- Mobil flották
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
D55
senior tag
Ne vicceljük el ennyire
60-ból tényleg jó 100-120 körülit csinálni, mert egy manapság tisztességes refresh rate-hez szokott szemnek az megszünteti az idegesítő mikroszaggatásokat és egy nem a végletekig reflexharcra kiélezett singleplayer címben viszonr már pont nem annyira feltűnő a natív render rate-hez társuló input latency, hogy az zavaró mértékű input lagként jelentkezzen (mint mondjuk 30->60 körül, ahol viszont még tényleg egyértelműen érezni).
-
D55
senior tag
Ki tudtam közben már én is próbálni, nekem kifejezetten meggyőző. 3060 Ti-vel kb 85-90% framerate növekedés van, artifact minimális, csak ha nagyon figyelsz rá. Amit el kell ismernem, hogy motion blur nélkül fura az eredmény kicsit tényleg, bár elvileg ebben a DLSS FG sem különbözik. Viszont ha ezzel valakinek nincs baja, akkor nem input lag kényes singleplayer címekben egy 50-60 körüli natív framerate-et elég szépen fel tud 100-110 köré tolni és mint mondtam motion blur mellett hozza az ehhez a képkockaszámhoz illő fluiditás érzést is teljesen szépen. És így azért ez tényleg nagy szám, ha azt nézzük, hogy RT-s címeket olyan részletességgel tudok játszani most 100fps körül, amik eddig így csak 50-60 körül döcögtek volna. Szóval ott vagyok gyakorlatilag, mintha kaptam volna most ingyen egy (nem létezik ilyen, csak ugye a 3060 Ti erősebb a sima 4060-nál) RTX 4060 SUPER-t
-
D55
senior tag
Csak 2 sort olvastam bele igy hirtelen, de ha jól értem akkor már ott is vagyunk, csak nem pár hét, hanem ennek köszönhetően akkor mindössze pár nap leforgása alatt
HDR ide, vagy oda, szerintem ha ettől függetlenül kapunk most ezzel 1,5-2x-es framerate-et a 30-as kártyákon RT-s címekben, akkor a 40-es széria új SUPER modelljei kapásból jöhetnek 200$-al alacsonyabb MSRP-vel, ha akarnak normális eladásokat produkálni. És még mondtam is folyamat az nVidia topicban, hogy sürgősen december elejére előre kéne hozniuk a megjelenéseket a karácsonyi vásárlásokat célbavéve, mert túlfeszítették a húrt és biztos fog mostmár valami történni ami kirúgja az Ada Lovelace mesterséges technikai fölénye alól a sámlit, hát tessék. Igaz puding próbája az evés, és ott még mint mondtam nem tartok, de azért nagy csalódásra semmiképp sem számítok már, hisz eleve csak eyecandy-s singleplayer címek DXR módjára volt szűkös a megfizethető Ampere modellszegmens eddig, ott az inputlag helyből nem akkora tényező, plusz a dll cserélgetés sem problémás általában, mint online címeknél a különböző invazív anticheat megoldások miatt.
-
D55
senior tag
Szerintem ha végre odaadnák a 30-as széria modelljeinek chiphiányextraprofitfelárat annak idején rendkívül nagyvonalúan megfizető tulajdonosai számára is, akkor az segíthetne a hiba okát felderíteni, mert tudtommal azokban jelentősen eltér az OFA felépítése és így pl. egyértelműsíthető lenne kizárásos alapon / heterogénebb mintabázison annak az érintettsége...
De akár lehetne ez csak egy experimental voluntary opt-in debug telemetry feature is, mindenféle szájbarágással / Jedi mind trick-kel, hogy EZ-A-DUPLA-FPS-AMIT-MOST-TAPASZTALSZ-VALÓJÁBAN-NEM-IS-NYÚJT-NEKED-JOBB-SMOOTHNESS-ÉLMÉNYT-ÉS-VEGYÉL-TÚLÁRAZOTT-ADA-KÁRTYÁT-HA-TÉNYLEG-AZT-AKARSZ, már szerintem azzal is jobban jár mindenki, mint ha most az új, remélhetőleg már egy fokkal emészthetőbb ár-érték arányt célzó SUPER kártyák január végi-február eleji érkezése előtt az FSR3 féle FG esetleg hirtelen bekerülne annyi DXR-es játékba még pont az előtte lévő hetekben, hogy pár millió RTX 30 tulaj addigra el is felejtené, hogy épp kezdett volna barátkozni az újonnan érkező modellekre való csere gondolatával...
Ellenben ugye akkor ha nagyon sietősen most feloldanák nekik, de pl. gyakorlatilag ott lenne végig olyankor egy "EXPERIMENTAL FRAME GENERATION SUPPORT ACTIVE, PLEASE BUY AN RTX 40 SERIES VGA TO ENJOY A MORE SEAMLESS EXPERIENCE" szöveg a framebufferbe égetve. Ebben tényleg megegyezhetnénk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Mobil flották
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Asus ROG STRIX RTX 4090 EVA-02 Edition Videokártya!
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest