Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• PociAti

őstag

válasz oszy #9653 üzenetére

Nekem Xiaomi Mi 1S-em van, az M365 utódja. Eddigi 2 hónap alapján az esetek 95%-ában elegendő lett volna a kisebb testvére az Essential is. Viszont nagyon sok embernek nem lenne elegendő. (Örülök neki, hogy a család középső tagját vettem meg, mert idővel valószínűleg nagyobb utakat is be fogok vállalni vele.)
    Szerencsés helyen lakom nagyon jó minőségű, viszonylag kis forgalmú kerékpárúton tudok közlekedni a munkahelyemre, vagy az üzletekbe amiket látogatni szoktam.
    X. Mi 1S végsebessége 25km/h (250W-os motor), Essential meg csak 20km/h (200W-os motor). Van olyan ismerős, aki korábban csúcsidőben, szűk és forgalmas kerékpárúton rollerezett 20km/h-s tempóban és az már zavaróan lassú volt neki. A kerékpár inkább 25 km/h sebességgel közlekedik, és nem kell lassítania minden útkereszteződésben a padka miatt, kátyúnál az úthibák miatt. Így ő volt az úton az idegesítő akadály, de ha kifogott egy kb. 17-18km/h-val kóricáló bringást, azt se tudta normálisan megelőzni.
    YouTube-on mindenféle egzotikus nyelven beszélnek róla, hogy a Xiaomi Essential rollerből is ki lehet hozni 30km/h végsebességet.

Ami a legfontosabb, hogy vásárlás előtt próbáld ki a Xiaomi rollereket, mert vannak emberek, akiknek egyszerűen nem jön be.

Arra pedig nem lehet egyértelmű választ adni, melyik lenne jobb: új Essential, vagy használt M365. Az kizárólag az M365 állapotától függ, de a 500km az nem sok. Rövid távokon használom, 2 hónap alatt tettem bele 300 km-t.
    Sok hasznos javítást hajtottak végre generációváltáskor, pl. M365-nek nincs kijelzője, csak visszajelző ledjei vannak (BT kapcsolat van mindkettőn, így kormányra tett mobillal láthatók az értékek). Essentialnak már normális hátsó sárvédője van, jobb az energia menedzsment, erősebb első lámpa, kormánycsővel kapcsolatos típushibák orvoslása. M365 mellett szól az erősebb motor, komolyabb akku, és nagyobb sebesség.

Új hozzászólás Aktív témák