Hirdetés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel topik
- Ekkor startol és ennyit gyártanak a Galaxy TriFoldból
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
-
Mobilarena
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Precorus
#1392
üzenetére
Nem említette a kolléga hogy milyen lakóközösségben él, igen tömbházban kicsit cinkes a faszebes grill, de még a gázos is.
Bár egy ilyen virágládának álcázott grill, széria felszerelés is lehetne minden lakótelepi teraszon, vacsival egybekötött szúnyogűzés
Én használtam már egyszerhasználatos weberes faszenes grilltálcát, teljesen rendben volt és egy bő órát bírt.Ott a faszén alatt vékonyra vágott keményfa szeletek voltak, azt kellett begyújtani. Kirándulásra tökéletes, de itthon azért nem használnám 
Amúgy cse-cse lett a hús, csak megérte az a grill az árát
-
supercow
őstag
válasz
Precorus
#1392
üzenetére
Én vettem egy éve gázgrillt, elégedett vagyok vele. Egy Landmann 12251 (Grill Chef) modellt vettem és tetszik hogy a faszenessel ellentétben gyorsan melegszik = rendelkezésre áll, egész könnyen tudom takarítani. Egyelőre nem sok fajta kaját csináltam, csak burgert, csirkemellet, tarjaszeletet, kolbászokat, zöldséget. Tervezek bbq-szerű lassú sütést valamikor (pl tarja, csülök, oldalas) illetve rendelek füstölődobozt, amit valaki az előbb említett.
-
Precorus
tag
válasz
Max1mus
#1394
üzenetére
Aha, finom lett, puha meg minden
Durván 170-180 fokon 4-4 percet kapott. most nem forgattam közben, cserébe vajat sem kapott.
Nézegettem lidl-ben öntött vas lapot, 5500ért van még, de végül is....így is megsül
becsomagolás után ugyan úgy marad leve, mint a serpenyősnek(csak nem annyi), úgyhogy részemről szerintem ennyiben marad.
Lassan jöhetnek a drágább alapanyagok(ez is lidlis volt
), csak lehet hogy picike a város ahhoz hogy legyen steak. Majd felkeresek egy-két hentest. -
Precorus
tag
válasz
lemmy71
#1391
üzenetére
terasz esetén, ha ez panel, nem ártana megnézni mit engednek egyáltalán, van ahol kitér rá a szabályzat (törvény?).
Anya vásárol mindig össze-vissza ilyen akciós cuccokat, 5-6 ilyen tálcával hazaállított mire le tudtam beszélni amúgy aranyos
Naszóval én a végén éreztem rajta valamit, szerintem a papír ami a tetején van, az valamivel átitatott cucc, részemről nem ajánlós.#1390 antalzse (gondolom) azért nem szokták ajánlani, merthogy "füst nélkül nem az igazi"
csakhogy tudsz csalni. vannak pelletek, berakod egy vastagabb alufoliába, egy berakod az égőtest főlé(lávakő, akármi fölé), és jó kis füstöt csinál neked
Majd linkeld be mit választottál-találtál.
Egyébként mintha valaki korábban keresett volna már itt gázgrillt, de nem rémlik hogy mi lett a sztory vége, lehet érdemes lenne rákeresni. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
antalzse
#1390
üzenetére
Ha már nem akarsz faszenest pedig egy weber gömb grill jól mutat a teraszon
egy gázossal jobban jársz mint egy elektromossal
Nem tudom milyen méretben gondolkozol, nekem van egy ehhez hasonló elektromos grillem (jelzem nem az alin vettem, csak most nem akartam előpakolni egy fotó miatt) szóval ez a tüskés hőérzékelős szerkezet nem igazán jó, túl nagy a hő ingadozása, vagy nem elég meleg vagy már oda is éget a hús. Ha ott állsz mellette és folyamatosan tekergeted a termosztátot akkor talán használható, amúgy nem lenne rossz de inkább ilyet ne vegyél
Léteznek egyszer használatos faszéntálcák ez nem olyan macerás, a végén csak kidobod. -
antalzse
csendes tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok a témában és szeretnék a teraszomon grillezni. Én elektromosra gondoltam, mert az a legkevésbé macerás, tudom hogy az komolytalan meg profik leszólják, de tudnátok ajánlani valami terméket vagy márkát? Csirkemellet, kolbászt, zöldséget szeretnék csinálni.
Köszönök minden iránymutatást!
-
lemmy71
Topikgazda
Lényeg hogy friss hashártyát vegyél, fagyasztott vacakkal ne foglalkozz

Mifelénk a hentesnél fel kell rá iratkozni.
Az egyik barátom disznómájat és velőt megabál vegetás vízben, majd apró kockára vágja fűszerezi só bors őrölt köménnyel és apróravágott lilahagymát és pár gerezd fokhagymát nyom rá. Majd betölti a hashártyába és megy a faszénre, nekem nagyon bejön az is. -
supercow
őstag
Most találtam Hogyan süssünk hordószmókerben
-
lemmy71
Topikgazda
Magárol a cigánykáról nincs, vagy nem is tudom
de a sajtos karaj hashártyában így néz ki, a hashártya nem engedi annyira kiszáradni a húst sütés közben. A grill kolbász jobb szerintem a hashártyában, mert az sem szárad annyira ki így jobb lesz az íze is. Végülés egy nagyobb méretű fasírtot csinálsz 2 - 3 centisre ellapítva. -
lemmy71
Topikgazda
Kis mennyiségű húsnál 5kg mi sem vesszük elő a nagy kolbásztöltőt, a 22 .es húsdarálóval és a legnagyobb lyukméretű tárcsával szépen meglehet tölteni
Ha még finomat akarsz, akkor érdemes a hentestél előre rendelni, sertés hashártyát és abba tölteni a kolbász anyagot, hasonló lesz mint a cigányka de grillen finomabb.
Én enyhén klopfolt fokhagymás borsos karajt szokta két kemény sajt lap közé tenni egy kis bacon szalonnával és így teszem bele a hashártyába egy hústűvel összefűzve. Faszénen megsütve valami isteni finom
-
lemmy71
Topikgazda
Én azt a amerikai zászlós kék csomagolású anyagot vettem, valami american grill és burger volt, de förtelmes volt egy falatot sem ettünk belőlük. Ez amit írtam hogy "csabai" stílusban csinálom az tökéletes. Mi is csak grillezünk, az ofszettel is annyira haladtam el hogy megcsináltam a tűztér boxot, de mi is csak grillezünk rajta. A hétvégén a lányomnak ezt a folyékony pácot vettem, nem ehet nagyon fűszeres dolgokat. Hat csirke felső combhoz pont elég, leszedtem a bört jól alaposan bedörzsöltem ezzel a zacsis anyaggal és karikáztam a combokra lilahagymát utána az egészet vékonyan megfújtam oliva olajjal és így pihent egy napot a hűtőben. Tökéletes lett, mert másnap is ilyet kért
Pizza sütőnek szerinte egy 80 literes duci bojler elég lenne, én is abból tervezem a mobil pizza kemencét.
Valamelyik nap ezt a téglából kirakott grillt néztem, nem olyan rossz ez sem és ráadásul hulladék anyagból meg is van, minimális szerszámok használatával. Bár én samott téglával raktam volna ki
-
gu007
aktív tag
válasz
lemmy71
#1377
üzenetére
Egyik kollégám szerint jó a lidl-s kolbász. De, hogy melyik azt nem tudom
elengedtem a kolbász témát, pedig tervben volt, hogy csinálok de sütve nem az én világom. De a jó kis füstölt kolbász az jöhet
Szerettem volna pizzasütőt csinálni de hanyagolom egy darabig. Nagyon drága a vas. Olyan ajánlatot kaptam arra a pár db lemezre ami kellett volna, hogy tavaly kijött belőle a smoker lemezanyaga ami nem volt kevés. Amúgyis mostanában grill van porondon, pihen a smoker
-
lemmy71
Topikgazda
Szerintem is jobb saját magának elkészíteni a grill kolbászt, még ha nem is vág disznót az ember de a hentesnél összetudod válogatni a hozzávalókat. Nekem legjobban az oldalasról leszedett hús jön be grill kolbásznak, persze adok hozzá csülköt is
Végül is úgy csinálom mint a hagyományos "csabai" kolbászt de több fokhagyma és majoránna mellé némi kakukkfüvet bazsalikomot is adok. Itt nem kell félni hogy megpenészedik, mivel nem hónapokig tárolja az ember a spájzban. Csináltam már úgy is hogy, gyárilag kevert grill fűszerkeveréket is tettem bele, nem lett rossz de elvette az igazi kolbász érzését. A múltkor zöld jalapeno szárított tört paprikát vettem, na az egyáltalán nem jött be, többet nem is próbálkozom vele, nem az én íz világom. Megmaradok a hagyományos chili vagy a méregerős macskapöcse paprikánál
Sajnos a békebeli kis piros cseresznye paprikát nagyon nehéz már találni. Ami még nagyon fontos nekem hogy fokhagymát boltból sosem veszek, hiába van ráírva hogy makói meg 100% -ig magyar, azt nem messze tőled Földeákról szoktam venni. Na az fokhagyma, attól úgy ragadnak az újaid mint a ragasztótól 
Nem tudom hogy most milyen a lildl grill kolbász meg a húspogácsa, de amit pár éve vettem az "amerikai grill héten", na az valami borzadály volt. Magyarul a kutyám jól járt vele egy hétig. Olyat csak akkor szabad venni, ha olyan vendég jön akit többé nem szeretnél a portádon látni
Amúgy super a videó amit linkeltél, szoktam követni ezt az embert jó dolgokat csinál, de az is biztos hogy igazi magyar paraszt kolbászt nem hogy nem ettek de még hallani sem hallottak róla
-
gu007
aktív tag
Beszerzési forrást nem tudok, de ismét rájöttem az angus sütőkolbász révén, hogy nem is szeretem annyira a sült kolbászt. Adtam egy lehetőséget az angusnak is de nem ízlett. Úgy mint az angus virsli sem. Nekem nem téma a kolbász
[egy próbát megér] Vagy ha van hozzá felszerelés [link] -
lemmy71
Topikgazda
gu007 fórumtárs szegedi.
Esetleg ez nem lenne jó neked Sütőkolbász (jalapeno-cheddar)
Nekem is ő ajánlotta az angust, igaz én csak a hambi húspogácsát veszem (bár azt is meglehetne házilag is csinálni ha lenne hozzá megfelelő alapanyag), a sütnivaló kolbászt inkább megcsinálom saját szájízemre.
Egy cirka 22 -es húsdarálóval ha van hozzá töltőcsöved akkor te magad is megtudod csinálni, nem egy nagy ördöngösség és az akkor olyan lesz amilyet te szeretsz
Akár lehet előre gyártani is és mehet a fagyasztóba. -
csabám
addikt
Sziasztok!
Hátha van tag Szegedről, valamint tud jó grillkolbász beszerzési forrást!? Nem multira gondolok...

Köszönöm. -
lemmy71
Topikgazda
Én is Lidl -st használok már egy két éve, persze néha mást is kipróbálok, de most ez a pennys anyag nagyon jó volt. Megkockáztatom hogy smokerbe is vállalható ez az anyag
Ami biztos, hogy a tescos és a spáros az nagyon rossz minőségű most, bár lehet hogy a következő gyártás már más lesz.
Kimentem lekapcsolni az öntöző rendszert és közben löttem neked egy képet a pennys anyagról

Ez már a vége, voltak benne nagyobb darabok is. -
lemmy71
Topikgazda
-
lemmy71
Topikgazda
Szombat délutáni faszénteszt
Penny contra Lidl összecsapás, győzzön a jobbik
-
Precorus
tag
Ha az újakat nézzük, én nem találtam jobb áron(amikor vettem). Olcsóbbak meg pl. nem tudták a tűztér-állítást. Úgyhogy ha kivesszük a DIY-opciót, akkor teljesen jó ajánlat szvsz.
lemmy71
Ettől a 85 rugótól hasra estem
Persze, vett cuccból magadnak csinálva olcsóbban kijössz, de az is csalás, mert a saját óradíját ki mikor számolta bele? Ugyehogyugye!
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Precorus
#1358
üzenetére
Igen, jól mondod. Szinte teljesen olyan mint a tiéd, de ennek az öntvény rácsa jóval hitványabb. Ez mai árban max 40 és egy fillérrel sem ér többet. Hasonló méretű és típusú grill kocsikat 35 és 50 közt lehet venni, na az még reális ár, annak aki nem a csináld magad mozgalom híve
-
Precorus
tag
válasz
lemmy71
#1357
üzenetére
Háááát...ez hót' ugyan az, mint az obis 35 ezerért. De van nagytesója 55 ezerért.... azért az a 88 rugó ezért elég hátraszaltós
-
lemmy71
Topikgazda
A minap betévedtem a zöld fenyőfa logos hypermarketbe és megakadt a szemem a LANDMANN 31401 Dorado Faszenes grillkocsin, persze a 88 ezres árától majdnem dobtam egy hátast, ha ugyanezt megrendeled az M....Markt -ból 15 ezerrel beljebb vagy házhozószállítással együtt
De térjünk rá a lényegre, nagyon gyenge termékről van szó, egy 30 ezres weber gömbgrill kapásból megeszi ezt a pár kilós "bádogdobozt"
Maga a tető illesztése csak félcentivel van elcsúszva, a tető aljára gumi ütközőket raktak, így körbe szintén egy félcentis rés tátong
A parázstartó emelőkar lóg lötyög nyikorog, egy vicc.
Maga a test egy olcsó hidegen préselt pléh bádogból készült, némi zománc festékkel lekezelve. A hústartórács két darabból készült vékony zománcozott öntvény, nem jósolok neki hosszú életet. Tartalmaz még egy pihentető rácsot, ami valami krómozott 3millis acélból lehet. Találunk még rajta alul felül egy zárható kopoltyús szellőzőt és egy hőfokmérő órát. A faszéntartó egy perforált zománcozott acél lemez, ennek állítható a magassága 5 - 6 centi ahogy néztem. A kerek valami kemény műanyagból vannak, olyan olcsó kínai fűnyíró minőség, magyarán sokat ne huzigáljuk térköves udvaron
De ha még nem ábrándultunk volna ki teljesen, akkor félre pillantunk a mellette lévő, faszén kupacra. A zsák megtapogatása után olyan érzésem volt, mintha a gyártás végéről megmaradt morzsalékos anyaggal töltötték volna meg a zsákokat. Olyan ne vedd meg minőség
Viszont a BBQ Expedíció 2. bővített kiadás most 3495 ft
-
lemmy71
Topikgazda
Ez kell nektek GrillBot
-
lemmy71
Topikgazda
Nem kell ezt túlzásba vinni, egy spaklival ledúrod a nagyját utána ledrótkefézed egy ilyen olcsó kefével nagyon még mosni sem kell a forró faszén majd úgy is fertőtleníti

Én csak szezon végén mosom le ultrás vízzel
nyáron felesleges mert szinte minden héten használjuk a grillt. -
csabám
addikt
-
Essejó
Topikgazda
Idén is link
-
csabám
addikt
Sziasztok!
Ahány ember, annyi metodika...
Szeretnélek megkérdezni Titeket, hogy egy öntöttvas rács esetén mi a szakszerű első beüzemelés és utána történő használatának helyes módja?
Első használat előtt kell olaj, ha igen, akkor előtte vagy égetés után?
Ha már megtörtént "tisztítás" akkor utána érdemes az öntöttvas rácsot olajozni? Ha igen, akkor előtte vagy utána?
Egyébként egy Jamestown Jaxon grillről van szó.Köszönöm előre is a tanácsokat!
-
Precorus
tag
válasz
Max1mus
#1327
üzenetére
[link] texasi(?) bácsi, rácson csinálja, szót se szól vaslapról.
[link] JO videója, bár ez benti serpenyős sütés.Tekintve hogy az első kicsit rágós lett, ez meg finom omlós, ráadásul sikerült grillen elkövetni, én maximálisan elégedett voltam vele
(de az itthoni hozzám hasonló, hozzá nem értők is
)Nem tudom hogy jól látok-e, a lidlis kb a képen kinéző volt, bár talán egy kicsit jobb: [link]
Ja egyébként félig bbq-ztam a hétvégén, úgyhogy cseresznyefával füstölődött steak lett belőle. Én őszintén szólva nem éreztem egyik húson se
Tanácsokat meg köszi, majd igyekszem megfogadni egyet-egyet
-
válasz
Precorus
#1325
üzenetére
Nagyon csípem JO-t, de még erről a videóról lemaradtam. Megnézem majd.
Nem feltétlen rossz a Lidl alapanyag, mondjuk fogalmam sincs hogy az-e mert azért steaket inkább hentestől, azt is megválogatva.
A denver valahogy így néz ki ideális esetben:
Ha fél centinél vastagabb a zsír hártya a szélén, azt érdemes levágni.
A 140 fok nem feltétlen alacsony, csak azzal nehéz belőni a medium és medium rare 60-65 fokos maghőt, inkább lesz belőle medium vagy inkább medium well ahogy a tiéd.
Vaslap vagy öntöttvas serpenyő a jó megoldás, az ugye tartja a hőt és egyenletes, grillrács nem gondolom hogy steaknek való.
Ha azon sütötted és ilyen lett, nem is rossz munka.
Egyébként ha neked ízlett, már jó hiszen te eszed.
Felénk az Angus denver a legjobb helyen 4400, a hanger 2900. Nekem kéthetente belefér, de persze mindenki saját szája és pénztárcája szerint választ.
-
Nem vagyok szakács, még csak profi sem, de sok marhát sütöttem és főztem már meg, mert nagy marhahús rajongó vagyok. Egyrészt a Hortobágyi Angus tulajának instrukciói, másrészt Kiss Kálmán első konyhafőnök nyertes workshopja alapján dolgozok.
A saját sütőm esetén az öntöttvaslap 180-200 fokos, a alapanyagtól függően, a maghőt ellenőrzöm, a sütési idő attól változik hogy a vastagság mennyire tér el az általam szokásos 3 cm-től, és persze hogy milyen szintre kell sütni. A húst mindig ugyanott veszem, a sütési időt csak 3 cm-nél nagyobb szeleteknél veszem ketté (tehát ott forgatom a pihentetés utáni sütés közben, egyszer). Nekem bevált, szerintem nem tesz jót a steak állagának és ízének az ha már sült részekre többször be van forgatva. Plusz nekem a nálam fényévekkel profibbak azt mondták ne forgassam csak ha muszáj - ha vastag. -
Precorus
tag
válasz
Max1mus
#1321
üzenetére
erm..Jamie Oliver videót néztem.... ő mondta hogy forgassam, én hallgattam rá
még begyújtás előtt kivettem, szóval az olyan ~1,5 óra kb, tuti nem hűtő-hidegen raktam oda.
amúgy alacsony hőn, kb 140-150 fokon sült. Alapanyag Lidl-ből volt(na, ezért lehet karóba leszek húzva
) Black Angus Denver névre hallgatott. Kb 10 percet pihentettem becsomagolva.
Lapon? Rácson sült. Korábban texasi manus videóját nézegettem, ő is rácson csinálta
Köszi a tippeket, még próbálkzni fogok, bár nem hetente
Életem második steakje, első grillen, ahhoz képest finom lett, én elégedett voltam magammal
-
válasz
Precorus
#1320
üzenetére
Ne forgasd a steak szeletet, pont ez a kinti hirtelen sütés lényege. Vedd ki időben a hűtőből, a végén pihentesd, ha vastag max 2 ciklusban süsd, bő pihenővel.
A fotódon látszik hogy a kéreg nem egyenletes, a hús textúrája is necces így szemre, érdemes lenne a beszerzési forrást és az alapanyagot (húsrészt) cserélned. Amíg gyakorolsz száraz érlelésű alappal és nedvessel is tanulhatsz, picit drágább de könnyebb szuper ízeket kapni, az állagról nem is beszélve.
A képed alapján vagy ribeye, vagy chuckeye lehetne (zsíros, faggyús bal oldal) legjobb esetben. Próbálj hanger vagy denver vonalon maradni ha árérzékeny vagy, ha nem akkor hátszín. Szerezz egy maghőmérőt és tapasztald ki a sütőd ideális sütési idejét vele.
De ne forgasd a steak húsokat a lapon, légyszi.
-
Precorus
tag
No, megvolt az első steak, szerintem írtó jó lett, bár én medium-wellre akartam csinálni, de talán inkább sima medium lett. Pedig majdnem 13 percig sült. Első 2-2 perc egyik-másik oldal hogy átmelegedjen rendesen, utána kb. percenként forgattam, vajjal kenegettem. amúgy sót/borsot kapott sütés előtt ~2 órával, bár a bors talán kicsit sok lett
Az oldalas meg szimplán tökéletes lett
-
jozsi252
veterán
SziasztokSzerintetek itthon van olyan cég ahol Ooni Koda-t lehetne venni?Most látom hogy van pizzás topic is.

-
Precorus
tag
válasz
lemmy71
#1313
üzenetére
Akkor közkívánatra, a nem-legutolsó-hanem-azelőtti grillezés képei:
Azt már nem tudom milyen rubot kevertem az oldalasnak, valamit gyorsan összedobtam. De azt tudom hogy volt benne vargánya dögivel, még nem fogyott el amit tavaly szedtünk.
Ez többet is sült, meg hőből is sokat kapott, úgyhogy utolsó képen látszik is, hogy elkezdett keményedni a széle, jó ropogós is lett, apa nem volt oda érte
-
Precorus
tag
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
moszat_
#1306
üzenetére
Pedig volt szó régebben ilyen kisebb smokerekről

Nem tudom mekkora társasági körben szeretnéd használni, de szerintem 2 - 3 emberre való egy ekkora szerkezet. Az egy pozitívum hogy saválló anyagból van, de a szigetelést nézve már komoly aggályaim vannak. Igaz az uds -k sem szigeteltek, hát nem tudom nehéz kérdés. Ha már hordozható eszközökben gondolkozol (kirándulás, túra stb.) akkor én inkább egy gömb grillt választanék.
Amit gu007 fórumtárs épített azt már szekrény smokernek lehet nevezni, az övé sem valami hatalmas de az is inkább egy fix otthoni smoker. -
moszat_
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítség kellene. Szerintetek milyen ez a smoker? [link] BBq-zni kezdenék és ezt és a hordó grilleket nézem ez annyiból jobbnak tűnik, hogy könnyebb megtölteni a parázstartót és utántölteni is kényelmesebb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 7
- Parkside szerszám kibeszélő
- Apple MacBook
- A jövőre utal a CoD: Black Ops 7 egy új beállítása?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Home server / házi szerver építése
- Ezzel jobban keresel, mint az arannyal
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Capriolo Oxygen 29" MTB Új
- Új Reolink TrackFlex Floodlight WiFi biztonsági kamera
- POINT S WINTER S 185/65R15 88T téligumi acélfelnivel
- Ambiano GT-EWM-03 kompresszoros, háztartási jégkockakészítő 150W 1.8L eladó 2 év garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)


elengedtem a kolbász témát, pedig tervben volt, hogy csinálok de sütve nem az én világom. De a jó kis füstölt kolbász az jöhet
Nekem is ő ajánlotta az angust, igaz én csak a
A parázstartó emelőkar lóg lötyög nyikorog, egy vicc.
Akkor csak megérte az árát az a grill 



