Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ultio

aktív tag

válasz B-L-A-C-K #7791 üzenetére

Elől-hátul MT7 van, az első tökéletes.
    Hátul is nagyon jól fog, az erejével, adagolhatóságával nincs gond, de nem lehet normálisan beállítani, nem egyformán mozognak a dugattyúk, nem lehet 100%-osra légteleníteni.
    A csalódást leginkább az okozza, hogy többfajta légtelenítési módok keringenek a neten, mindegyik a tuti, de egyáltalán nem biztos, hogy sikeres lesz a légtelenítés.
    Saját példám: gyári légtelenítési módszer, tökéletes. Majd 3x gyári módszer, nem jó. Másik módszer, jó. Következő alkalommal másik módszer, nem jó. Majd gyári módszerrel elsőre tökéletes.
    Bicajos körökben és szerelők szerint is, amíg jó, addig iszonyat jó fék. Viszont ha nem jó, nem tökéletesen működik, sok szívás lehet vele.
    Működni kb mindig fog, az erejével se lesz gond, csak éppen ez nem egy 10 000 Ft-os fék, hogy súroljon, befogjon, stb.
    És nem igazán tudják megmondani, mi miatt lehet rossz.
    Az én hátsó fékemet Győrben vállalták volna, ők mondták, hogy értenek hozzá, van alkatrészük. Budapesten nem jelentkezett senki. Facebook csoportban kerestem szerelőt.

Összehasonlításképpen, nem vagyok Shimano párti, sőt, kerülöm, ha tudom. De a Shimano fékekre mondja szinte mindenki, hogy könnyű szerelni, légteleníteni, van hozzá alkatrész, értenek hozzá, ha gond van, egy gyakorlott szerelő kapásból tudja a megoldást.
    Mindez a Magura fékekről sajnos nem mondható el.

De ismétlem, fully bicajon használom a fékeket, enduro műfajban, évi néhány alkalommal bike parkokban, tehát az igénybevétel bőven megvan.

Új hozzászólás Aktív témák