Aktív témák
-
bosi84
tag
Teljesen megértelek.
Az én véleményem viszont az, hogy adott ez a drága telefon, amire elég régóta vártunk/vágytunk, ezért megérdemel egy komoly védelmet. Ahogy én utána néztem, igazából két módszer jöhetne szóba
vagy az InvisibleShield egy jó bőrtokkal, vagy a Vaja flipes tokjai. Én az utobbit rendeltem. És igen kib****tt drága lesz (85$ árfolyamtól függ, hogy mennyi lesz a végösszeg, remélem, egy kicsit erősödik a forint addig
) de többet nem lesz vele gond, és biztosan védi a telót, amellett, hogy többet ki sem kell venni belőle, mert minden funkció elérhető. És ilyen áron már elvárható, hogy neked tetszően nézzen ki.
És tényleg nem vagyok egy fuxos józsi, de most még hajlandó vagyok ezt a plusz pénzt rászánni utoljára.Valamint az XMS-nél ideiglenes tokot is adtak, amíg megjön a Vaja.
-
bosi84
tag
Bocs hanee, de ezt a tokvásárt nem hamarkodtad picit el? Vagy csak én nem látom, hogy lenne nyilás a kamerának, a fülhallgatónak, és az egyéb gomboknak?
Vagy lehet, hogy ez nem merült fel szükségletként?Valamint a kérdéseid átnézve komolyan ajánlom figyelmedbe az apple oldalán az iPhone How-to-t [link]
minden kérdésedre választ kapsz az 100%Tegnap én is átolvastam, tanulságos volt
-
Soundtrack esetén írd be úgy a tageket, hogy az Album Artist "Various" (vagy bármi más, a fő, hogy azonos legyen), a sima Artistoknak meg a tényleges előadók, valamint az egész albumot kijelölve az Options fülön a Part of a compilation legyen Yes. Akkor együtt maradnak
Az egyesével feltöltés időpazarlás csupán.
-
macikos
addikt
Az akku szempontjából sokat számít a megfelelő töltés. Ezért érdemes nem USB-ről (gépről), hanem hálózatról tölteni az adapterrel, mert azon keresztül biztosan a megfelelő feszültséggel tölti az akkut.
Továbbá ha már hálózatról töltöd, akkor érdemes úgy tölteni, hogy éjszakára rádugod és rajta hagyod reggelig. Régebben USB-ről töltöttem, kb. fél éve hálózatról töltöm, úgy hogy éjszakára is rajtahagyom és így sokkal jobban feltölti.
-
cilo9
aktív tag
Na és milyen az iPhone érzés?
Én is csak arra vártam, hogy megjelenjen az iGo, már tüntetem is el a JB-t, délután meg megy fel legálba a navi. Remélem a "JB-tlenség" megszünteti a jelenlegi instabilitást, fagyásokat. Már iszonyatosan idegesítettek. Ha igen akkor már csak azt szeretném, hogy a Safari a régi legyen.
-
Ulkesh
őstag
"a rendeléseimet pedig google docs-on keresztül írogatom és nézegetem viszont nem Documents-ből, mert ez elég vacak ez a program (elnézést attól aki ajánlotta)."
Én írtam, hogy elég buta a program, de egy elkezdett doksi módosítgatására bőven elegendő
Neked mi volt az ami ennyire kicsapta a biztosítékot? (Mondjuk én csak szövegre használom, nem táblázatokra)
-
Csigger
őstag
asszem már megkaptad időközben a válaszokat, én csak segítenék még egy két videóval, amit hasznos megnézni!
-
cilo9
aktív tag
Hogyan lehet átvariálni a főoldalon lévő ikonokat...
Valamelyik ikonon tartsd nyomva az újjad. Elkezdenek "zizegni" az ikonon, ekkor huzogathatod jobbról-balra, balról-jobbra, vagy akár új oldalra. Egyébként ilyenkor tudod törülni az appokat, amik nem kellenek, de a gyáriak eltüntetéséhez JB kell. (a gyáriakon nem is jelenik meg az x, amivel törölni lehet)Akksi kérdés: Adj még neki időt. Használd, ha kiírja, hogy 10% alatt van, akkor töltsd tele. Csak arra vigyázz, hogy ne merüljön le teljesen. Kb 1-2 hét, mialatt "bemelegszik" az akksi, ez idő alatt javulhat a teljesítménye. DE lehet beállítás is. Push-os progik, 3G is nagyon szívja.
Kontaktok: Az SE-t szinkronizáld össze az outlookal, majd iTunes segítségével a szifont az outlookal. BT-n nem tudsz semmit küldeni JB nélkül!
Ace: Köszönöm, már csinálnám, ha a szaros net is úgy akarná.
-
macikos
addikt
Nem törölted le szerintem, mivel nem lehet! Valószínűleg átraktad a springboardon a következő oldalra. Lapozz jobbra és ott lesz a következő oldalon
Jah, és persze akkor már vissza is rakhatod. Rajtahagyod az ujjad, ekkor elkezd rezegni az ikonja, meg a többi is, ha van mellette és akkor áthúzhatod vissza a helyére.
-
C^^
őstag
Egy sima Restore-ral eltüntethető a JB, ha nem tetszik.
"Amikor beteszem a SIM kártyát a rajta lévő számokat ugye beteszi kontaktba?"
A Settings/Mail, Contacts, Calendars menüben van egy olyan opció, hogy Import SIM Contacts. Ez kell majd neked. Viszont arra figyelj, hogy ha majd új contactot adsz hozzá, akkor azt csak a telefonra fogja menteni, a SIM kártyára nem.
-
[Ace]
aktív tag
-
[Ace]
aktív tag
-
cilo9
aktív tag
Hali!
Valóban egyenként is belehet. A szifon mail beállításainál jópár kiszolgáló már szerepel. Csak ki kell válaszrani melyiket szeretnéd és utána pofon egyszerű beállítani. Nekem a cégest, ami ugye saját domaines csak itunes sync-vel sikerült összehoznom. És így volt a szifonon egy gmail, egy yahoo és a céges. -
Ulkesh
őstag
Nem tölti le az összes leveled és a szerverről sem törli őket.
Be tudod állítani, hogy 25-50-75-100-200 levelet tároljon-e a készülék, ha a beállított mennyiség elfogy, akkor a legrégebbit törli. Alapból csak a szöveges rész töltődik le, mikor megnyitod a levelet akkor tölti le az esetleges HTML tartalmat, az attachmentet meg csak akkor ha ráböksz, hogy mutassa meg.Azt nem tudom, hogy az Outlook Express postafiókjait is átveszi-e, mert Windows alatt nem használom a készüléket szinkronizálásra.
-
Ulkesh
őstag
"azon felül hogy ugye letölthetem pl. outlookba a leveleket"
Ha Outlook-ba le tudod tölteni, akkor az iPhone-ra is le tudod, ugyanazokat a beállításokat kell megadnod, ráadásul, ha nem Outlook Express amit használsz, hanem a rendes Outlook, akkor elvileg át is hozza a készülékre a mail accountjaidat az iTunes szinkronizáláskor.
-
C^^
őstag
Én személy szerint Gmail-es címeket használok, van ugyan egy pár nem Gmail-es címem is, de az ide érkező levelek is automatikusan továbbítódnak az egyik Gmail-es fiókomba.
Ha több címed is van, szerintem a legegyszerűbb ezt megcsinálni. Egy Gmail fiókba beállítani az összes címed, és a telefonnak megadni a Gmail-es fiókod.
Egyébként POP3 és IMAP protokollon keresztül is le lehet tölteni a leveleket (ugyanazokat a beállításokat kell megadni a telefonnak, mint ami az outlookban van beállítva.)
-
iZed
aktív tag
en ugy fogom beallitani hogy csak orankent csekkolja a mailokat, igy naponta kevesebb mint egy megat fog "garazdalkodni", az egesz honapban nincs 30 mega, talan azzal a nehany plusz dologgal amit "osszenetezik" magatol lesz egy honapban 50mega. es az akksi is jobban orul ha csak orankent kell levelet nezni.
iphone-t eltiltani a nettol nem szabad, erre szuletett. nem szamottevo amit magatol general. raadasul ha az APN-t atirod akkor amikor csatlakozni szeretnel vissza kell irnod..
-
Atlantis
veterán
Amíg nem volt rendes netcsomagom, addig én hibás APN-nevet adtam meg neki (ahogy észrevettem, amúgyis garázdálkodik a neten rendszeresen) . JB után elképzelhető, hogy van elegánsabb megoldás is, erről én nem tudok.
Alapból sajnos csak a 3G-t és az adatroamingot tudod kikapcsolni, de GPRS netkapcsolat ettől még megmarad.
-
besk23
tag
iPhone 3G használati útmutató nem minden van benne de hasznos
-
cilo9
aktív tag
Én márciusban vettem. Asszem 70 ezret kellett kicsengetnem a helyszínen a telóért és 1 év hűséggel vettem. Mondjuk plusz 30 ezret is legomboltak rólam előlegnek, mert még sose voltam T-s előfizus (Pannonom van évezredek óta). Emiatt abba a hónapba kölcsönből éltem, mert így összesen egy 100-ast kellett otthagynom. De korábbi hsz-ekből kiderül ez a 30e (3 havi számla díj, tehát ikon 200-nál ez kevesebb, ha elkérik) nem általános, T-pont függő, de valeszeg ezzel Neked nem lesz gondod. Viszont 3 hónapig 0Ft-os számlát kaptam.
Jó hogy az ikon 400-ba nem tudom kihasználni a 2GB forgalmat, de a 400 perc lebeszélhető perc miatt a pannonos számlám 15 ezer forinttal lett kevesebb, szinte csak az alapdíjat kell fizetnem arra. Tehát így összesen 5 ezret spórolok a telefon havi számláimból plusz van egy szifonom. Érdemes a többi kedvezményt is figyelembe venni az ikon csomagokban. -
cilo9
aktív tag
Szerintem "normál" használat mellett bőven elég az 1GB! Hogy mit értek normál használat mellett? Én naponta netezek rajta, átlag 30 percet, de van hogy 1-1,5 órát is, ez főleg hétvégén van. Emellett töltögeti az emaileket, appstore-s appokat töltök (heti 4-5-t biztosan, de ugye a 10MB-nál nagyobbat már úgyis iTunes-on vagy WiFi-n kell leszedni), időjárás progi naponta használva, tehát semmi nagy adatforgalmas dolgot nem használok. És így én is a 150-300MB között mozgok. Gondolom a skype meg hasonló instant progik megpörgetik a számlálót. Ja és nekem ikon400 van, de akkor még nem volt 200-as változat.
Asszem a tokról is Te kérdeztél: most egy ilyen hátlap matricát próbálok rendelni, de ez csak a hátlapot védi a karcoktól semmi másra nem jó. Viszont nemrég kaptam egy ilyet. Ez egy sima szilikon "bugyi". Előnye, hogyha kijelzővel lefelé teszed le, akkor nem hasal a felületre a kijelző, így ezt is védi valamennyire. Egy fólivál jól kiegészíthető. Mellesleg eladó az enyém, mert nekem nem jött be, ha valakit érdekelne.
-
Ulkesh
őstag
"nem találtam semmilyen opciót benne arra, hogy esetleg másképp elmentsem, pl. a pdf-et. "
Pedig ott van
De egyébként tényleg elég gagyi a desktop kliens, csak arra jó, hogy konvertálj, meg feltölts vele könyveket az iPhone-ra, desktop gépen olvasáshoz a Mobipocket Reader szerintem a legjobb megoldás (kár, hogy iPhone-ra még nem készült hozzá kliens).
-
majom2
senior tag
ha szeretsz futni, akkor az még egy ok a 3gs mellett
http://www.apple.com/ipod/nike/
Csak kell hozzá egy Nike cipő + 1 bogyó párezerért.
Úgy néz ki, vennem kell egy új futócipőt mert amit most használok az nem az igazi. Asszem a napokban meg is nézem ezeket a Nike-okat...én egy vastag szilikon tokot használok + védőfóliát. Igaz, így nagyobb lett a telefon, de legalább nem csúszik ki az ujjaim közül
-
majom2
senior tag
igen, a Stanza pc-s kliense egy kalap kaki
nem kell vele elmenteni semmit, meg kell vele nyitni a file-t, és azt az iphone-os változat szépen le tudja másolni magának wifin keresztül. tehát megnyitod a pc-s klienst, beolvasod a file-t, bekapcsolod a tools-›sharing -et, elindítod az iphone-on a Stanza-t, a "shared books"-nál látni fogod a könyvet, amit ezután már le tudsz tölteni.
eléggé nehézkesnek hangzik ez így, de egyébként a gyakorlatban pikk-pakk megvan. akkor van baj, ha a béna Stanza kliensben már eleve nem tűnik jónak a szöveg (ékezetek, stb). ekkor jön a szívás része a dolognak, mert meg kell probálni a doksit másféle formátumban elmenteni, hátha azt jobban kezeli. nekem a html formátum szokta a legkevesebb problémát okozni -
majom2
senior tag
e-bookra sztem a Stanza a legjobb. kicsit macerás egy olyan könyvet felrakni rá ami nincs meg online (ingyenes desktop kliensen keresztül kell rátölteni), viszont nagyon profi a felülete és a kezelése.
scramble - szókirakó játék angolul. nagyon élvezetes
dictionary.com - angol-angol szótár
wikitap - wikipedia kliens
free rss reader - egyértelmű
to do's - todo kezelő, bár ez nem figyelmeztet
discover - nagyon hasznos, bár már említették többen is
shazam - zenefelismerő, de asszem ez csak az amerikaiban van meg
1 euros progi:
TvGuideHu - tvműsor -
Csabee.
nagyúr
-
sentgyorgy
tag
Szia
Széchényibe nem szoktam járni, illetve egy időben, akkor is muszájból mivel a kajakedzések úszással is jártak. Egyébként a Hajós Alfrédot preferálom.
Vizes kézzel Én sem fogom meg, A víz feletti alkatrészeim pedig csontszárazok,de a párával nem tudok mit kezdeni.
Üdv sárkányölő -
sentgyorgy
tag
Neharagudj, de az egyik kérdéseden átsiklottam.
Valóban nem ők gyártják, hanem a 3M készíti 5557 tipusjelzéssel. Ami bosszantó, hogy alapból ugye fehér aktiválva piros és van egy köztes rózsaszín átmenet, amit még a tűréshatáron belül (55C 95%) produkál, de állítólag már ezt sem fogadja el az Apple.
Ja és a billentyüzetnél is van. -
sentgyorgy
tag
Ha vízbeesik egy gép és azért áll meg, anna elég durva jelei vannak, nem kell ahoz indikátor. Esőben, párás környezetben történt használat esetén nem rögtön áll meg. Hosszú időnek kell eltelnie, amig az oxidáció beindul, és az is elég látványos. Ha minden gyártó nedvesség indikátort alkalmazna, mindenkinek le kéne mondania a garanciáról. Engem nem érint, csak bosszant. Szociál érzékenységben szenvedek. Még Szifonom se volt soha, de az OS3.0 megjelenése óta igen erőssen foglalkoztat egy 3GS beszerzése.
Egyébként szívesen beszélgetek veled, ritka erre felé az avatarodból következtetett nemi identitásod. -
sentgyorgy
tag
Akkor azt mivel magyarázod, hogy ha elszineződik az a matrica (aminek 95% relatív páratartalom mellett kellene elszineződnie) akkor ugrik a garancia?
Más.
Valahol távolkeleten, ha jól tudom Tajvanon ahol az esős évszakban akár 100% is lehet a páratartalom, ott is fogják forgalmazni. Enne az lesz a vége hogy az Apple-ra ki fognak szabni valamilyen büntetést, ahogy a többi multira is a visszaélések miatt. Csak az a baj, hogy az minket az már nem vígasztal. -
sentgyorgy
tag
Felhívod a 1777 és egy szőke hang, vagy barna még nem láttam, elkezdi mondania menüpontok tartalmát, és a sokadik gombnyomogatásra mondja hogy pl. aktív az 5GB internet előfizetésed,ebből használtál 1222211535Kb és hátra van még 533247Kb. SMS-ben értesít ha elérted a 50%-ot. Ha nem találod szólj megkeresem nemked.
-
cilo9
aktív tag
Én márciusban vettem a 3G-met és egészen az új szoftverig teljesen tiszta volt. Én havi 1-5 ezer pénzt szoktam elcseszni az Appstore-ban. a 2-5k első hónapokban volt, amig megtaláltam a megfelelő "pruduktivitást" szolgáló progikat, sajnos sokkból nincs demó verzió, de viszont nagyon tetszett amit az infójában láttam, ezért megvettem, aztán később találtam meg az igazit. De nem bánom azt a pár ezrest. 3x ennyit elcseszek cigire egy hónapban, úgyhogy inkább innen csoportosítom át a lóvét.
Most mondjuk JB-s, de csak a navi progik miatt. Ez azért komolyabb összeg lesz és itt nincs kedvem vaktába lövöldözni. Amint kijön az iGo is, kipróbálom azt is, és eldöntöm melyik lesz, az vagy a Navigon, aztán augusztus/szeptemberben megveszem a kiválasztottat és vissza teszem a "az alma börtönbe" a telót. Most csak a navin kívül kb 2 JB-s dolog van telepítve, de nagyon nem kóser. Heti 3x-4x nekem lefagy a kijelző és újra kell indítanom. JB előtt ilyen egyszer sem volt több hétig ki se kapcsoltam a telót. Nekem stabilabb volt. Persze biztos izlés kérdése ez is, engem JB nélkül is bőven kiszolgál az iPhone és ez a 3.0 "újításai", előtt is így volt. -
majom2
senior tag
létezik valami angol-angol szótár iPhone-ra, ami egy nem túl horribilis összegért megvásárolható az Apple-től.
ingyenes és nagyon jó.
-
cilo9
aktív tag
Ez saját véleményem, de a 3.0-s szoftverrel (és ugye a 3Gs már ezzel lesz felvértezve) minden fontos "hiper-szuper" funkció elérhető. Persze a JB-vel lehet még spirázni a dolgokat, de szerintem elöszőr használd egy ideig teljesen tisztán.
JB ugye itt a fórumban tiltott lett, ajánlom a szifon.com-ot. Olvasgassd vissza a cikkeket a 3Gs bemutatásának dátumáig. Ott van minden fejlemény, teendő ez ügyben. -
besk23
tag
Fehér lesz az új 3GS-ből 16 GB és 32 GB-os kivitelben is ez tuti. Az Apple konferencián azt mondták, hogy a sima 3G-ből csak a 8 GB-os fekete lesz. De azt, hogy itt Magyarországon mit fognak művelni azt még nem tudjuk.
Állítólag láttak többen is Pesten (a Nemzeti Lovarda és az Aréna Pláza között) olyan plakátot, hogy most pénteken érkezik a 3GS.
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest