Hirdetés
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
DanielK
üzenetére
Meg pl. a dropbox azon ficsöre nekem nagyon tetszik, hogy print screen esetén már fel is tölti, és a vágólapra helyezi a dorpboxos linkjét a képnek.
Ilyen apró kényelmi dolgokkal lehet előrenyomulni... szerinetem.
Hiába van a drive-nál 25 giga, most itt 50. mégis csak ritkán használom őket. -
bigdady
nagyúr
válasz
DanielK
üzenetére
Igazad lesz, mert most megneztem es lejatszaskor 100-on megy a cpu a htpc-n. Szoval az lesz gyenge neki
muszaj lesz egy macmini-re valtani vagy nas-ra. Nas birná? Egy tv-t kene kiszolgalnia dlna-n vagy lanon, meg torrentek kene menni mindig meg plexnek. Van ilyen nas ami elbirja? -
bigdady
nagyúr
válasz
DanielK
üzenetére
13-9 regit tettem fel
Madgie: asus rt n12d1
-
bigdady
nagyúr
válasz
DanielK
üzenetére
Nekem torrent letölti és automatikusan bekerül a mappába a film én nem lépegetek sehova szóval ez nem változtat azon, hogy telefonról a honlapjuk egy fos

Továbbá az auto sync premum előfizetést igényel ahogy látom.
Továbbá home theather progijuk egy hulladék, ráadásul amióta feltettem azt, a htpc csak VGA módban indul a tv-vel 640-es felbontáson és átállítani sem engedi, hiába töröltem, szóval ez a plex eddig nagyon nem jött be
-
erdoke
titán
válasz
DanielK
üzenetére
Ezt értem, de ha a Plex a lejátszód iPad oldalon, akkor nem kell, hogy fontos legyen, hogy az iPad maga (illetve az OS és az alapértelmezett program) mit támogat. A lejátszó app attól függetlenül kezelhet más formátumokat/kodekeket, akár hardveres, akár szoftveres támogatással. Pontosan ezt írtam az előbb is, és ugyanígy van Windows alatt is. Ha a MediaPlayer 11 nem támogat valamit, feldobsz egy másik lejátszó appot (akár portable VLC-t pl.), ami majd viszi.
-
bigdady
nagyúr
válasz
DanielK
üzenetére
Ez egy AMD brazos htpc ahol az xbmc röhögve viszi a bd50-et is. Ezzel a Plex home theather nevű progival meg a sima 720p is darabos, nem is kicsit. Avi-t viszi

Ez nem az iOS app hanem a Plex egy programja winre! Streamről még szó sincs ez hdmi-n szaggat!pedig nagyon jó lenne mert nagyon pofás program
-
bigdady
nagyúr
válasz
DanielK
üzenetére
A teamviewert rühellem mert mindig kapcsolat bontáskor dobja a köszönöm hogy otthonra ingyen használja a progit üzenetet a htpc-n és a másik eszközön egyaránt. A pro verzióért meg sokallom a 89 usd-t

Logmein ugyanez volt asszem ráadásul nem is ébresztette a htpc-met hiába tud wol-t.
Ez a vnc profi progi és teszi a dolgát. Mondjuk wol-t nem tud szerintem, bár annyira nem is mentem bele mert én úgy is routeren keresztül ébresztem a htpc-t egy kedvencek linken kereztül

-
-
madgie
titán
válasz
DanielK
üzenetére
Ami újdonság: tetszőlegesen buherálható framerate 720p-nél. iPhone 5-ön lehet akár 48p, akár 60, de akár 32, ha neked az tetszik
(48p-nek azért van értelme, mert a 24p kétszerese, a Hobbit is úgy készült). iPhone 5s-nél a 120 frame/sec is mehet, alatta nem tudom, lehet-e tetszőlegesen buherálni.Ja, az 50p lehetőség ez esetben azért jó, mert a 60p egyes műfényes környezetben sávos képet eredményez (ami összefügg a záridő és az itthoni 50Hz-en alapuló váltakozó árammal). Ilyenkor átlököd 50p-re és jó lesz.
Amit már rég tud és csak "normális" képfrissítésnél tudja (30p-ig): a gyárinál combosabb bitráta használata. Tisztább, élesebb, kevésbé (mikro)blokkosodó videokép, de a helyet így fenemód tudja zabálni. Ezen kívül tud widescreen maszkolást (olyan képarányra vágja a videót, mint amit a moziban szoktál látni), testre szabható chroma key-t (zöld/kék háttérként ismerheted), audio/video hisztogram mutatását, az egyes klipek elejére rakhat tartalomsegédletet (dátum, idő, "csapóegy", ilyesmi, a vágásnál segít).
Szóval elég combos kis app, de átlagos használatra talán feleslegesen profi.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
DanielK
üzenetére
lehet az infrastuktúra gyenge mögötte. milyen routeren akarja streamelni? 720p mkv-hez tömörítés nélkül kell legalább 300Mbps N kapcsolat, hogy akadás nélkül menjen. 150-es kapcsolatnál nekem is folyton pufferelt minden.
(#10893) madgie: nekem az xbmc felirat pluginje nagyon hiányzik plexből, erre nincs valami megoldás appon belül?
-
erdoke
titán
válasz
DanielK
üzenetére
Napi 2000 kép? Te miről beszélsz? Akkor kezdjük az elején, alap matematika, első osztály. Évente 1000-1500 kép ugyanis nem annyira durván sok, átlagban napi 3-4. Remélem, az világos, mit jelent az "átlag"...
Napi átlag 4 képpel számolva bő 12 év az 17e kép. Nem kezelhető mappa alapon. Ha elolvastad (volna) a Verge cikkét, akkor megértetted (volna), miért volt jó az Everpix. Semmit nem kellett csinálnom, csak fényképezni a megszokott módon (napi négyet átlagban), és a megszokott helyre otthon lementeni a képeket, illetve mobilon még azt sem. Kiválogatta a jobban sikerült képeket, a hasonló témájúakból csak egyet listázott, képes volt szűrni a képeket tartalom alapján, stb. Ha van 15-20e képed, külön erőfeszítés nézegetni őket, inkább bele se kezdesz. A napi visszatekintés is egy jó dolog volt, hogy a ritka nekibuzduláson kívül mindig kapj egy kis ízelítőt. -
madgie
titán
válasz
DanielK
üzenetére
Fotósként a hdd backup mellé tökéletes volt, meg eleve úgy készült mondjuk egy esküvő/koncert, hogy a kezdeti válogatott képeket exportálta a fotós, az már ment is a felhőbe linkelhető galéria formájában, a megrendelő meg látta, hogy készülnek a képek, vagy épp a válogatott anyag már megmutatható, meg lehet nyugodni, hogy jó lesz az anyag.
Évekkel megelőzte a korát, ráadásul alig volt promózva

Azt persze elismerem, hogy egyeseknek tök felesleges ez a fajta megoldás... de amíg a Dropbox egy a több tucat közül (és emiatt pótolható is, ha bezár), az Everpix sajnos úgy tűnik el a süllyesztőben, hogy nincs alternatívája.
-
erdoke
titán
válasz
DanielK
üzenetére
Úgy érted, gyerekek nélküli, huszonéves emberből kevés készít évente 1-2e képet? Nem csak te létezel ám a világon, mint típus/példa... Nekem pl. 11,5 éves a legnagyobb lányom, és születésekor vettük az első digitális fényképezőt. Azaz 2002 tavasza óta lövünk digitális képeket, de nyilván bescanneltem régebbi fotókat is. Aki pár éve kezdte, és nincsenek gyerekei, és/vagy nem a hobbija a fotózás, nyilván nehezen fogja fel...
-
erdoke
titán
válasz
DanielK
üzenetére
Engem csak az zavar, hogy míg mi jól ismerjük a Dropboxot, és használjuk is több céllal, te meg akarod magyarázni, miért nem volt jó az Everpix, miközben rohadtul nem tudsz róla semmit.
Ha sok évre visszamenő, több (tíz)ezres, és napi szinten szaporodó fotó gyűjteményről van szó, egyszerűen nem lehet egy napon említeni a kettőt. A Dropboxot fényképekkel max. gagyizásnak nevezném. Egy tárhely, de nulla szolgáltatás. Az Everpixben a korlátlan tárhely csak a hab a tortán, nem ez (volt) a lényege.
Ha pénzügyi befektető lennék, simán tolnék bele fél millió dollárt, amíg révbe érnek, és találnak egy komoly szakmai befektetőt."nekem nem kell, hogy napi emailt küldözgessen, hogy mi történt x évvel ezelőtt. teszek rá, ha kíváncsi vagyok, megnézem"
Ebből jól látszik, hogy nem érted. Van fent 20e képed 12 évet átölelve. Mit nézel meg, és hogyan találod meg? Órákig keresel valamit a kétszáz könyvtáradban, ha pl. arra se emlékszel pontosan, 2002-ben vagy 2003-ban történt?
-
nord_
veterán
válasz
DanielK
üzenetére
Szerintem olyan dolgokat töröl, amiket te is megtehetsz a Beállítások menüben (Safari webhelyadatok, sütik, stb.)
Mint a Parkolás programok: nem csinál mást, csak egy előre, általad beírt template-et elküld sms-ben, amit mi is megtehetnénk.
(Oké, kényelem, hogy a zónakódot megadja, de azt az ember úgyis leellenőrzi, nehogy lukra fusson.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Takarékoskodj az erőforrásokkal!
- Milyen autót vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A napi Windows-hiba? Teljes adatvesztés Bitlockerrel
- Trollok komolyan
- Okos Otthon / Smart Home
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Supermicro SuperChassis 842TQC-668B rack szerver ház 668W táppal új
- ASUS ROG Spatha X Wireless Gaming Mouse Bolti ár:55k INGYEN FOXPOST
- Félkonfig eladó (I7-3770 + gyári hűtő - Asrock B75 Pro3 - 2x 8gb DDR3 1600mhz)
- Seagate Exos Enterprise Capacity 3.5 1TB 7200rpm 128MB SATA3 (ST1000NM0055)
- ÚJ NZXT Function TKL Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- Thinkpad L13 Yoga i5-10210U 16GB 1000GB 13.3", Touch gyári magyar világítós bill 360 Gar.: 1év
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938, 100% Akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Remélhetőleg valahol kallódik még az ingyenes installja...