- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- iPhone topik
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bambano
titán
válasz
noPublicFG #15 üzenetére
"Aztán bölcsen nyitottunk keletre...": csak az a baj, hogy tcp portokat...
-
-
A BSI jelentés vajon kitér arra is, hogy hány ilyen hackert / hacker csoportot sikerült elkapni, felszámolni?
Szerintem 0.Pont ma reggel hallottam, hogy Magyarországon is a rendőrség megalapította a 200 fős csoportját a kiberbűnözők elfogására. Ami jól hangzik, csak kb semmit nem tudnak / fognak csinálni. A támadók szerintem továbbra is többnyire külföldiek, amire semmi ráhatásuk nincs.
Nem 1 és nem 2 adathalász oldalt jelentette be a hatóságnak. Két héttel később kaptam a levelet, hogy megvizsgálták a bejelentést, az oldal már nem elérhető. Feltételezésem szerint kb nem csináltak semmit, ennyi idő alatt az oldal tulajdonosa is észleli a támadást és lecsapja az adathalász részt.
Ezzel csak ara akartam célozni, hogy tök jó, hogy a cégek több-kevesebb pénzt elköltenek IT biztonságra, de ha már van hatóság, ugyan emeljék már fel ők is a hátsójukat.
-
dabadab
titán
A cikkben azért elfért volna, hogy mégis mi a fene az a BSI, tekintve, hogy van egy BSI Group nevű, cybersecurity consultinggal foglalkozó cég(csoport) is meg a szépnevű "Bundesamtes für Sicherheit in der Informationstechnik" német hivatal, ami szintén a témával foglalkozik (egyébként az utóbbi a helyes megfejtés).
-
-
vzozo
senior tag
Nyugi, értem. Szerintem én már akkor email security-val foglalkoztam, amikor te még a csattogós lepkét tologattad, de hagyjuk ezt.
A lényeg az, hogy Németország borzasztóan el van maradva modern IT terén, és a mai napig a fax a fő kommunikációs forma. Mondjuk neked lehet bejönne, amennyire ellene vagy ezeknek a dolgoknak.
Bár mostanában nagyon ritkán követem a fórumot, de az megmaradt, hogy sok évvel ezelőtt minden posztod a cloud ellenességről szólt.
-
gabor7th
addikt
"Naponta 68 új szoftveres sérülékenységet regisztrálnak."
Ezért se fog menni a dolog. Mindig sérülékeny marad a rendszer. Mégha van is vírusírtó meg hasonlók. Csak még egy katt és végük.
Meg mit is tehetnének a cégek, önkormányzatok? Emaileket fogani kell, azokkal meg úgyis beszereznek előbb utóbb egy ramsom vírust vagy valamit.
Amit tehetnek, hogy az igazán fontos adatokat tároló részek nem csatlakoznak a netre. Mert nem fog sikerülni megvédeni őket, még akkor se ha költenek kibervédelemre.
-
vzozo
senior tag
válasz
noPublicFG #1 üzenetére
^ THIS ^
Amint meghallom az "Ausbildung" szót már nyílik is a bicska a zsebemben, különösen hogy az esetek 99%-ában borzasztó arroganciával párosul és kiskirályt játszanak a maguk kis szemétdombján.
-
sztanozs
veterán
Az éves BSI-jelentés szerint havonta átlagosan 2 zsarolótámadást szenved el egy önkormányzat vagy helyi cég, 68 cég elleni támadás volt sikeres.
Mondjuk ha minden helyi ceg es onkormanyzat havi ket zsarolótámadást szenved el, akkor szerintem az evi 68 sikeres tamadas az igencsak jo eredmenynek szamit. -
bambano
titán
a cikkből jól megtudtuk, hogy ki mond mit.
mi az a bsi? egy generatív ai információbiztonsági bullshit generálásra? -
Nem értem ezen mi a meglepő?
Amikor a német cég az "Ausbildung"- t frissen befejező, de érettségivel sem rendelkező "informatikusokat" előnyben részesíti, akkor nincs miről beszélni! Olcsó munkaerő, ugyan az a helyzet, mint a VW szoftverfejlesztési osztályán, de ebbe már nem is akarok belemenni! Húzzák ki magukat, és süllyedjenek az aroganciájukkal el!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- XPEnology
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- One mobilszolgáltatások
- Akciós ingyen digitális tartalmak
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- iPhone 13 Midnight-128Gb-90% akku-2026.10.05. garancia
- Acer 15,6",core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,SSD,Jó akku,szép állapot
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- iKing.Hu - OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- iPhone 16 Pro Max 256GB napozós 12 hónap garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest