Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Ice&Lime #4653 üzenetére

    Ha nagyon régi és csak USB 2.0-s a külső ház, valamint UASP helyett csak BOT módban működik, akkor nem éppen valószínű, hogy támogatja. Vagyis ez esetben a TrimCheck mutatja helyesen.

    Ha nem működik USB-n a TRIM (UNMAP) a külső SSD-nél, akkor az előbb-utóbb pl. az írási sebesség drasztikus csökkenéséhez vezethet. De az már az adott SSD-től és annak használatától is függhet, hogy melyiknél mikor és milyen mértékben. Valamint a modern SSD-knél a Garbage Collection is már egyre hatékonyabb és bizonyos mértékben akár az is ellensúlyozhatja a TRIM hiányát USB-n. De az ideális nyilván az, amikor működik.

    Ha kifejezetten olyan külső ház kell az SSD miatt, amelyiknél biztosan működik USB-n a TRIM (UNMAP), akkor a legjobb nyilván az, amikor ezt a gyártója egyértelműen feltünteti. Mármint a TRIM-et, mivel az UASP támogatása önmagában még nem feltétlen elég. Amelyiknél nincsen megadva a TRIM támogatása, ott max. pl. a jelen topik tesztjeire, információra, valamint egyéb forrásokra, külső tesztekre lehet hagyatkozni. Plusz eleve UASP-s külső házat célszerű venni, mivel azoknál lehet esély a működésére.

    Ha csak USB 2.0 portok vannak a laptopon, akkor úgy viszont nem sok értelme van a külső SSD használatának, legalábbis adatátviteli sebesség szempontjából. Maga az eszköz USB 2.0-s csatlakozásnál is működhet UASP módban, de hogy akkor a TRIM fog-e, az más dolog, ki kell próbálni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák