Hirdetés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel Watch 3 - képpontos idő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Macrodroid
- Apple Watch
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem indulnak meggyőzően az iPhone 16 eladásai
Hirdetés
-
Barcelonából indul nemzetközi útra a Huawei MatePad 12.2 (2024)
ma Illetve a MatePad Air 2024, amit errefelé MatePad 12 X-nek hívnak.
-
Mozgásban az Arsene Lupin: Once a Thief
gp A PC-re és konzolokra érkező játék jövő hónap közepén debütál.
-
Nyugodtan viheti az AI-szakembereket a Microsoft
it A Microsoft átvette az Inflection embereinek zömét, valamint a társalapítókat – de az EU trösztellenes hatósága nem piszkál bele a folyamatba. A hollandok elégedetlenek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Helyes. PCIe4 módban is ennyire takarékosak vagy még jobban?
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Geri Bátyó
őstag
Kíváncsi leszek, hogy a valóságban is hozza-e ezt a szintet (mind fogyasztásban, mind tempóban), mert az nem kis fegyvertény lenne.
Mindemellett elég nagy szégyen a Samsungnak, hogy ők még a 4.0-val is szerencsétlenkednek."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Dragon3000
veterán
válasz E.Kaufmann #1 üzenetére
Ez változó, mert már pci-e 3.0 megoldások közt is volt 10W-ot fogyasztó példány. Pl a samsung 970 evo 1TB-nak 9-10W körül volt a max fogyasztása, a 980-nak már csak 5,3W, de pl a kingston renegade 1TB, ami már pci-e 4.0-ás 6,3W, viszont a mérettel nő ez is, a 2TB már 9,9W, de érdekes mód a 4TB-os verzió csak 10,2W.
-
Dragon3000
veterán
válasz Geri Bátyó #2 üzenetére
Miért a 4.0-ra se reagált egyből a samsung, a konkurencia sokkal előbb jelen volt a pci-e 4.0-ás megoldásaival, mint a samsung. Amíg nem jelentős a piac, addig nincsenek is elkésve.
-
Geri Bátyó
őstag
válasz Dragon3000 #4 üzenetére
Több, mint 1.5 éve jött ki a Zen4, szerintem ez már túl van a később reagálunk kategórián, főleg úgy, hogy a 4.0 is folyamatosan problémás nekik.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Dragon3000
veterán
válasz Geri Bátyó #5 üzenetére
Hiába jött ki a zen4 1,5 éve, ha 100e-res kategóriás alaplap kell az 5.0-és m2 slothoz és jelenleg semmi értelme sincs. Ha ennyire kell a sebesség olcsóbb alaplap és 2db 4.0-ás ssd raid0-ba. Milyen folyamatos problémák? Úgy tudom már jó ideje javítottak minden gondot.
-
Geri Bátyó
őstag
válasz Dragon3000 #6 üzenetére
Jelenleg nekem sincs fölösleges pénzem egy Zen4 alapú G-s procira (ok. ez amúgy is csak 4.0 lenne) és a hozzá való platformra, hiába csábító és a gen. 3-as SSD is elég, de ez én vagyok.
A folyamatos problémákról bőven olvashattál az évek során. Lehet, hogy már kijavították, de évekbe telt és közben nagyon cifra dolgok voltak, de ezt elvileg te is tudod. Ráadásul ha jól tudom, a fogyasztásuk sem túl jó."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Dragon3000
veterán
válasz Geri Bátyó #7 üzenetére
Samsung szerint 2TB-os méretben a 980 pro max 7,2W, míg a 990 pro max 8,5W. A kingston renegade 2TB-os megoldásom 9,9W, hasonló tudású gigabyte 8W körüli adatot ad meg, wd, adata nem adja meg ezen adatokat, más gyártókra most nem néztem rá. Ezek alapján nem látom a nem túl jó fogyasztást a samsung esetében, inkább átlagos vagy mindegyik esetében szar érték.
Szerintem nvme megoldások közül még a pci-e 3.0 dominál a felhasználóknál, így nem kell sietniük az 5.0-val. Gondolom szépen fogynak a jelenlegi megoldásaik és abból is látják, hogy melyiket viszik a legtöbbet, ha ebben lesz változás, akkor biztos jön az 5.0 megoldás. Amiben viszont látták a piacot az a pci-e 4.0x4/pci-e 5.0 x2 megoldás.[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
Na, ez már tetszik! Remélem jó is lesz, és valóban hűvös tud maradni.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
válasz Dragon3000 #3 üzenetére
Én is úgy értem, hogy eddig igazán takarékos PCIe 3.0-án volt, mert újjabb protokollokhoz nem volt elég takarékos vezérlő.
-
Dragon3000
veterán
válasz E.Kaufmann #10 üzenetére
Kérdéses, mert elég sok 3.0-ás verzió nagyon melegszik, ott a fogyasztás sem alacsony.
-
Eclips21
őstag
válasz Dragon3000 #3 üzenetére
Samsung 970 evo 1TB-ra valóban 10W-t ír a samsung maxnak, de szerintem többet fogyaszt vagy hirtelen nagyot mert Raspberry-re kötve lefagy az egész rendszer. Vennem kellett egy "noname" Apaceer AS2280P4 a helyére ahol direkt figyeltem a gyári max fogyasztást és elképesztő 4W a maximuma miközben a sebessége minimálisan lassabb csak.
-
válasz Dragon3000 #14 üzenetére
"HBM technológiával"
Mondjuk mindennapokban a melós gépben nagy hátrányát nem érzem, az otthoni 970 Evo plus meg bolti gari után jól megdegledezett (pedig volt rajta hűtés, bár lehet, az okozta a gondot)[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz E.Kaufmann #15 üzenetére
Nekem csak 970 evo van itthon, erről már adatokat sem lehet találni a samsung oldalán, valami miatt nagyon eltüntette. Jelenleg a gyerek gépében dolgozik, még nincs vele semmi gond. A hűtés minden esetben az alaplapi borda volt.
-
válasz Dragon3000 #16 üzenetére
Enyém is alaplapi borda volt, csak lecseréltem a már használt thermal pad-ot "termál grizli"-re, mert nagyon hájpolták, de sanszos, hogy besegített
-
tibaimp
nagyúr
válasz Dragon3000 #14 üzenetére
2018. májusban jelent meg a Samsung, az Apacer AS2280P4 meg 2021. április! OK-s jogos!
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel Watch 3 - képpontos idő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Konteó topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Építő/felújító topik
- Milyen videókártyát?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vezeték nélküli fülhallgatók