- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Távozik a Honor vezérigazgatója
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Pár összehasonlító kép a MinatoxX32 tartalomkészítőtől. Szerintem bitang jól néz ki a Remake!
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
Jinxb1rd
addikt
válasz GodGamer5 #26 üzenetére
Első négy részt simán tolhatnák. A 4. rész is annyira poén, hogy más játéknak szánták, mégis tökre bele tudták illeszteni ebbe a silent hill világba. Egy jó példa arra, hogy nem kell egy az egyben ugyanazon a mechanikán működnie mindennek, hogy a hangulat és az élmény megmaradjon egy játékszériához.
Most nézegetem az értékeléseket erről a kettőről Steamen, jókat írnak a játékról.
Kár hogy 30k, úgyhogy tényleg valahogy másképp, de megfogom oldani hogy játszak vele. Kicsit várok még egy-két patchet, esetleg egy jó magyarosítást... Csak ne valami ökör banda csinálja, ha csinálja...We are only Stardust...
-
Krethx
aktív tag
válasz GodGamer5 #26 üzenetére
Úgy legyen.
Mac mini M4 Pro 64GB/512GB - macOS Sequoia | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 18 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
evoken
csendes tag
A 3 még ma is állatul néz ki pc-n szerintem, objektíve az elsö rész ezerszer nagyobbat szólna felujitva. Kicsit mindig is kilógott a sorozatbol a PS1 limitácioi miatt. Az a játék ugy megcsinálva mint amit most a második résszel müveltek... Kb uj klasszikus lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Krethx
aktív tag
válasz GodGamer5 #24 üzenetére
"Ha sikeres lesz a remake biztos megcsinálják a 3-at is."
Remélem én is hogy úgy lesz.
Tudom hogy nem ez eredeti csapat készítette a 4-dik rész után. Valahogy a 4-dik részt csak egyszer játszottam végig. Viszont a Downpour az tényleg kivétel. Nekem még a Origins is bejött. Meg a Homecoming-al is elvoltam.[ Szerkesztve ]
Mac mini M4 Pro 64GB/512GB - macOS Sequoia | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 18 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
GodGamer5
addikt
Ha sikeres lesz a remake biztos megcsinálják a 3-at is.
A 4. után már nem az eredeti csapat dolgozott a többi játékon és ez meg is látszott a sorozat minőségén, vagyis mélyrepülésén, úgyhogy én nem kérek belőlük. Esetleg a Downpour kivétel, mert az egész jó volt és anno nem lett pc-s portja.[ Szerkesztve ]
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
Krethx
aktív tag
Annak kifejezetten örülnék ha a Konami a következő részekből is csinálna Remake-et. (Vagyis kiadná Bloober Team-nek.)
-Silent Hill 3
-Silent Hill: Origins
-Silent Hill: Homecoming
-Silent Hill: DownpourEzeket a részeket még nagyon szerettem. Viszont ebből a 2-dik és utána a 3-dik rész a nagy etalon. Bár az összes rész megvan fizikális formában. Még a Silent Hill: Book of Memories is ami nagy csalodás volt számomra.
[ Szerkesztve ]
-
Scholes9
nagyúr
válasz Immolatiel #12 üzenetére
Én nem tudom te miről beszélsz
PS5 Pro + PS VR2 <-> 65” S90C <-> MacBook Pro 14 M4 Space Black
-
GodGamer5
addikt
Most toltam bő 1 órát a remakkel korai hozzáférésben. Nagy SH fan vagyok, de ez a remake eddig csúcsszuper. Angela feje nem tetszik, de ez már csak ízlés kérdése.
Nincs benne framegen és nagyon gépigényes, viszont van 21:9 támogatás, ami piros pont a készítőknek.
A menü is elég jól testreszabható.[ Szerkesztve ]
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
evoken
csendes tag
válasz Fitzgerald #19 üzenetére
Howlongtobeat szerint két órával hosszab a 2, szóval nem számottevöen de valóban az hosszabb volt (6 vs 8 óra egyébként). A 3 egyrészt valamivel tényleg áramvonalasabb (ami miatt egyébként én jobban kedvelem), másrészt nincsenek benne végtelen lépcsök és tavon eltévedések.
[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
Amennyire emlékszem nagyon rövid volt, és komolyan vehető újdonságot nem hozott a második részhez képest. A harmadik rész lehetett volna akár egy 'B-run' is a második részben valamiféle átfedéssel a sztorik között; nem nehéz elképzelni hogy valami ilyesmi is lehetett az eredeti terv, nem tudom. A kiscsaj sztorija ne igazán tudott megérinteni, a karakterrel nem tudtam azonosulni.
A zenéje a harmadik résznek is jó volt, bár a második részt e téren is rohadt nehéz felülmúlni.Most játszom újra 21 év után az SH2 Director's Cut-ot még mielőtt nekiállok a remakenek, majd figyelem a szimbolizmust; bár kétlem hogy végigjátszanám, nagyon kényelmetlen, körülményes, 'clunky' az egész mai szemmel.
[ Szerkesztve ]
-
evoken
csendes tag
válasz Fitzgerald #15 üzenetére
Muszáj megvédenem Heather kalandját.
Azon túl, hogy neked esetleg nem tetszett (ami nyilván rendben van) és hogy nagyon sokak kedvence a harmadik rész (metán a user review 1 tizedponttal kevesebb a 2-höz képest, talán akkor csak több egy nem kiemelkedő, nem teljesértékű játéknál), vizuálban egyértelműen sokkal betegebb, csak egymás mellé kell rakni a mondjuk a két hospital otherworldot. Azt lehet mondani, hogy mélyebb, sztoriban erősebb a 2 (ami igaz is, de kvázi az 1 folytatásaként a 3 is tud erős pillanatokat produkálni, nem beszélve az iszonyú jó karakterekről), de a képi világa egyértelműen a 3-nak a top a sorozatban. Ezt a véres, rozsdás, önmagából kifordult világot, a tényleg pokoli hangulatot nem fogta meg jobban még semmi.
A szimbolumrendszernek pedig akkor olvass utána, jóval több mint amit gondolsz róla szerintem. Nyilván nem kell valami egetrengetőt elképzelni, de az átlag játékoknál messze mélyebb, de attol függetlenül kezelve is simán érdekes. Pl a szörnyek az egyéni traumák mentén kitalálva, vannak nem agresszív lények funkciókkal (Valtiel pl), és miért bizonyos események után fordul át otherworldbe a környezet. Ki van ez találva.
Az első 3 (4?) részre mondom ezeket persze. Utána már jött a katyvasz, Origins pl.
[ Szerkesztve ]
-
Psychopeti
senior tag
Közben az egyik nagy magyar letöltő oldalra, már felkerül a játék tört verziója is.
Sajnos nálam nem fog majd úgy futni ahogy szeretném azt hiszem. A VGA-ám nem a legújabb már azért...[ Szerkesztve ]
Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???
-
Krethx
aktív tag
-
Fitzgerald
veterán
A baromi erős, mély szimbólumrendszert szerintem még a készítők sem értették teljesen. Kicsit olyan ez, mint a David Lynch-filmek: még David Lynch sem érti hogy miről szólnak a filmjei, de ciki bevallani.
Persze, mindig is mást képviselt a két sorozat. Én leginkább a párhuzamokat emeltem ki; nem véletlenül hasonlítgatják őket egymáshoz.SH3 nem hagyott mély nyomokat az emlékezetemben, az inkább déelcé volt mint teljes értékű játék, és annak sem volt kiemelkedő.
-
evoken
csendes tag
Elöbb probáld ki, mielött leförményezed... Csira divatgamerek pedig nem valoszinü hogy játszani fognak vele, vagy ha igen, az eredetit ugyanugy nem értékelnék, szoval teljesen mindegy.
-
evoken
csendes tag
válasz Fitzgerald #11 üzenetére
Mindig is mást képviselt a két játék. A Resik inkább ezek a B kategoriás hangulatu valamik voltak (egyedül a 2 volt valamennyire komolyabb sztori, a többi bohóckodás - mondom ezt classic fanként) viszont sokkal több kaland elemmel és item managementtel. A Silent Hill viszont a pszichologiai horrorok királya, baromi erös, mély szimbolumrendszerrel, itt nem nevetsz fel egy másodpercre sem mint mondjuk a Resik párbeszédein sokszor. Cserébe kevesebb a tárgyhasználat, nincs item management (végtelen táska, helo), általában egy-két tárgy elég a továbbjutáshoz, soha nem azért akadsz el mert nem tudod mit, mivel és hol kombinálj, hanem a sok zárt ajtorol és ködben elveszésröl szól. Hol van olyan mint a Resiknél, hogy a 2 kulccsal, 1 kurblival és 1 fogaskerékkel (amik még nem tudod, hogy hova valók) a táskádban már nem tudsz uj tárgyat felvenni?
Annyiban egyeznek hogy horror-horrror, de a két végét fogja meg a stilusnak.
Amugy a SH 2 és a 3 a legjobb részek.
[ Szerkesztve ]
-
Immolatiel
kezdő
Elszomorít, hogy sokak csupán ebben a torz, abnormális formájában fogják átélni ezt a játéktörténeti remekművet. Mondják, hogy nem fogja felülírni az eredetit, ettől az még nem fog eltűnni, bla-bla-bla, csak hát a sok csíra divatgémer úgyse nagyon fog leásni érte, ha pedig mégis, ez a förmedvény csak beszennyezi majd az élményt, ráadásul a sztorit is előre lelövi, persze a látottak alapján ebben a bárgyú, bumfordi blooberteam-es megközelítéssel előadva... uhhh... fenébe, egymás után kétszer kell azt kommentelnem, hogy nem bírom majd rávenni magam egy játékra... ez nem szolgál örömömre. Asszem mindjárt szétnézek a fórumban valami jó játék után és éltetem egy kicsit, ne boruljon már meg az egyensúly...
-
Fitzgerald
veterán
válasz GodGamer5 #10 üzenetére
Nem csak a 'kameranézet' miatt, hanem mert rengeteg az átfedés a két sorozat között. Mindkét játék japán survival horror, és ahogy a Resi 2 a legjobb játék volt a klasszikus Resident Evil sorozatban, úgy a Silent Hill 2 a legjobb játék volt a Silent Hill sorozatban. Egyébként amióta létezik a két sorozat azóta hasonlítgatják őket egymáshoz...
[ Szerkesztve ]
-
GodGamer5
addikt
Mindenki a Resi remake-ekhez hasonlítja a kameranézet miatt, pedig a SH ennél jóval több. Ha hozza az eredeti szintjét, akkor a Resi csak egy rossz vicc ehhez a játékhoz képest...
[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
Csak sikerült Konamiéknak is, ahogy látom közelíti a Resi 2 remake számait a játék. Annyira hihetetlen hogy már 20+ éve játszottam végig pécén...nagyjából ez az egyetlen játék amit megveszek még idén.
-
addikt
válasz Sirandrish #1 üzenetére
Dettó, nagy +1, ugyanez van nálam, ezért örülök én is nagyon minxen ilyen remakenek!
Még egy Dino Crisis Remaket nagyon szeretnék egyszer, mert tini koromban havernál Playstationon suli után anno játszottuk, s akkor nem mertem vele játszani sem, csak nézni
Még valami, ha valaki véletlenül olvasná ezt a szinkronsaroktól, ez a játék szerintem megérdemelne egy magyar szinkront. Mindenesetre felvetem nekik, kész vagyok a projektet egy derék összeggel támogatni!
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
Jinxb1rd
addikt
Na ez a videó már jobb érzéssel tölt el mint a régiek. De hogy ilyen pofátlanul lespoilerezik a játék végét, méghozzá hosszú ideig, majdnem fél percet mutatnak... Hát szájba kellene csapni, aki ezt kitalálta.
Történetileg úgy látom sok extrára, csavarra nem lehet számítani, ez tényleg egy az egyben remake, amiért kár. A resident evil jobban megoldotta.
Ha nem lenne ilyen piszok drága megvettem volna, így viszont lehet alternatívát nézek. 70 euró... Ne hülyéskedjünk már. Még fanatikusként se adok ki ennyit, pedig szerintem 10x legalább kijátszottam annak idején.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Jose73
tag
Ígéretesek az első teszt-eredmények.
-
Krethx
aktív tag
A Nagy kedvenc hamarosan játszható.
-
Cassi
őstag
Szépen felugrottak az árak 70 euróra a Steamen, a Wukong még 60 eurón kezdett. És közben persze a forint is átvitte a 400-at.
-
Psychopeti
senior tag
Sohasem játszottam a Silent Hill játékokkal de ez most érdekesnek ígérkezik. A grafikával nem lesz gond.
Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???
-
Sirandrish
legenda
Annak idején nekem ezek (Resi 1-2-3, Silent Hill) kimaradtak, így én minden felújításnak örülök, és mindet végig is toltam/tolom, és ezt is tuti beszerzem majd
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- AliExpress tapasztalatok
- Politika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Milyen processzort vegyek?
- Tippmix
- A JavaScriptes Intelligencia (MIjs, AIjs) !
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...