Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A vártnál korábban érkezhet a Xiaomi 17 Ultra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Samsung Gear S3 - második kör
-
Mobilarena
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
supercow
őstag
Az aktuális Spar grillezős akcióban láttam többféle grillt, töltényszmókert, füstölő fákat stb.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Csak gondoltam szólok hogy Aliexpressen az Inkbird store-ba jó áron lehet most hozzájutni hőmérőhöz.
Inkbird IBT-4XS 4 szenzorral csak 41.82$ (13 000ft) és lehet szállítást kérni Németből. Én ezt a verziót rendeltem, de van kicsivel drágábban 6 szenzoros verzió is. -
lemmy71
Topikgazda
Vékony a tartály anyaga és a laposvas keret az ajtókörül, ezért húzta el a hő. Én emiatt tettem 5x40 -s laposvas szegőt és a plusz két pántot, ráadásul a gyári hegesztés után vágtam ki, így az a perem is tart valamit, de majd kiderül ha egyszer begyújtok. Szigetelő csíkot én is fogok azért tenni az ajtóra, biztos ami biztos.
Valami izmosabb laposvassal erősítsd meg az ajtót, plusz pántokkal mint ahogy én, hátha úgy jobban bírja majd a hőt. De ha ráteszed a kapcsokat annak már le kellene húzni. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
supercow
üzenetére
Az azért jó ha áll a vaslapon a zsíros szaft mert úgy nem ragad le a hús, a hambi zsemlét és a tortilla tésztát érdemes beletunkolni abba a forró szaftba
Valami ismerősödhöz elviszed akinek van hegesztője és könnyedén odahegeszti, egy méteres szálban is kapsz 10x10 gátervasat. -
gu007
aktív tag
Egyik linkelt képen látom, hogy zárható a szmóker. Szigetelés megvan az enyémhez (amit múltkor linkeltél
) majd felragasztom és leszorítom a zárral. Amikor lenyomtam az ajtót pár fokot emelkedett a hőmérséklet. A tűztér ajtót át kell alakítanom mert a hőtágulás kedvezőtlenül hatott rá. Konkrétan nem lehetett becsukni
a nyílás amit vágtam a levegőnek a hőntartáshoz elég de felfűteni nyitott ajtónál kellett. De akkor szépen látszott, hogy a faszén lángja ment befelé a terelő lemez alá úgyhogy a kémény elégnek tűnik, főleg a hőntartás idején amikor el volt zárva a lemez ami benne van és a gyárilag hagyott rés elég volt. Az alsó szellőzőt elég volt állítani és változott a hőmérséklet. A fűtőanyag sem volt valami minőségi szén mert gyorsan hamu lett belőle. Azt még szerezni kell normálisat mert hétvégén indul élesben a sütő.Jól sikerült a laposvas csavarásod, hatékony a kis kemence

-
lemmy71
Topikgazda
Látom már fel is fűtötted
Én még nem tudom hogy hová teszem az órát, középre vagy szélre. Sok megoldást láttam, de lehet hogy kettőt veszek és mindkét szélére rakok fillérekért van az alin, egy két offsetre kettőt hármat is tesznek . Belső húshőmérőnek valami ehhez hasonlóra gondoltam.Én is tüzeskedtem ma egy kicsit, gyorsan összedobtam egy mini kohót és sikeresen megcsavartam a laposvasat

-
supercow
őstag
Érdekes elképzelés ez a “parrilla” forgatható sütő ami úgy tűnik népszerű latin területen.
https://youtu.be/Dfutp4woW9U -
gu007
aktív tag
Co nem az erősségem, meg a gép sem valami stabilan adja az áramot. Nem mai darab szerencsétlen. Füstcső az obiban kapható kandalló kémény, egyszerűbbnek találtam így mint csinálni egyet. Az ajtón a szellőző nagyobb mint a feldon által ajánlott méret, de ha kicsi lesz van még lemez és milis korong. Az elktróda hozzájárulás a munkahelyemről

Tied jobban fog mutatni mint az enyém.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
lemmy71
Topikgazda
Neked oda először is egy adaptert kell "szerkesztened" amihez majd odafogatod a ventilátort. A gyári szellőző állítót leveszed és az alapján kell elkészíteni az adaptert, egy lakatos könnyedén megcsinálja. Vannak készen is ilyenek de bitang drága és lehet hogy méretben nem is stimmel. Milyen a ventilátorod, cső kocka vagy milyen mert így hogy 12 centis ezzel nem vagyunk előrébb
A bbq guru ventilátor egy összetett dolog, abban van hőmérséklet szenzor ami vezérli a ventilátort, de egy sima ventiből is megoldható a dolog ha veszel vagy építesz hozzá vezérlő egységet. Olvass egy kicsit vissza Essejó nemrégen linkelt hasonló vezérlő panelt ha jól emlékszem.Valami ehhez hasonló adapter kellene neked, ilyenekhez az alin van olcsó ventilátor is.

-
lemmy71
Topikgazda
Fával kezdtem főzni de rám jött a vihar, a nagy napernyő meg elvolt barikádozva a garázsban, nem volt kedvem kipakolni miatta 3 köbméter épület fát
Ezért maradt a gáz, de a végén mikor jöttek a vendégek addigra ellát az eső és újra gyújtottam a tüzet úgy hogy kapott még egy kis füstöt
-
lemmy71
Topikgazda
Jó lesz az
Látom egy pillangó szelepet tettél a kéménybe, én is filóztam rajta de nem találtam olyan méretű rozsdamentes korongot így maradt a tető kupak. De ahogy látom a kémény méretét te sem a feldon calculator alapján választottad, azt a virsli kéményméretet én sem értettem, meg eléggé bénán is mutatott volna rajta
Úgynézem egy kicsit fröcskölt a co -d mert elég sok a flex nyom
Már bánom hogy én trafóval hefteltem de lusta voltam kijárkálni a telepre hogy co val varjam, azzal szebb lett volna, de a lényeg hogy így is mocskos erős lett
Nem lesz egy kicsit szűk az a szellőző nyílás, bár azon utólag lehet majd alakítani. A drága rozsdamentes elektródát elpazarolod a rácsra
Én sima húzott 8 -as köracélból csinálom úgy mint a videón a srác van egy szál 10X10 -es zártszelvényem abból lesz majd a keret, egy fél disznót is megbír. Elől a forgattyúnak, találtam 20X8 laposvasat holnap tüzet rakok faszénből és felmelegítem utána megcsavarom hogy valami pofája legyen, kíváncsi leszek hogy sikerül majd, ilyet még sosem csináltam 
Néztem én s hasonló hőmérőket az alin, de még nem tudtam dönteni, de egy analóg órát azért felszerelek, találtam egy nagy rozsdás lópatkót majd annak a közepében lesz az óra
-
gu007
aktív tag
Ma belehúztam. Már csak a rácsot, a tűztér ajtó rögzítőt és a faszén kosár kicsuszását gátló valamit
kell csinálni. Rács lesz a legrosszabb. Rozsdamentes elektródáról leverni a bevonatot, megcsiszolni... Az analóg hőmérőt kellene még befúrni valahova, csak nem tudom hova. Mondjuk csak tájékoztató jellegű lesz mert van ilyen hőmérőm.
És akkor a csoda (nem ez nyeri majd a szépségversenyt
)

-
Rruuer
senior tag
Sziasztok. Tudna valaki abban segíteni hogy hogyan tudnék e legegyszerübben összekokeszolni egy bbq guru ventillátort egy 12cm-es ventiböl? Ilyen a szellőzöm
-
lemmy71
Topikgazda
Mizu hogy áll a "mozdony"
Én nem nagyon haladtam szinte semmire, az alsó takarító ajtót "tákoltam" meg. Egy pillangó szelepet csináltam 5 -s kazánlemezből és hozzá 10 -s gömbvasból a tengelyt ami kapott egy békebeli reszelő nyelet
Atom biztos és aránylag jól zár, azért nem golyós csapot raktam mert én a faszenes grillként is akarom majd használni a füstölő tartályt, így több levegőt kap és könnyebb takarítani. Esetleg ha nagyon szelelne bbq közben akkor körberagasztom alu szalaggal. Legalább az alja készen van, még egy vedertartó kampót kap, utána a tartó keret jön a kerekekkel mert nagyon nehézkes már mozgatni.
Találtam pár darab 35 éve felvágott kőris deszkát, abból lesz egy lenyithatós kis asztalka (75X27cm) sörnek és a tányéroknak, már az asztalos cimborám dolgozik a tömbösítésen

-
lemmy71
Topikgazda
válasz
supercow
üzenetére
Még sosem ettem ilyen gázgrilles sütőről, én is kíváncsi vagyok rá. Esetleg majd ha lesz időd valami kép vagy videó formában bemutathatod hogy hogyan is működik ez a gépezet.
Az acéllemez jó gondolat, hamburgerhúsokat és hozzá a zsemlét is jól áttudod melegíteni a forró szafttal teli vaslapon és tortillát is tökéletesen lehet rajta sütni
Én direkt emiatt akarok a téglás sütőszigetbe vaslapos sütőt rakni, a lányomnak a hambi nekem meg a tortilla a gyengém
Minél vastagabb a lemez annál jobb, 10 kazánlemez darab az már jól tartja a hőt. A pizza nem tudom hogy milyen lesz benne, de az előkészített fagyasztott pizzáknak biztos tökéletes lesz. Van három pizzériás haverom és ők mondják hogy az igazi házkészítésű pizzát csak kemence jellegű sütőben lehet finomra sütni, aminek minden oldala egyenletesen adja le a hőt és ez így igaz. Hoztam haza általuk előkészített pizzát és betettem a 'high tech" sütőmbe aminek van pizza sütő funkciója, de meg sem közelítette azt amit a kemencében sütnek.Hamburger és tortilla húsról jut eszembe, nincs valakinek valami jó receptje? Igazából az újvidéki szerb ízek érdekelnek, van a közelben egy Újvidékről származó srác aki rettentő finom tortillákat készít saját recept alapján, de nincs az az isten hogy elárulja a titkos összetevőket

(#760) jim bcs
Úgy van ahogy mondod
Szakadó esőben ház felújítás közepén sem tántorodtam el egy zivatartól ha birkapöriről van szó, hiltivel fúrtam egy lyukat a betonba és már állt is a bográcstartó ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
jim bcs
nagyúr
válasz
supercow
üzenetére
Hajrá, várjuk a beszámolót akár képekkel is

"Ezen felül télen is lehet használni"
Ne keress kósza kifogásokat, a férfi ha grillezni, vagy bográcsozni akar nincs az hideg, eső, szél, hó ami meggátolja eme szándékában és ezt veheted íratlan szabálynak.
Én ha grillezni, vagy bográcsozni akarok magasról teszek arra, hogy milyen idő van, az meg fog főni, vagy meg fog sülni
-
supercow
őstag
Sziasztok, rendeltem egy ilyen GrillChef (Landmann gyártmány) gázgrillt, talán a jövő héten meg is jön
Minimális különbséggel úgy tűnik hogy azonos a Landmann Rexon PTS 3.1 modellel, ezt a videót találtam róla.
Elsődleges szempont a kényelem és gyors felmelegítés volt - ezért lett gáz, sajnos egyre kevesebb időm van és gondoltam ez majd segít hogy nem maradjon el teljesen a grillezés. Ezen felül télen is lehet használni ha valaki kellően elvetemült.
Találtam az alagsorban egy jó vastag acéllemezt, azt tervezem letakarítani és használni pizzához, steakhez, burgerhez kísérletezni.
Igyekszem itt beszámolni hogy ment az összeszerelés és majd az első próba. Tippeket várok gázgrill tulajoktól, mert nekem ez az első, eddig faszenet / brikettet vagy elektromos eszközt használtunk amikor sütögetés volt. -
Essejó
Topikgazda
Az elkövetőt ismerem személyesen!

Mi több az emlegetett R2D2-ből ettem az első falat BBQ oldalast, és megfertőződtem a BBQ iránti rajongással.Tarrington Hause NADURI szekrény smoker.
Miután szembe találkoztam a BBQ fogalmával, az első pillanatban tudtam, hogy nekem sütnöm kell ilyen húsokat. Gyorsan fel is ugrottam az internetre, eszközt keresni. Hamar boldognak éreztem magam, hiszen 14-15 ezer Ft környékén már kínáltak is egy csinos töltény szmókert. Gyorsan rendeltem is belőle. A sütések is elfogadhatónak voltak mondhatók. Ezt nyilván a kevés tudásomra visszavezethetően írom. Aztán, ahogy az ember egyre inkább elkezd foglalkozni a témával, szembesül a hiányosságokkal. Nagyon gyorsan eljött az a pillanat, amikor éreztem, hogy többre vágyom a kis gagyi töltényemnél.
A Metró áruházban láttam meg a Tarrington Hause NADURI néven futó szekrény szmókerét. Első pillantásra beleszerettem. Éreztem, hogy most hátra hagyhatom a lassan már szégyellt R2D2- mat. Az ára sem volt vészes 38.000 Ft, akciósan. A megjelenése komolynak mondható, elegáns, jól összerakott. Az ajtón szigetelés, több sütőrács, családi méret. Nekem bőven elegendő. Megvettem. A dobozt kibontva érezni a precíz gyártást. Minden passzol, könnyű összeszerelni. A barátok is elismerően kérdezgettek, hogy honnan, mennyiért, mert nagyon f@sza. Én tudtam, hogy a főpróba még bőven hátra van, hiszen nem elég a külcsín, egy sütőnél mégis csak az a legfontosabb, hogyan tudsz vele sütni. A sütés jól sikerült, hamar kiderült, hogy kell bele egy vizes edény, hogy a hőt tudjam szinten tartani. Mivel a sütő belső méretei megegyeznek a GN szabvánnyal, vettem bele egy rozsdamentes edényt a víznek és a lecsepegő zsírnak.
A szmókert azóta is használom, amikor időm engedi, sütök vele. A négyzetes rácsok miatt nagyon gazdaságosan pakolható. Kapacitás kb. 12-16 főre. Próbáltam hidegben is szuper jól tartja a hőt. Erős, hideg szélben több odafigyelést igényel. Ilyenkor ajánlott szélárnyékba tenni. Egy adag brikettel (Weber) kb. 4 órát tud. Az anyag vastagsága 1 mm. A hőmérője pontosnak mondható, +/- 5 - 8 fok, ez természetesen cserélhető, ha egy komolyabbra vágysz. Tapasztalatom szerint stabilan lehet vele tartani a BBQ hőtartományt a 110-120 fok között, de ehhez kell egy megfelelő méretű vizes tartály. A hozzáadott füstölőfa- tartót nem használom, a hickory fát az izzó brikettre szoktam tenni.
Konklúzió:
Ár érték arányban verhetetlen a piacon. A legjobb választás, ha nincs 100+ ezred szmókerre. Könnyen szállítható, csak a lábakat kell levenni róla. Ennyi pénzért ma is ezt venném. Mindenkinek ajánlom, aki a belépő szinten keresgél.
KürtösMárton -
Essejó
Topikgazda
Mert ez nem normál szekrény, és még csak nem is offset kategoria. Hanem inkább töltény, ám annál jobban pakolható, vagy UDS. Csak ha utána kell pl szenet töltened, nem kell szétpakolni mindent hogy hozzáférj a tüzkosárhoz. Hanem csak alsó ajtó tárulj. Azoknál pedig nem olyan lényeg a falvastagság, csak annyi kell, hogy a hőtől ne vetemedjen el, arra ez meg tökéletes.
-
lemmy71
Topikgazda
Én nem az időre értettem, azzal tisztában vagyok hogy tízen jó pár óra de húsz is lehet, hanem azzal hogy ilyen maratoni sütésnél komoly anyagvastagság kell a folyamatos egyenletes hőmérsékletet tartáshoz. Na az a "bádog" szekrény nem az a szint
de ezt már sok más háziépítésű smoker tulaj is elmondta, "maratoni" sütésnél minimum hatos lemezben kell gondolkodni. Oldalasra csirke hal -ra biztosan jó. Én is az enyémet kisebb rövid ideig tartó húsokra terveztem és az minimum duplája vagy háromszorosa a falvastagsága mint a metros szekrénynek. Ezzel nem leblamálni akartam a terméket és nem is kedvet venni a vásárlástól, de ezek tények
-
kk831228
addikt
Ba.. a meg már majdnem kész az UDS, erre most dobtak be hogy 38000 ért van a metro - ba tarrington house naduri szekrény smoker... Ezért kínlódhattam, ráadásul simán van már annyiba...
Esetleg mem jártok metro felé, szívesen beszállnék egyre, csak ninca hoztám kozel metro meg dolgozom is mostanában...
Priviben megbeszélnénk a részleteket... később majd elkerülne valahpgy.. 
-
-
ManUnited
aktív tag
Sziasztok!
Ezt sikerült valakinek letöltenie? Két e-mail címmel is próbáltam, de egyikre se kaptam se visszaigazolást se könyvet. Spamek közt is néztem.
Vagy már elfogyott volna a 2000 db? (Ennek amúgy mi értelme, hogy ingyenesen elérhető online, de csak 2000 db?)Üdv,
ManUnited -
lemmy71
Topikgazda
Maga a kéményt átalakítani grillezővé halott ötltet, mert max egy tenyérnyi hús fér el rajta. De viszont egyből a fal mellé építeni egy tégla vagy kő grillt és annak a kürtőjét beletudnád csatlakoztatni a kéménybe. Bár én inkább szépen a fal mellett vinném el a grillnek a kéményét mint a kandallóknál, szerintem az jobban mutat

Amúgy nem rossz ötltet a falba épített grillező ötlete,csak annak szélesebb építmény kellene, esetleg alaposan kibontani az alsó részt és jól megszélesíteni. Talán egy 70X25 centis rácsnak kitudná alakítani a helyét egy kőműves, azon már lehet sütni. De ahhoz alaposan szét kell bombázni a kerítés azon részét
-
totya68
friss újonc
Egy telekhatárként fentmaradt falba beépített 40 x 40 es kéményt szeretnék átalakítani grillezővé. Csinált már valaki ilyet? Egyáltalán lehetséges, vagy marhaság? Itt egy kép róla.
-
lemmy71
Topikgazda
Én most így állok, nekem is lassan halad
Befejeztem a kéményt teljesen, kívül belül végig hegesztettem, olyan lett mint a chokito ronda és finom de legalább atom biztos
A százéves fakanálból elkészült a fogantyú is, kényelmes nyitáskor és ezzel a hosszabbra engedett pánttal becsukásnál sem süti meg a lemez éle a csuklómat
Lecsiszoltam kívülről a festéket és átkentem olajjal az egészet, a belsejét majd gázperzselővel kiégetem. Sajnos a tűztérhez még nincs meg a kazánlemezem, de van még mit gépészkedni a tartályon. Szerintem megcsinálom a keretet (állványt) kerekekkel mert kezd nehézkes lenni. Egy méter magasságban lesz majd a sütőrács a földtől, nem akarok nagyon hajolgatni amikor a tűzre kell tenni

-
BaLee
addikt
Igazából azt néztem, hogy a faszéntér előtt van egy kb. 10 centis betondarab az valamennyire csak lefogja a meleget. Meg ami szimpatikus, hogy a füstöt talán jobban elvezeti mint egy gömbgrill.
A gömbgrillnél amúgy szintén nagyon rossz, hogy két rács van benne, én csak az alsót szoktam használni mert ott van meleg, de iszonyat égeti az ujjamat főleg ha kicsit olajos, hosszabb csipesz kellene.

Köszi a tippeket mindkettőtöknek jó ötlet a vas tepsi a faszénnek is, tisztítás szempontjából főleg...
-
lemmy71
Topikgazda
Szerintem kap levegőt az a beton grill, de én tuti tennék bele egy vastepsit és abban "tüzelnék", esetleg egy darab expandált lemezt a tepsire és arra a faszenet, úgy tuti jól huzatólna

Ez egy barátom tégla grillje. Nem tudom hogy a beton grill mennyire nyomja ki magából a meleget, de ezelőtt nem sülsz meg
Bontott kis és nagyméretűből és egy pár darab samott lappból épült. Apró keményfából tüzet rak és arra önti a faszenet, így szokta begyújtani. -
Essejó
Topikgazda
Ha csak grillezni akarsz akkor végül is nem rossz.
Nekem gyárilag alacsony volt, szóval készült egy beton talp hozzá arra feltettem két zsalukövet, és arra állítottam fel, illetve a kéményét is megtoldottam két pillérkővel. Illetve volt még egy problémám vele. A parázs minden irányba ontotta a meleget, konkrétan ott előtte állva sütötte a hasamat, mondhatni égetett szinte. A vége az lett hogy kerítettem egy akkora vaslemezt ami elfért a rács, és a betonperem közt, mert elviselhetetlen volt a meleg amit kisugárzott. -
BaLee
addikt
Van egy jó 6-7 éves gömbgrillünk ami már elég megviselt, aztán most csodálkoztam rá, hogy milyen baráti áron lehet beton fix grilleket kapni. Nem tudom érdemes-e elmenni ilyen irányba. Pl.: [link]
Anno az első grillünket elég nehéz volt begyújtani mert nem kapott levegőt alulról, a gömbgrillnél nincs ilyen probléma, ezeknél vajon lenne? Érdemes ilyen fix grillt felállítani az udvarba ha amúgy lenne rá hely?
-
kk831228
addikt
Persze, ez így van... Attól függetlenül ő tudhat, de hiába ha nem ő csinálja...
Az alkalmazott meg tudjuk milyen, ha nem annyira elhivatott és nincs úgy vele, hogy normális minőséget adjon ki a kezéből, akkor teljesen mindegy... Egyelőre még nem sok a konkurencia, így nincs is rákényszerítve sajnos... Remélhetőleg ez változni fog, és akkor muszáj lesz a minőségen is változtatni, mert ha nem, akkor bezárhat... Mondjuk az a szomorú, hogy mindig van új vendég, aki megveszi a sz...r kaját is. Főleg a belvárosban. Pl én nem fogok mégegyszer bemenni, legalábbis a közeljövőben.Biztos meghatja őket...

-
lemmy71
Topikgazda
Megmondom az őszintét hogy én a méreteket nem néztem, csak véletlen botlottam bele a cikkbe. Egy régebbi írásukban olvastam át a "szekrény" építést és én azokra a méretekre emlékezve írtam amit írtam.
Csak belepillantottam a 3d rajzokba, és nem mélyedtem bele mivel nekem nincsen a terveim közt ilyen építés.
Szép és jó hogy ott van a terv, de ezt sem az átlagfelhasználó fogja megépíteni az hótziher
van azzal munka becsületesen és ha mindent szakemberrel csináltatunk akkor nem is kétforintos tétel lesz a vége. Sok embernek ihletet ad, de ne feledkezzünk meg róla hogy rengeted kézimunkát igényel. -
lemmy71
Topikgazda
Láttam ezt a cikket. Én nem szándékozom olyat építeni, ehez már egy "büfét" is kellene nyitni. Amúgy egy vendéglátó egység nem lenne rossz ötlet ahol lakom, lenne rá kereslet, csak a megfelelő pilseni csapolt sört kell mellé párosítani
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bár alapötletnek kiválók az ilyen és ehhez hasonló cikkek azoknak akik maguknak építenek, mint az itt lévő fórumozók többsége. Tetszik hogy mindenki valami mást épít (kőtől az acélig, szalonnasütőtől a füstölőkig), ez így jó. Remélem jönnek majd a szaftos beszámolók is a végtermékek működéséről
Kíváncsiságból rákeresek a face -s hirdetésre, én az árakat onnan vettem hogy láttam egykét hazai hirdetési oldalon, eladó házikészítésű szmókereket, de elég nagy a szórás az árak tekintetében. A hivatalos kereskedők egy 34X70 centis sütőrácsmérettel rendelkező valamira való offsettet cirka 500 -ról indítanak és határ a csillagos ég. Oké hogy szép és "jó" de azért ezekkel az árakkal nem kellene elvenni az emberek kedvét a bbq -tól. -
lemmy71
Topikgazda
Nekem is ez lesz az első, szerintem amire nekem kell, oldalasra és egy két kisebb nagyobb darab hús sütésére tökéletes lesz
Mivel nekem is ez csak kísérleti darab így mindent hulladék vasból készítek "sk" magam, így szinte leszámítva az áramot és a néhány elektródát flex korongot, teljesen ingyen van
Nézegettem egy két magyar lompos koma hirdetést, hasonló paraméterekkel 200 -tól indulnak hasonló offsettek, szerintem megéri a kínlódást, persze akinek van helye és némi szerszáma hozzá. Ha beválik és komolyan rákapok az ízére hogy télen is használjam, akkor lehet rászánok némi pénzt és több odafigyelést és építek egy komolyabbat, vastagabb anyagból 6 - 8mm. De ez még a jövő zenéje, először ez legyen készen utána jöhet a téglaépítésű sütő sziget. Tervek és az anyag nagy része megvan, csak erő és idő kell hozzá
Amúgy meg úgy vagyok az enyémmel, hogy ha a márkaséfnek anno megfelelt és a sok amcsinak aki hasonlókat épít, akkor nekem is jó lesz. -
Essejó
Topikgazda
Azért azt ne vedd nagyon alapnak, amit az Őrháznak csináltak. Az volt az első mondhatni kisérleti darab. Az Őrház is kinőtte már és másikat használ. Arról nem beszélve. Hogy átálltak a Pit-Box gyártásra. Abban már van anyag meg még hőszigetelt is. Egyébként a sütő falvastagsága segít abban hogy ha van egy kis szél, akkor is stabil legyen a hőfok.
-
lemmy71
Topikgazda
Szerintem annyira nem vészes, a 4 - 5 órás sütésekhez ez a falvastagság még elmegy, én amúgy sem terveztem maratoni sütéseket
Enyém se sokkal vastagabb 3.5mm, de ahogy nézem a nyárspolgár féle szmókert az sem vastagabb 3 milinél
A cikkben én nem láttam volna hogy van adat a falvastagságról csak az űrméretre emlékszem ha nekik ez így bevált akkor szerintem a miénk is jó lesz. Egy jó pár amerikai építésnél szerepelnek a méretek és az átlag 100 - 200 literes szmókerek ott is 1/8 ″ Inch 3.175 mm falvastagsággal készülnek, persze vannak 6 - 8 mm kazánlemezből is de azok már ipari cuccok 
-
kk831228
addikt
Nem pesti vagyok szóval kb mindegy...
Amúgy nem puccos a hely annyira, kiszolgáló csaj is elég laza, szóval azzal nincs probléma, meg az adag akkora volt hogy még másnap is jóllaktam vele...
Csak a minőség nekem nem olyan lett mint vártam... A youtube csatorna beszélgetés után sokat vár az ember...Úgy vagyok ezzel is mint a kávéval, csak ott tudom mit kell elvárni kb. mi az a szint ami jónak számít, újhullámos kávézóból több van. Ott is van azért ahol nem megfelelő a minőség. Főleg vidéken, Pesten általában nem szokott probléma lenni, ott hozni kell egy bizonyos szintet ahhoz hogy működjön...Sajnos nincs ennek se kúltúrája Magyarországon, meg az emberek nagyrésze nem is tudja milyennek kellene lennie egy jó kávénak...
-
Essejó
Topikgazda
válasz
kk831228
üzenetére
Sajnálom, hogy így jártál! Megmondomaz öszintét, nekem a bpbbq olyan túl puccos, nem tudtam még magam rávenni, hogy betérjek. Ha kellöen mobil vagy, és belefér az ingerküszöbbe némi távolság Pesttől, akkor én Gyuri7-et javasolnám. Mondjuk nem árt nála sem elöbb telefonon asztalt foglalni. link
-
lemmy71
Topikgazda
Gratulálok szépen alakul, mint púpos gyerek a prés alatt
Látom bent a csap is, következő képen már ott vigyorog a rácson az oldalas 
Én ma a kéménnyel szorgoskodtam, mivel nincs még meg a kazántesthez az anyag így valamivel el kellett foglalni magamat. Jövő héten kinézek a MÉH telepre hátha találok 4 - 5 ös kazánlemez darabokat és akkor neki állok a tűztérnek, ma találtam a telepen 12 -es gátervasból egy marha nagy polcot, valami kovácsszerszámokat tároltak rajta, az bőven kiadja majd a tűztér rácsot.
A kémény végül is 110 -es kór csőből lett 2,5 falvastagsággal 70 centi hosszan, az alsó és felső talpat 5mm -is kór lemezből vágtam, iszonyatos volt kivágni flexel
Az oldalát majd a csőből kimaradt anyagból belemezelem. Lesz hőtartása és huzata a kéménynek rendesen, a záró kupak is kész találtam hozzá egy több mint százéves bronz ablakkilincset

-
lemmy71
Topikgazda
Az amcsiknál is divat a salakoló kalapács
-
lemmy71
Topikgazda
Nem a reklám kedvéért de pár éve útban hazafelé véletlenül Kecskeméten belefutottam egy gasztró kiállításba. Ott volt szerencsém megkóstolni Adorjányi Máriusz füstölt dolgait köztük az oldalast is (akkor még azt sem tudtam hogy ki az a márkaséf és mi fán terem a bbq) Akkor döntöttem el hogy nekem is kell valamilyen smoker és most lassan meg is épül.
Én az oldalassal úgy vagyok mint Gombóc Artúr a csokoládéval
-
kk831228
addikt
Na ma beugrottunk Serényi Zsolt éttermébe, hogy tudjam, milyennek kellene majd lennie kb, a bb-nek... Sajnos nagyot csalódtam... Az adag /ár rendben van viszont a minőség nem tudom...
Sokkal többet vártam, oldalast kértünk, füst íz semmi kb, állag: a vékonyabbak közelítettek de a vastagabb az még késsel is alig jött le a csontról... Most vagy én vagyok nagyon amatőr, vagy tényleg nem volt igazán jó... 
Szerintem ha Zsolt lenne ott, akkor azert másabb lenne...

Na mindegy, egy tapasztalatnak jó volt...

Remélem ennél jobbat produkálok idővel mert ha nem, akkor kár volt ennyit is rááldozni...

-
lemmy71
Topikgazda
A "takaró" lemezt valahogy így oldom meg, hasonlóan mint a képen, szerintem ötletes megoldás

Outdoor Cooking With The Smoker King -
gu007
aktív tag
Ívek már egész jól állnak, az alja nem fekszik fel szépen ahogy kellene. Megnézem van-e spanifer és meghúzom majd azzal. Átvezető nyíláson gondolkodnom, lehet nagyra vágtam. Feldon szerint félkörből 132 mm kellene. Attól azért nagyobb lett a nyílás. Heftelek fel takaró lemezeket és ha nem bírom úgy felfűteni a sütőt akkor ki tudom törni. Sütőrácsot 4-es rozsdamentes elektródából csinálom majd, kb 10milis távolságokra pakolva egymástól.
Salakoló kalapácsok már megvannak, majd azoknak a nyeléből lesz a levegő szabályzó és a sütőtér ajtajának a fogantyúja. -
lemmy71
Topikgazda
Én tudod hogy állítottam be az ajtót, kinyitottam tettem egy egy raklap talpat az ív közepéhez és így csuktam be. Majd átkötöttem egy 10 tonnás kamion spaniferrel és elkezdtem szorítani, gyönyörűen hajlott ahogy akartam. Amikor a samuval ütöttem mindig visszarugózót.
Essejó kolléga kicsinyelte a kémény kiömlő nyílást, lehet hogy jó lett volna úgy is de ha már szóvá tette és a kezemben volt a flex, gyorsan kiszélesítettem négy négy centivel mind két oldalon. Max majd a kéménysapkán és a huzatszabályzókkal játszadozok
Ma nem vittem túlzásba a munkálatokat mert volt más tennivaló is bőven, de azért zörögtem egy kicsit és a szélesítésen kívül vágtam a tartály aljára egy 80X140 -es lyukat, ott lesz majd a tisztító nyílás és mivel én faszenezni is akarok a tartályban így könnyebb lesz ott kiseperni a hamut, meg a levegőt is ott kapja majd a faszén. Majd egy elhúzható jól záró zsalut (suber) -t tervezek oda. Csak még a mozgató mechanikát kell kiagyalnom, valami karos megoldáson agyalok. A feldon calculátor által megadott szellőző, tűztérösszekötő és kémény méretek, bő duplájával számolok, a tűztér is a duplája lesz
Amúgy a feldonos méretekkel eléggé idétlenül nézet volna ki a szerkezet.
Anno amikor évekkel ezelőtt eltettem ezt a tartályt, homokfúvattam majd telibe gittelem és alapoztam, most egy borzalom drótkorongozni ezt a tízéves 2K -s gittet, szépen előjönnek a régi rozsda kráterek, na de nem baj úgy is ratt stílusú lesz
Amúgy miből készíted a rácsot, expandált lemez vagy nyolcas köracélból, a köracélt könnyebb tisztítani, én még a gátervason is gondolkodom élre állítva hegesztve
Ajtó kilincsre neked is ajánlom a kamion dobfék visszahúzó rugót, 3 - 4 száz forint darabja, könnyedén rátudod húzni egy 8 -as gömbacélra. -
lemmy71
Topikgazda
Ahogy mondod, de közben eszembe jutott a fuvarozási időszakból a pótkocsi rugó
Van is itthon egy pár darab még talonban, de én is fát fogok használni. Nagyanyám százéves meghajlott zsírfőző fakanalából majd kivágom és szépen átfuttatom esztergán, az már kiszáradt rendesen
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
kk831228
üzenetére
Rugó helyet egy darab seprűnyelet kifúrsz hosszában és kész is a fogantyú. Sokkal jobb mint a rugó, szépen formára csiszolható égethető és pácolható

De ha mindenáron rugót akarsz hipp hopp, akkor vegyél pótkocsi fékvisszahúzó rugót gázlámpával megmelegíted és könnyedén megtudod nyújtani, olyan lesz mint amit az amcsik használnak
-
Essejó
Topikgazda
Hogyn tanulható a BBQ link
-
kk831228
addikt
Hi!
#Essejó : Fogantyú rugókat hol lehet beszerezni itthon...? Csak ebay-en meg alin találtam egyelőre...?

-
gu007
aktív tag
-
lemmy71
Topikgazda
Köszi hogy rá kérdeztél
Az étolajos átkenésről már olvastam máshol is és régen barnítottak már nekem acélt olajban csak nem voltam biztos hogy milyen olajat is használtak. De ha azt mondod hogy a lenolaj szép színt ad neki akkor az lesz majd a befutó. A marhafaggyú eszembe sem jutott volna ha nem mondod.
Régen gyerekkoromban birkafaggyút olvasztottunk fel és abba mártottuk a bicikli láncot
(#702) gu007
Pofás a cucc gratulálok
Milyen vastag lemezből van a tűztered és az a doboz faszéntartó lenne, esetleg nem lett volna jobb a doboz oldalát is expandált lemezből csinálni
Én ma vágtam ki a tűzdoboz becsatlakozási helyét a tartályon, nálam magasabban lesz a doboz, a teteje a sütőráccsal egy vonalban. Bár látom neked is úgy van csak te lejjebb tetted a rácsot. Reverse megoldáshoz nem lesz túl alacsonyan, persze így közel lesz a lemezhez de viszont a füst meg magasan lesz a húsokhoz, bár ez csak az én agyalásom igazából nem mélyültem el a reverse flow ban, csak az offsetben
Igaz a nyárspolgár is hasonló mélységben tette a rácsot mint ahogy te tervezed, csak nála más az ajtó kivágása és ezért egy kicsit csalós a kép.
Tervezek a tüzér után egy extra zsalut, amivel majd tudom szabályozni a tűztér nyílásnál a hőáromlást, de ezekkel az apróságokkal tovább tart a projekt, jó ha nyár végére kész leszek.
Ahogy látom az ajtó is beállt szépen, legalább is így képen jól zár
Új hozzászólás Aktív témák
- Ambiano GT-EWM-03 kompresszoros, háztartási jégkockakészítő 150W 1.8L eladó 2 év garanciával
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Új Reolink TrackFlex Floodlight WiFi biztonsági kamera
- DeLonghi Magnifica Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Gyerek kerékpár 12 Kék színű, tanulókerékkel, kosárral (2 4 éves korosztálynak)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3658, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Valami ismerősödhöz elviszed akinek van hegesztője és könnyedén odahegeszti, egy méteres szálban is kapsz 10x10 gátervasat.
) majd felragasztom és leszorítom a zárral. Amikor lenyomtam az ajtót pár fokot emelkedett a hőmérséklet. A tűztér ajtót át kell alakítanom mert a hőtágulás kedvezőtlenül hatott rá. Konkrétan nem lehetett becsukni 
Én még nem tudom hogy hová teszem az órát, középre vagy szélre. Sok megoldást láttam, de lehet hogy kettőt veszek és mindkét szélére rakok
A bbq guru ventilátor egy összetett dolog, abban van hőmérséklet szenzor ami vezérli a ventilátort, de egy sima ventiből is megoldható a dolog ha veszel vagy építesz hozzá vezérlő egységet. Olvass egy kicsit vissza Essejó nemrégen linkelt hasonló vezérlő panelt ha jól emlékszem.

)

Minimális különbséggel úgy tűnik hogy azonos a Landmann Rexon PTS 3.1 modellel, 

+4
de ezt már sok más háziépítésű smoker tulaj is elmondta, "maratoni" sütésnél minimum hatos lemezben kell gondolkodni. Oldalasra csirke hal -ra biztosan jó. Én is az enyémet kisebb rövid ideig tartó húsokra terveztem és az minimum duplája vagy háromszorosa a falvastagsága mint a metros szekrénynek. Ezzel nem leblamálni akartam a terméket és nem is kedvet venni a vásárlástól, de ezek tények
Priviben megbeszélnénk a részleteket... később majd elkerülne valahpgy..
Az alkalmazott meg tudjuk milyen, ha nem annyira elhivatott és nincs úgy vele, hogy normális minőséget adjon ki a kezéből, akkor teljesen mindegy... Egyelőre még nem sok a konkurencia, így nincs is rákényszerítve sajnos... Remélhetőleg ez változni fog, és akkor muszáj lesz a minőségen is változtatni, mert ha nem, akkor bezárhat... Mondjuk az a szomorú, hogy mindig van új vendég, aki megveszi a sz...r kaját is. Főleg a belvárosban. Pl én nem fogok mégegyszer bemenni, legalábbis a közeljövőben.
Az oldalát majd a csőből kimaradt anyagból belemezelem. Lesz hőtartása és huzata a kéménynek rendesen, a záró kupak is kész találtam hozzá egy több mint százéves bronz ablakkilincset