Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hunluki

senior tag

válasz bence1024 #240 üzenetére

Fura ezt olvasni, miért rossz a választás lehetősége?
    Boltban se lenne jó ha lenne egy fajta kenyér, egy fajta felvágott, egy fajta sajt, egy fajta mosószer, egy fajta sör, stb. Autóból is milyen jól mutatna ha csak egy fajtát lehetne venni, nem? Zenéből is minek több féle, legyen egy egységes oszt' az a zene, ha nem tetszik nem hallgatod, ha tetszik akkor meg igen. Játékokból is elég egy fajta, a többi hülyeség, leülsz játszol vele, ha nem tetszik nem játszol kész, de lehetne a végtelenségig hozni a példákat.

Mindenhol jó a választás lehetősége, az oprendszernél miért hátrány? Igazából itt is mindegyiken meg tudsz csinálni bármit, csak valamelyik nekem esik jobban kézre, valamelyik neked.

Félreértés ne essék, továbbra is ha neked az ablakok tetszenek akkor hajrá, de ettől függetlenül negatívan felhozni hogy HÁDDEMINEKATÖBBI az nekem fura.

• hunluki

senior tag

válasz Neurotoxin #232 üzenetére

Nem, és ezzel semmi baj nincs. Nem azt írtam hogy mindenki csinálja ezt, hanem hogy várom hogy a mások számára már "használhatatlan" hardver jó áron hozzám kerüljön :P

Amúgy írtam hogy ez hobbi, én nyilván elszórakozok vele, a nagy többségnek otthonra meg tök elég egy mint/ubuntu/fedora aztán pacsi. Akinek meg musthave a windows specifikus program az:
    1. vesz új támogatott gépet, használtan már nem nagy pénz
    2. használja tovább a jelenlegit secu updatek nélkül és vállalja a rizikót
    3. felrufusolja a jelenlegi nem támogatott vasára és reménykedik hogy redmond nem tesz neki keresztbe egy random frissítéssel
    4. LTSC

Van bőven lehetőség, majd mindenki megy a számára megfelelő irányba.

• hunluki

senior tag

Én kimondottan várom ezt a nagy adag hulladékot a használt piacra, egész család pingvinezik sokadik éve, van néhány tényleg ősi szerkezet amit ideje lenne cserélni (C2D kategóriás gépek), bár azoknál sem feltétlenül a teljesítménnyel van baj (nagyszülőknek tökmindegy milyen gyorsan jelenik meg rajta az unoka fényképe) hanem az elporladó kondikról, döglődő USB portokról, csúnyán megfáradt zsanérokról, etc.

Ezeket a sorokat is egy olyan gépről (Celeron N3000, 4GB Ram, SSD) írom amin a W10 LTSC használhatatlan laghalmaz, W7-en retro játszani hibátlan, netezni meg debian i3-al kényelmesen el vagyok rajta. Hozzáteszem hobbim a pingvines minimalista faragás/optimalizálás :D

Új hozzászólás Aktív témák