- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondolom, az tényleg nem megy, bár ha esetleg valaki át tudja kicsit alakítani -kábé semmi se kizárt egy háborúban. Nekem ez a része mondjuk kábé mindegy is.
Annak tudnék örülni, ha Musk változtatna kicsit a megnyilvánulásain, mert egyre antipatikusabb számomra. Egy tagadhatatlanul nagyon befolyásos ember, akinek számítanak a tettei, szóval jobb lenne, ha nem egy kretént látnék benne egyre gyakrabban.
Ezekiell: Régebben volt sok. Elismerésre méltó tettei voltak, és szerintem még mindig vannak ilyenjei is a sok kreténség mellett.
-
Egyébként mintha láttam volna olyan vízalatti drónt is, aminek volt vízfelszín fölé kinyúló antennája; kábé alig látszik ki.
Musk túl sok lovat akar megülni egy fenékkel; ez pedig láthatóan nem megy. Akár akarja, akár nem, résztvevő fél ő is a konfliktusban, és bármit csinál, valaki haragudni fog rá. A helyében én akkor már azt választanám, hogy inkább az orosz diktátor haragudjon rám, még tökösebbnek is látna a világ.
-
Ringman
félisten
These celebrities ‘subscribed to Twitter Blue.’ Except they’re dead.
nem csoda, ha a blue-tick elvétele után a híresemberek közül az első napon valami huszonvalahány személy fizetett elő magától.
de legalább kiadhatják magukat különböző állami intézményeknek és médiumnak a scammerek, hatalmas siker!
-
Ringman
félisten
-
Ezekiell
veterán
Úgy érzem, hogy egy multi milliárdos ingatlan cégnek, lehet hogy van elég pénze ügyvédekre, és a szerződés betartatására/kötbérfizettetésre
Hogyne. Nem a gazdagságát rombolja le ezzel, hanem a megbízható üzleti partner státuszát - és ez jobban fáj hosszú távon.
A kötbér fizetés semmilyen formában nem spórolás soha.Én tisztában vagyok vele, mondd ezt Musknak
-
Hm, oszinten szolva kezdem unni ezt a threadet
, de igy a vegen: a botok masra valok, mint az indiai spam centerek.
Nem hiszem el, h azt kell magyarazni, h ha Marshall-kereszten elkezded tologatni az egyik gorbet, akkor annak lesz hatasa.
Szoval akkor mindegy, hogy havi 0.5 vagy 8.5 dollarba kerul a botok fenntartasa, es ezzel semmi nem valtozik. Oke. (A hatterben csondesen zokogok.)
Tenyleg vadhajtasok.hu szinvonal, sajnalom, hogy ide jutottunk. ("bár a CCP ellen úgyse tenne semmit Musk")
-
A Twitteren meg nincs ilyen policy, praktikusan.
> Igen a 8$ fogja meggátolni a scamereket a kampányok végrehajtásában.
Szerintem ez abszolut lehet egy jo modszer, es nem a Twitter lesz az egyetlen. Nem latom, h miert kamu ez az indok.
A masik modszer meg a key sharing party-k lehetnek, de egyebkent eleg nehez ugy.
-
lo_jo
senior tag
Pontosan, ráadásul az emberek nagy része azt hiszi, hogy a bot csak úgy van, ingyen. A valóság meg az, hogy általában fizetnek érte, ahogy az üzemben tartásért is, ehhez pluszban a 8 dolláros kék pipa nem oszt, nem szoroz, főleg, hogy valószínűleg leírják marketing/kampányköltségnek.
-
-
> 17 évig nem volt probléma, hogy ez nem volt fizetős...
Oke, de a Twitter mindig is veszteseges volt.
> Twitter nem a szólásszabadságról szól, hanem a pénzcsinálásról.
:surprising pikachu face: -- ki fogja fenntartani a Twittert, ha folyamatosan veszteseget termel?
Keveritek a szolasszabadsagot az ingyenes forummal.
-
Hát, nem fogom én ezt soha megérteni. A mikroblogolás ugyanúgy megoldható egy FB oldalon, ha publikusra állítod, akkor látható bejelentkezés nélkül is. Most direkt lecsekkoltam másik böngészőből, a Telex FB oldala gyönyörűen betöltött. Miben tud többet ennél a twitter a gyakorlatban?
-
Nem tisztem védeni Muskot, mert én is köpök tőle, de most komolyan, mit vársz? Az összes multi, sőt, az összes cég ezt csinálja. Senki sem mondja, hogy ez az egész dolog azért van, mert kell nekik a pénzed.
...szinte várom, hogy megcsinálja az alternatív szolgáltatását.
A facebook 100%-ig be tudja tölteni a twitter funkcióit. Szóval milyen alternatív szolgáltatásra gondolsz? -
törölt tag
legkevésbé szerintem. Van pár olyan cége is ami ugye mára már eléggé be van ágyazva, és nincs a tőzsdén. Ha lecsukják bármi ilyesmiért, akkor a bíró meg mindenki is tudja, hogy a tesla megy tovább nélküle pl, a boringért meg a neuralinkért nem kár, de ott van a space x, starlink, és ezek akkor is a tulajdonában maradnak, a működésüket meg nagyban megnehezíti ha nem ellehetetleníti egy 10-20 éves böri. Nem biztos hogy akárcsak kormányzati szinten függetlenül hogy balos vagy jobbos van épp fent vagy bárki más hogy ezt így szeretné meglépni. Ilyen szinten egyébként teljesen értem hogy miért nem vitte ezeket a cégeket tőzsdére, pedig technikailag megtehette volna...
-
törölt tag
" de összességében az esés normál piacgazdasági tényezők miatt van és nem Musk miatt."
A Tesla árat úgy igazából nem a technológia hanem az ígéretek pumpálták halálra, azt meg musk csinálta. Valódi fsd nélkül semmivel se több jelenleg mint bármi más, sőt. Valódi fsd pedig nem lesz. Kezd szép lassan leesni embereknek, hogy az over-promise under-deliver bekezdés alatt miért az ő képe van az értelmező szótárban. És szerintem jelenleg EZT árazza be épp a piac.
-
-
törölt tag
a csúnya szélsőbal bánja őt, mert az ő kezükben van minden. Meg a gyíkemberek, de ők és balosak nagyon. Mert nem akarják a jövőt, a szólásszabadságot meg a társait. Tudják hogy ha nem hallgattatják el muskot pár éven belül olyat robbant hogy ahhoz képest a startrek intergalaktikus utazásos midnent meggyógyítós robottal hajtott medbayes, minden faj békésen él egymás mellett képe hányingerkeltő disztópiává csökevényesedne, és ebben az új rendben nekik nem lenne helyük...
vagy valami.
De legalább . Mondjuk kíváncsi leszek ez mikor lesz, de na
-
Ringman
félisten
-
Sanya
nagyúr
Tényleg jelentős fennakadás és káosz, ha néhány felhasználónak nem jön meg, vagy késik a 2faktoros sms.
"But some users are reporting problems when they attempt to generate two-factor authentication codes over SMS: Either the texts don't come or they're delayed by hours."
Ez már tényleg a káosz.Melyik az igazi káosz? Egy híroldal egyik aloldalát ddosolja valami retardált és nem elérhető a kérdéses weboldal órákig,
vaaagy
nem jön meg néhány felhasználó 2 faktoros sms-e, vagy késik.
Káosz, ez tényleg az. Jó hogy nem világvége.
-
"Tegnap Musk megváltoztatta a Twitter felhasználási szabályait, majd letiltotta Elonjetet, aki a repülőit követi. A felháborodás és médiavisszhang nyomán visszengedte, de Elonjet kérdezni mert, hogy mi fér bele a szabályokba, ezért újra letiltotta.
Aztán megvádolta azzal, hogy miatta akarták megölni a 2 éves gyerekét, őhelyette. Erről videót is feltöltött, amin a "támadó" szépen nyugodtan megvárja, hogy levideózzák az arcát és a rendszámát, kérdezve a Twitter népét, hogy felismeri-e valaki a "támadót" vagy az autót - rendszám alapján. Tök jó is volna, ha lenne egy hatóság, amelyik nyilvántartja a rendszámokat, és ilyen esetben eljár...
De persze a Bellingcat kinyomozta, hol történt a dolog (25 mérföldre a reptértől, LA-beli tempóban ez úgy 2 óra távolság), és hát... szerintetek volt arra a környékre vonatkozóan rendőrségi bejelentés? Jó, tudom, hülye kérdés.
Szóval gyorsan meg is változtatta újra a Twitter felhasználási szabályait, majd letiltotta az őt kritizáló újságírókat. Merthogy valós idejű adatokat osztottak meg róla, hogy meg lehessen ölni. Azt már meg se kérdezem, hogy szerintetek osztottak-e meg ezek az újságírók bármi ilyesmit.
Újságírók és mások egy Twitter Spaces-ben (hang-alapú beszélgetőszoba a Twitteren) kezdték kielemezni az ügyet. Becsatlakozott Musk is, illetve egy technikai hiba miatt a letiltott újságírók egyike is. Kérdőre vonták Muskot, aki összefüggéstelenül beszélt, pár perc után távozott, a Spaces pedig perceken belül eltűnt, és a felvétele sem érhető el.
A szólásszabadság töretlenül válik egyre hibátlanabbá a szólásszabadság-abszolutista kezei között.
Mellékszál, hogy olyan ukrán accountokat is letiltott, amelyek háborúpárti orosz oligarchák lokációját osztották meg.
Nem kapcsolódó hír: a Tesla árfolyama újabb 2 éves mélységbe zuhant tegnap."
-
-
vicze
félisten
Suspended again... LOL.
@Sanya: Fel tudod fogni, hogy ez publikus információk, amit bárki pár kattintással kinyerhet?
Az account 4éve megy, mennyi zaklatás érte a több mint 20 repülőt? Vagy a reptereket éri zaklatás?
Amúgy megsúgom, higy az én magángépem adatait is nyugodtan követheted, semmi problémám vele...
-
-
-
ricsip
addikt
jah, ezen csak mosolyogtam. A faszkalapok amerikájában, ilyen kirakatpereknél tipikusan showműsorról van szó, ahol az ügyvédek jogászok kb. színészettel felérő performanszot kell adjanak. Ez biztosítja majd h. a következő kirakatperben is ők páváskodjanak a média előtt. Kenyeret és cirkuszt a hülye népnek. Aztán meg ha megnyerik a követelést a szociopatával szemben, talán 1 kis maradékot kapnak majd a nagy lóvéból az őket megbízó ex-twitter alkalmazottak is........
-
-
-
ddekany
veterán
Az nem istenítés, ha valaki átlag feletti, stb. Pont az istenítést/démonizálást látom mint beteg viszonyulást. Az meg persze bizonyos, hogy aki magasra jut, az nem volt becsületes. Az a megközelítés nyer, ami a leghatékony. Matek. De amúgy, nagyon kevés ember igazán becsületes, csak mindenkinek más lehetőségei vannak a csalás léptékében. Van aki bliccel a BKV-n, van aki ügyesben nyer meg a cégének egy sokmilliós állami pályázatot, stb. Ki milyen szinten játszik.
-
ddekany
veterán
"Van olyan ember a Földön aki Zuckerberget nem utálja?"
Remélem, hogy legtöbb embernek nincs különösebb érzelmi viszonya valaki felé, akit kb csak a sajtón keresztül látott. A sajtónak/weboldalaknak persze lételeme, hogy érzelmi viszonyt építsen, meg felfújja a dolgokat. Én pl. ismerem a Facebook sztorit, meg láttam vele pár interjút, ez alapján nem utálom, csak furcsa egy fazon. Persze bárkiről kiderülhet egyszer csak, hogy vmi totál pszichopata, de jelenleg nem tudok erről.
"Ráadásul ő csak a tipikus esete a jókor jó helyen-nek"
Eh... Valószínűleg, és jellemzően, bőven átlag feletti képességei vannak ezeknek az embereknek (nem feltétlenül olyan téren, mint amit tulajdonítanak nekik). Aztán sok ezerből egy ilyennek nagyon jól álnak a csillagok is, és hirtelen a tudásukkal messze nem arányos vagyonuk lesz. Na, ezt nem bírják megemészteni az emberek. Egyfajta irigység.
-
ddekany
veterán
Nem volt elégséges amit nyújt, de igencsak valószínűtlen, hogy 0 van egy Twitter szintű platformon. Amúgy annyit mondtam, hogy beszélt róla, állított valamit róla, azaz, nem merült feledésbe a téma. Mondom, nem kell görcsösen fogást keresni... Ez a lavina már nem fog megállni, vagy nem mostanában, szóval adni fogja magát elég hitelesebb eset.
-
teljesen kamu az egész szólásszabadságos vonal. sőt, lassan ott tartunk, hogy a csávó akkor is hazudik, amikor annak nincs jelentősége. ez a gyerekbántalmazás ügy nem ilyen, itt iszonyú gáz, hogy ebben és ennyire átlátszóan hazudik.
hogy neki a gyerek szent, mert a saját kisfia a karjaiban halt meg -- aztán írja az asszony másnak és máshol, hogy bár ez az embereknek nem egy lényeges dolog, de mivel neki az egész életének az egyik legmeghatározóbb, legszentebb pillanata volt, ezért annyit hozzátenne, hogy éppenséggel az ő karjaiban halt meg
.
aztán jön megint ez a téma, írja, hogy ez mindig is a #1 priority lesz, közben kirúg mindenkit is, aki ezért felel.
de a csávó simán elcsetelt a ruszki medvegyevvel is, hogy "na, hogy megy bakhmutnál?", mint valami kártyapartin. bakhmutnál úgy "megy", hogy egy mészárszék volt/van és ott aztán hullott a mindenki is, köztük gyerekek is.
nem is folytatom, szürreális az egész.
de tudom, 4d-sakk és tesla.
-
ddekany
veterán
De, megmukkant róla, miszerint csináltak valami olyat, hogy korlátozták, egy user mennyit írhat időegység alatt (amennyit lehetséges begépelni ha ember), és ezzel letörték a problémás tweet tüskét, ami a hatalomátvétel után volt. Elhisszük neki, vagy sem, nem tudom, de az nem igaz, hogy nem mukkant meg róla.
-
ddekany
veterán
200 data labelist-et rúgtak ki, mint cím mondja "AI to train AI: Tesla fires hundreds of data labellers". Karpathy más kategória, és nem tudjuk, miért ment el. (Beszélt erről amúgy interjúban Lex-el, és ott semmi negatív nem volt Musk-ről vagy a Tesla-ról, de nem tudjuk igazat mond-e.) És ezt mondom, hogy csak mert online Musk lincselés van, nem kell mindent válgoatás nélkül rádobni a tűzre, amiben egy kapós kucsszó szerepel (mint "fired").
-
Sanya
nagyúr
Abból hát! Explainer: How Elon Musk funded the $44 billion Twitter deal | Reuters
"A bankok, köztük a Morgan Stanley (MS.N) és a Bank of America Corp (BAC.N) 13 milliárd dollárnyi adósságfinanszírozást vállaltak.
Musk 33,5 milliárd dolláros tőkekötelezettsége magában foglalta 9,6%-os Twitter-részesedését, amely 4 milliárd dollárt ér, valamint azt a 7,1 milliárd dollárt, amelyet tőkebefektetőktől, köztük az Oracle Corp (ORCL.N) társalapítójától, Larry Ellisontól és Alwaleed bin Talal szaúdi hercegtől szerzett.
Így Musknak további 22,4 milliárd dollárra volt szüksége, hogy fedezze az üzlet tőkefinanszírozási részét."De az egészen mit változtat?
-
Ringman
félisten
[link]
Update: Twitter's management STILL trying to recruit back experienced software engineers who left Twitter last week, opting in to not be part of the "hardcore" Twitter 2.0. Wonder how many of them return, knowing they also can be fired at any time based on a single code review.
My source is current software engineers at Twitter. Managers asked them for recommendations on who to bring back from the people originally laid off, because teams are deprived from institutional knowledge and manpower.
Who could possibly go back, seeing what is happening. -
stellaz
veterán
Musknak a space X a szerelem gyereke, akik ott dolgoznak, azokat tekinti az elitnek és talán abszolút értelemben is zseniket gyűjtött össze, az űrkutatás eléggé vonza az ilyen arcokat.
Mondjuk ettől még lehet, hogy a twitterrel nem mennek semmire rövid távon, a space x-től meg azért hiányzik a munkájuk.
-
az összes cégénél komoly szerepe van a "jövőbe vetett hitre épített musk valutának". ha sikerül bebizonyítania magáról, hogy igazából egy tehetségtelen bolond, akkor elég komoly erjedés indulhat be.
nagyon kíváncsi leszek a teslára jövőre, jövő után, hogy képes-e tartani az eddigi iramot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó használt Lenovo IdeaPad 5 15ALC05, 15,6", AMD Ryzen 3 5300U, 256 GB SSD, AMD Radeon Grapics
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop(Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- Kingston Fury Beast DDR5 6000 CL36 EXPO/XMP 32 GB (2x16 GB) kit
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest