Hirdetés
- Yettel topik
- Okosóra gyereknek
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Netfone
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Hirdetés
-
IFA 2024: Gombnyomásra vált kijelzőmódot a TCL telefonja
ma Kezünkben a harmadik generációs NXTPaper technológiát használó TCL 50 NXTPaper.
-
A Samsung fontolgatja, hogy megveszi a Nokia egy részét
it A Nokia mobilhálózati ágazatát veheti meg a Samsung, de a részletek még bizonytalanok.
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nubreed
veterán
Szerintem minden olyan (medikai célú) fejlesztésnek örülni kell, amik ez emberi élet minőségét hivatottak emelni az olyan embereknél akik valamilyen hátrányban vannak a többi egészséges emberhez képest. Ez is egy ilyen lehet.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
jeni
félisten
Melyik gyártó?
Mert a Sonova több márkát képvisel. Ez a IT fejlesztés ha lehet ilyet írni mennyiben segíti a hallássérült emberek hallás világát.? Sajnos az is igaz,hogy az analóg hangzás a digitális hangzás ég és föld egymáshoz mérve. Jelenleg még sokan az analógot tartják szebb hangzásnak ami kevésbé manipulált. Tény a digitális hangzás IT oldalról fejlődik. Az is kérdéses,hogy egyes fokozatú hallássérülteknek miként tud az AI besegíteni,megkönnyíteni a mindennapjait? A média területén jelenleg korlátozott a lehetőség. pl.:TV -Rádió-Hifi- IT (PC) területén,PC gép, autóvezetés,közösségi társaságban-úgy mond a térhangzás,stb...
Lehetne sorolni még többet is.
Ha elterjed és beválik számítani kell a hallásjavító vagy segítő -kiegészítő termékek drasztikus drágulásához.
A Bluetooth,a mobil applikáció már jelen van és valóban sokat segít a hallás károsultaknak akik olyan hallókészülékeket használnak viselnek amelyek ezeket tudja. Ezek áraik jóval magasabbak mint azok amelyeket ezeket még nem tartalmazza a viselt készülékeik.u.i.: az OEP támogat majd ilyen jellegű termékeket,listára veszi-e őket majd?
[ Szerkesztve ]
-
xrvman
őstag
Ha jól látom, a Sonova alatt vannak a következők
Phonak
Unitron
HansatonSennheiser
Cochlear implantátummal
Advanced Bionics -
virkir
veterán
Aha...
Aztán ha ezt is sikerül olyan "intelligensre" megcsinálni mint az itthoni egyre jobban terjedő virtuális asszisztenseket majd jön az, hogy mondják hozd haza anyádat a szenvedő alany meg hallja, hogy bammeg az anyádat.
Egy értelmes tagolt mondatra nem jön válasz azon kívül, hogy nem tudom értelmezni.
De még írásban sem."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
X2N
senior tag
Én még analóg Siemens készülékkel nőttem fel, a digitális visszalépés volt. Az a baj ezzel az AI-al hogy gyorsabban merül tőle a készülék az meg megint csak nem előny. Meg olcsóbb sem lesz tőle, és már így sem olcsóak ezek a készülékek...Nekem semmi bajom nincs azzal hogy hallok zajokat, engem nem zavar, nem is szeretnék olyat ami aktívan szűrné a zajt mint ezek a mostani bluetooth-os fejhallgatók...
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
A megbizhatósággal is gondok vannak.
Több tudás több hiba lehetőség.
Az alkatrészek is drágábbak lettek benne,sőt kisebbek is ami jó de másik oldalrolól meg megdrágulnak. Már-már okosabb mint egy jó fajta mobil.
A Siemens sincs már helyette a Signia van.
A Sonova céghez tartozik még a Starkey (USA) is. Nekik se nagyon megy az EU-ban. Bezárt az itthoni Fehérvári szervizük.
A Widex meg kezd lemaradni a többiekhez az innováció terén. -
GreatL
őstag
Most veszünk Phonakot tőlük... talán a következő 6 évben kiforrja magát még inkább.
Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Voda Samsung Galaxy A54 | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
xrvman
őstag
Igen, én is várom már a készülékem, elvileg nyár végére fog megérkezni a Phonak.
6 év alatt remélhetőleg valóban kiforrja magát és AI készülékünk lesz, ha nem csinál hülyeséget.
Bár a mostani sem képes 100%-osan kiszűrni mi is akar lenni a zaj.
Sokol rádiós hangszóró van a PC-n melóhelyen, kb nyekereg és azt hiszi zaj.
Nem csak a Phonak hiszi, hanem a Widex is.
Ám az a durva, míg a Widex igyekszik elnyomni és emiatt nehezebben értem a mellette folyó beszélgetést, addig Phonak meg tud olyan beállítást, hogy konkrétan nyissz elzárja azt. Audiológus meghökkent, de mondtam nekem jó... aztán bólogatott, ha nekem jó, akkor maradhat így.
Remélem a hangban az AI nem lesz annyira buta mint az internetes.
X2N: Lehet kérni zajszűrés nélküli programot és probléma megoldva. Zenére, természetben pl. csakis ez jó.[ Szerkesztve ]
-
detroitrw
addikt
Eddig is volt benne nem?
Amikor kicsit mélyebbre tolod egyből előjön az a kellemetlen áááíííí érzés[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
-
xrvman
őstag
Pontosítsd kérlek, mert pl.
Phonak Naída (Lumity) L70 UP támogatott L a Lumity-t jelöli. -
jeni
félisten
erről beszéltem,meg is jelent a OEP listáján már támogatott lett
Phonak Naída L70 SP -
mikk2000
őstag
Az ai egy mesterségesen kreált lufi a semmiből. Mondjuk sokan irgalmatlan haszonra tesznek szert belőle. Úgynevezett "ai" mindig is volt csak nem így hívták kifejezetten, de mióta divat lett, mindenki bele van habarodva. Teszem azt eddig soha senki nem tudott volna offline játékot nyomni, ha nem lettek volna gép által irányított ellenségek, tehát ez mindig is volt
A mostani hallókészülékemben van "ai" (automatikus üzemmód) ami megpróbálja kitalálni mi a jó nekem. Néha jó, sokszor meg kifejezetten zavaró, főleg ha nem lehet felülbírálni a hülyeségét, és nem hallok miatta, mert Ő úgy dönt ahogy. Az "ai"-nak nevezett "ai" nyilván még agresszívabb lesz, remélem kikapcsolható lesz teljesen, főleg ahogy fentebb valaki helyesen említette, hogy a fogyasztása nyilván nem lesz elhanyagolható. Bár lehet a csak meglévő automatikát nevezik át ai-ra, a delikvensek meg beveszik ezt és mindenki örül...
-
ddekany
veterán
Ez az AI pecsét ma már kezd égő lenni... Most épp mindenki a chat botokra meg képgenerálásra gondol ha azt hallja, pedig ennek azokhoz nincs köze, csak hogy ez is tréningezett neurális hálót használ. Pl. nem fogja átfogalmazni amit a másik mond. Hogy mennyire precízen tudja a zajt a fontos hangoktól elszeparálni, azt meg persze majd azok tudják csak megmondani, akik használják.
-
mikk2000
őstag
Nem csak a zajjal van probléma, látszik hogy itt azért (szerencsére) sok hallássérült nincs. Ott van pl. a szél, ami irreális zavart generál, mivel mechanikai védelem ezekben a hallókészülékekben nincs. Az elektronika (automatika) (azaz kb ai) max. annyit tud tenni hogy levág szinte mindent, akkor viszont meg hallani nem lehet.
-
Dare2Live
nagyúr
"Úgynevezett "ai" mindig is volt"
Úgynevezett volt csak ahogy most van generativ úgy nem volt. Rengeteget fejlődött ez a terület ~8 év alatt. Mostani szemmel nézve 15éve még kb nem volt/lehetett érdemben generativ ai a CUDA 17éve jelent meg no meg kell hozzá a HW is.
A dolog még nagyon gyerekcipőben jár de 10éves távon én nagyon varázslatos/félelmetes/SciFi dolgokat várok. Illetve persze már most is rémítően hasznos/félelmetes amit egy chatgpt eléd tol.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
ddekany
veterán
válasz detroitrw #17 üzenetére
OpenAI-nál is kíváncsiak lennének rá... pontosan valószínűleg senki sem tudja. A "fejszámolás" minden LLM-nek nehezen megy. Érthetetlen számomra, hogy miért nem adnak alapból számológép eszközt ezeknek. Mint ahogy mi is nyúlunk a számológépért ha számolni kell. Hogy a neten keresés, meg Python futtatást stb, az csak fizetősen jár, OK, de a számológép annyira alap lenne, na meg annyira rossz PR, hogy elszámol most dolgokat.
Amúgy arra próbálnak előre lépni, hogy azon felül amit látsz, többet beszélgessen magával mielőtt válaszolna. Pl. ellenőrizze a saját válaszát. Csak ezzel van pár gond. Egyrészt az LLM-nek elég jónak kell lenni eleve, hogy gondolkodási folyamatokat megtervezzen/levezényeljen, különben csak összezavarja magát a cucc. Másrészt így nekik sokszorosába kerülne a válasz legenerálása (és a te szemszögedből lassabban jönne a válasz).
-
Dare2Live
nagyúr
válasz detroitrw #17 üzenetére
Kedvencem az egyél kockát mert egészséges... ha a forrás a net akkor ez van.
off része a dolognak, hogy nagyon vagy kevésbé de mennyire DEIre sikerednek az AIk. Nem véletlenül. Tudomisén hirtelen. [link]
A számolósat megnézem du most meló.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
jeni
félisten
Szép amit ide leirtatok,de még mindig nem tudom,hogy miként fogunk jobban,szebben hallani egy AI képes hallókészülékkel?
A hallókészüléknek egyszerepe van,hogy a halláskárosultaknak minél több hangot adjon vissza a külső környezetéből vagyis azokat amelyeket nem hall meg a hallásveszteségéből adodóan azokat a hangokat oda helyezze el amit a viselője még hallani tud. Magyarán a 6KHz hangokat már sokan nem hallják meg és azok amelyek ide esnek azt tegye oda neki abba a sávba amit még meghall. -
GreatL
őstag
A legújabb 675-ös elemes Naída-ból a 70-est. Audiológus nálunk is hülye, mondtuk neki hogy kinyomja a szélzajt és mindent, rajtunk gúnyolódott. Az a baj hogy nem nagyon ismerik a készüléket.
[ Szerkesztve ]
Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Voda Samsung Galaxy A54 | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
jeni
félisten
1 -2 emberen kívül senki sem tud beállítani készüléket.
Nálam a 13-s vagy az aksis jöhet szóba.Két helyen elvileg tudnak jól beállítani.
Békasmegyeren Bekas hallascentrum illetve a Hangzoona Ecseri metróól a Gógypedógia egyetemen felé es ott belul. De oda csak időre lehet menni. Ha máshol veszed a készüléket akkor pénzért állítja be,de ha nála akkor ingyen.[ Szerkesztve ]
-
GreatL
őstag
-
mikk2000
őstag
Az alapbeállítás automatikus a hallásmérés eredménye alapján. Ez garantálja hogy elvileg a frekvenciamenet egyenletes. Persze ez nem biztos hogy megfelel ízlés/szokás alapján, lehet idegesítő a hang, meg a túlzott készülék okoskodás (túlzott automatika) is zavaró lehet, és nyilván nem lesz mindenféle környezetben optimális a hallás. A "senki nem tud beállítani" azért túlzás tehát. Mondjuk úgy hogy finombeállítani egyéni elvárások alapján, vagy egyáltalán a megfelelő készüléket megtalálni kellhet jó szakember. Fejlődés hogy már alapból bt van a készülékekben, illetve mobilos appal könnyen lehet programot váltani, vagy saját programot létrehozni, tehát nem okvetlen szükséges mindig szakemberhez rohanni.
-
jeni
félisten
Nem akarom ide leírni ,hogy hol nem sikerült beállítatni a készüléket.
Sem márkát sem típust nem írok le ide,hátha valaki vissza olvassa és elmondja az illetékesnek.
Van olyan hely ahol meg volt lepődve az audiológus,hogy ennyi év után ilyen beállítással továbbra is a piacon vannak.
Van olyan hangzás amit csakis a márkaboltban tudnak beállítani. A digitális készülékek már ilyenek,hogy be kell fáradni a szakboltba vele.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Videós, mozgóképes topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Jack Hunter: Közösségi tér konfliktus
- SQL kérdések
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ford topik
- További aktív témák...
- DELL Vostro 5481 Fémházas Ultrabook Laptop 14" -70% i5-8265U 4Mag 8Gb 256GB SSD FHD IPS
- Új HP Pavilion Fémházas Laptop -40% 15,6" AMD Ryzen 5 5500U 6Magos 8/512 FHD AMD Radeon Graphics
- Creality Ender 3 Pro - Erősen moddolt, inkább alkatrésznek vagy kalandvágyók számára
- Samsung Galaxy Tab S9 FE (5G, 10,9")
- Új Lenovo ideapad 3 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -35% 17,3" Ryzen 7 5825U 8Mag 16/512 FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen