Hirdetés
- Yettel topik
- IFA 2024: Szó szerint pofátlanul vékony a Honor Magic V3
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple Watch
- Okosóra gyereknek
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
Hirdetés
-
Dragon Ball: Sparking! Zero - Fókuszban a karakterek
gp A legújabb videóban a Majin Buu saga szereplői kerülnek a középpontba.
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
A Samsung fontolgatja, hogy megveszi a Nokia egy részét
it A Nokia mobilhálózati ágazatát veheti meg a Samsung, de a részletek még bizonytalanok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
A 4TB-onak az a 1280TBW valóban eléggé sovány. Ez QLC lesz, ahogy írtátok is. A Samu QVO 4TB tud 1440TBW-t.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
-
D55
aktív tag
Bizony... Én sajnos belenyúltam egybe annak idején, amit mindenhol TLC-nek írtak. Amíg az SLC cache mód tartott, addig fel sem tűnt semmi, de amint QLC módba váltott használhatatlanul lassú lett valós használati módok során, gyakran 1-2 Mbps köré esett be, miközben szintetikus teszteken gátlástalanul "észbekapott" és a második futásra már mindig hozta a pofátlanul vállalt számokat. Ráadásul mindezt úgy, hogy kiolvastam és döbbenetes mód mindezt Micron NAND chipekkel sikerült produkálni, amiket kifejezetten még a jobbak közé is sorolnak... Bár nem tudom kizárni, hogy egy okosabb vezérlő esetleg ne tudott volna használhatóbb működést biztosítani, de amíg én ilyet nem látok, addig a QLC szót kénytelen vagyok az ipari hulladék szinonímájaként azonosítani.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
tévedés, nem tlc és qlc közt váltott mármint ha kingstonra írod:
Nv2 -ból legalább 15 féle chipset és nand kombináció volt. Volt olyan változat, ami tlc és volt olyan, ami qlc módú. Hardware versions balra [link]Gondolom az nv3 is olyan lesz, hogy amit épp a tengerparton találnak elsodródott konténert, abból készül Ettől függetlenül viszont olcsó és megfelelő volt irodai gépekbe például.
Egy nv2-essel volt csak gondunk, azon kellett fw frissítést futtatni, hogy megjavuljon, mert amúgy eldobálta a noti pcie vezérlője.
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
Jogos! Bár részben igaza van azbest kollégának is! Nem mindegy a használat. Például anyum gépébe tökéletes lett volna (bár oda is TLC-s lett végül, mert alig volt árkülönbség akkor épp) mert ott nincs olyan jellegű igénybevétel. De például saját részre, torrent-re, utils-oknak, nem vennék.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Az A szériát nem folytatták, a KC3000 még csak-csak.
Az NV1-2 meg nagyjából a hardverlottóról volt híres, kérdés az NV3-nál lesz-e valami k.rvaság...
Én már egy ideje óvatosan nyúlok Kingston cuccokhoz... A menet közbeni hardvercserék miatt.
Valószínűleg ez volt a Computexen a Kenting Bay néven mutogatott cucc, csak ott a legnagyobbat tették kirakatba.
[ Szerkesztve ]
Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.
-
D55
aktív tag
Lehet félreérthető voltam, én nem Kingstonnal szoptam be, az egy kevésbé neves gyártó terméke volt (de azért pl. itt is tesztelt és belépőszinten elfogadhatónak tartott), de akkor is... Azért ennyire hulladéknak nem szabadott volna piacra kerülnie. És ami lineáris olvasásban - mondom - 1-2 Mbps köré esik, az irodai használatra sem használható, ennél egy 20 éves 80 gigás HDD is többtucatszor gyorsabb...
-
freeapro
senior tag
Tényleg ilyen gigantikus különbség van a tri layer és a quad layer között, hogy az egyik még tutti, de másik fos?
Ezt azért kérdem, mert az elmúlt 30 évben a a tárolástechnikában annyi, ma már rég elavult technológia volt, amire először azt mondták, hogy jesszusom csak azt ne...! -
pilu85
őstag
Sima játékos gépre miért ne lenne jó? 1200tbw meg mikorra fogy el? Én sem szeretem a qlc-t, de valszeg ez lesz a jövő a nagy tárhelynél. És szerintem gond sem lesz majd vele.
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
fanti
addikt
A Kingston egy felsőkategóriás gyártó volt...15 éve még...
A memóriakártyáikat is érinti az a hektikus viselkedés, hogy hol hozzák a kötelezőt, hol meg jóval alatta kullognak írásban és olvasásban.
A QLC vs. TLC még nem is lenne annyira nagy difi ha a QLC tisztességes vezérlőt kapna, de arra tényleg többnyire a legszutykabb dolgokat pakolják sajnos, és ez az árukon is látható.
Aki jót akar magának, az vesz egy jól bejáratott szériából, még akkor is ha drágább, az alsó árszegmenst hanyagolni kell.
Viszont sajnos a közép-felső árszegmens is bővelkedik az idő közben más vezérlővel/NAND-okkal ellátott kiadásokban, amik többnyire odahaza derülnek ki csak...
-
Sose volt felsőkategóriás. Melyik terméke volt valaha is felsőkategóriás?
Mainstream vonalon mozgott 15 éve is, sőt még több kacatot árult már akkor is.
Vannak drágább cuccaik, mint például DataCenteres SSD-ik, meg sok OEM cuccuk is.
De a felsőpolcra nem épp egy Kingstont helyeztem volna 15 éve.[ Szerkesztve ]
Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.
-
Dragon3000
veterán
Az nem azért volt, mert qlc, hanem azért mert egy szar. A tesztekben szereplő sata qlc megoldások közül a leglassabb is 80MB/s-re lassult csak be (2TB-os mérettől 160MB/s-re), teleírás esetében és csak íráskor, olvasáskor nem szoktak belassulni. Ami pár Mbps-re lassul az egy szar.
[ Szerkesztve ]
-
tasiadam
veterán
-
Sanchez638
addikt
Kismillió gyártó és fajta ssd. Hol marad az olcsósítás? Ha már jönnek lassan az ipari hulladékok..
Számom az adatlapomon.
-
pilu85
őstag
Uhh, jól benéztee. nekem anno egy szgép boltba, mondták, hogy nem érdemes 8gb-nál nagyobb partíciókat létrehozni, mert sok helybe kerül úgymond. Jó hogy ezt nem hallotta a tanárod....nade én sem tartom be. Xd
[ Szerkesztve ]
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
Dragon3000
veterán
2002-ben az egyik tanárom informatika órán mondta, hogy az újraírható lemezeket csak párszor lehet újraírni, pont akkoriban voltak cikkek arról, hogy akár 1000-szer is lehet. Amikor mondtam a tanárnak hülyének nézet, persze közöltem vele, hogy nekünk is volt és akkor már vagy 20-szor újra lett írva a lemez. Jött a következő hülyeség, hogy akkor biztos nem írtuk tele, hát a 650MB-os lemezre mindig több lett írva, mint 650MB, így ez sem jött be neki Mindenhol lehet találkozni olyanokkal, akik nem értenek hozzá vagy hallottak vagy olvastak róla valami hülyeséget és azt terjesztették.
#18 tasiadam
Addig nincs gond, amíg csak magát szopatja, ha már másoknak is ezt ajánlja, akkor nagyon félrevezeti őket. -
tibaimp
nagyúr
válasz Dragon3000 #20 üzenetére
Nálam ismerősöm, szintén számtech tanár, állította, hogy az ő laptopjába valami ~10TB-os HDD van 2,5 colban persze...mondom olyan nincs is, de ha lenne, akkor is minimum 15mm vastag lenne, azok meg vagy befértek egy laposba, vagy nem, de inkább nem. Aztán persze kiderült, hogy 1TB-os volt...nem tudom, hogy nézte el egy nullával.
-
tasiadam
veterán
Hat figyi, 14-16 evesek voltunk, most vagyok 29, akkor bo 13 eve volt. Ekkor en vettem egy fem hazas MLC transcendet, cache es minden nelkul, aminek az irasa hulladek volt, de az elerese jo. Ugyan ez 80gb intel 320s. Es ekkor voltak ezek 7e ft-k. Ahhoz kepest az 1tb hdd egy arban volt. bementel a boltba, es ssdnow-ot kaptal kingstonebol, intelt es transcendet. Ha azt nezzuk, draganak minosult, de annyira korai evek voltak ezek a consumer ssd-vel, hogy fene se go dolta volna, hogy majd 15ev elteltevel meg mindig dragabb az SSD
Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- Algieba: Rádiótelefontól a digitális kiszolgáltatottságik az ökológiai válság korában
- PlayStation 5
- Autós topik
- Renault, Dacia topik
- Milyen videókártyát?
- Yettel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hisense LCD és LED TV-k
- IFA 2024: Szó szerint pofátlanul vékony a Honor Magic V3
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen