-
Mobilarena
Jiayu G3S
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddrom
csendes tag
Ja, és hátha valakinek még jól fog jönni:
Az ide feltöltött Flash Tool nem ette meg a az augusztusi gyári ROM-ot. Konkrétan a scatter file betöltésénél hibaüzenetet dobott "error initializing scatter file failed" Kis google után kiderült, hogy a Flash Tool itt linkelt verziója (3.1224, ha jól emlékszem) már öreg az új ROM-okhoz. Újabb google után megtaláltam a 3.1304 verziót, és azzal már gond nélkül működött a dolog. -
ddrom
csendes tag
Csak az augusztusi gyári ROM-nak volt flash verziója a Jiayu.es oldalon (ezzel érkezett a telóm is AliExpress-ről), ami nem tetszett - nagyon nem tetszenek a kerek ikonok pl. Utána felraktam a a szeptemberi gyári ROM-ot is - az nekem nagyon bejött, pl király a boot animáció
-, de nem volt benne magyar nyelv. Ezután raktam fel a Stanner 1.5-öt.
-
Upo
addikt
Nem tudom miben nyilvánul meg a "nem tetszik", az a spanyol rom kb. abban különbözik hogy másik launcher az alapértelmezett benne. Ha kinézetről van szó akkor tele a play store launcherekkel és lockscreenekkel és témákkal. Pl ha a blogomból leszeded a stanner 1.5 full myversiont abban van next launcher 3d is, rengeteg témát lehet letölteni hozzá, de tetszés szerinti launchereket lehet telepíteni és váltogatni közöttük. Másik mostanában divatos pl. a TSF Shell.
Ha a zájfón féle dizájn jön be akkor próbáld a miui-t, utánad következő hsz.Jogosultsági problémára:
1. Be kell jelentkezned a saját google fiókodba
2. Ha letöltésnél sötét alapon szomorú arc akkor a jobb alsó sarokban van egy gomb lefelé mutató nyíllal, az a letöltés. -
andyTM
őstag
- annyit tudnék neked segíteni (és ezzel hasonló helyzetbe kerülő emberkéknek is), hogy Windows alól is lehet backup-olni, csak android sdk kell hozzá és 4.x felett működik parancssorból root nélkül:
Mindent ment:
adb backup –apk –shared –all –f C:\JiaYuG3\backup123456.abVisszaállítás:
adb restore C:\JiaYuG3\backup123456.ab- ha találsz valakit, aki mentene neked egy szűz romot, akkor ez egy megoldás lenne, de az imei miatt nem tudom, hogy van-e aki megosztaná.
-
ÁrPi2
senior tag
Szerintem ha a hozzászólásodban nem hagytál ki semmit a sztoriból akkor van intakt cwm-recovery-d csak sikerülni kellene a belelépésnek...
-
Upo
addikt
Nem nagyon akarok beszállni a vitába de nekem az a véleményem hogy nem azt csináltad ami le van írva.
Először felraktad a CWM-es zipet ahogy kell, ez ok. Másodszor letöltötted a minideales backup zipet, az összefoglalóban az van írva hogy ezt restore-al kell felrakni tehát backup mappába kicsomagol és cwm-ben restore. Kicsomagolás nélkül persze hogy nem találja. És mivel a /systemet formáztad, ez kitörölte az előző romot, az üres telefon nem fog elindulni. Mondjuk ha már nem megy be cwm-be akkor hiába a vita hogy cwm-ből mit csinálj, erre való a flashtool. Ezt meg3 hsz-el(most már 6) feljebb leírtam hol találod meg ami kell. -
ÁrPi2
senior tag
Noshát van olyan rom itt (linkelve) ami Backup-pal készült mentés formájában van közreadva, tehát Restore-val pakolandó fel (a CWM recovery módban az ilyen zip-ből kicsomagolt anyagot a clockworkmod mappába kell(ett) kicsomagolni "tudniilik" a cwm a Restore anyagait - a mentéseket ott keresi),
és van (jóval több) olyan rom linkelve amelyek zip-jét a recovery -nek az Install szekciójában (-ból?) kell Telepíteni.
(Nulladik feltétel hogy a CWM Recovery-d NEM íródott felül (vmelyik romod visszaírása miatt)
az alap buta recovery-vel.)Elsődleges tehát hogy juss a CWM -edbe. ()
Ha CWM néküli megoldás marad, akkor flesselj föl egy CWM-et (egy megf. recovery.img filét SP FlashTooll-lall) .
-
Upo
addikt
Azért egy kis kereséssel a végére lehet járni a dolognak.
Ha recovery-be nem lép be akkor valószínű az is elment. Valóban a flashtool a barátod.
Le kell tölteni egy flashtool-os romot (needrom vagy jiayu.es, javasolt a legfrissebb gyári 20130813. Ha beindult vele akkor lehet próbálkozni a custom recoveryvel, rom cserével.
Gyári rom, innen a JIAYU G3S FL változat kell.Flashtool leírás
Scatter ami a flashtoolhoz kell, neked az emmc2 végű kell belőle.
Ha valami nem megy: 1. - keres, 2 - kérdez
-
törölt tag
TROLL ON
Most, hogy mindenkit letrolloztál már, bölcsebb lenne ha azzal foglalkoznál, hogy fogod megoldani a problémádat.
De segítek (TROLL MÓDRA) 2 pontban javíthatod a hibát.
1. Nem jó most a készüléked (ezt tudjuk) ez tény.
2. Csináld meg és jó lesz(ez tuti).
Remélem ez segített -
ddrom
csendes tag
És ezért nagyon gáz a trollkodás: 10 poszt óra olyanról megy a vita, ami az első posztban le volt írva. Előbbre viszont semmit sem megy a dolog.
Poszt: Ezt (X) és ezt (Y) csináltam > probléma van > segítség?
Troll: Miért nem olvastad el? > Csináld ezt (X)!
Poszt: Csináltam (X) - és elolvastam, az alapján csináltam. Más ötlet, mondjuk (Z)?
Troll: Csináld ezt (X)
Poszt: Fentebb írtam többször, hogy csináltam (X)
Troll: mit képzelsz magadról újonc, amikor a tapasztalt ember segít. -
ÁrPi2
senior tag
"Ez egyszerű trollkodás."
NE dobálózz a fogalmakkal ennyire alaptalanul! (ÉS mit értettél még ezen kívül félre a leírásokból?)
Mivé lészen a trollkodás fogalma ha az újoncnak jószándékúan magyarázó válaszkommenteket írogató
Frakk Urat meri trollnak minősíteni épp a megsegített újonc?????I know, i am a grammar-nazi
-
törölt tag
Azt írtad nem csomagoltad ki a zip-et.
A minideales-t pedig ki kell a Backup mappába és a Restore-t kell választani.
Mivel a rendszert mentjük(backup) és visszaállítjuk(restore).Igaz én is rosszul írtam az egyik hsz-ben
A Recoverybe pedig hangerő + bekapcsoló gomb + bedugott töltővel kell belépni.
NO ENNYI, nem kell érzékenykedni próbálunk segíteni neked. -
törölt tag
Nem jól csináltad, kérlek olvasd el a leírást.IMEI mentés, rendszer mentés stb.
Ha így csináltad volna lenne a A clockwokmod mappában nincsen Restore mappa, mert ez eredeti rendszert már benne lenne elmentve.
De semmi gond csináld meg a mappát és bontsd ki bele a zip tartalmát.
OLVASD EL FIGYELMESEN!! ÉS NE FELEJTSD:
!!! Csak saját felelősségedre vágj bele a rom cserélgetésbe !!!
IMEI és eredeti rom mentése javasolt!!!Letöltöd a play-ből a mobileuncle tools programot.
Letöltöd a cappa féle CWM-et.
- Elindítod a mobileuncle tools-t lemented az IMEI számot(IMEI Backup Restore\IMEI backup to sd card)
- A mobileuncle tools/Recovery update-al felrakod az előzőleg az sd kártya gyökerébe másolt Cappa féle CWM-et.
-Majd ezek után újraindul a telefon CWM -módban, persze előzőleg a letöltött romot szintén az sd kártya gyökerébe másolod.Csak ajánlani tudom a Stanner 1.4-es Rom-ot.
- Lemented a fent lévő eredeti Romot a CWM backup and restore pontjával.
- Megcsinálod a wipe-okat:
Wipe Data / Factory Reset -> delete all user data
Wipe Cache Partition -> Wipe cache
Advanced -> Wipe Dalvik Cache
És felrakod a Rom-ot:
Telepítés Zip-ből1. A letöltött .zip fájlt bemásolod az sd kártya gyökerébe.
2. CWM-et elindítod.
3. Wipe data/factory reset; wipe cache, majd az advanced menüpontban wipe dalvik cache.
4. CWM főmenüjéből install zip from sdcard - choose zip from sdcard majd kiválasztod a gyökérbe felmásolt ZIP-et és telepíted!
Ha már ismerős a CWM menü nem tart tovább a folyamat 1-2 percnél.
Természetesen a "belakott" rendszert érdemes elmenteni előtte, akkor pillanatok alatt vissza lehet térni az előzőre ha gond lenne.Ha gond lenne vagy csak vissza szeretnéd rakni az előző rendszert, visszarakás CWM backup-ból
Vagy van már benne mentésed vagy kicsomagolod bele egy másik(figyelmesebben olvasó)ember mentését.
1. Belépsz a Recovery módba. Töltőre dugott telefon Hangerő fel+bekapcsológomb kombinációval.
2. Wipe data/factory reset; wipe cache; majd az advanced menüpontban wipe dalvik cache.
3. backup and restore menü / restore
kiválasztod az elmentett rendszert pl. 2013-09-12.17.45.56 és restore
Azt hiszem nem hagytam ki semmit, de ez tényleg nem több 2 percnél.
És nem olyan bonyolult mint amilyennek látszik elsőre. -
törölt tag
Így csináltad?Nem a letöltött ZIP fájlt raktad bele a restore mappába véletlenül?
A 2013-06-26.08.44.17. zip-et kicsomagoltad a Restore mappába, majd
1. Belépsz a Recovery módba. Töltőre dugott telefon Hangerő fel+bekapcsológomb kombinációval.
2. Wipe data/factory reset; wipe cache; majd az advanced menüpontban wipe dalvik cache.
3. backup and restore menü / restore
kiválasztod az elmentett rendszert pl. 2013-09-12.17.45.56 és restore
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Formula-1
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vicces képek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Assetto Corsa EVO
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- iPhone 11 Pro Max 256GB 12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest