Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz tpeter77 #4126 üzenetére

    Helló!

    Pont nemrég volt szó egy másik topikban arról, hogy ennél a típusnál a HDD vezérlőpaneljára van integrálva az USB-chip, valamint maga az USB-aljzat is integrált. Tehát nincsen különálló egységként olyan SATA-USB átalakító, mint ami pl. az alábbi tesztben is látható. Illetve maga a merevlemez sem a hagyományos kialakítású SATA csatolófelülettel van ellátva. Vagyis az M3-ból kiszerelt HDD-t egy másik USB-s külső ház belsejében nem lehet az ottani SATA fizikai interfészhez csatlakoztatni. De ez nyilván máshol (pl. PC, laptop) sem fog menni.
    Az más dolog, hogy pl. így meg lehet oldani az átalakítást, de ezt csak szakembereknek ajánlott piszkálni!

    Ugyanilyen külső házat max. esetleg olyan formában lehetne beszerezni, ha valaki szétszedi a komplett külső HDD-t és eladja annak ezt a részét. Tehát csak másodkézből. A WD gyári kiszerelésű 2,5"-os külső merevlemezeinél akad erre példa, de a Samsung esetében most hirtelen nem találtam. Viszont az említett gyártók ezen sorozatokat szimpla külső ház formájában hivatalosan nyilván nem forgalmazzák. Ők eleve gyári kiszerelésű külső HDD-ket gyártanak.

    Egyébként biztos, hogy maga a HDD jó? A képeken annyira nem látszik, de ha már összetört a külső burkolat, akkor a drive vélhetően leesett, vagy egyéb módon egy erős ütést kapott. Az pedig nyilván nem tesz jót egy merevlemeznek... De, ha "csak" megnyomódott a külső burkolat és maga a HDD nem sérült, akkor az még nem feltétlen olyan vészes.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák