- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neurotoxin
őstag
válasz
hevepapa #235 üzenetére
Ez így van. Engem még Debianra akartak tanítani általános iskolában. Valamit konyítottam hozzá, sudo. Még kíváncsiságból vacakoltam egy időben openSUSE/Ubuntu-val és nem is olyan régen, bootolható Mint-el próbáltam adatokat menteni egy ezeréves céges gépről...De egyébként én vagyok az a személy a cégnél, akinek már a szeme is tikkel, ha előkerül a Linux gondolata. #237 +1.
@CPT.Pirk:"Oké, a csomagformátumok eltérnek családonként, ráadásul az ilyen flatpak / snap / appimage sem lett egyeduralkodó, de ez nem kompatibilitási probléma, inkább kényelmi." Nem, ez nem kényelmi probléma, hanem konkrétan egy masszív fejfájás és jó pár álmatlan éjszaka. Találsz megoldást egy problémára, boldog vagy, aztán lesz helyette 6 másik...hát köszönöm, de ez már nem nekem való.
-
Neurotoxin
őstag
Netezésre, emailre, fényképek böngészésére + nagyszülőknek biztosan jó és elég bármelyik Linux disztró. De akinek vannak Windows specifikus programjai, esetleg egy vagy több nem átlagos perifériája, biztosan nem akar konténerekből hegeszteni és sz...ni, hogy működjön ez-az. Értem, hogy valakinek arra porcosodik, hogy consol-ból, GUI nélkül, keni-vágja a parancsokat és sikerül működésre bírnia a rendszert, de a többségnek ez még mindig nem alternatíva.
-
Neurotoxin
őstag
Szerintem egyről beszélünk, én is így értettem. Mondjuk tegyük hozzá, szintén Edit nénit nem fogja érdekelni, hogy 8 éve nem jött update a videokártya driveréhez, ugyanúgy fogja használni tovább...így már valahol érthető, hogy valahol megkellett húzni a határt a hardver szintjén és a TPM 2.0 chip lett megugrandó kívánalom.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Nemfértkiaze #21 üzenetére
Majd az lesz a szép, amikor valami random program crashel és nem tudják megfejteni, hogy melyiknek éppen milyen feltétel nem felel meg. Tudom, mert megtörtént nálunk is, felerőszakolt illesztőprogram hiba miatt és a hibatárolóban tárolt hibakódból se derült ki semmi konkrétum, csak, hogy USB interfész hiba...Jobb nem kísérletezni, mert nagyon bosszantó lesz, hogy dolgoznátok és kékhalállal elszáll a win.
Egyébként meg meglehet kerülni a TPM 2.0-át, de valóban érdemes?
"It acts as a hardware security module that stores cryptographic keys and performs security-related functions, making it harder for malware and attackers to compromise a system. By requiring TPM 2.0, Microsoft aims to establish a higher security baseline for Windows 11 users, protecting against evolving cyber threats". Valószínűleg nem hiába van ez így, az internetes szokásokat ismerve, simán összeszedhető bármi..Egyébként meg komolyan, 2009 óta elérhető modulról beszélünk, tehát 16 éve megtalálható a processzorokban
@jerry311: Jobb esetben egy erre szakosodott elektronikai hulladékfeldolgozóban végzik, ahol eltávolítják a sárga színű fémet a csatlakozóikról..Inkább a kérdés az, hogy nem lett volna-e érdemes várni vele még 5 évet, amikor ezek az eszközök így-vagy úgy de leteszik a lantot?
@Narasim: Így se volt egyszerű azonos frekin üzemelő DDR3 ramot találni bele, de persze, ideig-óráig ellehet lenni velük, csak nekem nem ér ennyit, nem fizetik ki (maximum megveregetik a vállamat), ellenben én járok utána.
@ncc1701: Az a szomorú, hogy még jó sokáig, mert a nagy többség majd kap egy figyelmeztetést, hogy lejárt a támogatás, majd vállat von, leokézza és használja tovább. Én sem fogom az otthoni gépemet a kukába dobni emiatt.
-
Neurotoxin
őstag
Megnéztem, hogy mennyibe kerül az ESU (30$/év). Én biztosan rátudnám beszélni a főnökömet, hogy fizessünk rá elő, mert egyébként a cégnél még sokáig ellennénk Win10-en. Viszont, amitől tartok, hogy rengeteg jövőbeli eszköz/szoftver kompatibilitása megszűnne. A gép egyébként egy Vostro 3670 (5 éves), a TPM 2.0 is elérhető az alaplapon, BIOS-ból kapcsolható.
@Zoz: Van egy Core 2 Duo gépünk, a személyzet használta adminisztrációra, internetre, leltározásra. Tavaly szeptemberig húztuk vele Win10-en, de hiába raktam bele az évek alatt SSD-t, vadásztam hozzá memóriát, annyira laggolt, hogy nem tudták rendesen használni. A szoftvereink nem futnak Linux alatt, szóval nekünk nem járható út, hogy telepítsek egy Mint-et és "jól van az". WINE-ban sem szeretnék emulálni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 CHIP / 16GB RAM / 512 SSD / Garancia
- CTO (DUPLA RAM MEMÓRIA) MacBook Pro Retina 14" 10C / 16C CPU / 32 GB RAM / 1 TB SSD / Garancia
- CONTAX ZEISS AUTOFÓKUSZOS OBJEKTÍVEK SoNY E vázakhoz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest