Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• D55

senior tag

válasz janos666 #23 üzenetére

Ne vicceljük el ennyire :D 60-ból tényleg jó 100-120 körülit csinálni, mert egy manapság tisztességes refresh rate-hez szokott szemnek az megszünteti az idegesítő mikroszaggatásokat és egy nem a végletekig reflexharcra kiélezett singleplayer címben viszonr már pont nem annyira feltűnő a natív render rate-hez társuló input latency, hogy az zavaró mértékű input lagként jelentkezzen (mint mondjuk 30->60 körül, ahol viszont még tényleg egyértelműen érezni).

• D55

senior tag

válasz PuMbA #19 üzenetére

Na ja, azt azért én sem írtam le, hogy azért 30fps-ből 60-at annyira nem buli vele csinálni, sokkal inkább 60-ból 100-120-at, úgy van értelme, úgy már viszont tényleg könnyen emészthető az eredmény.

• D55

senior tag

válasz janos666 #16 üzenetére

Ki tudtam közben már én is próbálni, nekem kifejezetten meggyőző. 3060 Ti-vel kb 85-90% framerate növekedés van, artifact minimális, csak ha nagyon figyelsz rá. Amit el kell ismernem, hogy motion blur nélkül fura az eredmény kicsit tényleg, bár elvileg ebben a DLSS FG sem különbözik. Viszont ha ezzel valakinek nincs baja, akkor nem input lag kényes singleplayer címekben egy 50-60 körüli natív framerate-et elég szépen fel tud 100-110 köré tolni és mint mondtam motion blur mellett hozza az ehhez a képkockaszámhoz illő fluiditás érzést is teljesen szépen. És így azért ez tényleg nagy szám, ha azt nézzük, hogy RT-s címeket olyan részletességgel tudok játszani most 100fps körül, amik eddig így csak 50-60 körül döcögtek volna. Szóval ott vagyok gyakorlatilag, mintha kaptam volna most ingyen egy (nem létezik ilyen, csak ugye a 3060 Ti erősebb a sima 4060-nál) RTX 4060 SUPER-t :)

• D55

senior tag

válasz janos666 #14 üzenetére

Csak 2 sort olvastam bele igy hirtelen, de ha jól értem akkor már ott is vagyunk, csak nem pár hét, hanem ennek köszönhetően akkor mindössze pár nap leforgása alatt :C

HDR ide, vagy oda, szerintem ha ettől függetlenül kapunk most ezzel 1,5-2x-es framerate-et a 30-as kártyákon RT-s címekben, akkor a 40-es széria új SUPER modelljei kapásból jöhetnek 200$-al alacsonyabb MSRP-vel, ha akarnak normális eladásokat produkálni. És még mondtam is folyamat az nVidia topicban, hogy sürgősen december elejére előre kéne hozniuk a megjelenéseket a karácsonyi vásárlásokat célbavéve, mert túlfeszítették a húrt és biztos fog mostmár valami történni ami kirúgja az Ada Lovelace mesterséges technikai fölénye alól a sámlit, hát tessék. Igaz puding próbája az evés, és ott még mint mondtam nem tartok, de azért nagy csalódásra semmiképp sem számítok már, hisz eleve csak eyecandy-s singleplayer címek DXR módjára volt szűkös a megfizethető Ampere modellszegmens eddig, ott az inputlag helyből nem akkora tényező, plusz a dll cserélgetés sem problémás általában, mint online címeknél a különböző invazív anticheat megoldások miatt.

• D55

senior tag

válasz Abu85 #12 üzenetére

Szerintem ha végre odaadnák a 30-as széria modelljeinek chiphiányextraprofitfelárat annak idején rendkívül nagyvonalúan megfizető tulajdonosai számára is, akkor az segíthetne a hiba okát felderíteni, mert tudtommal azokban jelentősen eltér az OFA felépítése és így pl. egyértelműsíthető lenne kizárásos alapon / heterogénebb mintabázison annak az érintettsége... ;)

De akár lehetne ez csak egy experimental voluntary opt-in debug telemetry feature is, mindenféle szájbarágással / Jedi mind trick-kel, hogy EZ-A-DUPLA-FPS-AMIT-MOST-TAPASZTALSZ-VALÓJÁBAN-NEM-IS-NYÚJT-NEKED-JOBB-SMOOTHNESS-ÉLMÉNYT-ÉS-VEGYÉL-TÚLÁRAZOTT-ADA-KÁRTYÁT-HA-TÉNYLEG-AZT-AKARSZ, már szerintem azzal is jobban jár mindenki, mint ha most az új, remélhetőleg már egy fokkal emészthetőbb ár-érték arányt célzó SUPER kártyák január végi-február eleji érkezése előtt az FSR3 féle FG esetleg hirtelen bekerülne annyi DXR-es játékba még pont az előtte lévő hetekben, hogy pár millió RTX 30 tulaj addigra el is felejtené, hogy épp kezdett volna barátkozni az újonnan érkező modellekre való csere gondolatával... ;]

Ellenben ugye akkor ha nagyon sietősen most feloldanák nekik, de pl. gyakorlatilag ott lenne végig olyankor egy "EXPERIMENTAL FRAME GENERATION SUPPORT ACTIVE, PLEASE BUY AN RTX 40 SERIES VGA TO ENJOY A MORE SEAMLESS EXPERIENCE" szöveg a framebufferbe égetve. Ebben tényleg megegyezhetnénk :U

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés