- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic V2 - origami
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csokifalo
senior tag
"haverom vacilált rajta, hogy vegyen-e egy 8K OLED TV-t. belekerült volna vagy 700 ezer körül" szerintem az qva olcsó volt... 8K 700-ért... persze nyilván a méret a lényeg de pl oled normális gamer funkciós millió alatt nem igazán van 75-85+ colban sőt...én úgy 3 éve 1.7-ért vettem, igaz azóta csökkent valamennyire az ára
-
ricsip
addikt
Elméletileg 2.1-hez való kábel volt
Az a baj, h. nem létezik olyan h. HDMI 2.1-es kábel, legalábbis a hivatalos szabvány szerint.
Persze az endusert kell hibáztatni ezért a legkevésbbé. A hdmi szabványt turmixoló idióták tehetnek az egész katyvaszról, ami hdmi kábel kategóriák témában történt az elmúlt 10 évben.
https://www.hdmi.org/resource/cables
Ezek szerint nem hdmi verziószám szerinti kábelszabványok vannak. Hanem van olyan h. Ultra High Speed, High Speed, Standard speed szintet megugró kábel. Semmi 4K, meg 8K, meg 1millió Hertz sincs a kábelek hivatalos elnevezésében.
Külön f.szkorbács jár a hdmi szabványt variáló idiótáknak, h. a neveket pár évente variálják, meg a csomagolást és a logókat/elnevezéseket is. Nem csoda h. a szakmában dolgozó keveseket kivéve a világon senki más nem képes követni, h. éppen adott évben mi a hdmi dzseditanács áldását élvező szabványos kábelelnevezés.
Mondhatná az ember, ki nem sz.rja le hogy hívják a kábelt, csak tuggya a 4K 120Hz-t. Igen, de ha nem a hivatalos logót és elnevezést használja a gyártó a csomagoláson, akkor az azt is jelenti, h. nem tesztelték le hivatalosan tanúsítottan a kábel képességeit gyártás után. Innentől meg nincs rá garancia h. amit a marketinges részén írnak a csomagoláson, azt tényleg teljesíti is a kábel. Ugyanis ha a hivatalos elnevezést használja a gyártó a csomagoláson, és ott van a hdmi tanúsítás logója is, akkor a vásárló perelheti a gyártót a szar minöség miatt. Ha meg nemhivatalos megnevezése van a kábelnek a csomagoláson, a hdmi szabvány társaságnál nem lehet felnyomni a gyártót, mert a hdmi szabvány társaság nem tanúsította a terméket, és majd csak cinikusan megvonják a vállukat.
Erre még rájön, h. boldog-boldogtalan gyárt hdmi kábelt. Aki nem akarja h. a hivatalos szabvány szerinti megfelelőség-szerinti plecsni rákerüljön a csomagolásra, az kezdi el a HDMI 2.1 meg 8K és hasonló elnevezéseket használni, mert ahhoz nem kell megfelelni a hivatalos teszt-eseteknek.
Aztán a vásárló meg csodálkozik, h. 100 hdmi kábelből csak töredék lesz hibátlan, főleg minél magasabbra tesszük a lécet (nem elég a 18Gbps, hanem kell a 48Gbps kihasználása is, itt vérzik el a kábelek többsége). -
PTM
aktív tag
Egy 8K OLED tévé többmillió forint, az a 700 ezres készülék inkább QLED lehetett. Van, amelyik modellévben a Samsung nagyon kiherélte a 4K tévéiket és nem a felbontás, hanem a jobb panel illetve elektronika miatt megérhette valamelyik 8K modell. Amúgy tényleg meh, ráadásul rajtuk kívül kb. az összes tévégyártó is sorban kifarolt már a 8K mögül (tavaly óta OLED-ből sincs azt hiszem).
Én ez miatt írok monitorokról, tévéknél egy kicsit sem érdekel a 8K. Monitoroknál is főleg a szöveg megjelenítése miatt, ill. mert a kisebb felbontásokat is pixelpontosan lehet skálázni rá.
-
PTM
aktív tag
Azt hiszem, a konzolhoz adott gyári kábel is másfél méter, bár nem tudom, megvolt-e hozzá.
Sajna van, amikor a látszat csal és a nagy komoly kábel valójában vacak aztán hibázik rajta a kép.Én is jártam már így. Szerintem a legrosszabb, hogy leírva egyértelmű a gond, de amikor bennvan az ember, akkor lehet, hogy csak sokára gondol a kábelre. Főleg ha először tapasztal ilyet.
-
PTM
aktív tag
De hát éppen azt mondom, hogy semmi nem történik ha a játékot ugyanúgy 2160p-ben vagy akár 1440p-ben számoltatja az ember, a mai grafikus kártyák ezeket (de az 1080p-t is) pixelpontosan kirakják 4320p-re. Nem kell nagyobb teljesítmény, nem lesz mosottabb a kép se.
Viszont a 2D vektorgrafika, főleg szöveg, az meg nagyon durván jól néz ki egy ilyen magas képpontsűrűségű kijelzőn. Tény, hogy nem mostanában terjednek el az ilyenek, ha elterjednek valamikor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Eredeti játékok OFF topik
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen routert?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox tulajok OFF topicja
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest