Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• coco2

őstag

válasz Mr. Y #7460 üzenetére

Természetesen végignéztem az érdekes részeket, de nem találtam meg benne a magyarázatot arra, amit egy jelenkori böngészőben látok.

Fiddle link

A példa egy kiragadott részlet, de látni szeretném a div-ek önálló viselkedését, ezért áll összesen 4 div-ből, és nem csak 2-ből. Leírva talán kicsit hosszú, de igazából csak egy elemi részlet a kérdés.

A linkelt példa szerkezete. Fekete body-ban auto margin-nal középre van úsztatva egy fehér div (#div_main_frame), és abban van egy befoglaló div (#div_pic_bckgrnd, piros keret). A #div_pic_bckgrnd keretnek van a másik 2 div-re. Tartalomként #div_main_pic (zold keret) és #div_head_line (kék keret) vannak benne. A linkelt példában position: relative van mindenütt.

Amit csinálni szeretnék. Rá szeretném úsztatni a #div_head_line-t a #div_main_pic-re valahova középre a tetejéhez. Régi időkben fogták a Photoshop-ot, és ráírták a szöveget a fényképre. Én css-el szeretném azt kiváltani.

Ahogyan próbáltam. Átírom a #div_head_line formázásában a position-t absolute-ra. (A linkelt példában ott van mindkét position, az absolute kikommentezve.) Azt várnám, hogy a befoglaló piros keret (#div_pic_bckgrnd) bal felső sarkába ússzon a kék keret.

És amit nem értek. A kék keret továbbra is ott van a zöld alatt. Mintha ugyan úgy a normál flow helyezné el. Miért nem úszott fel a befoglaló piros keret (#div_pic_bckgrnd) bal felső sarkába? Mi tartja a zöld keret alatt?

Új hozzászólás Aktív témák