- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Gear S3 - második kör
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Minden héten Exynos
- iPhone topik
- Drasztikusan megváltozhat az iPhone 17 Pro, itt az első fényképes bizonyíték
- Olyan AI-t akarnak, ami érzelmileg kötődik az emberekhez
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rigormortiis
veterán
Elegánsan megcserélték a 3 és a Pro szavakat a Samsunghoz képest
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
LosBlancosRM
senior tag
Nem semmi, hogy 22 órán keresztül lehet velük zenét hallgatni. Egy fejhallgató is megirigyelné.
Samsung Galaxy S24 Ultra
-
Predatorr
őstag
De az AAC nem nagy felbontás. Telóm pl. tudja, és fülessel használja is, de LHDC nincs. LDAC van, de azt nem használja, sem „azon” az AAC-t. Fura is lenne nagy felbontáson kis felbontást használni.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
"De az AAC nem nagy felbontás."
Jelenleg a térhangzás átviteléhez az AAC hangtömörítést készítették fel. Az AAC formátumnak több generációja van és ma is fejlődik.
A Google és Samsung közösen fejleszti az Atmos és Sony 360 Reality Audio saját spatial sound alternatíváját. Még nincs készen.A Buds fülhallgatókban használt AAC nagy felbontású audio codec.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
judas13
addikt
Nálam a tok 2600mAh-t tud, 100 órás üzemidővel. Mondjuk sosem mértem, hogy mennyi is az annyi, de nem kevés... Nehéz is mint a fene de valamit valamiért.
[ Szerkesztve ]
"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
-
Predatorr
őstag
válasz Hieronymus #4 üzenetére
Mert, ha nem AAC-t használ, akkor mono?
Vezetékes meg azóta jó, hogy kitalálták. Nem is lehet minden hónapban eladni "hatalmas fejlesztéseket"."Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
tomp
félisten
LHDC 5.0 sokkal jobb mint az LDAC. 2 fülesem van ami tudja mind2-t.
LHDC után az LDAC hallhatóan kevés.Van a sztereó meg a térhang. Oké a sztereó is térhang valamilyen szinten de itt most nem erről van szó.
OnePlus Buds Pro 2 úgy képes a térhangot visszaadni, hogy ha mozgatod a fejedet akkor a hang is úgy mozog.
pl bal oldalt szól egy gitár, jobb oldalon egy zongora. Akkor a zongora felé tudsz fordulni, hogy előtted legyen. -
Következetesen nem sztereót, hanem térhangzást írtam.
A sztereó ezeknél a füleseknél a fülek magasságába alakul ki. Innen nyílik ki a fülek irányába a hangzás.
A térhangzásban egy hang objektumot nagyjából 360 pontjából érkezhet a hallgatóhoz.
Alul, felül, elöl, hátul, jobbról és balról, illetve ezek értelmes kombinációjából érkezhet a hang.Az első kérdés az szokott lenni, hogy ezt hogyan két hangszóróból. Úgy, hogy csak két fülünk van. A hangok időzítése, hangerőssége és frekvencia manipulálásával érik el térhangzást.
Sajnos a fejforgatás követése nem általánosan engedélyezett megoldás.Egyszerűbb változata a 8D audio, aminél az énekes hangját szokták forgatni a térben. Ehhez nem kell külön hardver. működik bármelyik fül- és fejhallgatóval
-
Predatorr
őstag
A sztereó térhangzás.
Miért akarnék a zongora felé fordulni? Teljes zenei élményt akarok, ha elforgatom a fejem, nem kapom meg. Szép, hogy be lehet magyarázni emberek tömegének, hogy ez milyen remek, zeneileg képzettként nekem nem jön be.Hieronymus: A sztereó következetesen térhangzást jelent. Abban is 360°-ban érkezik a hangzás a rögzítés 2 pontjába (hallható elmozdulással, ha egy jel mozog), ergo teljes térhangzást kapsz, mert úgy működik a fül. Sőt, még a digitálisan agyonbaszkurált multidimenziós 120.36-os hangot is a 2 füledbe kapod, sima sztereóban.
Jó minőségű felvételt sehogy nem kell manipulálni.
Próbáltam téresített hangzást többféle eszközön, beleborzongok, olyan sz.r minőségű egy tisztam kiváló minőségű sztereó után.
Fejforgatás dettó.
8D-hez nem értek, nekem már a negyedik merőleges felállítása is nehézséget okoz a háromdimenziós térre.
Persze a marketing nagy úr, jobban nyomják, mint a bioszt.AAC max. 250kb/s adatátvitel, feljavított mp3.
[ Szerkesztve ]
-
Sztereóban hallod, ha mögötted robban egy bomba. Ha hátulról közelít egy jármű?
A Dolby Atmos és a Sony 360 Reality Audio térben elhelyezett hangobjektumokat tartalmaz.
A fej- és fülhallgatók esetében speciális megoldást kell alkalmazni.
A 7.2 hangrendszerek esetében csak a megfelelő hangszórókra kell kiadni a hangot.8D audio minta.Fülessel érdemes meghallgatni.
Itt egy másik.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Predatorr
őstag
válasz Hieronymus #10 üzenetére
Igen, ha úgy vették fel, ahogy élőben is úgy hallanád. (Nyilván fülesről van szó, mert már elindult a félremagyarázás hangszórókról.) Másképp rég kihaltunk volna.
Amúgy végig toltam pár FPS-t hallásra fordulásból fejlövésekkel, meg jó pár autós játékot is.
Attól, hogy forgathatod a fejed egy virtuális térben, még ugyanúgy sztereóban hallasz. Majd ha 7.2 fülem lesz, nyilatkozom arról a hangzásról, addig sajnos azt is csak sztereóban hallom.[ Szerkesztve ]
-
-
Predatorr
őstag
válasz Hieronymus #12 üzenetére
Te nem vagy kivétel, az biztos, legalábbis szövegértésből.
Pont azt írtam, hogy mi is, akiknek csak 2 fülünk van, halljuk, melyik irányból jön a hang (értsd: térhangzás), mert így alkotott meg az evolúció, ez szükséges a túléléshez. Te a látónak próbálod megmagyarázni, hogy több szín van, mint a valóságban."Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
válasz Predatorr #13 üzenetére
"Te nem vagy kivétel, az biztos, legalábbis szövegértésből. "
Én nem ezt írtam. Nem nekem van problémám a szövegértéssel.
Meg azzal sem nekem van bajom, hogy a sztereó nem teljes térhangzás.
Az analóg korszakban több próbálkozás volt a két mikronos térhangzás elérésére.
Mindegyik kudarcot vallott.
A kilencvenes évek végére jutott el a tudomány a hallás megértéséhez, Ekkor születtek meg az első hangkártya demók, amikben egy méhecske körbe repüli a hallgató fejét.A másik vonal Vinyl lemez, négy csatornás LP, Később SaCD és Dolby Digital 5.1 hangzás.
Az Atmos hozta el az univerzális megoldást. A lejátszóeszköz képes a 7.2 kevesebb hangszóra optimalizálni a hang objektumokat. A fülesek esetében a legegyszerűbb a számolgatás.
Ha nem hallod, hát nem hallod az eltérést a sztereó és a térhangzás között. Nem az én gondom.
[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
válasz Hieronymus #14 üzenetére
Akkor ki nem érti, amit olvas? Azt írtam, biológiai tény, hogy 2 fülünk van, tehát sztereóban hallunk, ami térhangzás, térérzékelés. Akárhogy manipulálod a hanganyagot, akármilyen „térebb” hangzást marketingelsz, csak így hallasz, amíg nincs több füled. Nem azt, hogy nem lehet különbség!
A hallást sokkal korábban értették már kb. az első ember érzékelre, merre repül körülötte egy légy.
Mellesleg volt DB sorrund rendelszerem már a 90-es évek első felében, de az ugye nem fülhallgató."Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
válasz Predatorr #15 üzenetére
Komolyan. Az, hogy két füllel te képes vagy teljesen térben hallani, nem jelenti azt, hogy két mikrofonnal a sztereó hangzást ki lehet nyitni teljes térhangzássá.
Továbbra sem hallod, hogy előröl vagy hátulról jön a hangeffektus.Zárjuk rövidre a polémiát.
Én Atmos és 360RA térhangzással is tudok zenét hallgatni a sztereó mellett. Koppintással tudok váltani a térhangzás és a sztereó között. Tudom, mi az eltérés. Hiába írod le sokszor, azt amit te igaznak vélsz. Ettől nem válik igazzá.
Az is tiszta, hogy neked nincs ez ügyben tapasztalatod. Ha lenne, akkor el sem kezdődött volna ez a beszélgetés.Másik oldalról közelítve. Nem velem vitatkozol, hanem indirekt módon állítod a Sony és a Dolby Laboratories, Inc cégekről, hogy megtévesztik azzal a vásárlóikat, hogy a sztereónál térhatásúbb megoldást fejlesztettek ki.
Pereld be őket, ha téged ez zavar.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Háború Izraelben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Autóhifi
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- ZIDOO médialejátszók
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- Samsung 45W szupergyors hálózati töltő adapter + type-C kábel, eredeti, garanciális!
- Eladó iPhone 15 Pro Max 256Gb Független!
- Moto G14 sarokerősített tok...
- Vezeték nélküli töltőállomás fekete színben (iPhone+Applewatch+Airpods)
- Micro USB-HDMI képernyő tükröző kábel HDMI - Micro Usb Kábel + USB A táp csatlakozó egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest