Hirdetés
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiderült, mekkora aksi van az iPhone 16-okban
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem indulnak meggyőzően az iPhone 16 eladásai
- Vodafone mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
Érkezik a Redmi Watch 5 Lite
ma Szeptember 25-én Indiában lesz az aktivitáskövető premierje, és lehet, hogy marad is azon a piacon.
-
Őszi WTCR-es AC bajnokság az Elantra/Cupra duóval okt.3-án rajtol!
lo Az idei őszi Assetto Corsa bajnokságunkban, a jelenkori túrautós bajnokság krémjét, a WTCR-es autókat keltjük életre....
-
Gondoskodik róla az EU, hogy az Apple felnyissa a rendszereit
it Az Apple-nek meg kell nyitnia a rendszereit a riválisok felé, ebből az EU nem enged.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wilks
tag
Mondanam,hogy ertekelheto hozzaallas reszukrol,hogy kitoljak a garanciat(idaig nagyon nem akartak).Valszeg a "nepharagot" el akartak kerulni......
Az is egy kicsit pozitiv hir,hogy ez evben legyartott procik nem eritettek.(legalabbis a hir tartalmabol erre kovetkeztettek)
Most mar csaphatom a 14600k-nak a tuningot.[ Szerkesztve ]
-
Tyrel
őstag
Régi szép idők, mikor volt egy BBA* Radeon 9700Pro-m és amikor összefirkálta magát az egyik memória chip-je, akkor nekem kellett FedEx-el kiküldeni Kanadába.
Alig fájt sokba *köhh*, de még mindig jóval olcsóbb volt mint egy új videokártya, ráadásul 9800Pro-t adtak helyette.
*Built by ATi, eredeti referenciakártya volt.
Turenkarn
-
-
jeni
félisten
A felhasználó nem 2 évre esetleg 3 évre veszi a procit és rendszert sem cserélik le időn belül.
Így,hogy megnöveli még két évvel a garit ez nem valami biztató hiszen az utáni évekre sem lesz garantálva a biztonságos működtetés. Az átlag gépkocsikra sincs 3 évnél több gari és mégis átlag 15 évet mennek. -
Tyrel
őstag
Se az autókat, se a CPU-kat nem a magyar piacra gyártják, és marhára nem is érdekli őket hogy itt hogy mennek a dolgok.
3-5 év egy CPU-ra és egy autóra is tök átlagos élettartam egy normális országban... Utána dobálják őket kifelé, ill. adják el ilyen harmadik világbéli országoknak mint hungarisztán.
Turenkarn
-
tlac
nagyúr
ha a mikrokód kiadása utáni cpu-ukra is adnak 5 évet, akár még jó vásár is lehet
-
Walter_White
senior tag
szerintem ezt azért lépték meg, mert amugy is zabos a nép rájuk, + az új Core család nem lesz egy nagy durranás a 13-14, de legfőképp a 14. genhez képest, főleg HT nélkül. Úgyhogy valamit lépniük kellett...
-
Pikari
addikt
Mindeközben: az intel épp most rúg ki 15ezer embert.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
wwenigma
Jómunkásember
Eredetileg kicsit más volt a kommunikáció...GN új videó.Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
pepejoe
tag
Kell a pénz a jogi kiadásokra: Legal eagles target Intel for class action over cooked Raptor Lake CPUs mert a részvényekből már lehet nem fogja futni egy kávéra sem (-26% egy nap alatt).
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
A részvény árfolyamokból nem érdemes következtetést levonni. Nem biztos, hogy az emiatt volt. A napokban egy csomó amcsi részvény összeomlott (egy hosszú, ok nélküli emelkedési periódus után). [link]
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
wwenigma
Jómunkásember
AMD 0,01%-ot "zuhant", Intel meg 26%-ot és azért a beszámolója se volt kimagasló, nincs köze az általános kicis eséshez....
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
schilence
csendes tag
Egy dologra lennék kívácsi igazából. Mennyi max terhelés után jelentkezik a gond? 5 perc? 2 nap? Fél év? Nekem egy 14700KF cpu-m van. Szériaszám alapján 2023. januári gyártás, tehát beleesik a szórásba. Iszonyat sokat kínlódtam a hűtésével, már ezt kompenzálhatná az intel… most a negyedik hűtővel megy éppen. Nem kínoztam, mert első perctől rossz volt látni a hőértékeket. Az asus lapomban van egy 90 fokos limit, ami mindig be volt kapcsolva, remélem ez mentett valamit a dolgon…
Nekem nem világos, hogy adott alkalmazásban jelentkezik mindig a hiba vagy bármi lehet, ha már döglődik?
-
AnonymusX
senior tag
Érdemes megnézni a videót és abból látható, hogyan kezeli a cég a problémát... Tűzoltás folyik, kapkodnak, saját oldalaikról tiltják a felhasználókat, ha olyat mernek kérdezni, ami nekik nem tetszik. Emellett korábbi nyilatkozataikat írják át utólag. Nem véletlen halasztották el a kérdezz-felelek eseményüket is, mert nem mertek szembenézni a vásárlóikkal.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
Az AMD részvények tulajdonosainak kitettségei merőben mások, mint az Intelé. Ők kevésbé vannak kitéve az amcsi befektetők hangulatának.
-
Wilks
tag
válasz schilence #17 üzenetére
Kerdeseidre nem tudom sajnos a valaszt.
Plane nem a degradaciorol.Elkepzelheto,hogy mar az elso alkalomnal a proci elkezd szep lassan meghalni.....
Az enyem,az i5 14600k 2024 marciusi....
Nekem csak egy sima egytornyos,Artic Freezer 36 van rajta,ami nem a legjobb huto,de meglepeteskent egy 5%-os "tejlesitmeny" csokkentes mellett a proci tartja a 70-72 fokot.
De a meglepo az volt,hogy osszedobas utan default szinten probalgatva a 95-97 foknal megallt. Teny,hogy csak 10 perces c23-oknal volt tesztelve,olyan 10-11x.
Na meg 1x AIDA64-el,ahol szintugy "okesan" teljesitett a rendszer.
A max hofok a procinal elerte neha a 80 fokot,de atlagban 74-75 fokon volt.Egy 20 magos procihoz mar alapbol egy olyan hutot vennek,ami egy kisebb teljesitmeny csokkenesnel "normalis" erteket produkal.
Vagy egy vizhutest,mert az intel procik eleg forrofejuek.Foleg egy 20 magos mar alapbol az maxon. -
pepejoe
tag
Texh Jesus videójában volt róla szó hogy nem terhelés függvénye hogy megjelenik-e ahiba (szerverben használt proceszoroknál is megjelent) inkább idő függvénye. Valamint hogy sokféle hiba megjelenést okoz, olyat is amire egyből nem gondolnád hogy a proci okozza.
-
schilence
csendes tag
Igen sajnos ez a nagy gondom, meg aki így járt azoknak is.
Ettől tartok én is igazából, hogy első indítás óta szépen-lassan pusztul.
A cikk alapján akkor valószínű a tiéd már jó lehet.A legelső default beállításos első alkalomkor fél perc után kapcsoltam le, mert 105 fokos volt cb24 alatt konstans. A korábbi 10gen i9 vízhűtőjével. Azt cseréltem egy nagyobb teljesítményű vízhűtőre (97-100 fok). Utána jött egy két ventis thermalright léghűtő és közben az első olyan bios frissítés, ami már erre melegedésre próbált megoldást adni. Így jártam 92-95 fok közt egy jelentős teljesítmény csökkenés mellett. Tesztek alatt próbáltam kikacsolni a 90 fokos védelmet, de igazából mindig vissza kellett kapcsolnom, hogy ténylegesen 90 fok környékén maradjon.
Most a legutolsó bios frissítéssel egy új házzal és egy fx360 pro vízhűtővel vagyok 85-87 fokon átlagban. Üresjáratban 36-38 fokos a cpu a jelenlegi konfigban.
Videóvágásra használom gépet, szóval kell dolgoznia, de így nagyon nem igazán merem hajtani, ill. használni normálisan...
-
Wilks
tag
válasz schilence #24 üzenetére
Ha van idod,nezz be a "Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)" topikba.Sok hasznos infot talalhatsz ott az intel procikal kapcsan.
[link]Sajnos nem egy pozitiv hir szamodra,hogy a procid 2023 januari gyartasu.
De,ahogy "pepejoe" irta egy hsz-el feljebb, hogy a "hiba" nem terheles fuggvenye,inkabb ido fuggvenye.
A szerencse a szerencsetlensegben,hogy a garanciat 2 evvel megtoldottak.
. -
Bennyboy
őstag
Meggyoztetek h a kövi procim AMD legyen, pedig mióta van pc-m inteles vagyok. Ez a melegedés, meghibásodás nem hiányzik nekem, szóval teszek majd egy próbát a másik oldallal. Addig meg elvagyok a 10700k Val. Igazából nem surgos a csere de már érezhető, h nem elég a procim a 3080superhez.
ELADÓ D3 ROS CE 15k
-
ddaydome
senior tag
Egyszerűen nem értem ezt a céghez való ragaszkodást. Az utóbbi években nem volt kegyes a felhasználókhoz az Intel. Az Amd am4 plattform 8 évet ment. Egy procija sem volt rossz..... Az Apu-k meg kifejezetten jók szerintem. Nekem 5600g van a gépemben, nagyon szeretem. Előtte ryzen3 2200g, az is ment vagy 3 évet nàlam.
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
NandoXXL
senior tag
válasz schilence #24 üzenetére
Töltsd le az intel diagnosztikai progiját, ha az jelez hibát akkor mentsd le a képet mert nagy a gond, mehet gariba, DE NEM ERRE A HIBÁRA ADTÁK KI.
https://www.intel.com/content/www/us/en/download/15951/intel-processor-diagnostic-tool.html
[link]V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
schilence
csendes tag
Köszönöm, letöltöttem és le is teszteltem. Minden szép zöld az általuk tesztelt dolgokban nincs hiba.
Én eddig egy hibát tapasztaltam, de azt nem tudom, hogy ezzel az egésszel függ-e össze vagy más miatt volt.
A legújabb bios install után fájlműveletek (másolás, áthelyezés, lomtár ürítés) alatt háromszor is kékhalálozott a windows. Meg amit még észrevettem szintén azóta, hogy miután felállt a rendszer, az egyik hdd leáll, majd felpörög (nem régen vásárolt wd gold).
Ez a bizonytalanság rossz ebben az egészben, mert most bármi is történik egyből erre gondol az ember, aztán lehet máshol is a hiba ugye...
-
ddaydome
senior tag
válasz schilence #30 üzenetére
Én ezt nem cpu gondnak gondolom. Amiket írsz, azok tipikus melegedési gondok jellemzően. Van elég ventid és-vagy jó helyen is vannak?
Csekkold le a hdd-d hőmérsékletetét és nézd meg a gyàri adatnàl, hogy mi a max üzemi hőmérséklet. A seageate ebben jobb, ott lényegesen jobb a hőtűrés.
Ha.ez sem segített, akkor szerintem tegyél egy kört garancia ügyben a vinyóddal.[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
schilence
csendes tag
Én sem annak gondolnám, inkább úgy tűnik, hogy az új bios-ban nem kerek valami. Nagyméretű házra váltottam pont a melegedési gondok miatt (asus proart pa602).
Ennek az elejében 2 db 20cm-es venti van, ami a hdd-ket is hűti. Terhelés alatt 37-39 fok közt van a hőmérsékletük.Sentinel szerint minden rendben van velük. Ettől függetlenül teszek mindenképp egy kört hátha...
-
válasz schilence #17 üzenetére
14600KF-em van és tökéletesen elég mindenre nem értem minek ennél nagyobb CPU-t venni. A konvertálásokat már rég a GPU végzi 1440p-be játékokba elenyésző az FPS különbség 4k-ba meg szinte semmi.
Nincs tuning és Auto Vcore 80 fok a max 32 fokos szobában Shader leképzésnél, játéknál meg ~60 sem.Soha nem értettem az ilyen panaszokat akinek van pénze BMW-re legyen benzinre is tehát rakass rá rendes nagy vízhűtést ha nem tetszik az AIO-k teljesítménye.
Nem aZintelt kell szidni mert nem tudod használni a terméküket.Azért nem vettem én sem 700/900-at mert minek és mert nem fogok rávenni 300k-ér vizet.
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
schilence
csendes tag
Örülök, hogy számodra elegendő a cpu, amit használsz. A videóvágás nem csak renderből áll. Az after effects pl. adott esetben 0% gpu-t használ, ott nem árt az erős cpu, ha haladni is szeretnél a munkával. Sajnálom, de az én munkámhoz kevés egy i5.
Történetesen BMW-m van, amit van lehetőségem tankolni is. Azért írtam a fórumba, mert meg szerettem volna vitatni ezt a problémakört és megoldást találni, nem pedig kioktatást.
Ha az a megoldás, hogy egyéni-épített vízhűtést használjak, akkor azt fogom választani majd.
Igazából biztosan velem van a probléma (meg másik több ezer userrel), hogy nem tudjuk használni a terméket megfelelően. Ez a topic is pont azért született.
A gyártót senki nem szidta, de az teljesen üzemszerű véleményed szerint, hogy bios-okat kell frissíteni, firmware-t átírni, micro code-okkal bűvészkedni, stb.
Valamint a gyártó is elismerte, hogy gond van...
[ Szerkesztve ]
-
ShiTmano
aktív tag
"Soha nem értettem az ilyen panaszokat akinek van pénze BMW-re legyen benzinre is tehát rakass rá rendes nagy vízhűtést ha nem tetszik az AIO-k teljesítménye."
Sok helyen leírták már, hogy nem a melegedéssel van a probléma, hanem a magas gyári feszültségértékekkel. És minél jobban lehűtöd annál tovább tartja a magas értékeket. Szóval annál jobban degradálódik.
"Nem aZintelt kell szidni mert nem tudod használni a terméküket."
De, igen! A felhasználó -tudtommal- nem tudja állítani ezeket az értékeket, azért adnak ki hozzá új mikrokódot, biost.
Gyárilag szénné vannak tuningolva, hogy tartsák a lépést a TSMC gyártástechnológiájával. Nem csoda, hogy már az Intel is velük gyártatja a következő CPU-kat.
[ Szerkesztve ]
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
Pikari
addikt
A GPU azt az enkódolási minőséget, amit a CPU tud, kb 2x-4x akkora fájlméretből tudja hozni. Gondolom nem nehéz belátni, hogy inkább csak az ilyen vérpistike szinteken konvertálnak GPU-val.
-
NandoXXL
senior tag
válasz schilence #30 üzenetére
Nincs mit. Sata kábelt cseréld ki (ha jó örülsz, ha nem, vedd ki a goldot hátha azzal van gond,kb.így tovább) tipikus sata kábel hiba vagy hdd hiba tünetnek tűnik. De ezt tesztelni kell. Légy oly kedves lementeni pár kékhalálos képet jóljöhet az Intel proci gariztatásához, ha mégis csak a cpu rossz..
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
Jo irányban tették lépést. Ez az ügy egy PR rémálom.
-
-
NandoXXL
senior tag
válasz schilence #41 üzenetére
Marad az alaplap-proci páros. Gondolom másik sata porton is próbáltad ami eddig jó volt? Amúgy űbergáz hogy ezt a sok selejt procit nem hívják vissza, főleg hogy egy hivatalos diagnosztikai programot se tudnak prezentálni erre a hibára/hibákra (régebben a mellékelt előző program' jó' volt, Intel de még AMD procinál is megtaláltam a hibát vele).
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
nexplo
őstag
Ez korrekt hozzáállás az Intel részéről véleményem szerint. Holl lehet csekkolni hogy melyik széria melyik darabja érintett pontosan?
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen