Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Dupla kamerával menekülne az iPhone Air a kaszától
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
-
Mobilarena
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
Topikgazda
-
lemmy71
Topikgazda
Na de abból sem mindegy hogy milyet, azok a "petróval" átitatott fehér kockák, nem grillezéshez valók.
A természetes préselt anyagokat kell keresni.
Ez az landmann begyujtos már bizonyított, élvezhető szagtalan anyag és nem is drága.
Bár én már csak, apróra vágott kemenyfa szeleteket teszek a faszén vagy brikett alá. Egy kis kézi gázlámpával, pikk pakk begyullad és már serceg is a faszén. Így a begyujtó keményt sem kell elővenni.
A múltkor a lányom csinálta a begyujtóst és keményfa helyett, tuja szeleteket tett a faszén alá. Na a szmoker átváltott vonattá, olyan volt mint gyerekkoromban a szenes mozdony 🚂 -
lemmy71
Topikgazda
válasz
johnny82
üzenetére
Szia.
Igen érdemes kiégetni, végülis gyorsan felfűtöd faszénnel és kiszellőzteted.
Én már szinte teljesen a brikettre álltam rá, persze néha faszénnel is sütögetek. Ha hosszú egyenletes hőt akarsz akkor vegyél brikettet is.
Érdemes még egy füstölő dobozt venni és ízlés szerinti "füstölő fát, fórgácsot".
Takarításhoz egy alltalános drótkefe és egy festő spakli elég.
Olvass vissza, páran már vettek ehhez hasonló grillt és a faszenekről is volt szó bőven.
Ha összeraktad, jöhetnek a fotók
-
Sziasztok!
Tegnap rászántam végre magam és rendeltem a Praktikerben egy Grillchef faszenes grillt. Ahogy nézem, kb olyan, mint az Obi-s Jamestown Jaxon, csak most akciós. Remélem jó lesz, ma fogom átvenni. Soha nem grilleztem még. Milyen eszközök kellenek még? Nyilván kell faszén, begyújtó kosár, takarítókefe, még valami? Auchanos faszén jó? Ott szeretném ezeket megvenni.
Jöhet néhány tanács is! Érdemes kiégetni először, vagy takarítani azonnal grillezés után érdemes...stb?
Köszi!
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
spiky03
üzenetére
Ki ne dobd, az a legtökéletesebb "donor" egy sütősziget építésénél

Nekem is van egy, bár már darabokra szedtem, mert a tetejét és talán az ajtókat fogom felhasználni.
Nem tudom hogy neked milyen a platnid, osztott vagy régi osztatlan, de teljesen mindegy mindegyik fajta jól felhasználható.
Nálam a terv, egy bontott tégla falazatt aminek a belseje samott lappal lesz burkolva. Az építmény tetejét vastagon megkenem (agyag, samott liszt, és némi vízüveg) masszával és erre lesz ráűltetve a sparhelt kibontott platnija, persze a fém kerettel együtt.
Nagy vonalakban ennyi, van aki flexibilis csemperagasztót használ de az idővel kireped.
Ez lenne az cél, baloldalon lenne a sparhelt, a karikák levételével egy 15 literes bogrács oda is fér. A másik részén, akár hamburger húspogácsát is lehet majd sütni. -
spiky03
veterán
Sziasztok!
Van itt olyan aki esetleg régi sparheltet épített át úgy, hogy lehessen rajta grillezni, bográcsozni?
Neten láttam pár ilyen kezdeményezést, csak kíváncsi vagyok van e itt olyan, aki csinált is.
Faternak vam egy és gondoltam hasznosítani lehetne ilyen formában.Vagy halott ötlet?
-
ambushka
aktív tag
Kozben ez megjott, pult nelkul is be lesz szepen uzemelve holnap

-
lemmy71
Topikgazda
válasz
j.bravo
üzenetére
"Milyen szempontból nem való oda?"
Esztétikum (bár nem látszik, de a tudatában vagy, hogy ez egy vas tákolmány) korrozió, drága, plusz még burkolni kell. Persze kell bele vas, de az más tészta.
Mobilra egy ekkora mostrumot megépíteni, egyenlő az öngóllal.
Láttam én is a YT -n zártszelvény keretes grill szigeteket, Inox burkoló panelekkel fedve. Nekem ez olyan mint egy gázláng fölött bográcsozni.
De mindenki úgy csinálja ahogy akarja.
Nálam egy ilyen sütő sziget lesz
De itt már nem mázsákról beszélünk hanem tonnákról.
Kész vagyok az alappal és 5X2 méter 10x10 bazalt kockás térkövezéssel. Ez két év volt, mivel millió más munkám is van.
Nálam minden 100 éves teglából lesz, egyedűl a kemence búbja lesz tapasztva és meszelve. -
j.bravo
addikt
válasz
lemmy71
üzenetére
Milyen szempontból nem való oda?
Esztétikum? Vagy csak hagyomány/szokás? Vagy könnyen korrodál?
Beton födémes teraszok akadnak szép számmal, vasgerenda szerkezeten... Vagy akár hidak. Tudom, a gerenda nem azonos a zártszelvénnyel, de kellő falvastagság mellett hunyorítva a lekicsinyítése egy vasoszlopos terasznak, nem?
Persze az asztallap alatt ne csak keret legyen hanem legyenek kereszttartók, és lehetőleg legyen bevasalva a beton.Nekem nem jött át hogy a kolléga mobilra szeretné - ha nem, akkor persze körben akár a falakat is kiöntheti betonból

mondjuk én tuti nem vállalnám be. De én egy lusta forma vagyok. Aki általában túltolja meg előtte túl aggódja, de attól még lusta.
Ha mobil, izé, odébb gurítható a cél, akkor viszont tényleg valami könnyebb anyagot keresnék. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
j.bravo
üzenetére
3 - 4 q -s munkalapnak nem fém tartószrekezet kell. Oké tudom hogy megbírná, de az akkor sem oda való. A tégla falazattal eleve megspórolná a külső burkolást is. Megérteném ha mobilis grill szigetet szeretne, de ez még zártszelvény lábakkal is dög nehéz lesz.
Munkalapnak ha nem akar betont, akkor tömbösített vörösfenyő, tölgy, kőris stb. egy jó asztalos megcsinálja. Vagy ott van a már említett saválló rétegelt juhar tábla, könnyen szabható, bitang erős és szépen elzárható.
Szerintem a kolléga minden kérdésre megkapta a választ. -
j.bravo
addikt
válasz
ambushka
üzenetére
Nem tudom hogy lemmy71 mire gondolt, miért nem tartja jó ötletnek - reméljük, kifejti

simán lehet jogos, csak nekem az eddigiekből nem jött le.
Lehet hogy valami egyéb macera amire mi nem gondoltunk? Ha nem csak a 4 sarkán van oszlop a zártszelvény szerkezetben, hanem belül is, akkor ha jól van összerakva, a kötések megfelelőek, esetleg merevítve is van a sarkokban, akkor lazán, mondhatni röhögve megbírja a beton lapot. Ha ahol kell, ott a korrózió ellen védve van, akkor a tartósággal sem gondolom hogy gond lenne.
De én magam nem építettem még ilyet, szóval kibicként/józan parasztival mondom. -
ambushka
aktív tag
válasz
j.bravo
üzenetére
Lesz felette tető. Egy ehhez hasonló, csak hátfallal, amire raknék valami polcszerűt.
Alapvetően egyáltalán nem gondoltam fára, helyette korábban felvetettem azt is, hogy WPC-vel burkolom le, de megtetszett a gipszkartonnal való beburkolása.
Csak, hogy értsem, mi a probléma a zártszelvény + betonpult kombóval: Tekintve, hogy 240 széles az egész szerkezet, több helyen is meg lenne tartva keresztben.
4 részre lesz bontva az egész pult - a terven még 3 van -, nyilván a 81 kilós Kamadó alatt is több, egyelőre 3 kereszt szelvény lesz berakva.
Ezek szerint ez a szerkezet az állítólag 350 kilós betonlapot nem bírná el?
-
j.bravo
addikt
válasz
ambushka
üzenetére
Jól értem, hogy a videóhoz hasonlóan, nem lenne felette tető, ezért gondolkodsz betonban?
(Fa pultot akkor mernék ha lenne felette tető. Értem én hogy teraszok, játszóterek stb vannak fából, de egybefüggő asztallapnál valamiért jobban aggódnék érte, mint egy olyan szerkezetnél ahol átfolyik/lefolyik a víz. A parkerdőkben telepített jó vastag rönkökből épített asztal-pad kombóknál is több olyanra emlékszem, ahol a vízszintes felülletek nincsenek jó állapotban, mint ahol igen)
-
ambushka
aktív tag
Na de akkor a kerdes tovabbra is fennall, mit ajanlanatok a beton es granit helyett?

-
lemmy71
Topikgazda
válasz
soldi3r
üzenetére
Az tuti, úgy összerogyik az első szezon alatt mint a huszonegy

Tavaly csináltunk az egyik ismerősnél egy 50X1800X1000 -s konyhasziget munkalapját, cirka négy mázsa volt. Pedig valami könnyített holland gránit utánzatú anyag volt.
Ami a videón van, az valami ultrakönnyű gipszbeton vagy foliázott saválló rétegelt juhar (esetleg fake kínai márvány).
Amerikában a zsirkő, az amit előszeretettel használnak kül és beltéren munkalapoknak. -
ambushka
aktív tag
Akkor ez es a hozza hasonlo megoldasok nem jok?
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
ambushka
üzenetére
Ez a zártszelvény keret és beton pult kompozíció, szerintem a létező legrosszabb megoldás.
Én a falazatott (dísz tégla, bontott tégla, ragasztott mészkőlap, stb. ) csinálnám.
Szerintem egy tábla 25 -s OSB lapból ha jól gazdálkodsz, akkor megvan a falak közti és az oldal zsalu. A falak közti részt alaposan alá kell támasztani hogy a beton megne nyomja. Az egészet szépen ki tudod önteni zsákos műkőbetonnal. Amit majd a végén felcsiszolsz, nagyvonalakban ennyi. -
ambushka
aktív tag
Sziasztok!
A házfelújításunk arra a pontra ért, hogy elkezdtem a grillező tervezését.
Letérköveztem hozzá a 3x2m-es placcot, hátulról zsaluköves támfal, stb.
A látványterv:
Na most a kérdésem a pulttal kapcsolatos.Egyszerűen teljesen vakon vagyok, hogy mi legyen a megoldás.
Az egész pult 240x80cm, amint a képen is látható lesz egy kivágás a Kamadonak, illetve egy kisebb mosogatónak. Terveim szerint valószínűleg 4x4-es zártszelvényből lesz a váz elkészítve.
Nézegettem a betonpult megoldásokat, felvettem a kapcsolatot több céggel, akik ilyen betonpultok zsaluzására specializálódtak, de olyan árakat mondtak, hogy nem igaz.
Ezért elkezdtem nézegetni gránitokat, de itt is 400k+-os ajánlatokat kaptunk...

Ki hogy oldotta meg? Mi lehet egy jó megoldás? Aki betonból öntötte ki és esetleg fával zsaluzta ki, egyszerű volt?
Milyen betont kevertetek?
Előre is köszönöm a válaszokat

-
tomszli11
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy hús forgató spatulát, de nem tudok rájönni, hogy ezen milyen funkciót láthat el a jobb oldali rece? -
Essejó
Topikgazda
Valamelyik hazai BBQ forgalmazó is árul ilyet, csak
picitjóval drágábban. [link] -
need
addikt
Sziasztok..
Most készülök sütőkémhez egy ilyen [berendezéssel] bővíteni..
Na most két csirkén lenne a próba.. az érdekelne hogy sütési időnek mennyit vegyek alapul..? Mennyi idő alatt készülne el benne..?
elméletileg vagy vagy gyakorlatilag így nézne ki majd..
[kép] -
Land
veterán
Sziasztok!
Van ajánlott gáz grillsütő 50.000 Ft-ig? -
tomszli11
tag
Sziasztok!
Van egy ilyen elektromos grill sütőnk, aminek a sütő felülete tapadásmentes bevonatú alumínium. Viszont elkezdett lejönni róla a bevonat, de arra gondoltam hogy lecsiszolom az egészről a teflon réteget és megpróbálom úgy használni. Sikerült is teljesen eltávolítani róla, most egy fényes alu felület látszik. A kérdésem az lenne, hogy nyers alu lemezen mennyire lehet sütni? Mennyire tud leégni? Vagy mennyire egészségtelen?
Köszi előre is.
-
lemmy71
Topikgazda
-
Essejó
Topikgazda
Lidl-ben most kapható kis kamadó.
-
Ezekiell
veterán
Márkanév leginkább.
Biztosan van különbség a kerémia minőségében, meg mindenben, de szerintem baromira nem annyi, hogy megérje a különbözetet. Én egy Metros Kamadon, egy Store11-es Kamadon és egy KJ Big Joen is ugyanolyan jót sütöttem (volt szerencsém mindhármat használni többször is), szóval részemről pénzkidobás a felár.
-
Joao
tag
Sziasztok!
Szeretnék a közeljövőben egy kamadot venni. Méretben a D47/20" lenne az ideális, viszont abban tudnátok segíteni, hogy mi lehet a difi a Kamado4u D47 és konyhatizezercikken kapható 20"-os kamado között, ami a meglehetősen nagy árkülönbséget okozza? -
JoinR
őstag
válasz
koxkids
üzenetére
Köszi, sikerült beszerezni egyet.
Szerintetek egy ilyen edény mennyire vad gondolat low-budget deflektornak?

Amiket néztem (pl. itt), kb. hasonló méretekkel indultak, 20 centis átmérő, 3 centire süllyesztve, ez az edény szerintem pont ezt tudja.
-
Essejó
Topikgazda
Egy kis Porchetta PiciGurman módra link
-
kicsi kecske
tag
Sziasztok!
Tudja valaki hol tudnék venni Kamado D47hez deflektort és osztott sütőteres betétet?
Picigurmann-ban hetek/hónapok óta nincs készleten.. a többi webshopban meg kisebb a rács és a deflektor.. -
barizo
tag
Sziasztok
Aki épített már grillezőt/sütőgetőt téglából azoktól kérdeznék
Megmaradt Leier Patio beton falazókőböl szeretném megépíteni a saját grillezőmet
Ami ugye, nem hagyományos tégla hanem tulajdonképpen beton
Az pedig egész jól viszi a hőt…
Kerdesem, hogy a tűz teret elegendő hőálló (samott )habarcs+vizüveg kombóval kikenni vagy az a biztos ha kap az alja és oldala is samotttéglát ?
Esetleg még magát a samott téglát is célszerű a fenti habarcs keverékkel át húzni?
Ha kellene a samottegla is, az milyen vastagságban lenne célszerű alkalmazni?
Masik félelmem, hogy a sutogeto hátulja már fel van falazva ugyan ebből a Patio kőből
Az építmény falazata (Patio) pedig ragasztva van Baumit Flex Top ragasztoval (gyakorlatilag a sutogeto hátulja már az építmény falazata lesz)
Szoval ezt a meglévő falat /ragasztast a keletkező hő nem bántja majd?
Mit érdemes ide tennem(a fal elé) ami nem túl vastag, de megvédi az extrém hőtől? -
fo_di
őstag
válasz
koxkids
üzenetére
tegnap elővettem a metro gazdaságos grillsütőmet (48x28 cm), aztán egy 27 centis kerek tányért és kis számolgatás után rá kellett jönnöm, hogy jó, ha feleakkora rácsterületem lenne, szóval tényleg nem igazán pálya ez a kis méret
(4 szelet húst nem tudtam már felrakni a tányérra átfedés nélkül) -
lemmy71
Topikgazda
-
barizo
tag
válasz
lemmy71
üzenetére
Remélhetőleg anyag az lesz elég
Mar nem is emlékszem, de azt hiszem olyan 260 db vető tégla, tartaléknak 116 bontott kisméretű
Van nagyméretű is, de azt nem akarom itt felhasználni
Igazából maga csak a grillezo, illetve a későbbi bútor korpusza(lábai) lennének ebből kirakva
A pult meg kérdőjel hogy mi lenne
Elosnek vajudjam meg a sutogetot -
barizo
tag
Ja, és a kép
Itt megjegyezném még, hogy maradt jó adag Patio téglakövem , ebből gondoltam (plussz ha kell kis méretű bontott tégla ) megépíteni a sütögetőt.
Némi gondolatom támadt, hogy valahiogy ha megoldanám, magának a tűztér magasságának állíthatóságát, akkor talán egy készülékben kivitelezhető lenne a projekt.
Előre is köszönöm a segítséget
-
barizo
tag
Sziasztok
Megpróbálom, hátha nem olyan inger szegény a társaság mint én
A képen látható “nyári konyha “ beépítése Sütő alkalmatoságokkal az idei projekt feladat
Sorba (preferencia szerint) alábbi funkciókat kellene megvalositani
-bogracs
grill/tarcsa
ha marad hely és kedv (💵) akkor kemence (ez már csak valami mobil )
A képen látható szembe fal mentén lenne elhelyezve. Teljes szélesség 3,5 m
ahol alacsonyabb a fal ott ~2,4
Ha L alakban el hozom a konyhát azzal meg kb 1 méter lenne a plussz
a Sütő rész mellett ugye kellene hely egy hűtőnek, egy mosogatonak
De legnagyobb dilemma hogyan alakítsam ki a grillt, hogy itt tudjak kényelmesen bogracsozni/tarcsazni is
Nem vagyunk magasak, így max 85 cm magasság ami meg ideális a bogrács tetejének magasságában ….ahogy mértem.
Valakinek került már elő hasonló feladat, megoldás?
Ranezesre nagyon bejövősek az argentin grill (parrallia) dolgok, de csak ránézésre -
lemmy71
Topikgazda
válasz
Pityesz1010
üzenetére
-
-
Pityesz1010
friss újonc
Szia!
Most tervezek hasonló tűzrakót építeni, mondjuk én csak bográcsozáshoz. Az lenne a kérdésem, hogy a bográcstartó állványt, hogyan építetted be, illetve van az építési folyamatról több képed? Hőálló habarcsot hadználtál, ha igen tettél bele valami pulszt a tapadás etősítése végett? Gondolok itt kis cement, vagy vízüvegre.
Válaszod előre is köszönöm. -
BluEyes
őstag
Szia!
Kamadózni jó móka!
Nekem van minim, a 27 cm átmérő tényleg kicsi sajnos. Kettőnknek símán megsütöm rajta a vacsorát, a rács alatt elfér némi fóliás krumpli is, de valóban korlátozott a használhatósága.
Az eggyel nagyobb az ez [link] 34cm átmérő, még mindig könnyen mozdítható, kompakt méret, de a +7 cm jelentősen komfortosabbá teszi. 4 főnek is elég lehet.
A 8-10 személynek kell a 20" sajnos. -
Ezekiell
veterán
27 centi az nagyon kicsi, rettentően limitalod magad vele, különösen akkor ha mondjuk deflektort is akarsz bele rakni. Szerintem nettó penzkidobas sajnos.
Kereken 200k a konyhatizezercikken most a 43 centis racsatmeros kamado, én inkább ezt venném fogosszeszoritva, mert egy kisebbel nem lesz jó élményed.
-
fo_di
őstag
sziasztok,
gondolkodok, hogy nem lenne rossz egy kamado (most egy sima buta grillezőm van), csak kicsit bizonytalan vagyok benne, mert az olcsók mind kicsik:
- a 27 centis átmérőjű sütőfelület mennyire limitáló tényező? általában 4 fős családra főzök (ebből kettő még kicsi, de meg fognak nőni, pár év múlva viszont nem vennék még nagyobbat), de néhányszor nagyobb társaság is összegyűlne (8-10 fő) 1-1 sütögetésre
- láttam, hogy időnként aldi/lidlben felbukkan a landmann kisebb kamado akciósan (bár auchanban 50-ért árulják most is), de küldöldi honlapokon azt írják, hogy nyugatabbra eggyel nagyobb méret is szokott előfordulni, ez nálunk is szokott lenni a grillszezon elején vagy itt csak a kicsi szokott lenni? mert azért a 27 centinél nagyobbak már valahol 200 körül indulnak, annyit viszont már nem szívesen szánnék rá (100-120 körül még oké lenne, de annyiért meg ugyanazt a kicsit adják, amiben a landmann 50-60ba kerül)
köszi -
Mika1227
őstag
Sziasztok! Grillezőt tudnátok ajánlani általában 3 főre lenne a sütés, kinti használatra a max. keret 50k körül. Esetleg ez [link] vagy hasonló?Köszönöm!
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Ezekiell
üzenetére
Köszönöm az információt.
Nekem is csak a főbb adatok a fontosak, az aktuális és a riasztási hőmérséklet. Ahogy nézem a kijelzőn a számok jól láthatók, nem kell mindig szemüveggel vizslatni
Ahogy számoltam 4000 -be jön ki postával együtt.
Még egy kicsi böngészgetek, mert most nagyon jó akciók vannak az alin. De 99% -k hogy ez lesz a befutó. -
Ezekiell
veterán
válasz
lemmy71
üzenetére
Nekem pont ilyen van, bár már nem használom a Fireboard 2 mellett (csak nagyon ritkán, ha egyszerre megy a kamado és a szekrény is).
Pontos, jól használható. A lényegi infók jól láthatóan, bár kicsit sok nekem a beállítás/preset amit nem is használok. A hőmérő tűk kicsit vastagok mondjuk, cserébe mágneses a cucc, ami nagyon kényelmessé teszi. Jó hangos, ami néha előny néha hátrány
Ennyit simán megér, ennél többet is bőven, ajándék áron van kb.
Edit: megnéztem, én 9800ért vettem itthonról. ~5600ért tényleg nagyon jó deal.
-
lemmy71
Topikgazda
Jó akcióban van ez a hőmérő esetleg van valakinek ezzel valami tapasztalata. Pár helyen láttam már ezt a márkát, nem panaszkodtak rá. Nekem ez a két tűs bőven elég, egyik megy a rácsra a másik a húsba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Saeco Exprelia EVO I Szervizelve I Patika állapot I Automata tejeskancsó I Garancia I Beszámítás
- piaggio vespa et4 ( papírok nékül )
- Jura Impressa F70 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Új Tefal EY9428E0 Easy Fry Dual XXL 11L 2 tartályos Air Fryer
- AKCIÓ! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3669, 100% Akksi
- DX Racer fekete gamer, irodai szék
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(4 szelet húst nem tudtam már felrakni a tányérra átfedés nélkül)