Aktív témák
-
kimcsóka
csendes tag
A Blue Screen miatt jöttem én is, Memory management és a ntkrnlpa.exe a ludas, csakhogy én ettől nem kerültem közelebb a megoldáshoz. Mit tegyek pls segítsetek.
Mit kellene cserélni esetleg, driver frissítés?Talán mondhatjuk hogy az igénybevevő feladatoknál nyomja be a restartot pl.: játék
-
Supr@
senior tag
Nekem is van egy próblámám, szintén kékhalálos. Játékok és tesztek alatt tök jól megy a gép, de amikor tesóm el kezd pasziánszozni, az után 10percel kijön a kékhalál és újraindul a gép. sJátékok és tesztek alatt ezeket értem: D3, Hl2, CS, Prime95, Supre pi, 3dmarkok, nfsu2 és ezek alatt semmi baj. Ja és semmi sincs húzva a gépben.
-
MarKoo
addikt
Eddig nem fagyott ki. Most az Opera a Ventrilo meg az ICQ fagyott ki game közben. Azthiszem megfikkant a Windowsom. Végülis 13 hetes mit várok.
MOD: Úgy tűnik megoldódott a problémám. Ennek nagyon örülök.Már csak a Windowsom térne észhez. Most visszaállítottam minden bejegyzést, amit a registryből töröltem a jv16 PowerToolssal.
-
MarKoo
addikt
Nah újraraktam. Mindjárt kipróbálom egy waron, hogy műxik-e.
-
norbiphu
őstag
AI Audio
ADI AD1985 SoundMAX 6-channel CODEC
Audio Sensing and Enumeration Technology
support S/PDIF out interface
A hangkari nem Realtek.
Bővebben: link -
anulu
félisten
nemtudom sajnos, nekem az alaplapi hangchip produkál ilyet, de csak és kizárólag SimCity4 alatt
ha kikapcsolom a játékban a hangot, akkor is (random időközönként). ha pedig letiltom a hangchipet, akkor nem indul el a jáékt, mondván, h nincs DirectX kompatibilis hangkártya a gépben
-
MarKoo
addikt
Kicsit módosítottam a ''régi'' címen.
-
MarKoo
addikt
Nah itt az idő (sajnos), hogy újra igénybe vegyem a topikot.
A problémám a következő:
Játék közben (Call of Duty) egy idő után kiakad a hang és ez a képernyő fogad: Bővebben: link Ugyanezt produkálta már CS:S-ban is, de CoDozni többet szoktam.A lényeg, hogy arra már sikerült rájönnöm, hogy audio driver hiba, de még nem tudom hogy hogyan lehetne kiküszöbölni. Rakjam újra a hangkártya driverét?
-
Ubika
csendes tag
Na szóval az alaplap dimm aljzatai közül 2 szar volt. Probléma megoldva !!
De aztért kösz a segítséget !
[Szerkesztve] -
Ubika
csendes tag
A proci hőmérséklete is rendben 40 C° nincs láza !
-
Ubika
csendes tag
A memóriák úgy tünik rendben vannak egyéb ötlet?
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
oprendszervitát hagyjátok, úgyis fölösleges és ez a topik nem arról szól.
-
Wasmacsó
csendes tag
az xp+uhu két dolgot jelent:
1kiló szar
meg mégyegy kiló szar!
használj suse-t vagy redhat-et. az xp alapban szar és kész. az ember rá van utalva hogy azt használja, mert linuxra nincsenek ilyen professzionális eszközök, sok program...szóval nincs elég prog rá. a winfosra sok jó prog van, de maga az os instabil és gyakran lefagy, ennyi. -
Ubika
csendes tag
Pénteken vettem egy pár dolgot amiből egy gépet szeretem volna összedobni
(ASUS A7N8X-E Deluxe , 3200+ proci, 2x512 400mhz ram, fx 5700 vidi, audigy hankártya, pioneer dvdíró,2 vinyó,aszem ennyi
) na már most szombaton reggel neki is álltam gép kb 2 óra allat kész és itt kezdődnek a problémák.Az XP telepítése közben megjelenő kék ablak.Szerintetek memória ?????
-
MarKoo
addikt
-
hegel
csendes tag
Hello!
Próbáld meg a BIOSban a ram-shadowing-ot mind kikapcsolni. Ezek a TV tuner kártyák szoktak foglalni azon a területen, amit a windows is használ és általában nem is lehet ezt nekik megtiltani. Szóval, ha a windows is oda akar irni...
Másik lehetőség, hogy a reserve 1 Mb opciót a BIOSban engedélyezni kell (vagy enable 1 MB between 15-16 ha jól emlékszem), ami fenntart helyet a memóriában ezeknek az add-on kártyáknak, mint a PCTV.
Próba szerencse,
Hegel -
gézu
őstag
válasz
Vadászmenyét #93 üzenetére
Azt átgondoltad amit eddig írtunk?
-
Totyi
őstag
válasz
Vadászmenyét #93 üzenetére
Kékhalál sokmindentől lehet.Havernak procc túlmelegedés,memógondok,alaplap,esetleg rossz bios beállítás
.
-
Vadászmenyét
aktív tag
A noname ramommal mi a baj? tökéletesen működik. Mellesleg másik rammal se rakta fel. Szerintem valami az ide csatlakozókkal van. Nem lehet hogy az IDE kábel a hibás?
-
moonman
titán
válasz
Vadászmenyét #90 üzenetére
viccen kívül asrock alaplap és noname ram egyből szemet szúrt.
-
gézu
őstag
válasz
Vadászmenyét #90 üzenetére
Az xp nem szereti,ha telepítéskor tuningolt procit talál,meg láttalak
egy másik topikban is a vinyófelismeréses problémával,ami szintén
lehet a kékhalokozója.
-
Vadászmenyét
aktív tag
Sziasztok az mért van hogy nem tudom felrakni a saját gépemen a windows xp professionalt? Mert kékhalál. hardwerhibát talál és a windows károsodása érdekében stbstb. Már szinte kiküszöböltem dolgot az alaplapra és a procira : lásd konfigom nevemben. Ötlet valami?
-
MarKoo
addikt
Azt még mindig fenntartom, hogy bárkinek bármilyen ötlete van, örömmel fogadom.
-
VladimirR
nagyúr
nem olvastam vegig, de latom, hogy hasznalod a keszenleti allapotot
kerdes az, hogy milyen chip van a tuneren, mert a bt (ujabben conrexant) chipek nem tamogatnak semmilyen energiagarazdalkodast, s lehet, hogy ez a gond forrasa
ha ezt a lehetoseget mar kiutottetelk, akkor elnezest -
MarKoo
addikt
Hmmm.... Azthiszem feladom.
-
djsaabe
tag
több megoldás nemtudo ezt inkább egy szakembere biznám innentől ha még mostsem jó legalább tancsáot kérj tőle ha nemjön be akkor vidd is el a gépet.
-
MarKoo
addikt
Felraktam a Windows XP Service Pack 2 HUN-t és még mindig rossz. Ah.
-
djsaabe
tag
hy nekm eddig azért irta ki mert a videókaártyámnak meg más cuccnak nemvolt megfelelő friss a driverja szerintem ezt is próbáld ki.
-
MarKoo
addikt
Felraktam a 4.9-es Catalystot. Semmi változás. Egyébként lehet hogy vírus, habár már kiírtottam az e-mail férgeket.... Általában minden nap jönnek angol nyelvű vírusos mailek egy e-mail címre. Valahogy jó lenne megszabadulni tőlük. Mind1, most még nem lesz win resintall, talán egy új rendszerrel majd, de ha minden más rendesne működik, akkor szerintem felesleges.
-
Ezt ettől függetlenül mondom el, mert rád nem vonatkozik.
Én előbb csináltam winupdate-t friss telepítés után, mint tűzfalat vírusírtóval. Bekaptam pár vírust, melyeket semmivel sem tudtam legyúrni utólag a gépemről, mégcsak meg sem találták. Ráadásul a NAV találta a legkevesebbet. Onnan tudtam csak, hogy szopi van, hogy folyamatosan volt adatforgalmam a netre.
Format c után lett csak tiszta a gép. Vannak a neten olyan vírusok is, amelyekről nem is tudni, hogy léteznek. Ezekre pedig ellenszer sincs.
Ezt csak a vírusírtókról kialakított vélemények miatt mondtam el.
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
Mer a kivétel hiba az hardveres mi?
De azért ha a suspendnél jelentkezik a hiba, akkor egyszerűen kapcsold ki bioszban + windózerben is .
A tv kártyák + tudnak furcsán viselkedni.
Egyébként nem kő minden hardvert kiszedni, tiltsd le a driverüket. Annaka a tevének nincs újabb meghajtója (pl. két tégla?) -
MarKoo
addikt
Na szóval vírus tuti nincs, mert Nod32 full scan, Trojanhunter, Ad-aware... Ezekkel a progikkal mindig le szoktam ellenőrizni havonta a gépem. A bios update ma reggel meg volt. Délután felraktam az összes frissítést amit kellett. Még most sem működik a TV, de a készenléti állapotos dolgot még nem próbáltam. Szerintem az lesz, hogy felrakom a 4.9-es Catalystot és ha úgy is előjön a hiba, akkor nem foglalkozok vele. Bár azért jó néha tv-t nézni esténként itt, de túl fogom élni.
-
A ''majdnem''-ben pont annyi lehetőség van, hogy nem biztos, hogy neki az van.
Kérdés, hogy egy rossz BIOS-t hová tennél...
Másrészt azért nincs teljesen igazad, mert vírusokkal nagyon könnyen előidézhető kékhalál, és ugye semmi köze a hardverhez.
Én csak P1 időszakból ismerem az Acorpot, PII óta nem vettem, csak nevesebb gyártótól lapot. Nekem sosem volt bajom egyetlen egy Acorppal sem
[Szerkesztve] -
MarKoo
addikt
Látom elvagytok
de nekem még mindig nem jó.
-
hatol
csendes tag
Szevsztok ez volt a problémámhoz legközelebbi fórumtéma. Most telepítettem frissen egy magyar Win XP-t + SP1-et. Időnként a bekapcsolási folyamat közben vagy a Word futtatásakor elég gyakran kapok egy szép kék képernyőt:
''Hardware malfunction!
Call vendor for support!''
Ennyi. A konfig Acorp ZX86 alaplap, 800 Mhz Slot1 P3, 512 Mb ram, SbLive, Abit Geforce3, Maxtor 60 Gb vinyó és egy LG DVD/CD-író. Az XP-t most tettem erre a konfigra előnyör ezelőtt Win 98 volt rajta, az is fagyott időnként, de ott csak a szokásos. Ilyen hibaüzenetet viszont még nem láttam.
Ötletek? -
MrCsiT
addikt
XP kékhalál - MERT MEGÉRDEMLED
Pont erről nem, de ilyen ''eldumpolok, mert az jó'' hibáról olvasgattam a Micro$oft oldalán, de igazából sok értelmeset nem írtak, sem a megoldásról, sem a miértről..
szóval marad ''megfejtés''nek az első mondatom.. -
MarKoo
addikt
Nah a létező összes telepítést felraktam és még mindig megdöglik.
-
anulu
félisten
windows update-et szoktál futtatni? nekem voltak nagyon komoly SATA gondjaim. szállt, fagyott, lassú volt, bármelyik drivert is raktam fel. windowsupdate-en talált a rendszer egy M$ drivert. láss csodát! azóta full hibátlanul megy! javaslom
-
Flameus
aktív tag
RIS = Remote Installation Services
Bővebben: link -
MarKoo
addikt
A bios csere megtörtént, változás semmi.
Most jön az hogy berakok egy nVidia karit és utána vissza az Ati.
-
MarKoo
addikt
Nem hiszed el, de pont ma jött ki egy új bios az alaplapomhoz.
-
djtörök
senior tag
-
MarKoo
addikt
Ha valaki leírná magyarul hogy pontosan mit is csináljak, azt nagyon megköszönném.
Szerk.: Éppen most raktam fel 1.05-ös drivert és nem működik még mindig.
[Szerkesztve] -
djtörök
senior tag
na angolosok rajt, ott a megoldás is
-
djtörök
senior tag
If you install Windows XP by using a Pre-Boot Execution Environment (PXE) network adapter or by using a remote boot floppy from a Remote Installation Services (RIS) server, the installation process may stop responding (hang) at the ''Setup is Starting Windows'' screen. A few seconds after this message appears, the screen may suddenly go black. You may also receive the following Stop error message on a blue screen:
STOP: 0x4000008a (0x822bcda8, 0x823978b0, 0x00000000, 0x00000000)
A kernel thread terminated to protect your system mutax.
NOTE: The four parameters that are inside the parentheses can vary according to the computer's configuration.
When you receive the stop error message, the RIS installation does not continue.
CAUSE
This problem may occur if the computer's BIOS does not notify Windows where the extra INT1A BIOS code is located. When Windows copies the BIOS code into the virtual DOS environment, Windows does not copy the extra INT1A codes. If the video BIOS of the display adapter calls INT1A, the video BIOS jumps to a location without valid code. This problem may occur if your computer uses an NVIDIA-based video card such as the GeForce2 or TNT RIVA.
RESOLUTION
To resolve this problem, obtain the latest service pack for Windows XP. For additional information, click the following article number to view the article in the Microsoft Knowledge Base:
322389 How to Obtain the Latest Windows XP Service Pack
The English version of this fix has the file attributes (or later) that are listed in the following table. The dates and times for these files are listed in coordinated universal time (UTC). When you view the file information, it is converted to local time. To find the difference between UTC and local time, use the Time Zone tab in the Date and Time tool in Control Panel. Date Time Version Size File name
--------------------------------------------------------------
11-Mar-2002 15:00 5.1.2600.34 65,152 Videoprt.sys
WORKAROUND
To work around this problem, temporarily replace the AGP video adapter with another supported PCI or AGP video adapter that uses a different chipset. You can then use RIS to install the client. After the installation is complete, put the original video adapter back in the computer, and let Windows detect the video adapter and install the video drivers.
STATUS -
rdi
veterán
Mégis csak vmi rosszul +írt driver miatt lehet a dolog. Mondjuk elfelejti felszabadítani maga utána a memóriát, stb.És akkor az elfogy.
-
MarKoo
addikt
Megnéztem tuning nélkül is ezt csinálja-e és sajnos igen. Egyébként a rendszernapló tele van olyan hibaforrással, hogy cdrom, de a tv futtatásakor mindig azt a hibát írja, amit az imént közöltem veletek.
-
becso13
aktív tag
Nekem Far Cry alatt dobott ki hasonlókat.
-
MarKoo
addikt
válasz
Deathcourier #20 üzenetére
Nem vírus ez tuti.
-
Deathcourier
aktív tag
Nekem volt hasonló!Na szal nekem mint kiderült vírus miatt írogat ilyen dolgokat amiután leírtottam trojahunterrel már nem csinálta.Lehet hülyeség de nekem volt ehez hasonló szövegem.Ha nem vírus dolgo akkor pasz.
-
Hát, legalább anyi valószínű, hogy nem hardveres gondod van. Legalábbis szerintem. Én meghajtó(k)ra gyanakszom.
Amikor én tekertem a ramokat, akkor nem ezt írta ki, de ez persze nem jelenti azt, hogy nem lehet ettől. Prockó túlhajtásnál is mást írt ki.
[Szerkesztve] -
MasOyama
őstag
Lehet, hogy valami progi akad össze a másikkal. Nekem volt olyan, hogy feltettem egy zonealarmot, és arra egy másik progit amiben volt tűzfal, és a win betöltése közben elszállt kékablakkal. Nekem az nyújtotta a megoldást, hogy kihúztam a hálókábelt a gépből, és akkor már minden működött. Leszedtem a progit és már megy is. Na meg ha tuningolsz, akkor is előfordulhat kék ablak. De az is lehet, hogy a windows kicsit érzékeny. Ki lehet kapcsolni a védelmét, hogy ne inditsa újra a gépet. Nézd meg a hibanaplóban, hogy milyen hibától szállt el.
-
moonman
titán
pedig ez erősen memória-gyanús. esetleg alaplapi memóriavezérlő. valami ilyesmi.
-
moonman
titán
első körben visszavenném a ramok húzását, másodikban memtest. ez a mutex object a shared memóriába írást kontrollálja, valszeg a húzás miatt hibádzik. próbaki!
-
MarKoo
addikt
Nah senki semmi tipp?
-
MarKoo
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #5 üzenetére
Én se nagyon. Eddig azthittem minden hibával találkoztam már, de kezdek rádöbbenni hogy mégsem.
-
MarKoo
addikt
Bocsi kicsit sz@r lett
Bővebben: link
-
MarKoo
addikt
A következő lenne a problémám. Ezt már az előző XP-mnél tapasztaltam, de most vettem észre, hogy ennél is (semmi különbség a kettő között
) amint megpróbálom készenléti állapotba vinni a gépet, egyből kékhalál. Tegnap felraktam az UHU Linux 1.1.1-et egy külön winyóra. Kipróbáltam minden jó stb.. Visszamentem Windows-ba és feltelepítettem az új Logitech Bluetooth-os egerem meg billentyűzetem. Leültem játszani, majd a játék után tv-t akartam nézni. Elindítottam a PCTV Vision-t és kékhalál. Eddig semmi probléma nem volt tv nézés közben. Lehet valami összefüggés a között, hogy felraktam a bill.-t + egeret és egy Linuxot és így már kékhalál egyből amint elindítom a PCTV-t? Valami olyat ír ki, hogy kapcsoljam ki a memória árnyékolást meg stb. Gőzöm sincs mi lehet a probléma, de nagyon idegesítő, hogy ha megnyomom a Készenléti állapot gombot kifagy, sőt tv-t se tudok nézni.
A konfigom: Intel P4 2.6C@3315 Mhz, Asus P4P800 Deluxe, Powercolor X800Pro Limited Asassin Edition, Hynix 512/400@510Mhz D-43, Windows XP SP1 (magyar).
Várom az ötleteket.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Honda topik
- Hardcore café
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest