Hirdetés
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Élő Fordítást hoz a Mikulás az európai AirPods tulajoknak
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Olyan lesz a Google Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
-
Mobilarena
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brandynew
őstag
Akkor lehet a prémiummal van gond. Én ezekkel a nagy darabokkal nem tudok mit kezdeni, alig fér el belőle néhány, nehezen gyullad be, és mivel nagy darabok, nem tudom egyenletesen eloszlatni. Nyilván el tudom tördelni, de azzal csak szemetelek, és akkor minek a prémium. És tényleg nagyon gyorsan leég, a Lidl-ös szénnel lesütök 5 kg pácolt csirkemellet, ezzel a Brock prémiummal 3x kell újratöltsem a szenet. Nem is melegszik fel eléggé a grill és gyorsan is leég.
-
Essejó
Topikgazda
válasz
Brandynew
#2195
üzenetére
A Lidl -el jártam már úgy, hogy kb a fele por volt, meg úgy is hogy teli volt szeméttel. A Borock prémium az direkt nagydarabos, meg persze van benne apróbb is.
Legutóbb az offsetben sütöttem oldalast 3+2+1 szerint, teljesen jól ment, igaz én nem is prémiumot vettem legutóbb. -
Brandynew
őstag
válasz
lemmy71
#2192
üzenetére
Én berendelem Brocktól 60 kg prémium faszenet, de nem értem a hypeot körülötte, nekem egyáltalán nem vált be. Teli van törmelékkel és hatalmas méretű darabokkal, ami már túl nagy. És nekem sokkal előbb leég, mint a Lidlben kapható faszén. Szóval részemről piros X a Brock, semmi értelme azt venni a Lidl-ös helyett, de még az OBI-ban kapható is jobb.
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Megláttam valahol ezt a reklámot:

Kérdés: itt miért locsol vizet a néni?
Azt mikor, mire, miért kell? Vagy az nem víz? -
lemmy71
Topikgazda
Valakinek van valami tapasztalata a brock ovális brikettel ? És ugyanott a 10 kilós vegyes faszén minősége, olyan mint régen vagy esett a színvonal?
-
lemmy71
Topikgazda
Á nem profi az, oké nem is egy gagyi, ez belépő szintű lehet. De az Ali televan ennél sokkal jobb hőmérőkkel.
A hétvégén megint sütöttem, 3 kg. spáros brikket ment a rácsra de 400 fokot nem hiszem hogy tudok produkálni. Olyan max 350 körülit tudok tartósan, de azon is megsül már a pizza.
Próbaként a sütés végén betettem a pizza és hambi pogácsa sütő rácsot is. Azt hittem hogy már nem melegszik fel, de pillanatok alatt sisterget rajta az szalonna. Plusz még rádobtam néhány tojást is, finom lett. A végén egy cső kukoricát is betettem, az is finom lett, cirka 10 perc alatt. Viszont a platnira ráegett a zsír, arra majd jobban oda kell figyelnem.
-
lemmy71
Topikgazda
Szemezgetek egy ilyen maghőmérővel egy tű a rácsra egy meg a húsba, nekem ez elég. De viszont egy analóg is kell a siker ajtóra. Pizza és a felfüggesztett csirkecombok sütésénél fontos.
-
erzol
őstag
válasz
lemmy71
#2187
üzenetére
Én egy ilyen Ikeás hőmérőt használok. Az időzítő funkció is hasznos.
Maghőmérőként használva adott hőmérsékletnél jelez. Mágneses a hátulja, így könnyen rögzül a grill nem túl meleg részére.
-
lemmy71
Topikgazda
Egy ilyen hőmérőn filózok, valakinek van esetleg tapasztalata ilyennel. Nem akarok célövőldés gagyit amiről egy nap után lehullik a mutató.

-
lemmy71
Topikgazda
Igen igen 🔥 azért is írtam hogy legalább 35 - 40 centis legyen a csipesz. Villának meg a nagyanyám békebeli hosszúszárú csörge sütő villáját használom. De azt az utóbbi sütés után sehol sem találom

Annó használtam én is begyujtó kéményt, de ennél a "smokinál" akár külön tüzet is rakhatok a széntartó alatt és úgy is könnyen begyullad a brikett.
Bőven van hely a tűznek a parázs tartó alatt
Közben neki álltam a pizza & grill kombó rácsnak is.
4 -es kazánlemez a pizza forma és 10 -es köracélból lesz a kétoldali rácsozás. Ez sem olcsó kínai pléh, örökös lesz mint a szegénység
Remélem hogy a tartály majd elég lesz a pizza sütéshez. 3,5mm anyagból van és az ajtó is szinte hermetikusan zár, megérte a sok merevités nem húzza el a hő
Ha készen leszek a pizza ráccsal, akkor gyártók meg egy cirka 30 comb befogadására képes adaptert. A lányom nagyon oda van a csirkecomb nyalokákért
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
ggeleven
#2182
üzenetére
Ezeket a kiegészítőket nem kell túl gondolni, nem a méregdrága csilli villi csipeszektől lesz jó az étel. Én pl.
ilyen pár száz forintos csipeszt használok már vagy húsz éve, tökéletes a grillezéshez. Lényeg hogy olyan 35 - 40 centi legyen, plusz még a hústűk az is noname lapos saválló tűk. Saslik rablóhús szalonnába göngyőlt virsli stb. dolgokhoz kiváló. Egyszer vettem, húzott köracél hústűt de az egy hulladék, ment is a kukába. Olyan 3 - 4 ezer környékén már kapsz dobozos szettett is, ajándékba az még jó lehet.
Brikett terén én már jó ideje a lidliben kaphatót használom. Aránylag hosszan meleg, nem büdös nem hullik szét és könnyű begyujtani.
Persze a Weber brikett fenyévekkel jobb, figyelni kell a 8 + 2 kg. akciós csomagokat, azok jó árban szoktak lenni. Begyujtáshoz mostanában ezt a landmann kockát használom
Nekem három begyujtásra elég, én egyszerre 2,5 - 3 kg. brikettet teszek a smokiba. -
válasz
lemmy71
#2181
üzenetére
Néztük mi is az akciókat, meg kb ismerjük az opciókat, de úgy voltunk vele, hogy hárman dogjuk össze a rá valót, akkor már inkább legyen egy bizonyítottan tartós és jó szerkezet (10 év gari sejtet valamit). De az egész piacot nyilván nem ismerem, ezért gondoltam, hogy bedobom a kérdést.
Brikettezés lesz természetesen, csak a típus miatt írtam, hogy faszenes.
Kezdő kiegészítő szettnek mit javasoltok? Tálak, fogók, csipeszek, tűk, ilyenekre gondolok. Egy BT-s húshőmérő még nem fog kellene a szülinaposnak az biztos (bár tudom, hogy hasznos cucc). 
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
ggeleven
#2180
üzenetére
A szomszédomnak van egy ehhez hasonló Weber "ufója". Igénytelen egy szerkezet
télen nyáron kint van az udvaron, jelzem nincs takargatva és két iskolás gyerek nyuzza. Már vagy öt éve megvan és még bírja, szóval a nagy családi teszten át ment. Megéri a pénzét
Faszén helyett jobb a briket, én is szinte már csak azt használok. Érdemes még a grill kocsikat is megnézni, egy páran már vettek itt a forumtársak.
Vagy ez a gömb grill bár ezt nem ismerem
-
Srácok szülinapi ajándékba szánunk alap, időnkénti használatra egy Weber Classic 47 cm-es grill. Jó minőség és tartósság lenne a fontos. Most nincs az illetőnek egy elektromos grilllapon kívül más ilyesmi eszköze, de érdeklődik eléggé a faszenes sütés iránt (fogyasztani meg mindenki imádja a családban a sülteket).
Alternatív ötletet szívesen meghallgatok, hogy mire lehet még érdemes ránézni.
-
Essejó
Topikgazda
válasz
hegegabi80
#2176
üzenetére
Tegyük hozzá, hogy 10 év gyári garancia van rá.
-
Essejó
Topikgazda
Engem meg a lányom apák napján meglepett egy ilyennel. link
-
lemmy71
Topikgazda
Átminősítettem smokit grillé
nagyon jól pöfékel
Szerencsésen eltaláltam a kemény és levegő beömlő méreteit, messze eltér a feldon calculator által megadott meretektől, plusz tettem be egy két legterelőt. Az ajtó merevítés megérte a fáradozást, sehol nem szelel pedig tömítés sincs. A grill rács 700X400 as 15 X 15 zártszelvény keret, 10 -s húzott szénacél rácsozással. A tűzrács
10 és gátervas és 30 X 5 -s laposvas, bitang nehéz de örök
élet meg egy nap

-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Nem is tudom miért csak most akadtam erre a topikra.
Egy ProQ szmókert és egy Weber grillt nyúzok, de egyre nagyon az igény a bográcskajákra is. Üstházzal akarom megoldani a dolgot, van rá ajánlásotok?
Bajban vagyok, mert a mostani cuccok mellé "puruttyának" érzek egy ilyen katlant / üstházat de az évek alatt elfüstöltem annyi pénzt, hogy az már fáj.
Ismertek hasonló árkategóriában pofásabb megoldást? (extra hogy gázzal használnám inkább, nem akarok + 1 dologgal szívni :D) -
erzol
őstag
válasz
Strauss
#2168
üzenetére
Én egy ilyet vettem Alza napok - on. Nem hiszem, hogy nagy különbség lenne. Első használat remekül sikerült.
-
Strauss
senior tag
Sziasztok! A lidl is smoker +bbq grill mennyire ajánlott a low budget kategóriában? 40k ft. kinézetre nem rossz , de mivel nem értek hozzá érdekelne a véleményetek. keresem közben , a képet róla , de nem találom ...
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
hodostamas
#2165
üzenetére
Pöpecc

Az öntvény rácsot ledrótkefézed, a pihentető acél rácsot meg, lemosod forró vízzel és joccakát.Más kérdés, nincs valakinek valami jó receptje grillkolbász készítêsehez.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
hodostamas
#2163
üzenetére
Milyen ❓

Én nem szoktam vacakolni a sutőráccsal, persze a legelső sütés előtt érdemes kiégetni. Amikor használom, a sütés végén ledrótkefézem és kész. Ha nagyon unom magam akkor, forró ultrás vízzel lemosom.
Pont most alakítom át a félkész smokit grillre
Két hét múlva utcabál lesz nálunk, úgy döntöttem hogy kigurítom a nagyvasat és grillezés egy jóízűt.
De lehet hogy csak a miniont teszem ki, magam mellé

-
Off
Tudtok ajánlani füstmentes brikettet? (kocsiszerű, fedeles grill, lecsukott fedéllel grillezni)
Előre is köszönöm a választ!On
-
fogtunder
nagyúr
válasz
#57626858
#2160
üzenetére
ha csak pár burgert akarok sütni, nem is faszenezek, hobbiból adódóan mindig van itthon maradék fa, rakok a bográcsozóba egy kis tüzet, rádobom az öntöttvas platnit, amíg leég a tűz, előkészítem az alapanyagokat, ez kb 20 perc.
vagy felnyitom a kamadot, a maradék szenet belekotrom az izzítókürtőbe, alágyújtok és kész. amíg a faszén izzik, addig nyugodtan el lehet takarítani, ami szénpor kiment, el lehet rakni a zsákot, nem kell felette állni, elvan az magának. a hamut meg konkrétan egy perc sincs kiszedni akármelyikből egy vödörbe, aztán mehet a komposztra. -
hodostamas
addikt
válasz
lemmy71
#2155
üzenetére
Wow köszi! már egy ideje nézegettem ezeket, mondom ha beesik 50 alá akkor veszek.
Lehet maradok ennél. Igazából kicsit a kényelem felé huzott a szivem mostanság, gyerek mellett mindenre is kevesebb idő van, igy gondolkodtam el a gázgrillen..
igaz nem régen vettem egy begyujtó tornyot a faszénhez, mondták miért nincs még ilyenem? Azzal tényleg öröm a begyújtás.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
hodostamas
#2154
üzenetére
Ha nincsenek nagy igények és nem zavar senkit a "füst" akkor egy ehhez hasonló faszenes grillkocsi val jól jársz. 4 - 6 főre elég és szinte minden elkészíthető benne. Egy hasonló füstölő dobozzal még ízletesebbé teheted az ételt

De olvas vissza mert már egy két forumtárs vett hasonló grillkocsit. -
hodostamas
addikt
sziasztok,
elég jó áron vannak a gázgrillek Alzán. 100e-ig bezárolag esetleg megéri valamelyik? Vagy ez inkább felejtős kategória?
Vagy esetleg maradok a faszenesnél: [link]
Nagy igény nincs, 4-6 főre alap dolgokat sütni

-
fogtunder
nagyúr
válasz
johnny82
#2149
üzenetére
begyújtani valóban egyszerűbb lesz, mert olyan, mint egy gáztűzhely, de nekem ezen a ponton veszti el teljesen a relevanciáját is, mert gyakorlatilag ugyanezt meg tudod oldani egy öntöttvas grillserpenyővel egy indukciós főzőlapon is. nyilván vannak olyan helyzetek, amikor nem opció a faszén/fa, mert társasházi erkélyen tudsz csak sütni pl, de én minden más esetben hanyagolnám ezeket.
amúgy a faszén begyújtása egy kürtővel minimális hercehurca és még gyors is, a tűztérben egyik oldalra húzva a parazsat lehet különböző zónákat kialakítani, illetve azért a jobb grilleken fedett állapotban tök jól lehet szabályozni a levegő mennyiségével az izzás intenzitását. ízben pedig ég és föld a kettő. nyilván lesz az elején egy tanulási folyamat, amikor ki kell tapasztalni, mi hogy működik jól, de azért aránylag gyorsan rá lehet érezni ezekre, én évekig tök jókat sütöttem egy olyan tűzrakón, amiben egy hordó alja volt a tűztér és volt felette egy öntöttvas grillrács.
persze nyilván kérdéses, hogy mennyire akarsz elmerülni ebben, de szerintem az íz kárpótol a végén a belefektetett időért és energiáért. és mondjuk egy kamadot takarítani annyi, hogy engeded felmelegedni 400 fok környékére, ahol a cuccok nagy része elég, aztán gyorsan lekeféled, ami megmaradt. -
Sziasztok!
Ez az Auchanos Gardenstar gázgrill megéri 48K-ért? Vagy valami ajánlott van 60-70K-ig? Egyszerűség miatt gázgrillt szeretnék venni, 4-8 főre.
Köszi!
-
Madoc
veterán
válasz
tzimash
#2143
üzenetére
Fújós kályhafesték asszem 750 fokot bír. Az ajtókon belülre régi hódfarkú cserép van fogatva hogy szigeteljen, ne forrósodjon fel annyira. A kemencét már fűtöttem fel 450 fokra, fölé nem mert minek is.
Amugy felfűtöm 400-ra és a hűlő kemencébe teszem a sütnivalót. ( nem is igazán hűlik csak a samott veszi fel a hőt) Olyan 220-250 körül szoktam a husikat betenni, ráfűteni ritkán vagy csak akkor szoktam menetközbe ha azt akarom hogy picit füstös íze legyen a sütinek vagy a húsnak
-
tzimash
őstag
Üdv.
Látom, hogy majd 3 éves a poszt, de látom aktív vagy itt még, szóval miért ne...
Grat a mobilkemencédhez, szép munka!
Én most építem, az ytongos rész már tavaly kész lett, a belső vasváz is kész. Ajtók, kémény és külső vakolás ami még hiányzik.
Milyen festéket használtál az ajtókra? Milyen hőmérsékletre lehet számítani a fűtőtérben?
Anno az UDS-nél Alkyton-t használtam a hordóhoz, elég itt is az? 750 C-ig hőálló, a hordón jól teljesít. Elég lesz ez a kemencéhez is? -
Madoc
veterán
válasz
Tibicsucsu
#2130
üzenetére
-
Madoc
veterán
válasz
Tibicsucsu
#2130
üzenetére
Meggy, cseresznye, alma, szilva, füge
Ezeket használom. Diót ne használj, én az akácot se javaslom.Bbq csirkecomb
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Tibicsucsu
#2130
üzenetére
Igazából bármilyen keményfa, vagy gyümölcsfa jó füstölni, ha ismersz asztalost, tőle is kérhetsz maradékot, ami nekik leeső anyag, az füstölni bőven jó és tuti száraz lesz.
-
pitiless
senior tag
válasz
Tibicsucsu
#2130
üzenetére
Nekem egy 57 cm-es Weber MasterTouch van és azzal szoktam a pulled porkot készíteni. Az alapot (most kövezzetek meg, de nekünk a fűszerezés bejött) a SK-es receptből vettük, kreatív módosítássokkal ( [link] ). Megcsinálom a snake-t, beállítom a hőfokot, majd az első 3-4 óra után leveszem a húst, berakom erős alufóliába és megy vissza további 2-4 órára. Weber brikettet használok hozzá, illetve az első részre szoktam rátenni beáztatott Weber füstölő fát.
Csirkét meg nem nagyon szoktam csinálni, az majd most jön.
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz
fogtunder
#2128
üzenetére
Köszi!!!
Egyébként vannak tipikusan használt fütölőfa fajták? Ezek szerint a barack megteszi, de gondolom van más is.
pitiless: most így fejből a snake az ugye az, hogy csinálok körbe egy sort és csak az elsőt (vagy első párat) gyújtom be és szép lassan sorba begyújtják egymást? Ezt nem brikettel csinálják csak? Csak mert a leírásban szerepelt h brikettett ne használjak
és egyébként is halottam már olyat h azokban van vmi adalék, ami miatt káros. De simán tévedhetek vagy akár az is lehet h egy minőségibb, mondjuk Weber brikett nem káros.
Esetleg egy egyszerű, kipróbált BBQ csirkecomb és pulled pork recepttel megdobhatnátok
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Tibicsucsu
#2127
üzenetére
deflektor: keress egy lakatost, nála valszeg lesz maradék anyag is, amiből meg fogja tudni csinálni. az anyaga lehet egy kerek pizzakő is, én egy pici, lidl-ben kapható füles vasserpenyőt használok, a füleiből kellett vágni, raktam az aljába sót.
pizza: nézd, ha te a 27-es rácsra rakott 25-ös pizzakövön (ha találsz ilyet) meg tudsz sütni egy 25-ös pizzát és nem csak 20-asat, akkor hajrá, do that shit, én szopok az életben elég sok minden mással, ez nem hiányzik. szerintem ez a cucc kicsi és nem erre való, ellenben tökéletesen tudok benne minimális faszén igény mellett mondjuk egy fél csirkét sütni magamnak, ha megkívánom ebédre.
szén: minél nagyobb darabok legyenek benne, a morzsalékos nem igazán jó, hamar leég. füstölőfának nem kell boltinak lenni, csak legyen kártevőmentes és száraz. én a barackfámról levágott ágakat szeletelem fel itthon, aztán hagyom két évig száradni, utána mehet a sütőbe. kisebb és nagyobb darabokat is használok.
a kolbászt hidegfüstölik, teljesen másik eljárás, ahhoz száraz forgácsot használnak.én elsőre csirkét javaslok sütni egészben, esetleg combokat. úgyis azzal fog telni az első sütés, hogy tanulod, mire hogy reagál, hogy tudod beállítani a hőmérsékletet megfelelőre és a csirke nem annyira érzékeny rá, ha esetleg túlfűtöd. aztán ha már magabiztos vagy, hogy tudod tartani a megfelelő hőmérsékletet 3-4 órán keresztül, akkor pulled pork.
-
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok!
Asszonytól kaptam egy Landmann mini kamadot (Lidlben akart venni de mire eldöntötte, hogy ezt kapom, addigra elfogyott, de sztem a Lidl is a Landmanntol kapja csak így 5e-el drágább volt).
Sok a kérdés, nem vagyok tapasztalt BBQ meg kamadó témában.
Deflektor
Nyilván nincs hozzá és nem lehet sztem kapni. A kérdés, hogy fém kell hogy legyen vagy kerámia, kő, esetleg megfelel egy virágcserép alátét?
Említették itt, hogy pl laposacélból kiváló tartót lehet csinálni a deflektornak, de ki csinálja meg nekem (Budapest) és hol szerzek laposacélt? Elugorhatok a közelbe a Tímárhoz Budakeszire de sztem 4m a legrövidebb szál és abból is van több féle (húzott, melegen hengerelt) és nyilván nem tudom h mi a különbség. Mondjuk ha van valaki, aki meghajlítja és hegeszti, akkor a maradékot virágláda tartónak talán el tudom használni.
Mennyire legyen a grill rácstól?
Kell a hús alá rakni valamit, hogy ne a deflektoron égjen szét a lecsöpögő zsíradék?Pizza
Fogtunder nagyúr szerint pizzára alkalmatlan. Miért? Lehet 25 cm-ppizzát is sütni. Vagy más a gond?
Pizzakő vagy acél esetleg öntött vas? Mennyivel jobb az acél, mint az öntott vas? A rácsra kell tenni ezeket vagy a rács helyére? Acélnál ugynúgy felmerül a kérdés, hogy ha nem bolti termék, akkor honnan, milyen vastagot, ki vág nekem egy db acélból megfelelő méretű kört? Egyébként a pizzavassal is szemezgettem korábban a konyhába, de nekem ez egy darab vastag fém. Nem tudom megemészteni az árát.Faszén, brikett, füstölőfa
Faszén vagy brikett
?
Melyiket, honnan (Budapest)?
Eddig grillezésre simán vettem benzinkúton, de gondolom egy sok órás füstöléshez vmi jobb kéne. A google a az erdélyi bükkfaszenet toljha az arcomba. Szimpi, de a Lidl-be gyorsabban eljutok ha hirtelen kell.
Elsőnek egy pulled porkot próbálnék ki benne. Ha jól értem, akkor kell hozzá még füstölő fa. Abból is bolti kell vagy jó hozzá más is (gondolom a kolbászt sem bolti, zacskós füstölő fával füstölik a rokonok)? Kell fa chips is meg füstölő fa is vagy az már túl gourmet dolog és ne toljam túl elsőre, örüljek ha ehető lesz az első próbálkozás?
Egylőre csak ennyi
Majd tuti lesz még több kérdésem és persze megpróbálok előbb keresni a topicban, mielőtt egy 100x megválaszolt kérdést tennék fel. -
lemmy71
Topikgazda
Már régen csináltam, de az első kiöntés olyan órmotlan felületre ment mint amilyen neked most a tűztered. Én egy műanyag hordót elvágtam és beállítottam a tüztérbe, a hordót lekentem fáradt olajjal hogy ne tapadjon rá a beton. Egy zsák esztrichez olyan 3 kilónyi samott port és cirka egy liter vízüveget tettem, plusz csapvizet. Jól összekevertem keverőszarral és beöntöttem a hordó és tűztér közzé. Egy bottal noszogtatni kell a betont, mint ha vibrálbád. Egy két nap múlva, óvatosan kiveszed a hordót és kész. Ha nagyon simára akarod akkor ezután, egy samott por plusz vízüveg habarcsal, átgletteled.
-
need
addikt
Üdvözlet mindenkinek..
Érdekelne hogy ti mit gondoltok a marinád fűszerekről..? Sertés és csirke..
Ez a reklám szöveg..
"Az amerikai pitmaszterek titka évtizedek óta az ozmózis elvén alapuló sófürdős áztatás. Nem csak a só, de a nedvesség is a sejtek közé hatol, amivel sütés után ízletesebb és szaftosabb húsokat kapunk eredményül.
A brine – o – magic tökéletes keverék, melyet vízben feloldva nem csak a só és a nedvesség jut a húsba, hanem fűszerek is, tovább ízesítve a BBQ ételeket.
Felhasználási javaslat:
Oldjon fel 100g brine – o – magic keveréket 1 liter vízben és ebben áztassa a húst 4 – 48 órán keresztül a hús fajtájától függően."Tapasztalata valakinek vagy véleménye van érekenem

-
lemmy71
Topikgazda
Ha sima egyenletes a felület akkor elég a samott liszt és vízüveg keverék. Két vékony rétegben vakold ki a tűzteret. Egyszerre keveset keverj mert gyorsan rád köt az anyag.
Az én bográcsozom szeletelt mészkőből van, igy a belső tűztér rész egyenetlen, van ahol 3 de van ahol 6 centi vastag vakolat kellett rá. Én zsákos cementesztrichez kevertem samott lisztet és vízüveget. Azzal vakoltam ki, 10 év után így nézett ki, szerintem jól bírta a strapát.
-
Land
veterán
Sziasztok!
Újra betonoztuk a szalonnasütőnket: téglából áll, közte készbeton (zaákos beton+víz) van. Szeretnénk belülről körbekenni, hogy bírja a hőt. A Bauhausban vennénk hozzá anyagot. Ki mit ajánl, amivel lesz tartós?
Vegyük meg bármelyik samott habarcsot és hozzá vízüveget? Ezekre rá van írva, hogy mekkora felülethez elég a kiszerelésük? -
Nyersszotyi
tag
válasz
lemmy71
#2117
üzenetére
akkoris a pizza az eleve olyan, hogy kitapasztalós féle, minimum 10-20 az elején még nem lesz tökéletes, addig kell módosítani valamin amíg egyszer jó és azt akkor kőbe kell vésni-
a legjobb megnézni yt-on olyan szerkezetekkel készült videókat ami az embernek van vagy lesz-
nagy segítség lett végül nekem is egy 4000 Ft-os lézeres digitális hőmérő-
még a profi olaszok is ott állnak a kemence előtt végig, hogy mikor kell emelni, forgatni, ilyen melós ez de ha tökéletes a végered akkor megérte
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Nyersszotyi
#2116
üzenetére
Á én nem akarok grillben pizzát sütni, az ismerősöm akár ilyen master grillt venni azért érdeklődöm hogy egy kicsit tudjunk előre tervezni.
Annó a szülői háznál faterral raktunk egy kis gōmbōcōt téglából és abban sütöttük a pizzát, néha oldalast sonkát meg kolbászt is. A pizzának olyan 3 - 5 perc kellett, attól függően milyen vastag volt. Remélem hogy az év végére az enyém is készenlesz, már két éve csinálom de még csak a beton alapnál tartok, mindig közbejön valami más
-
lemmy71
Topikgazda
-
Salex1
őstag
válasz
hegegabi80
#2108
üzenetére
Igen, jól mondod egymásra lehet rakni, a tüzelés a grillben történik.
Milyen hasonló árú, méretben kicsi van ami megbízható? kb. havi egy használatra kellene.
Kamado-ban lehet pizzát sütni? -
-
Salex1
őstag
Tudom nem pontosan a topik témája, de közelebbi fórumot nem találtam.
Mi a véleményetek erről a kombinált grillezőről?
Flekken és pizzás sütés a cél. -
pvt.peter
őstag
Igazad lehet.
A tervem most az, hogy meghagyom a lehetőséget arra, hogy a későbbiekben áttudjam alakítani egy offset smokerré, tehát egy plusz tartály kerülhessen a főtartály mellé egyfajta toldásként (a kéménnyel átellenben a túloldalra).
Visszatérve a grillező funkcióra:
Valahogy az aljára kellene egy hosszú csíkot vágni, aminek a rése állítható/zárható.
Ezt a részt úgy kialakítani, hogy akár takarításra is lehessen használni, viszont ne is szóródhasson ki hamu akaratlanul. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
Nyersszotyi
#2088
üzenetére
Rengetegen használnak gázzsámolyt üstházban. A palack meg 1 - 2 méterre van általában az üstháztól.
Amikor mi gázzal bográcsozunk, akkor a végefelé egy darab keményfát rátesszünk a gázzsámolyra a hangulat kedvéért, és hogy némi füst íze legyen az ételnek meg a séfnek
Gázos főzésnél szigorúan csak füstölt szalonnából nyerjük ki a hagyma disztelesehez való zsiradékot
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - OFF topic
- Házimozi belépő szinten
- Hardcore café
- PlayStation 5
- Villanyszerelés
- LordAthis: RETRÓnia - RETRÓ Mánia - Úton van hozzám egy csodás történelmi darab!
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Elemlámpa, zseblámpa
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Azt mikor, mire, miért kell? Vagy az nem víz?

Ha készen leszek a pizza ráccsal, akkor gyártók meg egy cirka 30 comb befogadására képes adaptert. A lányom nagyon oda van a csirkecomb nyalokákért
Alig várom, hogy együnk.
Kezdő kiegészítő szettnek mit javasoltok? Tálak, fogók, csipeszek, tűk, ilyenekre gondolok. Egy BT-s húshőmérő még nem fog kellene a szülinaposnak az biztos (bár tudom, hogy hasznos cucc).
Faszén helyett jobb a briket, én is szinte már csak azt használok. Érdemes még a grill kocsikat is megnézni, egy páran már vettek itt a forumtársak. 
leválik első grillezés után . Valamai ilyesmi a Lidl is -



