Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz up #1999 üzenetére

    Szia!

    Azt megkérdezhetem, hogy ugye nem az én "hülyeségem" után mentél, mert nekem is dettó ilyen van, nekem se volt elég cashe a Red-re és ezt írtam is pár helyen?? :)

    Amúgy nem rossz ez végül is, Becrux ok, 7K1000-et én tesztelési célra vettem főleg, mert ugye 5400-as ajánlott külső adattárnak. De ahhoz képest, hogy 7200 RPM-es, hangja se nagy különösebben, nálam annyira nem is melegedett, illetve még a noti 1 db 2.0 portjában is elindult.
    Viszont a Samsung TV a kérdéses, azon van-e HDD jelzésű 1 A-es port, mert az meghajtaná, de a sima 0,5 A-es egy 7200-ast már kevésbé...?

    Tesztelés:

    Ha Win7 alatt használod, akkor lemezkezelőben MBR-re inicilaizálod és mehet NTFS gyorsformázás.
    Én is csinálok az enyémről tesztet, de ha van kedved, akkor te is készíthetsz, mert más konfigom, más alaplapi vezérlőnél lehetnek eltérések. Nekem ráadásul notim van, 5400-as HDD-vel, ami nem tudta tartani a 7K1000 tempóját, így ha neked gyorsabb vinyós PC, vagy SSD-s noti van, akkor azon jobban meg lehetne hajtani.

    Méréshez CrystalDiskMark ajánlott, én a 3.04-essel mértem, mert az még mutatja az 512k értékeket is, az újnál már megvariálták. Nem muszáj több progival mérni, de én Atto Disk Benchmarkot is szeretem, ami jól mutatja az olvasás-írási teljesítményt. HD Tune-t is szokás használni, amiben vannak különféle más tesztek is, de ezzel már nem muszáj játszadozni. Esetleg még AS SSD Benchmark is jó ezen célra.
    A szintetikus után, a gyakorlati adatmásolási tesztek is fontosak, amit Windows fájlkezelőben, vagy TC-vel mérhetsz, oda-vissza másolva, kis/-nagyméretű fájlokat.
    Vannak a topikban tesztek, ezen 2 fórumtárs irománya nagyon szépen összeszedett: [teszt1], [teszt2]. Nem muszáj pont ezt a formát és felépítést követni, lehet saját ízlés szerint is.

    +1: vsz ASMedia ASM1053 chipes, amit többet között le is tudsz fényképezni, illetve HD Sentinel lemezinfónál megnézni a VID-PID azonosítót. Valamint MP Tool (1.10, vagy újabb) segítségével meg tudod nézni milyen firmware van benne és a Device infónál milyen funkciók vannak bekapcsolva. Nálam pl. a "HS" be van kapcsolva, mert "O" jelölés van felette. Maga a rack a tálcán biztonságosan leválasztva kikapcsol, LED kialszik, HDD teljesen leáll. Üresjérati alvó mód viszont nem működik, de az nem is érdekel.
    1-2 screenshot arról is jöhet [link].

    Tanács: célszerű egy logout személyes blogban megírni, nem közzétéve. Azt utólag is tudod javítgatni, ha vmit elrontasz, kifelejtesz, majd ide be tudod másolni a tartalmát. A fényképeket, screenshotokat pedig itt, a PH! képfeltöltőjén (Új kép feltöltése a szöveghez) célszerű elhelyezni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák