Hirdetés
- iPhone topik
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Újabb Redmi Watch 5 érkezett
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
Hirdetés
-
Disney + újra három hónapos promócióban.
lo Pár napja érkezett meg az Amazon Fire TV Stick 4K Max 2nd médialejátszóm, az Edifier R1600T III Sztereó...
-
ASUS BTF koncepció: látszólag vezetékek nélküli PC
ph Összeépítettünk egy komplett rendszert a kábelezést az alaplap mögé száműző BTF megoldással.
-
Megérkezett a METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER legújabb előzetese
gp A klasszikus harmadik rész felújított kiadása sajnos még mindig nem kapott megjelenési dátumot.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
-
jolti
senior tag
Ez egész felületén és mélységében átkeveri az örleményt.
Meg az egyszerűségét szeretem a legjobban. Rá a szűrő tetejére, kettőt-hármat forgatok rajta, közben lesüjjed és elsimítja a felületet.
Pikk-pakk.
Küldözgetni nem szeretném, de ha vezet erre utad nagyon szívesen oda adom egy-két hétre próbálgatni. -
HÁZIGAZDA
nem olyan kicsi az a blokk (nem 0650 szintű, de nem is saeco, a kettő között félúton), és mivel külön szivattyúja van, előnye is van: ha jókor indítod a gőzölést, végig aktív a fűtés, amíg gőzölsz, bármeddig is legyen az.
0,7 dl egyébként nem rossz, de nem is különösen jó. valaki majd írja meg, hogy kényelmesen fel lehet-e gőzölni egy 6 decis kiöntő tartalmát.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
akkor biztos jó. de igazából a gőzhöz logikus a termoblokk, bármeddig nyomja, nincs vízkő, nincs utántöltés szintérzékelővel stb. elég egy sima ulka és egy termoblokk. ha egyszer gépet építenék (egyelőre a dc-t sem bírom szétszedni, a gőzcsap egyik anyáját nem bírom megmozdítani sem), egy gaggia+pid+rézcső+nyomásszabályzó lenne a kávés oldal (vagy faema family alapon ugyanez) és egy 0650 blokkja és szivattyúja a gőz.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
Espressora hozza a kötelezőt (kis kúpos) viszonlag alacsony retencióval mint "selling point". Tegnap szétkaptam újból, pofozás, meg mindenféle varázstrükkök nélkül 1g volt kiseperhető belőle. Filterre nem próbáltam.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
igen, tök jó áron mennek. vettem is egy kenya ruka chuit és egy costa ricát én is faterral. a tanulság az, hogy inkább veszek jó zöldet, ennyiért már nagyon van. a kávék nem voltak rosszak, de jók sem, alul voltak pörkölve (pontosabban: ha én ilyenre pörköltem volna itthon, odaírtam volna az excelbe, hogy legközelebb +1 perc), viszonylag kellemetlen volt inni őket. eszpresszóra.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
nem ízlés kérdése, mert pontosan tudom, hogy milyen egy jó világos pöri. nem savanyú. savas, gyümölcsös, komplex, de nem savanyú. a savanyú kávé ízhibás. viszont a yirgáról nem nyilatkozom, az nem volt nálam. se filterről, mert azt nem próbáltam. meg persze az egyes pörkölések sem biztos, hogy teljesen konzisztensek.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
Igaz, de Devla nem épp classic cuccal tol klasszikus espressot filter kávéból. Ennek ellenére egy próbát megér, de ne reméljük, hogy hozzuk a Mina/EK/Devla trió szintjét
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Csápájev
őstag
-
HÁZIGAZDA
-
Bazsee71
őstag
Amikor én voltam, akkor Béndek Tamás is ott volt, de megmondom őszintén, nem néztem hogy készítik a kávét, a végeredmény igen jó volt. Engem inkább az bosszant, hogy sokszor nem érződik az italon a lezserség, a Kék Elefántban sem láttam annyit maszatolni a baristát, mint amennyit én játszadozok vele, a kávé mégis fenomenális volt. Megkérdeztem, és a hőfokkal sem babrál különösebben, ritkán megy el 93 °C-ról.
Amúgy a Pécsi Kávéban kaptam egy grátisz kávét, mert Tamás mondta, hogy a guatemalait már nem adná ki, mert hiába hűtőcsapol, annyira túl van melegedve a gép, hogy megég, inkább ajánl mást. Aztán mondtam hogy akkor mindegy, csak kíváncsiság volt mert most hoztam éppen a Danettitől, erre mondta hogy akkor csakazértis ad egyet, és legalább tudom milyen mikor megég.
Na meg ma is tanultam valamit, én sem tudtam mi az az omniroast. De ahogy nézem nem is nagyon használják a pörkölők a kifejezést, legalábbis azoknál a kávéknál, amikkel találkoztam.
-
mdav88
aktív tag
-
mdav88
aktív tag
Köszi, akkor jól gondoltam hogy feljebb kell lépjek hővel.
Más, tegnap egyik szakmabélimről kiderült, hogy (újra) belevág a pörkölő bizniszbe, kaptam is tőle egy guatemala mintát, de még iszonyatosan friss, úgyhogy nem tudok róla mit mondani, de a későbbiekben lehet érdekes lesz.
-
ronin s8
senior tag
Ez az, igen!
Nagyon nagy előnye a Brikkákkal szemben, hogy - bár elég nagy a szűrőkosara, de - az őrlemény mennyisége tetszés szerint választható. Ha enyhébb kávét szeretnék, egyszerűen kevesebbet teszek bele, nem lesz rosszabb a végeredmény. Ez azt a kávét csinálja, amit Nyugat-Európában a reggelik mellé szoktak szervírozni. Sok víz, lekerekített ízek, teljesen jó.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Kazasi
tag
Esetleg egybialetti venus ?
-
kozsy18
tag
Is. Láttam már a videót korábban, bújtam is a webet, milyen tapasztalatok vannak vele espresso terén, sikertelenül. Elmondásból hallottam, hogy tud elég finomat őrölni, de ezt nem láttam személyesen, ezért keresek valakit, akit közvetlen élmény fűz hozzá.
Nyilván nem fogom megtalálni 100-200 euro között azt az őrlőt, ami filter és espresso képes is lesz, de szeretnék valamit, ami a jelenlegi után a következő lépcső lehet (némi kompromisszummal).
(És nem egyből EK).[ Szerkesztve ]
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
soldier2
őstag
Azért french pressel kísérletezésre a CasMo-t erős túlzásnak érzem. Vannak filterre pörkölt kávék a Kapuczinernél is, és ha kb annyira jók a pörköléseik filterben, mint espressoban, akkor kezdésnek bőven elég.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Kapuczinernél tudsz kérni filter pörkölést (igaz nem kóstoltam, csak a presszóra pörkölt kávéikat, de nem valószínű, hogy rosszabb lenne). Értem én, hogy tanuljunk a legjobbal, mert kizár egy hibalehetőséget de lehetőleg maradjunk a realitások talaján. Persze nem kell velünk egyetérteni, kapott két véleményt, meghallgatja amelyiket akarja (vagy egy harmadikat).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen