Hirdetés
Hirdetés
-
XY6020L Sinilink DC-DC átalakító
lo XY6020L Sinilink DC-DC átalakítóAz ok amiért írok egyszerű, elakadtam, és nem találok információt egy kérdésre, de ezt...
-
Borongós őszt felvidító hardverportfólió
ph A napokig tartó esőzés komorságát desktop PC-k, többféle periféria, hűtések, toner és egy minőségi tápegység igyekeznek feldobni.
-
Akció-RPG lesz az Avatar: The Last Airbender franchise legújabb játéka
gp Az eredeti történet előtt több ezer évvel jászódó alkotás a Saber Interactive berkeiben készül.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bollokcs80
Korrektor
"Jujj, de meg vagyunk lepve, hogy a dolgok nem lesznek olcsóbbak..." - magam sem mondhattam volna szebben.
Lehet, hogy érdemesebb mostani csúcsmobilt venni?
[ Szerkesztve ]
B.Cs.
-
Fred23
nagyúr
Ha még áll, amit korábban olvastam, a fogyasztás is emelkedni fog, és nem kicsit, szóval egyik se érdekel. Bőven elég lett volna, ha hozzák a tavalyi teljesítményt -20-25% fogyasztás mellett.
-
Fred23
nagyúr
válasz ShiberMonkey #3 üzenetére
Biztosan megpróbáják majd lehűteni ezeket a kazánokat, de egy 8 mm körüli vastag, és nem is túl nagy készüléknél ez azért elég nehéz. Majd visszaveszi a teljesítményét hamar.
Úgy tűnik, ez kell a népnek mégis.
-
MikeWazowski
veterán
válasz ShiberMonkey #3 üzenetére
Azt is “fejlesztik”. Gyakran mondják hogy X%-kal növelték a hűtőkamra méretét.
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
bteebi
veterán
Ilyen ez a háborúsinfláció... az aszály és a borzalmas kukoricatermés is hatással van a félvezetőgyártásra, az ahhoz szükséges levilágítógépek előre nem látható kopását és a gyártáshoz továbbra is szükséges elektronok lassulását már ne is említsük.
Komolyan, 200 dollár csak egy SoC-ért?? Maradjon rajtuk.
#1: Szerintem leginkább senkinek se kellene semmilyen mobilt (se) vennie, csak ha nincs mit használnia. Hirtelen elkezdenének csökkenni az árak, és kevésbé köhögnének a műszerek is. Persze akkor talán nem exponenciálisan nőne a rekord nyereség.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Hordo94
újonc
A 8gen3 még évekig elég lesz,ezeket meg megveszi akinek sok pénze van..inkább a pwm-el kezdenének valamit a gyártók,mert még mindig siralmas az összes kijelző hiába több ezer hz papíron jól mutat,amúgy meg ugyan úgy fáj a fejem meg a szemem..
-
bteebi
veterán
Egy 3-4 éves csúcshardver is elég lenne mindenre, ha úgy akarnák, hogy ez úgy is maradjon. De nem akarják. Ha meg az egyik szegmensben nőnek az árak, akkor igen jó eséllyel a többiben is fognak. Oké, eltelt néhány év a Galaxis 1 óta, de akkortájt egy csúcsmodell (legalábbis forintban) érdemben olcsóbb volt, mint ma egy kb. középkategóriás, vagy akár alsó-középkategóriás modell. Mondjuk cserébe ezek többet is tudnak már, de alapvetően a csúcsot érdemes a csúcshoz nézni, és ott igen szépen skálázódtak az árak. (Forintban legalábbis.)
-
spect80
senior tag
Nem tudom hogy megy ez mobil soc-knál de nehezen tudom elképzelni hogy a gyártó megszab egy 'hatósági egységárat' azt mindenki annyiért viheti. Legtöbb hardware esetén sem így müködik
-
Predatorr
őstag
válasz bollokcs80 #1 üzenetére
Valami refurbished-et jövőre.
Én azt biztosan megvárom, amíg lemennek a mostani csúcsmodellek árai, de már az is gáz, hogy tele nyomják kémprogramokkal, amelyek minden lépésedet, gondolatodat követik (AI).[ Szerkesztve ]
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Ixion77
addikt
"Komolyan, 200 dollár csak egy SoC-ért?? Maradjon rajtuk."
Miért, PC-be egy idén megjelent csúcs CPU mennyibe kerül?...
Engem pont az lepett meg, hogy ez ennyire "olcsó". Az szerintem nem gond hogy van, akinek szüksége van rá az vegye. A probléma inkább az, hogy ha erre nincs is szükséged, de a telefon más szolgáltatásaira (pl. kamera) igen, akkor nincs más választásod mint megfizetni a csúcs procit is.
Mintha PC esetében ha 4GB SSD-s gépet szeretnél, azt kizárólag az idei legújabb Xeon vagy Epyc CPU-val együtt vehetnéd meg."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
válasz Predatorr #13 üzenetére
"kémprogramokkal, amelyek minden lépésedet, gondolatodat követik (AI)."
Teljesen egyetértek. A lenne a minimum, hogy kikapcsolhatók legyenek, főleg hogy a 99%-ukra semmi szükségem. Nekem ne hallgatózzon mert úgysem fogok beszélni hozzá, ne mentse folyamatosan a lokációmat mert nem érdekelnek a tanácsai (célzott hirdetései), ne kommunikálgasson a haverjaival még kikapcsolt állapotban is, mert úgysem vesztem el (ha meg igen, akkor már úgyis mindegy), ne elemezgesse AI a fotóim tartalmát, stb. Erőlködnek a gyártók hogy mit találjanak már ki azért, hogy a felhasználó úgy érezze hogy neki van szüksége arra hogy folyamatosan kövessék. De jól látható hogy nem a felhasználó érdekében vannak ezek a funkciók. Ahogy az sem a felhasználó érdeke hogy tele legyen minden bloatware-rel.
Ez a videó jól összefoglalja hogy mennyire durva már a probléma pl. az iPhone 16 esetében.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
bteebi
veterán
A felvetés részben jogos. Az SoC-k rengeteget nőttek komplexitásban, tranzisztorszámban, méretben, fogyasztásban és teljesítményben is - de ezzel együtt SE összemérhetőek egy komolyabb CISC processzorral, mondjuk egy Ryzen 9-cel. Persze nem is ugyanarra vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen
- iPhone 11 Kártyafüggetlen 64gb fehér ,patika
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen