdező számára az ár! Azt viszont soha ne sajnáld, hogy az elmebeteg gyorsaság miatt műszaki átvizsgálás hátráltatta a vásárlást! Többször lehet lyukra futni (és sokan !telibe!), a kapkodás nem jó!
Másrészt, azért részben a témához tartozik, 1,5 -2 milliós nettó családi bevétel nélkül a 100m vagy 100m+-os ingatlan úri huncutság (már ha nem örökölted, vagy kaptad, nyerted) -
Drizzt
nagyúr
Hát, ha valami tök ismeretlen helyről van szó, nem tűnik nagy mellényúlásnak egy rövid távú bérlés, vagy albérlet a környéken. Akár ha odamész 1 hétre, már azzal sokkal beljebb leszel. Ha nem lakik ott valahol az ember, akkor nagyon nehéz kitalálnia, hogy milyen lesz a számára.
-
A Zéé
addikt
Az ilyen csoportok max. arra jók, hogy egy idő után le lehet szűrni, hogy milyen problémákra készülhetsz, de ahhoz is idő kell.
Felénk is csak a nyafogás megy, de úgy amúgy más miatt nincs is értelme bejegyzést írni.
Most őszintén, kit érdekelne, ha elviszik rendben a szemetet, nincs naponta 2 áramszünet,meg havonta csőtörés? Minek is írná be valaki ezeket?
Az meg, hogy valakinek név nélkül nem tetszik, hogy a szomszéd utcában fát vágnak vasárnap, meg bőgetik a motort szerda este... Ez általános mindenhol -
Fogsz találni ilyen kecót, csak annak ára is lesz. Na, ezt nem akarják sokan megfizetni!
Amikor én beírtam a hirdetésbe, hogy kisállat jöhet, de akkor 3 hónap a kaució, majdnem a Hágai Nemzetközi Bíróság elé utaltak a kommentekben. Hádehogyképzeledezt, az én cicám sosem hugyozta össze a parkettát. Soroljam még?
-
sakal83
addikt
Ha nem viszed oda a bered kisebb kamatkedvezmenyt kapsz. Ha utana viszed el, akkor megvonjak. 1 honapja futottam ezt le OTPs vagyok sajat fizu odautalas nelkul. Jo fuggetlen kozvetito kell, o kimaxolja amit lehet.
Szamlavezetesben az Unines Rafi jo, ott is dobnak feled kedvezmenyeket.
Ne tegyel ettol szamlavezetest fuggove.
-
Dorian
félisten
-
Drizzt
nagyúr
"Jah, aztán az albi tulajdonosa egyik napról másikra úgy dönt, hogy árat emel, vagy eladja vagy csak simán indok nélkül megszünteti a szerződést."
Ezekeket torvenyesen egyebkent nem ilyen egyszeru megvalositani, mint ahogy sugallod. De persze sok minden fugg attol, hogy mi van benne, illetve hianyzik a berleti szerzodesedbol. Pl. hatarozott ideju szerzodesnel ezek egyikere sincs joga a berbeadonak, ha nincs kulon megallapodas erre a szerzodesben. Pl. ha eladja a lakast, akkor a berleti szerzodes tovabb el az uj tulajdonossal, mint berbeadoval. Hatarozatlan ideju szerzodesnel mar mas a helyzet a rendes felmondas miatt, de azt sem lehet egyik naprol a masikra megtenni.
Az megint egy tok masik kerdes, hogy vannak akikkel ezeket megteszik es ok ezt elturik, pedig nem szabadna. De az teny, hogy szar a berleti kultura. En meg keresek alberletet tovabbra is, az utolso kettot a szerzodes tulzott egyoldalusaga miatt nem irtam ala. Persze ha muszaj lenne menni, akkor a legutobbit mar valoszinuleg elfogadtam volna, a benne levo minimalis kockazatok ellenere is. Szoval ja, tudom, hogy sajnos nem jogaszkodhat az ember, ha muszaj mennie, pedig sok kesobbi problemat megelozhet vele. Amikor legutobb bereltem, akkor maximalisan elegedett voltam mindennel, beleertve a szerzodest is. Mostansag sokkal szarabbakat nyomnak az orrom ala.#28170: CSOK+ ossztarsadalmi hatasa szempontjabol kb. teljesen irrelevans, hogy mi van a junior fejlesztokkel. Az is teny viszont, hogy ket atlagfizetes is kiadna a 700+t. Bar tipikusan a CSOK+ felvevoi fiatalok, ami meg azt jelenti, hogy abban a korcaoportban a fizetes valoszinuleg alacsonyabb, mint a teljes nepesseg atlaga.
-
axioma
Topikgazda
jo regen lehetett, ltp beszantas elott mar kartyaval fizettem funda szamlanyitasit; 2005-ben meg csekkszelvenyt kellett az uzletkoto leadjon, nem kp-t - kovetkezo postanyitasig lehetett nala a penz HA az ugyfel szivessegbol megkerte ra
96 kezdeskor meg nem is volt alternativa... -
mandleee
tag
Szerintem itt a legnagyobb probléma, az ingatlanos részéről, hogy nem volt őszinte a hirdetésről. Mit gondolt, nem fog kiderülni, hogy nem 130nm hanem csak 80nm?
Ha a tulajdonos az eladásból befolyó pénzből venne másik lakást/házat, akkor még érthető is, hogy "nem kenyérre kell", "nem fogom elkótyavetyélni" és hasonló lózungok, de ha nem "kenyérre kell", akkor most hatalmasat bukik, hogy nem adta el gyorsan és rakta be állampapírba.
Hívd fel 3 hónap múlva, hogy akkor 45m-t tudsz érte adni.Amúgy ez a hiteles beszólás is érdekes?! Általában az emberek hitelre vesznek ingatlant...
A másik hasznos infó, hogy egy ház felmérése, szinte kötelező, jó sok idegeskedéstől és rejtett költségektől megkímélt. Köszi a beszámolót, nekem hasznos volt.
-
...felújítandó házat akarnak új árban árulni (Kömkellel felmérettem, na az is megér egy misét.....), hogy "mit kap ma már 50M Ft-ért?!". 56M-ra tartottak egy házat, 53 alatt nem adja el a tulajdonos, mert "nekik nem kenyérre kell".
Na várj! Ha tényleg új árban árulják szerinted, akkor miért nem veszel újat, ha tényleg csak pár milla a difi?
Amúgy nagyanyám háza még mindig eladó, az csak 15 milla.
-
VMatteo
őstag
-
_NCT
addikt
Ma volt egy köröm egy ingatlanossal, ahol az ő ultimate érve az volt amikor elmondtam neki, hogy egy korszerűtlen, felújítandó házat akarnak új árban árulni (Kömkellel felmérettem, na az is megér egy misét.....), hogy "mit kap ma már 50M Ft-ért?!". 56M-ra tartottak egy házat, 53 alatt nem adja el a tulajdonos, mert "nekik nem kenyérre kell". 130m2-re írták, na ez a valóságban 80m2. A 130-ba beleszámolták a gazdasági épületet és pincét is.
Mielőtt elmentünk megnézni, direkt megkérdeztem az ingatlanost a sallangokról, mindenre kib@szott igenek záporoztak, különben át sem nézettem volna, ha tudom, hogy aluvezetékek, horganyzott csövek stb vannak mindenhol, így 90k-t buktam gyakorlatilag. Na a felmérésen kiderült, hogy instant 7-8M forintot rá kell locsolni (még beköltözés előtt, gyakorlatilag a teljes villanyhálózat, ablakok, kazán kuka és ezek csak az instant részei, amik nem tűrnek halasztást, életvédelmi relé sincs).
Az árral napi szinten játszik az ingatlanos, és tavaly szept. óta hirdetik (vagy 2 másik ingatlanirodával) és naponta kérdezgette, hogy döntöttünk-e már. Tavaly 60M-ról indultak az árral.
Azért azt még odadörgölte a végére, hogy hiteles vagyok, nekem csak ne legyenek igényeim, az se biztos, hogy kapok hitelt... Itt éreztem, hogy egy NPC-vel nem érdemes vitázni. -
csak ügyvédi irodák blogjainak forrásából tudok meríteni)
Mesés sztorikügyfelekpalimadarak bevonzására.#27021emvy
Azt nem árulta el a jogász ismerősöd, hogy kábé:
- mekkora procedúra (másod/harmadfok...), milyen jogi költségek kipengetése után sikerül megfogni az illetőket?
- mekkora a kártérítés mértéke, amit kiszabnak rájuk?
- mi garantálja azt, hogy ezt az összeget ki is fizetik, illetve be is hajtják rajtuk?Első nekifutásra semmilyen szinten nem érné meg nekem az időt és anyagi áldozatot, ami egy ilyen eljárással jár, háromszor eladom az ingatlant, mire ez a hercehurca lemegy.
Inkább zsebre rakom az 1%-ot, és hirdetek tovább. -
Igen, ezt több jogász is megerősítette. Tehát ha felszívódik a vevő, akkor utána lehet menni, főleg (!) ha nincs benne kompenzáció. Ha világosan le van írva az, hogy ki mit veszt elállás esetén, akkor lehet oké, de ezek a szövegek legtöbbször ingatlanosok által összetákolt cuccok.
-
Ilyenkor általában 1%-ot adnak át egymásnak a felek, illetve kitöltenek egy 1 oldalas fecnit, amit alátanúzik 1-1 jelen lévő jóember - ez a szándéknyilatkozat.
#27006 emvy
Igen, az elsőről beszéltem: a szerződés akkor hiteles, ha alá van tanúzva, hitelesítve van ügyvéd által (rendszerint átadják kápében az előleget, ami kb. 10%, ebből jut az ingatlanosnak is a közvetítési díj), és ezután küldik csak meg a Földhivatalnak.Sőt, valószínűleg még a szándéknyilatkozat is.
Előbb talán nézz utána, a nyilatkozat mire kötelezi a feleket.Ugyanis az ingatlanos nem azért kapja a jutalékot, mert te eladtad az ingatlant, hanem mert szerzett neked vevőt. Jópár ilyen pert láttam, nyerni fog az ingatlanos.
Ja, de ha a szándéknyilatkozó felszívódik, akkor az már nem vevő, hanem csupán érdeklődő, és nem beszélhetünk eladásról, legfeljebb megtekintésről, érdeklődésről.
Hol láttál Te ilyen pereket első sorból? Az Index fórumon?Lásd az ügyészség állásfoglalását:
"Az ingatlanközvetítői szerződés jellemzően úgynevezett sikerdíjas szerződés, vagyis a díj a közvetítőnek csak akkor jár, ha adásvételi-, bérleti- vagy egyéb hasznosítási szerződést meg is kötötték a segítségével.
Ha a közvetítés sikertelen volt és nem kötötték meg a felek a szerződést, a közvetítő nem tarthat igényt a díjra. Ekkor csak a szükséges és indokolt költségeinek megtérítését kérheti." -
Madwe
nagyúr
A vályoghoz kifejezetten érteni kell - lakni is benne, de felújítani pláne - s ehhez sokan nem értenek. Emiatt gyakran van felújított vályogról évekkel késöbb omladozó vakolat, süllyedő nedvesedő alapzat, stb.Ha vegyesfalazatú, akkor kb instant kerülném.
Szerintem nagyon élhető tud lenni, ha valaki együtt tud élni a hátrányaival (s előnyeivel, mert azért az is akad)
Viszont csak kifejezetten vályoghoz értő szakembert vigyél felmérni szerintem.
Illetve hitelt nem nagyon fogsz rá kapni, kb semelyik banktól sem.
Ezt ajánlom megtekinteni: [link]
Illetve ezt: [link] -
Madwe
nagyúr
Én a környéken laktam s ott béreltem a motoromnak garázshelyet. Azért azt a pusztulatot ami ott végbement pár év alatt. Egyrészt tényleg tele van dolgos lányokkal, az még nekem is feltűnt, pedig csak párszor járkáltam a földszinti kijárat s a garázs között
másrészt a tisztaság teljes hiánya, kiégett elromlott eszközök mindenfele... a facebookos csoportba is beléptem, hátha érint vmi hír, hát az is sokat elmond arról mik folynak ott... szóval nem tudom ütemek között mekkorák a különbségek, de amelyikben én jártam (gyanítom az még az elején épült, mert az volt a fehérvári kondorosi sarkán) az pusztulat volt - de nem látom be miért várna más sors a többire. Első 1-2 évben lehet még annyira nem jönnek ezek ki, de aztán hajjaj. Viszonyítási alapom van, anyám lakása a szintén itt nemrég emlegetett Nádorligetben van. Na az régebbi építésű, mégis rend, tisztaság van (valszeg ez csak a lakóközösség és a közös képviselet kérdése) s nincs rohadva, működik minden s esztétikailag is rendben van.
-
-
Revolit
senior tag
Hírdetni ugye bármennyiért lehet. Ismerős mesélte, hogy neki egy ismerőse 59-ért hírdetett egy ingatlant, pár (lehet jó pár) hónapja volt aki alkudt, 55-ért elvitte volna, de nem akart engedni, azóta annyira nem hívták, hogy mikor végre eljött valaki megnézni, és közölte, hogy 47-et ad érte, azt mondta oké. Hogy most mit csináljon, el se jönnek megnézni. Azért az durva alku volt. Ezek szerint tényleg megéri bepróbálni pofátlan számot is.
-
sakal83
addikt
Mert az egyetlen aranya. Gondolj bele. Az emult evekben a 20mot ero haza felment 60mra. Tehat 40mot ment fel. Kozben mondjuk 7 ev alatt keresett 25m ftot. Ebbol elt stb. Jo ha felrerakott 50e ftot per ho. Az 5m ft se. Kozben latja hogy az ingatlanjan "keresett" 40mot, ami 56 evnyi megsporolt penze a mai szemuveggel.
Persze azert most pruszkol hogy a 300ftos kenyer is felment 1000ftra...
Kicsit kutakodtam a levelezesemben ingatlan ajanlatok között. Magam is meglepodtem, elhultem... 2016 Csillaghegy 100nm uj sorhaz 40m!. 13 kerulet 2017 oktober n+2es uj 60nmes lakas 29m, 2017 nyara 85nm uj 13 ker n+3 38m. Es a kedvencem 2019 ev eleje! 140nmes uj ikerhaz XVII kerulet 42m ft!!!
Botrany, milyen ingatlanlufit fujtak a kormanyzati es MNB intezkedesek... -
Drizzt
nagyúr
Azert nagyon meg lennek lepve, ha a valosagban nem az lenne, hogy aranyaiban ciganyokat tobbet lakoltatnak ki, mint az ossztarsadalmi aranyuk. Viszont hivatalos adatot nem talalok. Nekem az az erzesem, hogy foleg azon mulik a kilakoltatas, hogy kie az ingatlan, illetve kinek szol a tartozas. Amennyiben ebbol 1, vagy 2 allami, vagy onkormanyzati, akkor a kilakoltatas eselye joval magasabba valik.
Ami inkabb fura a cikkben az az, hogy visszaeso bunozes eseten miert nincs az illeto folytatolagosan racs mogott. Mi az, hogy egyik heten korozik, a masikon nem? Ennek semmi ertelme, pedig ezt mind a ket oldal sztorijaban kozos. A lako nyilatkozata alapjan is teljesen elfogadhatatlan a viselkedese. Szerintem hamarosan ki fogjak azert pakolni, de lehet tanu valami ugyben, vagy van valami utokartyaja, ami miatt egyelore nem lepnek. Ami a lakok szempontjabol persze teljesen irrelevans es maximalisan duhito. -
Ennél azért bonyolultabb a dolog. Elolvastad a cikket?
Az egyik lakás idős tulajdonosát rávette az unokája, hogy az egyik szobát adja ki nekik albérletbe. Mivel a néninek tartozásai voltak, belement
Lefordítom: a cigány öregasszony kiadta az unokáinak bérbe a lakás egyik szobáját. Mit szeretnél, mit tegyen a hatóság? Érvényes bérleti szerződésekbe nyúljon bele? Te mit szólnál, ha veled ilyet csinálnának?Leírták, a garázda dolgokra rögtön jön a rendőrség, a birtokvédelmi eljárás pedig folyamatban van. Bár az sem csodafegyver.
-
axioma
Topikgazda
a fix kamat szerintem nem ad biztonsagot [me'g a forintalisan fix fizetendo se jelent sokat, hiszen a "szabad" jovedelmedhez kepest szamit hogy mennyi az annyi], az sokkal inkabb, ha hajlando vagy figyelni a piacot, es adott esetben lepni (pl. kivaltani jobb konstrukcioval)...
valamint az se elhanyagolhato, hogy a jovo egeszen keplekeny, siman lehet hogy 10 ev mulva mar mas igenyekhez mas lakast kene illeszteni, akkor meg kimondottan hatrany ha sokaig erzi magat a delikvens bebetonozva -
MrCsiT
addikt
A lakáshitel hosszú távú dolog. A sok éves hitelek egyik alapvetése, hogy - normál esetben - annak terhe az évek alatt a növekvő bérek miatt egyre kisebb százalékkal terheli majd a havi bevételt. Ennek maximalizálására, én mindenképpen a lehető leghosszabb időtávra javaslom felvenni a hitelt.
Tedd mellé, hogy ha több a bevételed és megtakarítást tudsz képezni, akkor abból (ha az elérhető betéti kamatok nem magasabbak, mint az általad felvett banki hitel kamata) majd lesz lehetőséged előtörleszteni. Amíg magasabb a kapott (mondjuk: állampapír) kamat, addig pedig jobb ötlet nem kifizetni a hitelt (a bank pénze neked hoz kamatot.) Tovább gondolva, ha kevesebb önerővel kezdesz neki, akkor a maradékot félretéve lesz egy biztonsági tartalékod váratlan esetekre, illetve, hogy ha később kedvezőbb hitelkamat lenne elérhető, akkor át lehet majd váltani a hitelt a kedvezőbb kamatozásúra - ez nekem mind a futamidő maximalizálása felé mutat. Plusz, egy ingatlan vásárlásnál kiderülhet néhány előre nem látott kiadás, amire szintén jó ha lesz (marad) pénzed. -
favagoJoska
aktív tag
30 éves futamidő 8-9 százalékos kamatlábbal az mekkora kamatterhet dob ki egy 35-40 milliós hitelre, 60 millát?
De egyébként nem teljesen értem mert egy 45 milliós ingatlannál max 36 milliót vehetsz fel (kivéve ha nem dobsz bele egy másik ingatlant is fedezetnek...). 9 százalékos kamatlábbal a 15 évnél jön ki a 350-400 közötti törlesztő. Vagy ebbe a 350-400-as törlesztőbe amit írtál már benne van a meglevő 50-es hiteletek? Vagy hogy állnak most a kamatlábak? -
Domináns Hím
kezdő
"Igazából jelenleg az életünk a munkáról és a spórolásról szól, mert mihamarabb szeretnénk már saját házat.(...) Minden gyorsabban drágul, mint ahogy a fizetés emelkedik."
Jól látod, ez a lényeg. Nagyon sokan végérvényesen kiárazódtak az ingatlanpiacról, mert rosszul gondolkodtak: azt hitték, ha többet spórolnak, akkor felelősen járnak el, mert nem kell annyi hitel. Ezek a háztáji okoskodások a gyakorlatban viszont sokszor nem működnek. Szóval vedd fel azt a hitelt és gondolkodj el minden lehetőségen, amivel több pénzt kereshetsz.
Egyébként a vendégmunkásként dolgozó honfitársaink jelentős részének abban a pillanatban változott meg gyökeresen a saját lakáshoz történő viszonyulása, amint elhagyta az országot. Itt teli pofával szidta a rendszert, amiért nem tolnak a segge alá egy lakást és - nem éppen meggyőző szellemi képességeiről tanúbizonyságot téve - simán elhitt mindent, amit a propagandasajtóban arról olvasott, hogy az ingatlanok kizárólag a kormány intézkedései miatt drágulnak. Németországba/Angliába érve persze visszavett az arcából és annak is örült, ha az eredeti elvárásaihoz képest valami retek, mindenféle szedett-vedett népség által lakott helyen megtapadhatott. Aztán persze jönnek visszafelé mutogatva azok a szövegek, hogy "megélek", miközben az eredeti cél messze nem csupán ennyi volt, hanem a saját lakáshoz jutás.
-
-
attiati
veterán
-
-
sakal83
addikt
Teljesen maganvelemeny:
-vagy keress olcsobb ingatlant vagy novelj bevetelt.Ne vegyel havi 400e ftos torlesztoert felujitando hazat ilyen inflacis kornyezetben ekkora bevetellel. Nagyon kockazatos.
400e ftos torlesztovel es 20%os onresszel ujepitesit kaptal 22 elejen.
Jelenleg magas kamat mellett magas arak vannak. 100% hogy valamelyik csokkenni fog. Most a legrosszabb a kamthoz kepest tulertekelt ingatlan venni
-
-
Madwe
nagyúr
“Minden gyorsabban drágul, mint ahogy a fizetés emelkedik.”
pont ezért necces igazán. Mert az egy dolog h elinflálod a törlesztődet hosszú távon (ha tartja a fizud a reálértékét hosszú távon) de a havi 100-200k megtakaritás hirtelen havi 0-100k tud lenni, ha nincs érdemi béremelés s infla marad… -
Csabroncka
addikt
Azért a 400K-s törlesztő nagyon bátor, még 1,2 Nettó mellet is. Elsősorban a tartozás összege kiba nagy! Én (gondolom ti is) fiatalok vagytok-vagyunk (kor<40), arra jutottam, hogy több lépcsőben lépem meg a dolgokat. "Nincs pénzrabló hobbink, nem megyünk már évek óta nyaralni, én csak néha költök drága kütyükre" ez tuóbbi eléggé nagy marhaság, mi lesz ha lesz gyereked...stb, kell a pihenés és értelmes hobby, szórakozás, kikapcsolódás normális keretek között.
-
Madwe
nagyúr
A kötelező biztosítás hitel mellé csak arra fizet ha leég a ház kb, vagy csőrepedés van stb. Munkanélküliség esetén nem fizet, azt külön kell kötni (biztos felajánlják, de meglesz az ára…)
szerintem ilyen alapszabálykémt egyébként ne vegyen fel az ember olyan hitelt, aminek a kétszeresét ne tudná fizetni, nyilván kis eltéréssel ez módosulhat, de 400ks hitel úgy hogy havi 100k marad, az nekem nagyon necces. Ilyen helyzetben nagyonmax 250ks hitelt mernék bevállalni…
-
favagoJoska
aktív tag
-
axioma
Topikgazda
Netto maganvelemeny.
Amire "de me'g ra kell kolteni 10-20M-t" az nagyon nem mindeyg, milyen kompromisszum _jelenlegi_ allapotaban (es milyen melysegu a tennivalo, megoldhato-e szakaszosan, bentlakva). Ha nem tobb kompromissuzm, mint a 25m2, akkor egyertelmuen azt valasztanam, es kesobb (raadasul alacsonyabb kamatkornyezetben) tennem hozza a 10-20M-t, esetleg reszben nem is kp-bol hanem sajat meloval, ez nagyon beallitottsag-fuggo (en mondjuk altalaban nem csinalok meg dolgokat, de amikor az volt a kerdes hogy lesz-e laminalt vagy nem, akkor szedett-vedett szerszamokkal es lassan, de csak le lett rakva).
De ehhez elegge biztos kell legyel abban, hogy meg fogod a felujitast le'pni, az nem fog (mai aron) tobbe kerulni (nincs rejtett hibanak veszelye), VAGY nyitott vagy egy esetleges tovabblepesre, majd az uj tulaj bekoltozes elott megcsinalja, te meg mesz egy akkor mar talan elerhetobb keszebb allapotuba.
Na meg jol kell alkudni, amit viszont egyertelmuen a munkalatokat igenylon jobb esellyel lehet.
Plusz: elso korben bebutorozod hasznaltbol, aztan majd cserelodik ahogy van ra lehetoseg es amilyen fontossagi sorrend adodik (a hasznaltnak is rengeteg szintje van, fa/pozdorja vonalon sokszor nem is szamit a kora, egyedul karpitosbutornal kell elgondolkodni hogy erdemes-e atmenetivel kuzdeni, illetve a'gymatrac ami meg legyen jo (keret tok mind1, az tud baromi olcso hasznalt lenni). Ez onmagaban tobbmillios kulonbseg lehet, attol fugg mi az igenyszint amit "ha ma'r" alapon elkepzeltel magadnak (10% kulonbseg butorozasra az innen nezve soknak hallatszik). -
favagoJoska
aktív tag
Van arra az esetre forgatókönyv hogy mi történik ha az értékbecslés során kevesebbre becsülik az ingatlan értékét mint amennyi a vételár és nem fogja meghitelezni a bank a vételár 80 százalékát csak kevesebbet, és ez mellett az egyikőtök mondjuk a jobban kereső családtag elveszíti a munkahelyét 3-6 hónapra?
-
Köszi az infót! Ott a Rózsa utcán szeretnék megnézni két ingatlant. Beszéltem egy haverommal akinek a Szondin van egy lakása, szerinte teljesen élhető a hely. Direkt rákérdeztem az ilyen rossz arcú emberekre, azt mondta, h nem annyira jellemző. Igazából csak a belváros közelsége miatt tetszik a hely, minden másban jobbnak tűnik a IX. kerület (vagy a Marina Part).
-
Drizzt
nagyúr
Nekem egyik excsajom ugyved, kerdeztem manapsag, hogy tud-e majd ajanlani ingatlanos ugyvedet nekem, mert iden szuksegem lehet ra. O nem gyozte hangsulyozni, hogy semmilyen penzt ne adjak at, amig az ugyvedemmel nem beszeltem. Azt mondja nagyon sok gond szokott belole lenni. Szoval en tudom, hogy csak ugyveddel es szerzodessel egyutt adnek at foglalot/eloleget is.
-
-
Van, mi pont most pörgettük ezt végig. Nekünk az ácsunk csinálta a bontást, az elszállítás pedig sokkal olcsóbb a tetőcsere program keretében. Minden cserépgyártó le van szerződve veszélyeshulladék elszállításra, és ha tőlük veszed a cserepet, akkor kapsz 50% kedvezményt.
Nálunk nyeregtető van, 100nm alapterület, a tetőfelület kb. 180 nm. Tippre úgy 300-400 ezer lesz az elszállítás költsége, most nagy zsákokban van raklapon.
A bontás önmagában nem olyan nagy meló, nekünk a teljes tetőfedő munkadíj volt 2 millió bontással, lécezéssel, cserepezéssel, bádogozással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CONTAX ZEISS AUTOFÓKUSZOS OBJEKTÍVEK SoNY E vázakhoz
- PRÉMIUM switchek - billentyűzet kapcsolók - TÖBBFÉLE (linear, tactile, silent, clicky)
- Honor Pad X8a 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- MakulátlanGaranciális MSI Cyborg GAMER 15,6"144Hz!i5 13420H(12X4,6Ghz)RTX 4050 6GB VGA,16GB DDR5 RAM
- LG OLED evo C2 65 4K TV Media Markt Garancia
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest