- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
PTM
aktív tag
Itt egy Philips Cinema review, 16,7 millió szín, vagyis 8 bites a panel.
-
PTM
aktív tag
válasz
Celithrandi #93 üzenetére
Konkrétan a Dolby többtízezer dolláros monitoraiban volt 12 bites panel, de lehet még akad hasonló készülék a piacon. A Sony Trimasterekben is csak 10 bites van. Egy konzumer tévében tuti nem volt 12 bites panel.
-
PTM
aktív tag
-
PTM
aktív tag
Hát, most úgy tűnik hogy a magasabb framerate felé indulnak a tévék is, ha kell, ha nem. Ez az irány engem is hidegen hagy már őszintén szólva, mindenesetre a HDMI Forum szerintem ezzel "előre menekül", vagy felzárkózik ha a DisplayPorthoz hasonlítjuk.
A CES-en talán lesznek konkrétabb dolgok.
-
PTM
aktív tag
Egy 8K OLED tévé többmillió forint, az a 700 ezres készülék inkább QLED lehetett. Van, amelyik modellévben a Samsung nagyon kiherélte a 4K tévéiket és nem a felbontás, hanem a jobb panel illetve elektronika miatt megérhette valamelyik 8K modell. Amúgy tényleg meh, ráadásul rajtuk kívül kb. az összes tévégyártó is sorban kifarolt már a 8K mögül (tavaly óta OLED-ből sincs azt hiszem).
Én ez miatt írok monitorokról, tévéknél egy kicsit sem érdekel a 8K. Monitoroknál is főleg a szöveg megjelenítése miatt, ill. mert a kisebb felbontásokat is pixelpontosan lehet skálázni rá.
-
PTM
aktív tag
Azt hiszem, a konzolhoz adott gyári kábel is másfél méter, bár nem tudom, megvolt-e hozzá.
Sajna van, amikor a látszat csal és a nagy komoly kábel valójában vacak aztán hibázik rajta a kép.Én is jártam már így. Szerintem a legrosszabb, hogy leírva egyértelmű a gond, de amikor bennvan az ember, akkor lehet, hogy csak sokára gondol a kábelre. Főleg ha először tapasztal ilyet.
-
PTM
aktív tag
De hát éppen azt mondom, hogy semmi nem történik ha a játékot ugyanúgy 2160p-ben vagy akár 1440p-ben számoltatja az ember, a mai grafikus kártyák ezeket (de az 1080p-t is) pixelpontosan kirakják 4320p-re. Nem kell nagyobb teljesítmény, nem lesz mosottabb a kép se.
Viszont a 2D vektorgrafika, főleg szöveg, az meg nagyon durván jól néz ki egy ilyen magas képpontsűrűségű kijelzőn. Tény, hogy nem mostanában terjednek el az ilyenek, ha elterjednek valamikor.
-
PTM
aktív tag
Éppen azon gúnyolódom, hogy egy réteg szerint nincs értelme adott kijelzőnek, ha nem mennek rajta natív felbontásban, maximum framerate-tel a játékok (a játék persze a maximum grafikás AAA játékot jelenti).
Bár mintha annyira nem lenne gyakori már ez a hozzáállás. Lehet, csak kevesebb fórumot olvasok, ill. pár szerencsecsomagot ki is raktak időközben.
-
PTM
aktív tag
Mondjuk a szórakoztatóelektronikában ez szerintem sem "izgalmas" már. Van egyrészt DSC, másrészt erősen jelentkeznek a csökkenő hozadékok.
Montoroknál lenne szerintem érdekesebb, ha esetleg megvetné a 8K a lábát. Ott úgy általában nagyon szuper a magas pixelsűrűség, játékhoz pedig a mai VGA-kkal létezik pixeltöbbszörözés (2x2, sőt 3x3 scaling) ha valaki azon izgulna, hogy mihajcsakki.
-
PTM
aktív tag
Monitoroknál most is van már 2160p@240, és valószínű a tévéknél is megjelenik majd. A HDMI 2.2 ezt esélyesen már tudni fogja DSC nélkül, lehet, hogy magasabbakat is.
A DP2.1-et is specifikálták bő két éve, valamit már lépni akarnak gondolom. Főleg, hogy több év mire lesz ebből valami a gyakorlatban, egyelőre még bejelentés sem történt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Xbox tulajok OFF topicja
- Xbox Series X|S
- Linux kezdőknek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Hardcore pizza és kenyér topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- HP OMEN 16 Brutális teljesítmény gamereknek és profiknak!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest