Hirdetés
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
Természetesen végignéztem az érdekes részeket, de nem találtam meg benne a magyarázatot arra, amit egy jelenkori böngészőben látok.
A példa egy kiragadott részlet, de látni szeretném a div-ek önálló viselkedését, ezért áll összesen 4 div-ből, és nem csak 2-ből. Leírva talán kicsit hosszú, de igazából csak egy elemi részlet a kérdés.
A linkelt példa szerkezete. Fekete body-ban auto margin-nal középre van úsztatva egy fehér div (#div_main_frame), és abban van egy befoglaló div (#div_pic_bckgrnd, piros keret). A #div_pic_bckgrnd keretnek van a másik 2 div-re. Tartalomként #div_main_pic (zold keret) és #div_head_line (kék keret) vannak benne. A linkelt példában position: relative van mindenütt.
Amit csinálni szeretnék. Rá szeretném úsztatni a #div_head_line-t a #div_main_pic-re valahova középre a tetejéhez. Régi időkben fogták a Photoshop-ot, és ráírták a szöveget a fényképre. Én css-el szeretném azt kiváltani.
Ahogyan próbáltam. Átírom a #div_head_line formázásában a position-t absolute-ra. (A linkelt példában ott van mindkét position, az absolute kikommentezve.) Azt várnám, hogy a befoglaló piros keret (#div_pic_bckgrnd) bal felső sarkába ússzon a kék keret.
És amit nem értek. A kék keret továbbra is ott van a zöld alatt. Mintha ugyan úgy a normál flow helyezné el. Miért nem úszott fel a befoglaló piros keret (#div_pic_bckgrnd) bal felső sarkába? Mi tartja a zöld keret alatt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mac Mini M1 16GB 256GB + Hagibis Dock + Fekete hordtáska
- Retro Acorp Socket 7 PC, Pentium MMX CPU, 32 MB RAM, Windows 98
- Asus H81M-A LGA 1150 alaplap, 8 GB DDR3 RAM, i3-4370 CPU
- iPad Pro 10.5 (2017) 256GB tökéletes állapotban, dobozában
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Silver - HUN- MW1G3MG/A 3 év gar
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi