Keresés

Aktív témák

• arp

csendes tag

válasz Tottu #8 üzenetére

Tudod, pontosan ezt tettem én is szombat délelőtt, minden kártyát kihúztam, stb. és kopogjuk le, működik. Tisztaság fél egészség.

Más: az aláírásodban szereplő bon mot kitől van? Vagy saját?

• arp

csendes tag

A Windows újrainstallálása nélkül van értelme felcserélni a PCI-kártyák sorrendjét?

• arp

csendes tag

Szevasztok, updatelnék.
    A Maxtort lehúzva is elszáll a rendszer. Azért újraformáztam.
    A memtest semmilyen hibát nem talált.
    Az elszállás pillanatában mindig fent vagyok a neten, de nem feltétlen böngészek épp. ADSL, Dialcom 1600 modem. Az nForce network kontollere osztozik a windózos IRQ-ján, ha ez számít valamit.
    Az esemény-naplóban kétfajta figyelmeztetés szerepel, gyakran, de nem mindig, a crashek tájékán:
    - Windows cannot store Bluetooth link keys on the local transceiver because it cannot determine whether proper security is enabled for the device.
    Ja igen, az egér MIcrosoft Bluetooth, a használati útmutató szerint nem kell (szabad?) biztonságossá tenni a kapcsolatot, vagy mi.

- Your computer has automatically configured the IP address for the Network Card with network address xxxxxxxxx. The IP address being used is xxxxxxxx.

Persze mindkettő jóval a crashek előtt is előfordult.
    HIbaüzenetek (error) nem szerepelnek a naplóban.

Az egyik első kérdésem továbbra is áll: megnyugodhatok-e a memória felől, ha nem 2.5 a CL, mint az MSI által tesztelt esetben, hanem 3?

Ja, a keyboard is USB-s, ha esetleg az IRQ-vonalon gondolkodunk.

Köszönök minden tippet!

• arp

csendes tag

válasz Fauszt #3 üzenetére

A BIOS-ban defaulton vannak a memória időzítések, a 3.3.3.8 gyári értékek. Igen, tudom, hogy több órát illene futtatni a memtestet, de dolgozni is kellene, és csak másfél óránként száll el a gép. Tehát azt csak éjszaka fogom tudni megtenni.
    A tévékártya Terratec 400.

• arp

csendes tag

Szevasztok,
    Mivel túl sok mindent változtattam meg egyszerre a gépemen, nem várom, hogy gyorsan felgöngyölítsem a dolgot, de egy-két dolgot segíthettek kilőni. A hibák teljesen rendszertelenül jelentkeznek, de azért naponta többször.

A konfiguráció: MSI K7N2 Delta-ILSR, Barton 2500+@3200+, 2*512MB Kingston Value RAM (@200 MHz, 3.3.3.8), Samsung 160GB PATA, Maxtor 120GB PATA, GforceFX5200, DVD író, Enermax 350W, tévékártya, stb.

Egy évig békésen működött, más memóriával.

Ami változott: beraktam az új ramokat, és kékhalál, elszállás. Megnéztem az MSI RAM-teszt eredményeit, és a Kingston Value Ram sikeresen teszteltetett, bár más slotokban. Átdugtam, több óra boldogság, majd újabb hibák.

Első kérdés: Számíthat-e, hogy a tesztben szereplő Value Ram gyárilag 2.5 CL-lal megy, míg az enyém 3-mal?
    Második kérdés: A memtest vajon kimutatna inkompatibilási hibát? Ugyan csak egy ciklust futtattam még le, de az hibátlanul lement.

Tény, hogy mindeközben átdugtam a Maxtort a RAID-es IDE-csatornára, és nem tudom mennyivel később elkezdte a rendszer a chdsk-et futtatni a vinyó egyik partícióján. Elolvastam itt egy-két topikot ezzel kapcsolatban, és most ezirányban tesztelek (értsd: lehúztam a Maxtort), de gyorsabban a nyomorom végére érhetek, ha ti közben válaszoltok a fenti kérdéseimre. (Igen, pld. a RAID vezérlő IRQ-ja shareolva van valakivel.)

Előre is köszönöm a tippeket.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés